סתם שאלה שמעניינת אותי

m a n k o

New member
סתם שאלה שמעניינת אותי

לפי מה שאני די רואה פה בשרשורים שעוסקים בדת וכל היוצא בזה זה נראה שיש לנו פורום ממש מאמין.. או שאולי סתם נראה לי קיצר תשרשרו מה הקרבה שלכם לדת ועד כמה אתם מאמינים אם בכלל?

vk3

New member
אני אישית מאוד מאמין...

אני מאמין בכול לשון של אמונה בכוח עליון שיצר אותנו ושאחראי לכול המתרחש עמנו. אנו בחרנו לקרוא לו ה', המוסלמים אללה וכו'... אבל סה"כ הוא אחד ויחיד וכמו שאיינשטיין תמיד אמר: " אלוהים לא משחק בקוביות מזל עם העולם". ואני מסכים עם האדם הגאוני הזה לחלוטין. הכול נועד לקרות כפי שזה קורה/ יקרה. אמונתי העזה נובעת מכך, שמאז שאני זוכר את עצמי, דהיינו, מגיל 4, יש לי עזרה רוחנית. אני מטורף
אולי ( בטוח
)
אבל תמיד היה ויש לי אל מי לפנות כשלא טוב לי, תמיד ניתנת לי תקווה ועזרה
ואני מאוד מאמין...
דתי, חרדי, אורתודוקסי, אני ממש לא ולא אהיה לעולם. אבל אמונה והערצה כלפי ספר הספרים והחוכמה אותה הוא נושא עמו, אצלי, מאוד חזקה
בכלל, אני מאמין בכול האנומליות שקיימות בעולם, כגון: רוחות רפאים
, חייזרים
, מפלצות וכד'... למה
לא יודע... כי זה מעבר להבנה שלנו וזה מאוד מעניין לחשוב כך. לדוגמא, קצת אנוכי לחשוב שאין חייזרים בעולם ושאנחנו האינטליגנציה היחידה שהתפתחה בכול היקום.

Zot ani 1

New member
תגובה...

אני אכן מאמינה ובאמונה שלמה שקיים אלוקים. כי אם יש כזה עולם מופלא צריך להיות מישהו שברא אותו... וגם אני גם מאמינה בתורה ובקיום מצוות... כי זאת הדרך להתקרב למי שיצר את העולם ומלואו- להתקרב אל האור ואל האושר. והעם היהודי שעבר כל כך הרבה זמנים קשים בגולה והאנשים רצו כל חייהם להגיע רק לארץ ישראל כדי לחיות כיהודים בארצם....ועכשיו כשהאנשים פה הם פתאם רוצים להתנתק מהמסורת ומהשורשים שלהם "להתקדם" כביכול....וחבל....

al-x

New member
אני לא מאמין, מגדיר את עצמי כאתאיסט

אני לא חושב שיש יישות שבראה אותנו, למרות זאת - אין לי את התשובות לקיום שלנו. וגם אילו הייתי מאמין שישנה יישות שבראה אותנו, אני מניח שהייתי מגדיר את עצמי כאגנוציסט, כי עצם העובדה שיש יישות, לא אומרת רוצה שנשרת אותה ונעבוד אותה (כפי שזה משתקף בדתות המונותאיסטיות).

m a n k o

New member
גמני בדעה שלך

אני מגדירה את עצמי אתאיסטית אין לי תשובה לקיום.. אבל אני מאוד אוהבת פילוסופיה ומתעניינת בשאלות האלה נורא.. אבל אני מניחה שלעולם לא תהיה לי תשובה ברורה אני לא חושבת שאני צריכה לשרת שום דת או לפעול עפ"י חוקי דת או משו בסגנון מעדיפה להיות חופשיה ולא להגביל את החופש שלי בדברים שאני לא מאמינה בהם

Smiley Me

New member
אני אתאיסטית.

