סתם נקודה למחשבה:

סתם נקודה למחשבה:

שמתן לב שהפורום הזה מבוסס ברובו על שנאה? ממה שעקבתי, אין פה כמעט שרשורים שלא כוללים קללות, ריבים, התעצבנויות. נראה שתמיד כועסים פה - על הטרולים, על ילדים, על אנשים ברחוב... אפילו ביניכן יש ריבים (האם מישהי שייכת לפורום, האם היא דוברת אמת...)

I s t a r

New member
ומתי את?

את מתלוננת על מירמור ושינאה- שימי לב מה את עצמך מפיצה או מנסה להפיץ בהודעותייך. לכן אי אומרת- מה שאתה רואה בחוץ, משקף את עולמך הפנימי. כל טוב.

inbal76

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

רונילה, חמודה, עם יד הלב: מה היתה מטרתך בפתיחת שרשור זה אם לא להתגרות בנו ולעורר כעס? את מזכירה לי מישהו שזורק אבנים על הקהל, ואז עומד בצד להסתכל במהומה שקמה ולצקצק בלשונו על האלימות. אך את, ושכמותך, הן מקור האלימות העיקרי. אני סולחת לך
כי אני מבינה שאת נורא מבוהלת ומאוימת כאן ממשהו (לא ברור לי ממה), וכל שנאתך נובעת מפחדים (לא, אני לא מצפה לרגע שתודי בזה). מאחלת לך שתתבגרי, ותלמדי איך מפיצים אהבה
ולא שינאה. יום טוב לך
ולכולנו

I s t a r

New member
אני חושבת

שאדם שיש בו מירמור ,אכזבה או אגרסיה- יצליח תמיד לקרוא בדיוק את הדברים הללו -ואף ינסה ליצור אותה אוירה בדיוק בכתיבת הודעות שונות על מנת ליצור איזון בין מה שקורה מחוצה לו (גם בפורום) לבין מה שקורה בתוכו. אני דווקא קוראת כאן המון חוכמה, נשים אוהבות ,רגישות מאוד ואמיצות, ואני לא כולללת בזה את המיסיונריות שבאות ממקום אחר לגמרי לדעתי.

אם הבנתי את דבריך נכון

מי שרואה את השנאה אצל אחרים, כנראה שונא בעצמו. מי שרואה את הרע, כנראה רע לו. הבנתי נכון?

Cat79

New member
בתור אחת מהפורום

לא רק בפורום אני נתקלת בשנאה, קללות, ריבים, התעצבנויות, טרולים, זה מה יש, זה משהו שהחברה העקומה שלנו לא יכולה לקבל. זה כמו שאני מסתובבת עם גופיה (יש לי קעקוע גדול על יד), גם בהקשר לזה אני נתקלת בתגובות כאלה, כי אני חריגה.

השאלה היא כמה. לדעתי הפורום הזה

מלא בשנאה ובריבים הרבה יותר מפורומים אחרים. נכון, תמיד יהיו ריבים והתעצבנויות, ככה זה בחיים, אבל פה זה ממש כל שרשור שני.

Cat79

New member
התשובה היא

ככל שהנושא חריג יותר כן השנאה תהיה גדולה יותר. תראי את התגובות של זוהרה למשל. אני ממש דלק בשבילה גם שונאת ילדים וגם יש לי קעקועים אני ממש מוטציה חייזרית בשבילה ובגלל זה תראי איך היא מגדירה אותי חתלתולונת/חריגונת.

karnity

New member
קריאה סלקטיבית??

שנאה זו מילה כל כך חזקה... !!! אני יוצאת מתוך הנחה שגם מי שטוענת שהיא "שונאת" ילדים...לא מדובר בשנאה של ממש של הילדים עצמם..אלא סלידה/שינאה של ההתנהגות שלהם של הוריהם...וכל ההילולה סביבם... וגם אם יש ריבים, התנצחויות, חילופי דברים - אין הדבר מעיד בהכרח של שנאה!

מה שרציתי לומר זה שיש לי הרגשה

שהפורום ברובו אפוף באווירה שלילית. אולי לא שנאה, אבל בפירוש לא אווירה חיובית.

שושלסר

New member
להפתעתי מצאתי בפורום דווקא המון

מצאתי המון אהבה, הבנה ותמיכה, אולי יש לי קריאה סלקטיבית משהו, אבל בכל זאת. באופן יחסי ממש תומך פה, אולי הודות למחיקות... על רוב שחרשורי הריבים דילגתי... תמשיכו להיות כאלה, הרבה פחות אלימים ושונאים מהעולם בחוץ...

באופן יחסי למה?

ברור שאם מדלגים על שרשורי הריבים ועל המחיקות (ובכך מדלגים על חצי מהפורום) מגלים אהבה, תמיכה...

karnity

New member
ונניח שאת צודקת ...

ונניח שהאווירה לא חיובית - אז..? האם יש "חובת חיוביות"?.... אני רק מנסה להבין מה את מנסה לומר בזה?

karnity

New member
הכל עניין של הגדרות, לא?

מה ששלילי עבורך לא נתפס בעייני ככזה...(דוגמת הפורום הזה...) דבר נוסף, כל דבר הוא יחסי, לא? בכל פגישה עם דבר חדש אני לא יודעת מראש מה מהותו (חיובי או שלילי) - אז עד שאני לא בוחרת בעצמי אני לא מחווה דיעה... וגם... מה זה "משהו שלילי"?

Arfilit

New member
קרניתי - למה לתת הנחות?

למה לא לקרוא את הדברים כמו שהם נאמרים? מי שאומר ששונא - למה לא להניח שהוא שונא? לצערי יש כאלה. יש כאלה ששונאים ילדים כמו שיש כאלה ששונאים כל מיני קבוצות אחרות. אם דעתי מעניינת מישהו - אז השנאה היא דרייב מאוד לא מוצלח ללקיחת החלטות בחיים, אבל היא בהחלט קיימת ככזו.

karnity

New member
הנחה כשמה כן היא...

הנחה בלבד... כשאני קוראת או שומעת את המילים "אני שונא/ת"... אני מתייחסת גם לקונטקסט של הדברים..ואני מנסה לקרוא "בין השורות".... הצהרות על שנאה באות לפעמים מתוך כעס וסערת רגשות ולא מתוך המקום הנורא בנפש האדם של השנאה האמיתית... כשחם לי נורא ואני מזדעקת "אוף! אני שונאת קיץ!".... האם אני באמת אני *שונאת* קיץ? ממש לא! אני שונאת את תוצרי הלוואי שלו... אני מסכימה ששנאה היא דרייב רע מאד... אבל אני לא חושבת ששנאת ילדים היא הדרייב של מרבית חברות הפורום הזה.

Arfilit

New member
לא העליתי על דעתי

ששנאה היא הדרייב של מרבית חברות הפורום כאן. אם זה מה שהייתי חושבת - לא היה לי ענין בדיון שמתקיים פה ולא היה לי רצון להשתתף ולקדם את הרעיון של מתן לגיטימציה למי שמחליט אחרת ממני. אני נהנית להניח שכל אחת החליטה החלטתה מסיבותיה שלה - ושאצל הרוב המוחץ זה לא מונע מתוך שנאה. עד כה שמעתי רק חברת פורום אחת מתבטאת ואומרת שהיא שונאת ילדים. עם זאת - אם קראתי נכון את דבריה - הם לא נאמרו בסערת רגשות או כעס. אולי אני טועה.

למעלה