סתם עניין אותי לדעת...

oRockGirLr

New member
סתם עניין אותי לדעת... ../images/Emo105.gif

לפני מספר שבועות צפיתי בתכניתו של ד"ר פיל בערוץ 3. הגיעה לשם אמא שגילתה שבתה מקיימת יחסים עם החבר. [הבת שלה בת 15 או 16] היא סיפרה שכל פעם כשהחבר בא הביתה הילדה סוגרת את הדלת בחדר ואוסרת על אמא שלה להכנס.היא שיערה שהם כנראה מקיימים יחסים באותם רגעים כשהדלת נעולה [יותר מאוחר גם מצאה במגירתה אמצעי מניעה]. ד"ר פיל אמר להם באיזשהו שלב שילדה בגילה [16/15 ומטה] בכלל לא צריכה לקיים יחסים או בכלל לא אמורה להיות בזוגיות עם מישהו מה אתם ההורים אומרים? ילדה מעל גיל 13 שיש לה חבר, התנשקה איתו כבר ודברים כאלה ואני לא מדברת על יחסי מין. האם לדעתכם זוגיות בגיל כזה זה "מוגזם" או אולי זנותי
?

gal-or

New member
לדעתי,

שלום לך, זוגיות בגיל כזה זה בגדר הנורמה. זה המון תלוי בבגרות הנפשית. עדי

עינת

New member
לא מעמדה של הורה

כי אם מעמדה של אדם בוגר ,מסכימה עם ד"ר פיל. בגיל 13 זוגיות??? זה עוד גיל של נערות, גיל של ניסוי ותהיה בו לדעתי אין בשלות לזוגיות ועל אחת כמה וכמה לקיום יחסי מין. נשיקות ? סבבה זה שלב הניסוי והתהיה , יותר מזה אני אישית באמת חושבת שמיותר ואפילו יותר מכך - פספוס של הגיל הנפלא הזה.

oRockGirLr

New member
לא מדויק. ../images/Emo105.gif

אני חוויתי בגיל 13 את האהבה הראשונה שלי. ואני חושבת שהתאהבתי באמת. כי בחיים לא אהבתי ככה. זה היה מדהים. גם תמיד רואים בסרטים אנשים ביחד ונשיקות וכו'. תמיד הייתי סקרנית לדעת איך זה בדיוק. אני לא רואה בזוגיות בגיל כזה מן פספוס של הגיל... כי בסך הכל זאת חוויה, למרות שאחר כך נפגעתי אבל אני שמחה שחוויתי לראשונה בחיי אהבת אמת. יחסי מין, לא נראה לי שאקיים לפני גיל 18 או 17... עדיין, אני עוד צעירה, אני לא זקוקה להתנסות מינית. זה גם די זנותי בגילי לקיים יחסים [מבחינתי] השאלה היא, איך את מגדירה זוגיות? ואין דבר יותר מדהים מהתאהבות בגיל צעיר

עינת

New member
אהבה זה נפלא

בכל גיל אבל זוגיות זה דבר אחר לגמרי זוגיות זה ביחד זו מחוייבות זה לקחת החלטות חשובות לחיינו ביחד. לא הייתי קוראת לקיום יחסי מין זנות אבל גם לא ממליצה להתחיל איתם מהר מידי (בייחוד לא בגיל 13)

oRockGirLr

New member
מחוייבות יותר של ../images/Emo105.gif

להיות ביחד ולא עם אף אחד אחר. לא יותר מזה... את לא רוצה שהבנאדם שאת מאוהבת בו ילך עם אחרות, את רוצה שהוא יהיה מחוייב לך. לא לכל החיים אבל מחוייב לך כל עוד האהבה הזאת קיימת
לא?

oRockGirLr

New member
טוב אני דיברתי על זוגיות ../images/Emo105.gif

אחרת. או שסתם לא מצאתי איך להגדיר את זה.

ההגדרה למה שהתכוונת היא חברות.

