סתם שאלה שמעניינת אותי

Angel lips

New member
אני לא מסכימה איתך

אני חושבת שאם היה אלוהים ואנחנו העם הניבחר שלו, הוא לא צריך היה להשמיד 6 מיליון יהודים שעברו התעללות והשפלות בשביל שנקבל מדינה... הרי יש לו כל כך הרבה כוחות.. הוא חצה את ים סוף לשניים לא?! אז לתת מדינה לעם שלו קשה לו?! בשביל זה היו צריכים למות כל כך הרבה אנשים??

SupermanZW

Well-known member
../images/Emo45.gifצודקת

ואני דאיסט, כלומר מאמין שקיים אלוהים, אך אינו מתערב בנעשה בעולם.

Angel lips

New member
רגע ל הבנתי ותך מה זת אומרת

קיים ולא מתערב? אז מה התפקיד שלו?

SupermanZW

Well-known member
תקראי את הקישורים ותביני

כתבתי רבות על כך, לשכתב את כל זה יקח המון זמן, לכן הבאתי קישורים. על רגל אחת אני יכול לומר לך שאי אפשר להגדיר ממש תפקיד לאלוהים, הוא נשגב מבינתנו וברובו תעלומה, חוץ כדי להבין את אלוהים אי אפשר להסתכל רק מנקודת מבט (אינטרסנטית) של אדם, אלא רק מתוך נקודת מבט בלתי תלויה, ואת רוב "תפקידיו" איננו יודעים.

Zot ani 1

New member
כאשר אתה קורא

כמה פרקים בתורה לבד manko, אתה כמובן לא מבין שם כלווום. כי צריך מפרשים. ובעזרתם תוכל להבין שמעמד האישה לא ירוד בכלל. כיום למשל לאישה יהודית במשפחה דתית יש מעמד מאוד גבוה וחשיבות גדולה. לגבי הדתות אחרות זה לא חדש שיש שם זוועות מעמד האישה שווא למעמד של עבד ותו לא....

ymz

New member
או קיי

למשל שאישה לא יכולה ללמוד תורה, אסור לאישה נשואה לשיר לבד, אם אישה לא מצליחה ללדת במשך 5 שנים לאחר חתונה לבעלה יש זכות להתחתם עם אישה אחרת. אישה שרוצה להתגרש מבעלה כי הוא בוגד בה לא תקבל גט כי זו לא סיבה מוצדקת, באוטובוס נשים ישבו בסוף האוטובוס ואף פעם לא ליד גברים זרים, לגבר מותר ללכת לזונה אבל לאישה אסור לחפש סיפוקים מחוץ למסגרת. לדעתי זה מספיק למרות שיש עוד אלף ואחד דברים.

Zot ani 1

New member
אז בואי אני אתיחס לכל נקודה ונקודה

1. אישה כן יכולה ללמוד תורה אין פה שום איסור רק שגבר מקבל על זה שכר ואישה לא. ויש לכך הרבה סיבות. 2.אישה לא משנה אם היא נשואה או לא אסור לה לשיר ליד גברים. וזה לראה על נחיתות האישה אלא ההפך על כבודה. 3.זוג שיש להם בעיות פוריות ובמשך 10 שנים אין להם ילדים אז לפי התורה יש עליהם להתגרש. 4.ואישה שבעלה בוגד בה יכולה חופשי לקבל גט ולהתגרש. 5.בערים דתיות או חרדיות הנשים יושבים באוטובוסים בנפרד מגברים- ולא משנה בין הגברים בסוך או הנשים בסוף העיקר שלחוד. 6.ולגבר אסור בהחלט ללכת לזונה כי זה בגידה! אז פשוט לפני שאומרים משהו נגד הדת צריך קודם כל ללמוד נגד מה אתה יוצא....ולא להגיד דברים באוויר.....

למעלה