סתם כי בא לי לשתף...

FineSilverMan

New member
עם המחסור ברופאים בארץ...

לגבי משפטים, בהחלט יש מספיק, אבל לא נראה שזה מדיר אנשים מהתחום.

בחקלאות צריך עובדי יזע. לא בדיוק קריירה...

spaysi8

New member
יש מחסור ברופאים,

כי רופאים עובדים 14 שעות ביום ומרוויחים בממוצע לשעה מה שמלצר מרוויח.

FineSilverMan

New member
זה לא ממש מדוייק...

מתמחים עובדים בערך ארבע משמרות בחודש של 26 שעות ואז חוזרים לעבודה למחרת (כלומר 8:00-24:00-10:00 ואז חוזרים למשמרת רגילה ב-8:00 למחרת) (כך, לפחות, בעין כרם)

בחודש של 260 שעות הם מגיעים לכ-10,000 ש"ח בערך, או משהו כזה, כך שבממוצע, אולי יוצא להם כמו שכר ממוצע של מלצר...

מדברים על להגביל את המשמרות הללו ל-12 שעות בלבד... אבל כנראה לא יקרה בקרוב.

spaysi8

New member
רק חיזקת את הטענה שלי

פחדתי שאני מגזימה, והיה זכור לי משהו עם 2 ספרות, אז הימרתי על 12 (גם זכור לי שמישהו אמר את זה..),
בכל מקרה-
הנה,
הרבה יותר גרוע ממה שחשבתי..

FineSilverMan

New member
אבל רופאים לא ממש עובדים כך

פה ושם יש להם תורנויות, אבל ממש לא באותה כמות. לרוב הם עובדים רק 8:00-16:00, פחות או יותר, ויש כאלו שממשיכים לעבוד במרפאה הפרטית לאחר שעות העבודה במשרה הציבורית...
ובמרפאה הפרטית הכסף הגדול.

spaysi8

New member
אוקי,

א. כמה שנים לוקח להם להגיע למצב הזה? וזה עוד אחרי פאקינג 7 שנים של תואר.
ב. מי שלא עובד במרפאה פרטית ממש לא מרוויח אחלה כסף.
ג. הם לא עובדים מ8:00-16:00 זה לגמרי תלוי, אצלנו למשל הרופאה משפחה מגיעה גם מ8:00-13:30 וגם מ16:00-20:00 שזה תוקע את כל היום.. לא שעות נחמדות לעבודה ככה..

FineSilverMan

New member
ההתמחות היא עוד ארבע שנים בערך

זה משתנה מתחום לתחום.

ב. נכון, רופאים מרדימים, למשל...

ג. יש גניקולוגים, למשל, שמבצעים תורנויות לילה רבות.

בהחלט יש בעיה בישראל -- מצד אחד הרופאים לא מקבלים שכר מספק ומצד שני בתי החולים בגרעונות...

לפני כחצי שנה יצאתי עם רופאה מתמחה ומכיוון שהיא בילתה שעות בבית החולים, לא היו לה הוצאות רבות...

choco2602

New member
רוב הרופאים שאני מכירה..

עובדים הרבה מעבר ל8:00-16:00..
אני יכולה להגיד שאצלנו רוב הרופאים עובדים 10-12 שעות ביום.. לפעמים גם יותר. וזו מרפאה רגילה, לא בי"ח, או מוקד או משהו.

FineSilverMan

New member
אם זה מה שמתאים להם...

אני רמזתי להתנגדות הרופאים להצבת שעוני נוכחות בבתי חולים ציבוריים.

או להיות מסגר או אינסטלטור

שמרוויחים יותר מרופאים, ובגלל מחסור בשכאלו הם מאוד מבוקשים.

וזה בניגוד לעו"ד למשל שיש עודף מטורף בשוק וזה כבר לא נכון ש"מי שבאמת טוב מצליח", כי בימינו המציאות היא שלעו"ד מתחילים רבים אין אפילו הזדמנות להוכיח את הפוטנציאל שלהם כי לא מוצאים עבודה בשל ההצפה בשוק. אבל - מבוא לסוציולוגיה א' מוכיח את עצמו לא מעט, דרך אנשים שמעדיפים להרוויח פחות או להיות מובטלים, העיקר לא להיות בעלי מקצוע "נחות".