חברות שיכולה להתרחש גם בגיל 12 וגם ב15 שבוילד וילדה או נער ונערה נמצאים יחד ומבלים יחד ולומדים להכיר את בני המין השני. לא סתם חברויות כאלה מסתיימות מהר מאוד, חלקן אחרי שבוע, חודש עד חצי שנה. זוגיות היא משהו שמתפתח מאוחר יותר, אני אפילו מהססת אם להגדיר את מערכת היחסים שלי עם בן זוגי כ"זוגיות" כאשר אני היום בת 17 וחצי ואני נמצאת בקשר הזה מעל לשנה. בזוגיות יש מחוייבות שהיא גם לדאוג לבן הזוג בכל מצב, לתת בו אמון מלא, לעזור, לתת, ואפילו לעיתים להקריב דברים למען הקשר וכמובן לדעת לקבל את הדברים הללו בחזרה.

oRockGirLr

New member
מתי אנשים יבינו? ../images/Emo105.gif

דברים כאלה כמו בשלות לזוגיות, בגרות וכו' לא נקבעים לפי הגיל. יש גם אנשים בוגרים בעולם הזה

faith2

New member
לא יודעת...

אני חושבת שכל מקרה שונה משכנו. יש נערות בנות 16 שהן הרבה יותר בוגרות מאישה בת 23....וההפך. אישית אני חושבת שזוגיות מתאימה מגיל 13 ככה, מתי שכבר הזהות יותר מגובשת, אבל קיום יחסי מין בגיל הזה? ממש לא נראה לי....אי לא חושבת שהנוער למרות שהוא עבר המון שינוייים! מוכן לצעד הזה. אישית אני חושבת יותר בגיל ה-17 ככה.....

שלום אני חדשה ../images/Emo9.gif ודעתי בעניין....

אני קצת שונה בעניין הזה... בתור התחלה לדעתי אין רע בזוגיות בגיל 15. כשמדברים על זוגיות בגיל הזה מדברים יותר על חברות ולא על זוגיות של זוגות מבוגרים יותר/נשואים... לגבי יחסי מין, אני במקום האמא הייתי שמחה שיש לי בת אחראית מספיק בשביל להשתמש באמצעי מניעה נכון, אפשר לדחות את זה לגיל יותר מאוחר ואפילו עדיף ורצוי. אני רואה את אחותי בת ה-15 והיא וחברותיה עדיין מתעסקות ב"שטויות" של מה ההוא אמר עליי ואולי תנסי לדבר עם ההוא מהכיתה השנייה לראות מה הוא חושב עליי וזו לא בשלות שמתאימה לקיום יחסי מין... אבל לומר לאותה נערה עכשיו, אחרי שזה כבר קרה - את לא בסדר, את לא צריכה להיות בזוגיות בגיל כזה ולנסות להפריד ביניהם זה מיותר.... בנוגע לבנות 13 - אין לי ספק שאין רע ב"חבר" בגיל הזה ואולי גם נשיקות אבל כל דבר מעבר הוא לא מתאים.. לא שזה זנותי אבל כפי שנאמר ילדה בגיל הזה היא עדיין ילדה ולא צריכה להתחיל עם כל העניין של יחסי מין ומיזמוזים וכל אלו בגיל כזה... היא עדיין לא מספיק בוגרת נפשית (בד"כ, ישנם יוצאים מן הכלל כמו בכל דבר) בשביל לדעת מה היא רוצה בכלל... אז למה אני שונה בנושא הזה ? כי אני בת 18, יש לי חבר מגיל 14 ואנחנו מקיימים יחסי מין מגיל 14 וחצי אין ספק מוקדם לכל הדעות, אבל הזוגיות שלנו שונה בהרבה מזוגיות של הגילאים הללו יש ביננו מחוייבות (וכפי שעינת אם אני לא טועה אמרה מחוייבות לא רק אומר לא להיפרד או לא לבגוד) כבר מההתחלה... הרבה אנשים, אילו היו מדברים איתנו בלבד מבלי לראות אותנו או לדעת בני כמה אנחנו היו בטוחים שאנחנו זוג נשוי שחי ביחד כבר כמה עשורים עברתי הרבה דברים מאוד קשים בחיים שלי, אפשר לומר שאני בוגרת נפשית יותר מאנשים בני 20+ עוד מאז שהייתי ביסודי... את רוב הדברים "חוויתי" עוד לפני שהכרתי אותו וחלקם במהלך הזמן שאנחנו ביחד והוא תמיד עזר לי בבגרות מדהימה שלא מאפיינת ילד בן 14 שהיה בורח על השניה שהיה שומע את "סיפור החיים" שלי... כשאהיה אמא לא ארצה שהילדה שלי תקיים יחסי מין בגיל 14. מה שקרה לי הוא מדהים, למצוא בגיל כל כך צעיר את האדם שאיתו אני רוצה לבלות כל החיים... אין לי איך להסביר את זה. לפעמים אני חושבת שהוא "נשלח" אליי על ידי ה' מתנה כפיצוי על כל מה שעברתי אני שמחה שהוא תמים דעות בעניין הזה איתי. אנחנו חוסכים עכשיו לקראת מעבר משותף לדירה משלנו ואנחנו גם מתכננים להתחתן בעתיד ואולי יש פה כאלו שיחשבו שאני רק בת 18 ועל מה אני כבר מדברת אבל באמת צריך להכיר אותנו אישית בשביל להבין... אבל כפי שכבר אמרתי אני חושבת שבד"כ נערות בגיל הזה הן לא מספיק בשלות בשביל להבין שקיום יחסי מין הוא יותר מסתם אפקט פיזי ומעורבים בו המון רגשות וצריך בשבילו המון בשלות נפשית בשביל "לעכל" את מה שקורה וזה שהן כבר קיבלו מחזור ויש להן חזה מפותח לא הופך אותן בהכרח לאישה בשלה שמוכנה להתמודד עם יותר מהפתקי הצעת "רוצה להיות חבר שלי" בצירוף לבבות ששולחים לנער מהכיתה...

