סתם עניין אותי לדעת...

ofra176

New member
אני חושבת שאת צריכה לדבר איתם

ולהתכונן לשיחה הזו טוב טוב. תראי, זה שוק גדול להורה שהילדה שלו פתאום מתחילה להיות פעילה מינית.. גם לי היה מאוד לא קל. בהתחלה ממש ניטרפתי מעניין.. לא אסרתי או כעסתי מכיוון שהיא באה ושיתפה עוד בשלב הכוונות, אז על מה יש לכעוס?? אבל דיברנו ושמעתי ממנה דברים שגם הרגיעו אותי וגם שיכנעו אותי. לדעתי, אם ההורים שלך יבינו שאת אחראית וחושבת על מה שאת עושה, זה ירגיע אותם. הפתיחות והשיתוף משתלמים.. בהצלחה!

oRockGirLr

New member
לא.. ../images/Emo105.gif

דיברתי על הקטע של לאסור. אמא שלי בכלל אסרה עליי קשר עם מישהו. אני לא מעוניינת כרגע להיות פעילה מינית

oRockGirLr

New member
אגב, אני מודה שזה היה ../images/Emo105.gif

צודק לעצור את הקשר הזה. אבל השאלה היא האם הורים יכולים לאסור על הילדים שלהם קשרים עם אחרים.

לדעתי

קיום יחסי מין צריך לבוא לאחר שלנערה (ואני בכוונה מדברת על הנערה כי בתור בחורה אני לא יכולה לומר הרבה אודות הנער) צריך להיות ניסיון קודם ביחסים עם בנים (ואני מתכוונת לכל סוגי היחסים, ידידים, חברים שאיתם היא רק החזיקה ידיים וגם כאלה שהיא התנשקה איתם או "התחרמנה" איתם) ועוד יותר חשוב מזה, היא צריכה להיות שלמה עם עצמה ועם המיניות שלה. היא צריכה להכיר את הגוף שלה ולקבל אותו, אחרת, קיום יחסי מין יעבד ממשמעותו. עכשיו- אם ילדה בכתה ו' כבר יש לה ידידים ובכתה ז' יש לה חבר והיא מתנשקת איתו צרפתית ובכתה ח' (גיל 13-14) היא יוצאת עם עוד בחור שאיתו היא כבר יכולה לדבר על הרבה דברים אישיים שלה כמו בעיות עם ההורים, מחזור, מחשבות והתלבטויות כשהיא תהיה בת 15-16 והיא תפגוש מישהו והיא תהיה איתו תקופה מסויימת ותרגיש שהיא בוטחת בו ואוהבת אותו היא תהיה מוכנה לקיים יחסי מין. לאומת זאת, בחורה שרק בגיל 14 קיבלה מחזור, ורק בכתה ח' התחילה להתעניין בבנים, והיה לה חבר אחד אבל שהיא נפגשה איתו לעיתים רחוקות והיא אולי מבית שמרני שההורים לא מדברים על מין וחברויות והיא מופנמת ולא אוהבת או מכירה את גופה ומיניותה אין ספק שהיא לא תהיה מוכנה לקיים יחסי מין בגיל 16 וסביר להניח שגם לא ב18. לאור העובדה שבימינו המיניות והסקס נמצאים בכל מקום, הם לגיטימיים ונורמטיביים ואין לאף נערה (מלבד אולי נערות דתיות) בעיה ללמוד על הנושא ואין לאף נערה בעיה למצוא ידידים וחברים בני המין השני בבית הספר, החוגים ושער פעילויות חברתיות שהן תמיד מעורבות, בנות בנות 15-16 בישראל בימינו בהחלט יכולות להיות מוכנות לקיום יחסי מין. לכן, אני חושבת שד"ר פיל שגה כשאמר שהיא לא מוכנה למין או לזוגיות אבל! אותה אמא הייתה צריכה להיות קשובה לקצב ההיתבגרות של הבת שלה ועל סמך זה להחליט עם הבת שלה מוכנה או לא. לדוגמא, אמי, כשהייתי בת 15 דיברה איתי על מיניות אך התנגדה בכל תוקף שאני אקיים יחסי מין בשלב הזה (ומכיוון שהיא תמיד הייתה גלויה איתי והסבירה לי את דעותיה ולא הייתה מסוגרת ובעלת דעות קדומות או שמרניות גם הקשבתי לה והסכמתי איתה) אך לאחר כמה זמן, כשהייתי כבר בת 16 וחצי-17 הפסיקה להיות לה בעיה עם זה והיא אפילו שמחה כשבאתי ושיתפתי אותה וביקשתי ממנה לרכוש לי גלולות נגד הריון שכן היא הרגישה שהיא חינכה אותי בדרך כזו שהגעתי לשלב הזה כשאני לא רק מוכנה פיזית ונפשית אלא מספיק אחראית להגן על עצמי. ואוו יצא המון....

למעלה