סתם רציתי לומר....

5טולי

New member
סתם רציתי לומר....

בדיוק סיימתי לקרוא מצעים שונים של מפלגות. המפלגה היחידה שלא היה את המצע שלה באתר הייתה קדימה. אני אומנם לא בת 18, אבל אם כן הייתי, אני בחיים לא הייתי מצביע למפלגה שפחות משלושה חודשים לפני הבחירות לא גיבשה מצע ודעה מגובשת כלפי התכנונים שלה למדינה שלי!. זו המפלגה היחידה בכנסת שלא ברור מה קורה איתה.... למה הם ממהרים? חכו את החצי שנה עד לבחירות הבאות (רוב הסיכויים) עד אז תכינו את המצע, תגבשו דעה, תכניסו אנשים למפלגה, ובבחירות הבאות תבואו מוכנים לאחר שעשיתם את השיעורי בית שלכם, לא חייבים הכל עכשיו ומהר! אל תדאגו פרס לא ימות עד אז....

bhnadav

New member
נו באמת.

בואי נציג את העובדות כפי שהן - קדימה היא המפלגה הראשונה שהציגה את עקרונותיה המוחלטים לכל תהליך מדיני, דבר שלא היה קיים אצל מפלגת העבודה, ואפילו לא במפלגת הליכוד - שם המצע היה תקוע עוד בהסכם וואי. "קדימה" - עקרונות לתכנית מדינית http://www.kadimasharon.co.il/15-he/peula.aspx באשר למצע קדימה בכל שאר התחומים, בימים אלה בדיוק עובדים מיטב המומחים של קדימה בתחומים השונים על הרכבת המצע, אם זה בתחומי הכלכלה - לדוגמא פרופ' בן דוד, בחינוך - פרופ' רייכמן וכו'. שרון, מספר ימים לאחר האירוע המצער שקרה לו, היה אמור להיפגש עם פרופ' רייכמן, נשיא המרכז הבינתחומי בהרצליה, שמיועד להיות שר החינוך בממשלה שתרכיב קדימה, בנושא טיוטת המצע שמרכיב פרופ' רייכמן. בעקבות האירוע המצער, התבטלו פגישות כאלה ואחרות, וענייני המפלגה נדחקו הצידה לטובת העניינים החשובים באמת. כיום, לאחר שהמדינה כולה וקדימה בפרט התאוששה, היא פנוייה להתעסק בעניינים המפלגתיים, בהרכבת המצע הטוב ביותר, בהצגת המומחים הטובים ביותר, כשבראשה הצוות האחראי, השפוי, השקול והמנוסה ביותר. צריך להיות מציאותיים - אנחנו יודעים במי מדובר, אנשים מכירים את דרכם של אנשים, אנחנו מכירים את פועלם ואם העשייה שלהם. חברי המפלגה - הם אלה שמרכיבים את המצע, ואני סומך עליהם שמדובר יהיה במצע שישקף את המפלגה ואת חבריה בצורה הטובה ביותר. בתכל'ס, מצע הוא מושג ארכיאולוגי, המציאות היא זו שקובעת. אם יהיה שינוי כלשהו בשטח - המצע יכול ללכת לזבל. הציבור בוחר באנשים שהוא מאמין בהם וסומך עליהם מבחינת כושר קבלת ההחלטות בזמן אמת, ולאו דווקא על פי כושר ניסוח המצע. מצע לחוד(ש) - ומציאות לחוד. קדימה היא מפלגה עם תוצאות ומעשים שמוכיחים את עצמם, ובראש ובראשונה היא תיבחן על פיהם.

bhnadav

New member
ציפי - זה לא מתאים לך.

קראי שוב את מה שכתבתי, בהתייחסות לזמן.

mean girl 16

New member
עזוב, אני בקריזה.

היה לי מבחן במתמטיקה והתפקשש לי משהו ואני פשוט קצת מדוכדכת. סליחה.

5טולי

New member
מה?!?!?!

