סתם להשכלה כללית..

תוכון1

New member
תודה..

אני רוצה לדעת אם זה אותו אחד שאני טסתי בו, כי שאני טסתי ב-747-400, לא התסכלתי על השם הבינלאומי... אולי אתה יודע במקרה מה השם של איזור בארץ שאלעל נתנו לו?

eagle701

New member
חח שם בינלאומי קוראים לזה אות קריאה

חחח הרגת אותי שם בינלאומי חחח הקיצר לELB אלעל הדביקו את השם תופים בבקשה
חיפה אגב מישהו יודע את הסיבה שנתנו ל744 ל737 738 ול772 של אלעל שמות? כאילו שיעמם להם???

B752Captain

New member
פעם לארקיע גם היו שמות

פעם למטוסי דאש-7 הנכחדים של ארקיע (נשארו משהו כמו 2-3) היו שמות: בתקופת הזוהר היו לפחות 8 כאלה, היו להם שמות כמו ת"א, מטולה סה"כ עברו 12 מטוסי דאש 7- בארקיע כעת היא מחליפה אותם ב ATR-72 הצרפתים-איטלקים כרגע יש להם כבר 5 כאלה לפחות

MrHankeY

New member
גם אני מנצלש:)

מישהו יכול לדעת מה הרג'יסטריישן של מטוס של אלעל לפי מספר טיסה ותאריך? כמובן שאין את זה באתר אינטרנט פשוט לא הסתכלתי מה היה הרג'יסטריישן בטיסה האחרונה שלי:(

eagle701

New member
כן אני זוכר כשהיתי בשדה דב ראיתי את

השמות על הדאשים של ארקיע יש גם אחד גליל עליון וקרית שמונה נראה לי אם אני לא טועה יש לארקיע רק 4 ATR ואגב לא נראה לי שהם ממשיכים להביא את הATR בינתיים הדאשים שלהם עדין פעילים ואני לא רואה שיש להם בכלל כוונה להחליף אותם אם ארקיע היו רוצים להחליף אותם הם כבר היו מחליפים אותם ממזמן לא חסר להם כסף אחרי הכל כנפיים החברה שלה ארקיע שייכת רצתה לקנות מעל ל40% ממניות אלעל אז לא חסר להם כסף...

B752Captain

New member
יש להם 5 ATR עוד מעט דאש פורשים

אני בטוח שיש להם 5 ATR-72 תבדוק לפי registration ודאש 7 הולכים לפרוש כי פחות ופחות מהם טסים לאילת, לקפריסין הם ממזמן לא טסים. כרגע הם בעיקר בקו שדה-דוב-ראש-פינה-קרית-שמונה. הרבה דאשים עומדים מפורקים/מושבתים... הם כבר בני 25-30 שנה.. ואם יש להם כסף למה שלא יחליפו את ה 757-200 שלהם באיזה 767 שיתחרו עם ישראייר ואל-על בקו לניו-יורק. למרות שדרך אגב אל-על הפעילה תקופה 757 בקו לניו-יורק! חפשו תמונה באיירליינרס.

eagle701

New member
ארקיע לא קונים 767 ומתחילים לטוס לא

לארה"ב כי הם צרכיות לזכות במכרז בשביל זה הסיבה היחידה שלישראיר יש טיסות לניו יורק זה בגלל שהיא זכתה במכרז שממשלת ישראל הוציאה בשביל שיהיה תחרות לאלעל בקו הזה מטוסי ארקיע לא טסים לקרית שמונה כי את האמת אין לאן לטוס שם... מנחת בלי כלום אין טרמינל אין כלום ובקשר לATR עשיתי חיפוש ואלו האותיות קריאה שלהם: 4X-AVU 4X-AVW 4X-AVX 4X-AVZ כמו שאמרתי 4 מטוסי ATR72

B752Captain

New member
וואלה אין טיסות לק"ש ?

מתי הפסיקו? אמא שלי טסה לפני שנה בדאש 7 לראש-פינה ואחרי זה הייתה טיסת המשך לקרית שמונה נכון יש 4 ATR אבל מה שבטוח ראיתי באישזהו אתר 5 מטוסי ATR72

yuval yelin

New member
טעות ידידי

א. עד לפני כשנה ארקיע טסה לקרית שמונה. אבל עקב חוסר כדאיות כלכלי הם הפסיקו. ב. בקרית שמונה יש טרמינל מדהים!!! מפגש פורום תעופה קלה האחרון שהשתתפתי היה במנחת קרית שמונה, מקום מאוד יפה עם טרמינל ענק אך לא מנוצל. חיפשתי תמונה שלו אך ללא הצלחה. יובל.

yuval yelin

New member
בבקשה

כאשר אתה מדבר בקשר לא תמיד קל להבין איזו אות את הוגה. לדוגמא: T, D, C, P, B, V (טי, די, סי, פי, בי, וי). כאשר אתה במכשיר קשר הכל נשמע אותו דבר. מה שמעיד שמי שנתן לאותיות שמות כנראה לא השתמש במכשירי קשר... בכל מקרה, על מנת שיוכלו להבין את מה שאתה אומר בקשר, נתנו לכל אות שם ייחודי המאפשר להבין על איזו אות מדובר. לדוגמא: טנגו - T בראבו - B ויקטור - V דלתא - D צ'רלי - C פאפא - P כך ניתן בקלות להבדיל בין אותיות שונות בקשר. לדוגמא, נניח שאתה טס במטוס שאות הקריאה שלו זה 4X-ELD. במצב רגיל היית אומר: פור איקס אי אל די. (האות האחרונה עשויה להשמע כמו בי, טי, פי וכד') לעומת זאת עם איות פונטי תגיד: פור אקסריי אקו לימה דלתא ואי איפשר לטעות באות הקריאה של המטוס. ספציפית לגבי המטוס הזה (4X-ELD) בפעם האחרונה שאני טסתי בו הוא הזדהה כ - אל על זירו זירו וואן. מקווה שהייתי מובן. יובל.

זה נקרא א-ב פונטי

ואני מצרפת לך את הרשימה של הא-ב הפונטי באותיות לועזיות ועבריות. A אלפא B בראבו C צ'רלי D דלתא E אקו F פוקס G גולף H הוטל I אינדיה J ז'ולייט K קילו L לימה M מייק N נובמבר O אוסקר P פהפה Q קוויבק R רומיאו S סיירה T טנגו U יוניפורם V ויקטור W ויסקי X אקס ריי Y ינקי Z זולו ובעברית: א - אלף ב - בועז ג - גימל ד - דוד ה - הגר ו - וו ז - זאב ח - חוה ט - טיח י - יונה כ - כרמל ל - לאה מ - משה נ - נשר ס - סמך ע - עין פ - פסל צ - ציפור ק - קורח ר - רות ש - שמיר ת - תלם. (בחיים לא יצא לי להשתמש בעברי...)

למעלה