סתם נ.ק.ו.ד.ה לדיון

בנוגע למנחות

אני, אישית, לא מקריב "קרבן" אלא מגיש מנחות. קרבן הוא בד"כ חיה, עם עדיפות לבקר או צאן שגידלת בעצמך (ולכן הויתור על ראש מהעדר שלך היה ויתור כלכלי משמעותי, ולכן גם קרבן משמעותי). מנחה היא צמחית, ויכולה להיות למשל זר פרחים, קומפוסט, דבר מאכל, או נסך של מים, יין, דבש או שמן זית. שוב, העדיפות היא למשהו שגידלת או הכנת בעצמך. המנחה מותאמת ליעדהּ, לסביבה בה היא מוגשת ולעונה בשנה. אני בד"כ מגיש את המנחה כחלק מטקס, שבו אני גם מברך עליה. כמובן שבנסיבות מיוחדות המנחה יכולה להיות גם קצוות שיער או מחווה אמנותית כמו שיר או מנגינה.

Wing Chan

New member
"שופך את היין על האשמה" ?

למה? במה הואשמתי? אני לא נותן מנחה (מצטער, שכחתי את המושג ממקודם, יותר נכון להגיד ככה שמכיוון שקורבן אכן מתייחס לסוג של כפרה, עכשיו שרובין הזכיר) בכדי שהאלים או האל הספציפי שלו אני מקדיש את המנחה יסלח לי, אלא כדי להביע נאמנות מחודשת לקשר שלי איתם. איך אני עושה את זה? מס' שלבים שאני לא אפרט פה כול אחד מהם. אבל כן, אני מברך את המשקה, מברך גם את האל או אלים שלהם זה מוקדש, מבקש שהקשר שלי איתם ימשיך ושהם לא יעזבו אותי אם אמשיך להראות נאמנות, אומר תפילה משלי, מבקש בקשה כלשהי (לא דורש) אם אני רוצה, ויותר מזה אני לא מפרט למישהו שאינו מאמין במה שאני מאמין, מצטער. לאיזה אל: לפעמים כול אלי הפנטאון שאני מאמין בו, לפעמים אחד מהפטרונים שלי, לפעמים לשלושתם.

0Pandemonium0

New member
כן, מצטער.../images/Emo3.gif

התכוונתי "שופך את היין על האדמה". ותודה על התגובות.

תראה

האיש כנראה נתקל בלא מעט פלפיסטים באניסטיים וזה פשוט עיצבן אותו. אם הוא באמת היה רוצה ללמוד הוא היה מוצא מאיפה. הוא לא אנטי-פאגניזם הוא פשוט בור. אני לא חושב שהדיעה שלו מסוכנת. הוא לא מפחד מניאו פגניזם ולא רודף אותו. פשוט מזלזל בו שלא בצדק.

laoch gaidhlig

New member
אוי ואבוי

כמה שטויות מגובבות למקום אחד.לא יודע ממי הוא למד על הנושא ,אבל בטח שלא מאנשים בפורום .

gwizard

New member
אמממ

אני לא הייתי מנפנף ב-"אנשים הפורום" כל כך, במיוחד מכיוון שגם "אנשי הפורום" הם לא תמיד ולא בדיוק יודעים על מה הם מדברים.