אייני

New member
נקודה למחשבה:

את מתארת כאן שוני באופי בינך לבין ההורים שלך. שוני מאוד עמוק ודרסטי באופי שבאופן כללי, לא היית נעשית חברה של אדם עם אופי כזה כי הוא לא יתאים לך מבחינה רגשית. אצלך היחסים הבין אישיים הכי חשובים, ואצלם פחות. זה משהו שחשוב להבין - בעוד שאצל חברים התשובה הייתה נורא פשוטה - לחפש חברים חדשים ומתאימים, כאן זה בעייתי יותר.
לכן כאן את צריכה קודם *להבין* שזה האופי של ההורים שלך, ולנסות למצוא את הדרך הרגשית והמעשית שלך להתמודד איתו. למשל, לא לבזבז אנרגיה על להיעלב שהם לא שאלו על בית החולים, אלא פשוט להבין שזה מי שהם - ולספר להם וזהו. אני יודע שנורא נורא קל להגיד "לא להיעלב" והרבה יותר קשה רגשית לעשות את זה - אבל בתור התחלה נסי להתחיל עם מודעות לכך.

בנוסף, נקודה נוספת למחשבה - (שלגביה אני כבר לא יודע אם היא נכונה, אבל אני כותב בכל זאת כדי שתחשבי על זה. אם חשבת ופסלת את זה - גם בסדר. העיקר חשבת
):
יש סיכוי שדרך ההתבטאות של ההורים שלך מאוד מאוד שונה משלך. יש אנשים שמאוד קשה להם להתבטא רגשית, והביטוי אצלם הוא בכך שהם מסייעים לך מבחינה חומרית, ומבחינת כל מה שתזדקקי לו. ייתכן שאת מנסה "לקרוא" את ההורים שלך בעזרת כלים שגויים, שמתאימים לך ולא להם.
זה נכון במיוחד ובמיוחד - בגלל שחיית איתם לאורך כל השנים האלה. נוצר אצלך מטען רגשי לא קטן, שסביר להניח ימנע ממך לשים לב בקלות לרמיזות רציניות של דאגה כלפייך. יצא לי כבר לראות את זה. אנשים שעוזרים לך בכל דבר שתצטרך, אבל הם נורא מתקשים לדבר איתך רגשית ואפילו ישכחו את יום ההולדת שלך - כי זה מי שהם, הם מבטאים את האהבה ואת האיכפתיות שלהם איפה שהם מרגישים שזה חשוב להם. לא יודע אם גם ההורים שלך ככה, אני רק רוצה להזכיר לך שבגלל המטענים הנפשיים שאת סוחבת איתך מההתבגרות שלך - יש סיכוי שפספסת בעצמך את העובדה שגם ההורים שלך כאלה וישר החלטת שהם דוחים ומעליבים ורק מספקים צרכים חומריים.

einat162

New member
לא מסכימה, אי אפשר לדעת, לא מכירים

את הכותבת ואת הדינמיקה שלה עם המשפחה.
אולי באמת מדובר בכפיות טובה, הורים שהם פתוחים מקשיבים ומופת לאחרים - וה"בעיה" (סליחה על הביטוי) היא בבת.
אולי מדובר על הורים שלפחות אחד מהם מאוד חונק, אובססיבי, כפייתי באישיות - ומשהו שם באמת לא טוב.

אולי כשהיא (אם תרצה) תהפוך לאם- ותהיה יותר טובה, מודל יותר בריא למה שהיה לה.
ואולי תשכפל בדיוק.

אולי המרחק מההורים (כשתצא) יגרום לה לנשום לרווחה.
אולי יגרום לה להוקיר יותר.

זה בסדר להרגיש כמו שהיא מרגישה, אני אישית מזדהה מאוד.
זה שהילדים אוהבים עמוק בפנים את ההורים תמיד, או שהורים לא מתחרטים אף פעם על זה שעשו ילדים - אלו שניים מהשקרים והטבואים בחברה שלנו.

in my own words

New member
אני בספק שאותם מאבקים היו להם עם הוריהם.

האופי של ההורים שלהם כל כך שונה מהאופי של ההורים שלי.
אנא תקרא את התגובה למטה...

tomerbb2

New member
היי חמודה

אצלי זה בדיוק אותו דבר, אני מרגיש בדיוק אותו דבר כמו שאצלך רק שאבא שלי עזב את הבית כשהייתי בן 9 (וחזר לפני שנתיים לתקופה של שנה לשלום בית שלא הצליח) ככה שתמיד הרגשתי וגם עם אמא שלי בבית מאז ומתמיד שהקשר שלנו רופף ושאני מאוד שונה מהם..
אני די מסכים עם optimistic girl שאמרה לעזוב את הבית כמה שיותר מהר ובכמה - גם אני מתכנן בקרוב..
(דרך אגב הלכתי גם על עיצוב גרפי ;)

Purple Mushroom

New member
אני חושב שנושא כזה

צריך לכתוב\לדבר עם מטפל\מטפלת, בכל תחום רלוונטי שהוא, לא חייב פסיכולוג או פסיכולוגית, או עובדת סוציאלית. טיפול משפחתי. וגם אני עברתי טיפולים דומים, ההורים שלי גרושים. אולי במשרד הרווחה, או משהו דומה, או משהו פרטי.
בהצלחה בכל זאת (נושא די כבד לי)

למעלה