אתה רוצה שאנשים יסלחו להם? כי יש להם ניסיון? כי אלו אישיים שהעם מכיר כבר? המצע הוא כן חשוב! המצע נותן לעם איזשהי אינדיקציה על מה קורה סביבה, על מה המפלגה בכלל מדברת, ומה הרעיונות שלהם למדינה הזו. "ומעשים שמוכיחים את עצמם, ובראש ובראשונה היא תיבחן על פיהם" אז תסביר לי את זה טוב, אני כאזרחית מהשורה, אמורה לבחור מפלגה על פי המעשים שלה בעבר? אנחנו לא מדינה דמוקרטית? ובמדינה דמוקרטית פוסלים שופט עם דעות קדומות על המקרה! אבל פה אני אמורה להיכנס עם דעות קדומות? זה ניגוד אינטרסים. אני לא רוצה לשפוט מישהו על פי מה שהוא עשה בעבר, אלה לפי מה שהוא עושה היום, אנשים משתנים. והמצע של המפלגה מראה לי איפה הם השתנו איך,למה,וכמה. אני לא אומרת שזו "חרה" מפלגה או משהו, כל מה שיש לי נגד קדימה זה שהם ממהרים, ועם הם היו לוקחים את הזמן ובונים את המפלגה הזו כמו שצריך, זאת יכולה להיות מפלגה מעולה. אבל תקחו את הזמן תסגרו את כל הקצוות בתוך המפלגה, תסגרו את כל העיניינים, ורק אז תרוצו לכנסת.

bhnadav

New member
את סתם מתנפלת.

אני הרי כתבתי שחברי קדימה כותבים בימים אלה את המצע בתחומים השונים. הוספתי, לאחר מכן, שלא מדובר באנשים שאיננו מכירים, אלא אנשים עם תוצאות, ניסיון, עמדות ידועות והרבה עשייה. המצע הוא לא הכל, ועם כל הכבוד הוא לא העיקר. הוא יכול ללכת לזבל אם אין אנשים רציניים שיכולים להביא לכוח למימוש הרעיונות, לקונצנזוס רחב, להערכה לאומית ובינלאומית. בתכל'ס, אנשים בוחרים בראש ובראשונה לאנשים שהם יכולים לסמוך עליהם, אנשים עם ניסיון, אנשים שיידעו לקבל את ההחלטות הנכונות בזמנים הנכונים. לא אנשים פזיזים, לא אנשי כושלים, לא אנשים חסרי ניסיון, לא אנשים קיצוניים. רבים טוענים שהם לא מבינים בפוליטיקה ולא מתעניין, אבל לכולם היה ברור שהם בוחרים שרון, לדוגמא ב-2003, מפני שהוא אדם של עשייה, אדם שיכול להביא להסכמה לאומית, לקבל החלטות תחת לחץ וכו'. אלה דברים הרבה יותר חשובים מכל מצע מעופש שנמצא באתר זה או אחר ויום אחרי הבחירות זורקים אותו לפח. המציאות יכולה להשתנות, וזה מה שחשוב כאן. אז את בוחרת לתקוף את הדברים, למרות שכתבתי שמצע קדימה יתפרסם, אז בבקשה - בחירה שלך. אין פה מה לסגור קצוות, מפני שעד הבחירות הכל יהיה ברור וידוע. רק בימים אלה פירסמו העבודה והליכוד את מצעיהן. כשאנשים תקפו כאן את קדימה לפני חודש על כך שאין לה מצע ודרך, הוכחנו להם שהיא המפלגה היחידה שפירסמה עד כה את תוכניתה המדינית.

the new L

New member
המפלגה היחידה?

נו באמת. האם אתה טוען שלמרץ אין תוכנית מדינית?

bhnadav

New member
אני מודה שלא בדקתי,

אבל בכל מקרה - אם זה לא היה מובן - התכוונתי למפלגות הליכוד, קדימה והעבודה.

טשאפק

New member
מכירים את דרכם של אנשים?

אני מכיר את דרכו של חיים רמון ואת דרכו של צחי הנגבי וזו לא אותה דרך.

bhnadav

New member
הם התאחדו תחת עקרונות מוסכמים ../images/Emo13.gif

וכל אחד, מהצד שלו, היה הרבה יותר קרוב למרכז השפוי מאשר לקיצוניות, לפחות בעמדות העכשוויות. גם צחי הנגבי עשה מהפך בעמדותיו, כמו שרון.

ומהם אותם עקרונות שאינכים מגלים?

מה זה? סוד צבאי? שאתם מסרבים לגלות מה המצע החברתי-כלכלי שלכם?

טוב שהמשוכנעים משכנעים אחד את השני

וזו בדיוק הסיבה שלא תנצחו בבחירות, כי המדיניות שלכם היא לשכנע את המשוכנעים. וכך לא מנצחים בחירות, כך מפסידים בחירות.

bhnadav

New member
מפלגת העבודה לא משכנעת אף אחד.

לא את המשוכנעים ולא את הלא משוכנעים.

למעלה