PaganJane

New member
תגובה להודעות בפורום משחקי תפקידים

ההודעה שלי מתייחסת לכל הסעיפים שהועלו ע"י הבלש חסר הבית בפורום משחקי תפקידים, (וגם לחלק מהנכתב בהודעות אחרות). מאחר וההודעה קשורה לפאגאניזם ולא למשחקי תפקידים, החלטתי לפרסם אותה בפורום הזה. אשמח לתגובות. א.מדובר בדתות מומצאות: למיטב ידיעתי דתות ניאו-פאגאניות אינן מתימרות להיות עתיקות בהגדרתן. המושג דת ניאו-פאגאנית הוא כמעט אקוויוולנטי למושג דת משוחזרת. כלומר, דת שמתבססת בחלקה על עקרונות של דתות פאליאו-פאגאניות, אבל עברה אדפטציה לתרבות המודרנית. המקורות לידע על אותן דתות הם רבים ומגוונים, ושונים לגבי כל אחד מהזרמים הניאו-פאגאניים. אינני מכירה את כל הזרמים לעומק, אבל אוכל להתייחס בהקשר הזה לפאגאניזם קלטי, ממנו אני מושפעת במיוחד. בעוד שזה נכון שחלק מהמקורות, שיש בידינו נכתבו ע"י יוליוס קיסר ופרשנים קלאסיים אחרים, ומאוחר יותר נזירים נוצריים, קיימים מקורות אירים וולשים, מהם ניתן ללמוד על הדת ותרבות הקלטית הקדומה (אם כי מדובר במקורות מאוחרים יותר, אשר הושמדו חלקית). דוגמאות בולטת לכך הם The book of the Dun Cow ו-The Book of Leinster. קיימים ספרים רבים על מיתולוגיה קלטית שבהם מידע רב על מקורות הידע שקיימים ברשותינו. אחד ה"נייטראליים" יותר (מחזיק בגישה היסטורית-מדעית ולא רוחנית-דתית) הוא Celtic Myths and Legends של Charles Squire (ספציפית הפרק על מקורות היסטוריים). לגבי ההיסטוריונים היוונים-רומיים, למרות האיבה שציינת בין העמים, חלק מהכתבים מנוסחים באופן לאקוני וניתן להסיק מהם כמה עובדות, וחלקם כאמור מוטים. יוליוס קיסר למשל, העתיק את רוב כתביו מהיסטוריון יווני קדום יותר בשם פוסידונוס, שלא היה מוטה כנגד בני העמים הגאליים. גם מהכתבים שאוגדו בידי הנוצרים ניתן להסיק כמה מסקנות אמינות מאחר וניתן בקלות "לנקות" אותם מהשפעות נוצריות . זה נכון שהדתות הניאו-פאגאניות מבוססות על עקרונות שראשיתם בזמנים שונים. זה נכון שחלק מהזרמים הניאו-פאגאניים אמצו עקרונות ואלים שהיו נפוצים באזורים גיאוגרפיים רחבים, ולעיתים ע"י עמים שונים. זה נכון שחלק מעקרונות אלו שונו על מנת להתאימם לעידן שלנו. אבל קשה לי לראות למה שמשהו יראה בכך חיסרון. ב.חוסר רלוונטיות לאזור הגיאוגרפי: כפי שציינו חברים אחרים בפורום לפני, ראשי הפנתיאונים הניאו-פאגאניים השונים הם אלים גלובאליים, כלומר: אלים השולטים באספקטים מהותיים מהקיום בכל מקום, ולא רק באזורים ספציפיים (למרות שישנם גם אלים מקומיים), ולכן ניתן לעבוד איתם בכול מקום. אני, באופן אישי, מאמינה בכל האלים של כול הפנתיאונים (למרות שאני לא עובדת עם כולם). חלקם אותם אלים בשמות שונים, חלקם אלים שונים, ואני לא רואה בעיה בלספח אותם לפנתיאון שלי, ובכך אינני שונה מהפאגאנים הקדומים. נכון, קיימים הבדלים בחלק מהעקרונות, הגישות, המסקנות בין זרמים שונים (המזוהים עם עמים קדומים שונים), אבל בסופו של דבר יש הרבה מאוד נקודות דמיון. לדעתי, ושוב, כמו שכתבו כאן לפני, הרבה יותר חשוב לבסס את הבחירה של כל פגאני בזרם שלו על פי האופי שלו מאשר על פי המקום הגיאוגראפי בו הוא נמצא. לגבי האלים הכנעניים שהזכרת, אכן, יש ניאו-פאגאניים שעובדים איתם. לגבי הקשר בין זרמים ניאו-פאגאניים נורדיים ובין גזענות ונאציזם – יצא לי לקרוא על ההתעסקות של המשטר הנאצי במיסטיקה נורדית. עם זאת יש לזכור שתחייה מחודשת של דתות אירופאיות קדומות הקדימה את הנאציזם בהרבה. לפחות לגבי דרואידיזם אני יכולה לומר שהוא חודש לראשונה בתקופת הרנסאנס (מזו-דרואידיזם). המשטר הנאצי השחית ועיוות כל מה שהוא נגע בו, ובכלל זה גם כנראה פאגאניזם מודרני, אבל זו לא סיבה לזנוח את הפאגאניות, שהיא במהותה דבר נפלא. באותה מידה, הנאצים