ס ק ס ! ! ! !

bioc1

New member
אז ככה

שידרגתי פלאפון אחרי שיכנועים של הנציג כשהסתובבתי לי בקניון רמת אביב... האמת? הפלאפון הקודם שלי היה בסדר גמור...אומנם בלי ספיקר או מצלמה אבל הסתדרתי איתו יפה... הנציג הזה איכשהו הצליח לשכנע אותי לשדרג ואמר שאני אשלם פחות ממה שאני משלמת כיום. אז הוא נתן לי פלאפון חדש עם מסלול אחר ואמר לי שזה יצא לי יותר משתלם ממה שאני משלמת היום אבל אני אמשיך לשלם על המכשיר הישן. שזה יוצא 120 שקלים + 20 שקלים על המכשיר הישן כל חודש לקחתי את הפלאפון לא בטוחה בלב שלם אז חזרתי אליו למחרת ואמרתי שאני רוצה להתחרט אבל הוא שוב שיכנע אותי שזה כדאי ומשתלם לי אז בסוף נכנעתי ונשארתי עם הפלאפון ואז גם טסתי לניו יורק לשבועיים. אתמול קיבלתי חשבון פלאפון וגבו ממני 360 שקלים על דמי יציאה מהתוכנית. הנציג לא דיבר על שום תשלום כזה או אחר מלבד ה 120 שקלים בחודש של החבילה. בנוסף גבו ממני על שיר בהמתנה ועל שירות תיקונים שלא ביקשתי. סך הכל אני צריכה לשלם 560 שקל לפלאפון ואני לא מוכנה לשלם אותם.אני מוכנה לשלם רק מה שהנציג הבטיח לי שזה 120 שקל בחודש + 20 שקל על המכשיר הישן. בנוסף לזה המכשיר שנתנו לי דפוק. הוא כל הזמן נתקע והסוללה שלו מחזיקה מעמד בדיוק לשעה. אז התקשרתי וכמובן אמרו שיחזרו אלי. בגלל שאני עובדת בשירות לקוחות אני יודעת בדיוק מה זה אומר כשאומרים שיחזרו אליך... אז אני מחכה...התקשרתי 3 פעמים כבר. אני רוצה לבטל את העסקה אבל אני לא טיפוס אסרטיבי מספיק...אני עדינה מדי (בהתחלה כמעט בכיתי להם בטלפון)...אז רצוי מאוד שחבר לי יהיה בסביבה כשהם חוזרים כי לי אין ביצים.

טוב שיש חברים...

בכל מקרה, בלי תלונות, צעקות ואיומים זה לא יעבוד... הונו אותך ואין שום סיבה שתתפשרי איתם...

למרות שלא אמרו לך...

כמה תצטרכי לשלם באמת רק כדי לדחוף לך את העיסקה? נו, אז למה שלא ימשיכו בשיטה הזאת?!

bioc1

New member
ככל הנראה אני אצטרך לשלם כי חתמתי על חוזה

ומסתבר שיש דמי יציאה ממסלול (דבר שלא ידעתי כי אם הייתי יודעת לא הייתי עוברת מסלול). אז זה שלא אמרו לי שיש דמי יציאה זה אולי לא אתי אבל זה עדיין חוקי

זה יותר מלא אתי...

זה לא מוסרי לא לפרט ללקוח בדיוק כמה הוא יצטרך לשלם בעיסקה הזאת, על מה ומתי... וזה פחות קשור לחתימה על החוזה שאי אפשר לקרוא אותו בלי תרגום של עו"ד, ויותר קשור לשיטת המכירה החפוזה הזאת שמונעת ממך באופן מכוון את קריאת החוזה לפרטיו(ויותר מזה, הם צריכים לדרוש מהלקוח לקרוא את החוזה לפני הקנייה כדי למנוע מקרים כאלה)... ואם את מעדיפה פשוט לוותר ולשלם זה כבר עניין שלך...

bioc1

New member
אני לא רוצה לוותר אבל אם חתמתי אין הרבה מה

לעשות...נראה לי ככה לא? אישון עו"ד הוא בטח ידע יותר...