אם היה מבאס אותי להתחתן איתו

זה היה סימן לכך שאני לא אוהבת אותו מספיק בשביל להתחתן איתו ולפיכך גם לא הייתי חושבת על זה מלכתחילה... גם בגיל 40, אחרי 30 מערכות יחסים אפשר "להתבאס" מחתונה כי יש שם עוד כמה מיליוני אדם שלא הכרנו ואולי חלק מהם הם עוד בני זוג פוטנציאלים אבל כשאוהבים זה לא משנה...

oRockGirLr

New member
אבל את ../images/Emo105.gif

לא ניסית אחרים .. את לא יודעת איך זה עם אחרים... עד כמה הוא טוב בשבילך .. עוד לא ניסית כלום. חבל.. אני חושבת שזה בזבוז
אבל איך שאת רוצה.. בהצלחה

עינת

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יש הרבה במה שכתבת כאן גם יש דברים שאיני מסכימה איתם ובכל מקרה

ofra176

New member
יש דברים שלא מבקשים עליהם..

"פתק אישור" מאימא... הבת שלי בת 15 - ושיתפה אותי בכוונה שלה להתחיל ולקיים יחסי מין. אבל, היא קנתה קונדומים בעצמה, ורק שיתפה, לא שאלה.. כן עניין אותה מה עמדתי בנושא, והיה לה חשוב לשמוע, אבל, את ההחלטה היא החליטה בכוחות עצמה. אני לא חשבתי שאני אמורה להרשות או לאסור.. רק לומר מה דעתי. ובאמת אמרתי: שחשוב שתהיה בטוחה במערכת היחסים, שתהייה בטוחה שהיא נמצאת עם מישהו שהיא חשובה לו. שהכל יקרה מתוך רצון הדדי ולא מתוך לחץ, שתקפיד תמיד שינהגו בה בכבוד..ועוד כל מיני דברים, אבל לאשר או לאסור?? מה הטעם????

למעלה