אני לא מאמינה בדברים שאין להם בסיס ממשי. הדמות של אלוהים נוצרה מתוך חוסר הידע הרב של האנשי מתקופה הקדומה והוחדר כל כך חזק להכרה של האנשים שזה קיים עד היום. אני לא מאמינה שמישהו ברא את העולם. אני לא מאמינה בשום דת. אני כן מאמינה בכח הטבע ובאנרגיות חיוביות ושליליות- ומעדיפה לא להגדיר את זה בעזרת מושגים כמו דת או אלוהים. חוץ מזה, אני חושבת שאנשים מעטים בהסטוריה הבינו שדת זה כוח, ושלטו באנשים רק מפני שהם היו פאנטים- וזה לדעתי ממש טיפשי.אני לא מאמינה שאני חייבת את הקיום שלי למישהו- רק להורים שלי, ולכן אני לא צריכה לקיים מצוות שיגבילו את החופש המעט שגם ככה יש לי.

Angel lips

New member
אני חילונית

אי אפשר להגיד שאני מאמינה באלוהים אבל אוליי באיזה כוח עליון שמשפיע בצורה כולשהי, בל זה בספק... אני חושבת שאנו אחראים לכל מה שקורה לנו ואין מישהו ששולט על זה.

BaHuR ToV

New member
ממ

שאלה קשה.. לי אין קרבה לדת..ואני די מאמין למרות שעדיין לא החלטתי אם יש משו שם שבאמת אפשר להאמין בוא.. כי אחרי הכל איפה אלוהים עכשיו כשאלפיי יהודים מתים מהפיגועים האלה ואיפה היה אלוהים אז כשהנצים עשו מה שהם עשו לעם שלנו..

ymz

New member
שאלה לא קלה בכלל

אני חושבת שיש איזשהו כוח שמוביל אותנו, אבל לא רואה את עצמי כדתיה וגם לא נראה לי שאחזור בתשובה. בעיניי אמונה זה משהו עמוק בלב וכך זה משתקף במעשים. ולא משנה אם אתה שומר שבת/כשרות, מתפלל כל יום וכו'. כמובן זה נושא מאוד מורכב ולא נראה לי נכון להיכנס לזה עכשיו, אבל אסיף שיש הרבה דברים בדת הקשורים למעמד האישה שלא מקובלים עלי.

Zot ani 1

New member
אם כבר התחלנו את הדיון...

אז בואו וכן נגיד את כל מה שעל ליבנו. אז שאלה לי אליך ymz: מה לא מקובל עליך במעמד האישה ביהדות? ועד כמה את מכירה את מעמדה?

m a n k o

New member
מספיק שתקרא

כמה פרקים בתנ"ך תראה עד כמה מעמד האישה ירוד מבחינת הדת... אבל אצלנו זה עוד יחסית מתון אני השתגעתי שראיתי כשהייתי בלונדון במלון עם הרבה מוסלמים כמה נשים.. בד"כ 2-3 יושבות עם גבר אחד ומלא ילדים סביבם וכל הבנות מסתירות את כל הפנים שלהן עם רעלה... פשוט טירוף איך שאנשים חיים ואיך נשים מקבלות את זה על עצמן

water flower

New member
אני בהחלט לא קרובה לדת בשום אופן

אפשר להגיד שמאז ומתמיד הייתה לי אפילו מן התרסה כלפי כל הדתות. אני לא מסכימה עם זה שצריך לבטל את כולן והכל יהיה בסדר אבל כל הפאנטים למיניהם פשוט מגעילים אותי. אני לא מאמינה שיש ישות כזאת בשם אלוהים. אם כן שמישהו יסביר לי את השואה... (ויעיז מישהו בכלל להגיד שזה "נפשות חוטאים" כי אני מבטיחה לו יסורים קשים!!!) הגישה שלי היא כזאת- יש אלוהים? אחלה שיוכיח, עד אז זה רק אני וה"בשר האחר" שלי

vk3

New member
לגבי השואה...