אישית הייתי משיג את...

פרטי המוכר ומתלונן עליו ותוך כדי הייתי מדבר עם כל מנהל של פקיד או אחראי שלא עוזר ומבקש לבטל את כל ההתקשרות שלי עם החברה בגלל העניין... ואני מאמין שבשלב מסויים הם היו מכניסים אותי לאיזו מחלקת שימור לקוחות, מפצים אותי על כל העניין ונותנים לי מסלול טוב יותר, או שלחילופין הייתי עובר חברה בכל מחיר, כי אין לי עניין לעבוד עם חברה שמעודדת הונאת לקוחות... בכל מקרה, גם אם חתמת, אפשר למצוא עילה לתביעה בכל הסיפור, אבל זה פשוט לא משתלם במקרה הזה...

smartblonda

New member
באם היא חתמה עימם על חוזה

חןץ מצעקו ת ואיומים היא יכולה לעשות מעט מאוד.

זה לא נכון...

אפשר להוכיח למשל שהמוכר ידע שהיא תצטרך לשלם דמי יציאה מהמסלול ובכל זאת לא יידע אותה על כך, ובמקרה כזה יש עילה לתביעה בגין התנהגות שלא בתום לב ואפשר למצוא גם עילה שתעסוק בהטעייה מכוונת לצורך מימוש המכירה ויש עוד אופציות...

זו לא בעיה...

כי בתור מוכר הוא חייב להיות מצוי בפרטי העיסקה ובעלויות שלה לקונה, ואחרת שלא יציע לאנשים שנמצאים במסלול אחד לצאת ממנו ולהיכנס למסלול אחר, כי ברגע שהוא מציע ולא אומר שזה כרוך בתשלום הוא מטעה את הקונה...

במקרה שהוא ישקר, אז כן...

ולכן השופט יצטרך להכריע, ויש הרבה פרטים בסיפור הזה שיגרמו לו להכריע לטובתה, כמו זה שהמוכר שיכנע אותה לקנות באופן חפוז ובתנאים שלא מאפשרים קריאת חוזה לפרטיו, למרות שהיא לא באמת רצתה והיתה מוכנה לשלם רק על מחיר המכשיר, ואז שוב בפעם שהיא חזרה כדי לבטל את העיסקה, וזה לא היה מצליח לו בשום אופן אם היא היתה יודעת שתצטרך לשלם עוד 560 שקלים בנוסף למה שהובטח לה, ויש עוד פרטים שיעזרו כמו השיחות שלה למוקד השירות כשהופתעה לראות שהכסף הזה ירד למרות ההבטחות של המוכר, ויש עוד פרטים שאפשר להשתמש בהם... בקיצור, גם אם זו מילה שלה מול שלו לדעתי יש סיכוי טוב שהשופט יבין מה באמת קרה פה ושהיא הוטעתה למעשה, בלי קשר לחתימה על החוזה, ויכריע לטובתה...

bioc1

New member
הוא יכול להגיד שהוא חשב שאני יודעת

ושזה ברור כשכאשר אני מחליפה מסלול אני צריכה לשלם דמי יציאה וזה בכלל כתוב בחוזה של הפאלפוןן הקודם שאין לי אותו

הוא יכול להגיד מה שהוא רוצה...

אבל זה ממש לא משהו שצריך להיות ברור... וגם אם זה כתוב בחוזה הישן, מאיפה את צריכה לדעת שזה עדיין תופס כשהמוכר אומר לך בפירוש שלא תשלמי כלום חוץ ממחיר המכשיר?

avshalomat

New member
זה ממש לא נכון

ויש הרבה מה לעשות, אם את רוצה אני יכול להפנות אותך אל כמה אנשים שמתמחים בלצעוק ולהפגין כוח, מול החברות הגדולות וכן בהפעלת הכוח הנכון זה אכן עובד.

למעלה