עשו שימוש מתועב ברפואה ועשו מעשים נוראיים בשם המדע, אבל זו לא סיבה לזנוח את הרפואה והמדע המערבי. לצערנו, ניתן לקחת כל דבר טוב ולעשות בו שימוש רע. חשוב לזכור שגזענות ונאציזם עומדים בסתירה לערכים של רוב הדתות הניאו-פאגאניות האירופאיות. זה נכון שדתות פאגאניות מקושרות מאוד לטבע, לאדמה וגם לעם או לשבט, אבל בין זה לבין גזענות המרחק רב מאוד. ברשימת תפוצה של פאגאנים קלטים ונורדים נכתב פעם ע"י אסטרואר כתגובה למכתב על גלוחי-ראש שענדו פטישים-של-תור (סמלים פאגאנים נורדים) שאסטרואר אמיתי לעולם לא היה מגלח את ראשו מאחר וזה סימן לחולשה, ולעולם לא היה מתאכזר לזרים מאחר וכל אדם יכול להיות אודין בתחפושת. אני באופן אישי לא שמעתי על ניצול לרעה של ניאו פאגאניזם קלטי ע"י גזענים, ואשמח לקבל תימוכין סטטיסטיים לטענה של Serpent Axis. אבל גם אם הדבר נכון, זה אמנם מעציב, אבל לא מהווה סיבה בשבילי לזנוח את הדת שלי. ג.אלים רכרוכיים ומסורסים: עד כה, לא נתקלתי באלים רכרוכיים או בפאגאנים שטענו שהאלים שלהם רכרוכיים. קיימים אלים רבים בעלי תכונות שונות וכל ניאו-פאגאני עובד עם האלים איתם הוא מזדהה. הדבר המובהק שמשותף לכל הפאגאניים אותם הכרתי עד כה הוא שאף אחד מהם לא תופס את האלים כטוב מוחלט או רע מוחלט. ד.לגבי החשיבות של העמים הקדומים המהווים את הבסיס לזרמים הניאו-פאגאניים, והשאלה למה לא להאמין בפאנתיאון היווני-רומי: ראשית, כפי שכבר כתבתי, ישנם ניאו-פאגאניים שהאלים המנחים שלהם שייכים לפנתיאון היווני-רומי. שנית, לפחות לגבי הקלטים אני מאמינה שהם לא היו "ברבריים". הם הוצגו כך ע"י הרומאים, שכמו נכתב, היו האויבים שלהם. בפועל ישנם לא מעט עדויות היסטוריות לתרבות המפותחת שלהם, וגם לכתב שלהם (ה-Ogham). מעבר לכך, לעיתים ההיסטוריה היא כמו ויכוח שבו מי שצועק יותר חזק מנצח. העובדה שלעם מסוים חתימה רצינית על ההיסטוריה מוכיחה רק שלעם הזה היה כוח צבאי גדול יותר, אבל לא שהדת או התרבות של אותו עם הייתה עליונה על זו של יריבו (אבל גם לא מוכיחה את ההפך). ולסיכום, אני פאגאנית קצת יותר משש שנים, ושחקנית תפקידים תקופה דומה. אני כבר די הרבה זמן קוראת פחות או יותר פאסיבית של שני הפורומים, ובגלל שהויכוח האחרון עירב שתי קהילות העוסקות בתחומים שמאוד יקרים לי החלטתי לכתוב, כדי לנסות למנוע גיבוש של עוד דעות קדומות ומסקונספציות לגבי שתי הקהילות. העיסוק שלי במשחקי תפקידים מעולם לא גרם לי לחשוב דברים מוטעים על דתות או אמונות. להיפך, במהלך תחקירים למשחקים שונים עם נופך דתי יצא לי ללמוד לא מעט על דתות, ובמהלך המשחק יצא לי להזדהות עם מאמינים שונים. יצא לי גם כחלק מבניית עולם פיקטיבי ליצור אלים פיקטיביים (כמו גם אנשים פיקטיביים ומקומות פיקטיביים) אבל כשחקנית תפקידים אני יודעת לעשות הפרדת-דמות-שחקן, ומשחקי תפקידים מעולם לא יצרו אצלי "בלגן בראש" לגבי דתות כלשהן. יכול להיות שישנו במקום נידח כלשהו שחקן תפקידים שלא יודע להפריד מציאות ודמיון ומסיק מתוך כך הסקות שגויות לגבי פאגאנים, אבל אני לא מכירה אף אחד כזה. כל שחקני התפקידים שאני מכירה הם אחלה אנשים. כמו כל הפאגאנים שאני מכירה השקעתי הרבה מאוד זמן ומשאבים על מנת ללמוד על הדת שלי ועל דתות בכלל, ולהחליט מה אני מקבלת כחלק מדרך החיים שלי ומה לא, ואני עושה זאת עד היום. יכול להיות שיש במקום כלשהו פאגאני שעושה שימוש לרעה בדרך החיים שלנו או שעוסק בפולחן רע או טיפשי, אבל אני לא מכירה אף אחד כזה. כל הפאגאנים שאני מכירה הם אנשים רוחניים מאוד, משכילים מאוד ומאוד מאוד לא דוגמאטיים. בעבר בורות וחוסר סובלנות גרמו לקהילת שחקני התפקידים להיות מזוהה עם כתות מוזרות (למרות שלא היה לעניין שום בסיס), בואו לא ניתן לעוד קהילה לסבול מסטיגמות שקריות כאלו.