הם ממש לא היו נפשות חוטאות, אבל הם הקריבו את עצמם לשם כך שאנחנו נתקיים ונמשיך לחיות כיום... זה היה הכרחי וזה די היגיוני
השואה היא אחד הקלפים שלנו להגן על עצמנו ולהזכיר לעולם על העוון שנגרם לנו

water flower

New member
כמובן

התכוונתי ליציאה היפה של עובדיה יוסף הקצת פחות יפה שהסיבה לשואה היא חטאים ושהנרצחים בשואה הם בעצם גלגולי נשמות של חוטאים או מן שטות מאין זאת. איפה היה אלוהים? למה הרשה דבר כזה? איך??

vk3

New member
אלוהים היה שם...

וכפי שכבר אמרתי, זה היה חייב להתרחש כדי לאפשר לנו להתקיים. מישהו תמיד מקריב את עצמו למען האחר...

water flower

New member
איך אפשר להגיד דבר כזה?!

6 מיליון יהודים הקריבו את עצמם רק בגלל ש"מישהו תמיד מקריב את עצמו למען האחר"?! מי קובע מי יקריב את עצמו מי יחיה? ואם לכל זה הייתה מטרה אז למה האנשים הוקרבו בדרך כל כך זוועתית ולא אנושית?! זה היה חייב להתרחש?! לא! ממש לא! לא יואמן! 6 מיליון בני אדם חפים מפשע נטבחו באכזריות, ילדים זקנים ומבוגרים בלי הבחנה בתאי גזים ובמשרפות בשביל להדגיש נקודה?? לא יאומן ממש ולכן אני לא מאמינה. ובניינו, לדעתי להגיד את זה , זה באיזשהו אופן ממש פוגע בזכרון המתים. כיצד היית מסתכל לבן אדם אחד בעיניים שלא נדבר על 6 מיליון ואומר לו "תשמע אתה תצטרך לגווע ברעב ולראות את כל משפחתך נהרגת כי אלוהים רוצה להדגיש איזה משהו".

vk3

New member
אני מבין אותך, אבל תביני...

אנחנו לא יכולים לשפוט, כי זה מעבר ליכולות שלנו. אולי אני אומר דברים נוראיים, אבל רק בזכות הדרך הזוועתית הזאת והסבל הלא אנושי שעבר העם היהודי אנחנו קיימים... זו רק דעתי. בחיים לא אפגע בזיכרון המתים, כי בשואה נטבח ענף שלם מעץ השורשים שלי, שכיום היה מפריח פירות רבים
אני רק אומר שאנחנו צריכים להסתכל, לפעמים, מעבר לכאב, הזוועתיות וההשמדה. לכאורה, להתעלם מזה ולראות למה זה קרה...

Angel lips

New member
אלוהים נתן שיהרגו 6 מיליון אנשים

חפים מפשע בצורה מזעזעת, בשביל ש6 מיליון אחרים יוכלו לחיות במדינה משלהם? מה ההיגיון להרוג ש6 מיליון בשביל ש6 מיליון אחרים יחייו.. זה יוצא שאנחנו חיים על חשבונם...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני לא מבין מדוע אתה טוען ש"רק בזכות הדרך הזוועתית הזאת והסבל הלא אנושי שעבר העם היהודי אנחנו קיימים", טענתך לא הגיונית, משום שאם לא היו נרצחים 6000000 יהודים בשואה, סביר להניח שהיו היום 20000000 יהודים ולא 12700000, כלומר בגלל השואה קיימים פחות יהודים, ואם השואה לא היתה מתרחשת היו קיימים יותר יהודים וכוחם היה רב יותר, לכן גם יכולתם להילחם באויביהם היתה רבה יותר. ובכלל, איך אתה מוצא היגיון בטענה שהיהודים קיימים בזכות מותם של יהודים אחרים?

vk3

New member
אוקיי ../images/Emo9.gif

איני יכול לשכנע אותך או להוכיח את דעתי... אני מקבל את דעתך עליי ומסכים שזו היא דילמה קשה
את " אלוהים" לא נבין לעולם ואין אפילו לנסות לכך...

למעלה