סתם נקודה למחשבה:

טל קר

New member
אז רבקל'ה מגדרה (נניח) שונאת ילדים

אז מה? לו רבקל'ה היתה מתנכלת לילדים, חוטפת ילדים, חובטת בילדים, מנצלת ילדים, הייתי מבינה את הדאגה ואף מצטרפת אליה בכל תוקף! אבל רבקל'ה לא עושה שום דבר מהדברים הנ"ל, חוץ מלשנוא ילדים בליבה. מה הבעיה עם זה? גם אם שנאה היתה הדרייב של רוב חברות הפורום, והיא לא, הייתי מגלה סולידריות עם רצון חברות הפורום שלא להביא ילדים לעולם מבלי שיתנכלו להם חברתית. מה הבעיה עם דרייב של שנאה בפני עצמו בהעדר פגיעה? נניח ניקח אנשים. יש אנשים ששונאים בעלי חיים, נניח כלבים. לו היו פוגעים בכלבים, הייתי יוצאת נגדם בחריפות רבה מאוד. אבל אם הם שונאים בליבם, וזה בא לידי ביטוי רק בכך שהם עצמם לא מאמצים כלב, מה הבעיה?

Arfilit

New member
דרייב של שנאה

נראה לי, באופן אישי, מצער ולא נכון. בכל תחום. הוא גם לא מעניין אותי. זה לא קשור לנושא - אלא כדרך כלל. הוא לא מעניין. אין לי ענין בשיח שכזה. מותר לי. מאחר שהתחושה שלי היא שיש כאן נשים שהדרייב שלהן הוא שונה, ושהאג'נדה שלהן קצת יותר מורכבת מ"אני שונאת ילדים" זה נראה לי (ואני מדברת רק בשם עצמי) חשוב ומעניין וראוי להשתתפות ולנקיטת עמדה גם מצדי.

טל קר

New member
דרייב של שנאה שלא מוביל לפגיעה

נראה לי לא מעניני (not my business) אצל א/נשים אחרים/ות. המשטרת מחשבות אנוכי? גם במצב כזה זה היה נראה לי חשוב וראוי לנקיטת עמדה מצידי (אין לאדם שום זכות לפגוע או להפלות אחר, אבל בהחלט יש לו זכות לשנוא).

Arfilit

New member
שאלת משטרת המחשבות

אינה רלוונטית - משום שמדובר בפורום שבו מוחלפות דעות ואנשים מגיבים לדעות. אני לא אומרת שאסור לשנוא. אני לא אומרת שזה לא בסדר לשנוא. אני לא אומרת לאף אחד "נו נו נו" ואני לא נוזפת באף אחד - אני אומרת שעבורי זה לא מעניין, ואם הייתי מרגישה שזה מאפיין את רוב המשתתפות פה כנראה שהייתי מוצאת את דרכי החוצה. אבל התחשוה שלי היא שזה לא מאפיין רוב. יש הרבה נושאים שאפשר לנקוט לגביהם עמדה - ולא כל אחד יכול בכל דבר (מה שנקרא - הזמן קצר והמלאכה מרובה...). כל אחד צריך לבחור את הקרבות שלו (choose your battles). אני מעדיפה את האנרגיות שלי להשקיע במקומות מסויימים ולא במקומות אחרים. נראה לי לגיטימי וסביר.

טל קר

New member
הגישה שלי היא רחבה יותר -

האם יש סיבות לגיטימיות יותר ופחות לא לרצות ילדים והאם זה בכלל משנה? לדעתי בשורה התחתונה זה לא משנה - מספיק שיש סיבה לא לרצות ילדים, וכבר יש סיבה מצוינת לא לעשות ילדים, למרות שבאמת יש מקרים מקוממים מאוד לפי תפיסת העולם שלי. למשל לפני כמה שבועות ראיתי הודעה באחד הפורומים שגולשת כתבה שהחבר שלה (כבן 30) הודיע לה שהוא לא רוצה ילדים, כי הוא לא רוצה אישה שמנה נודניקית ומעצבנת בזמן ההריון. אז לדעתי זו סיבה שמדליקה נורה אדומה בנוגע לקשר שלי עם אדם כזה, אבל בשום אופן אין לכפות עליו ילדים רק כי הסיבה שלו נראית לפי השיפוט שלי "בעייתית".

Arfilit

New member
אנחנו חושבות כנראה אותו דבר

אני לא אמרתי ולא רמזתי שיש לכפות הבאת ילדים על מישהו, או שעמדתו של מישהו היא פחות לגיטימית. כל אחד רשאי להחליט מה שהוא רוצה מאיזו סיבה שהוא רוצה - אלא שיש דברים שפחות מעניינים אותי.

QueenOfMagic

New member
אני נוטה להאמין

שבפורום עצמו העצבים וה"שינאה" זה משהו שיחלוף לאחר שהטרולים יחלפו. לגבי אנשים שדוחפים את האף שלהם - זה אמור לגרום לנו להיות שמחות שלוות ומאושרות?! כשדוחפים את האף לדוגמא - כמה זמן את מניקה אותו/ה ? את לא חושבת שזה יותר מדי זמן? את לא חושבת שזה פחות מדי זמן? זה מעצבן!! אפילו כשאת עוברת את השבוע ה- 40 להריון מתחילים להגיד לך "נו"...ועל מה?!?! על משהו שאת לא יכולה לשלוט עליו!! ומכיוון שלכל אחת מאיתנו יש מניעים שונים זה אולי נראה לך כריב.. תראי, אני לא כועסת על אף אחת פה שלא מביאה ילדים לעולם מהסיבות שלה. ואני מקווה שאף אחת פה לא כועסת עליי...לפי מה שראיתי אפילו כמה פעמים הגנו עליי בנוגע לטרולים!! אני אוהבת את כולכן!!!

למעלה