Wing Chan

New member
אני באמת צריך מתישהו לכתוב כבר

מאמר על אודיניזם VS נאציזם.

gwizard

New member
אני לא מבין רק דבר אחד

למה לעזעזל אתם מגיבים ברצינות למישהו שכתב בפורום משחקי תפקידים ??? הרי ברור מההודעה שהבן אדם לא באמת מתעניין בפאגאניזם ורק עשה מחקר קצר וככל הנראה לא מהמקומות הנכונים בשביל להתכונן למשחק. בדרך כלל רוב האנשים עושים את הכנה בדקה האחרונה אז לא פלא שההודעה מורכבת משטויות.

0Pandemonium0

New member
מה זה משנה באיזה פורום הוא כתב?

בגלל שהוא כתב בפורום משחקי תפקידים הוא טיפש/בור/חסר הבנה? ומהיכרות עם הבלש, אמנם לא פנים אל פנים אלא רק דרך הפורום, יש לו הרבה ידע כללי והוא מצטייר כמשכיל מאוד, אז לא נראה לי שהחקירה שערך הייתה בדקה האחרונה. אולי היא לא הייתה חקירה מעמיקה ומקיפה, וזה סביר, כי הוא לא מתעניין בנושא, אבל אני לא חושב שהמחקר שלו בא רק כדי להציק לכם.

gwizard

New member
לא לזאת הייתה הכוונה

אני בעצמי שחקן תפקידים ואני יודע מה להתכונן למשחק. לא טענתי שום דבר על האדם אשר רשם את ההודעה, אלא על ההקשר בו היא נכתבה.

דווקא נראה כי הוא קרא דבר או שניים

בחייו. הוא ידע לענות יפה על כל מני דברים שאנשים שעושים מחקר קצר לא מגיעים אליהם בד"כ - כמו החברה התיאוסופית ומאדאם בלווצקי, פרייזר ו"ענף הזהב", ה"גניוס לוקי" וההתחדשות הדרואידית במאה ה-19 (שהתחילה למעשה במאה ה-18, אבל זה מספיק קרוב...). נראה לי שאפשר לתת לו את הקרדיט כאדם משכיל.

למעלה