עֲנִיבָה כגורם פִּזּוּר לזִהוּם

La Folia

New member
עֲנִיבָה כגורם פִּזּוּר לזִהוּם

העֲנִיבָה, סֵמֶל הסַמְכוּת המָסָרְתִּי של רופאים ממין זכר, נימצא תַּחַת אִיּוּם. קיים לַחַץ גובר על רופאים לעשות אחד מהשניים: או להצמיד בסיכות את העֲנִיבָה לחולצה וזאת על-מנת לעצור הִתְפַּשְּׁטוּת של זִהוּם הניגרם מניפנוף קצוות של עֲנִיבָה או להיפטר מהם באופן כללי. אוליי הרופאים יעברו לעשות שימוש ב- עניבת קשת? (bow tie) מקור: BMJ 2003;326:1231

לא מבינה...

אני לא מבינה במה שונה העניבה משמלה מתנפנפת או ממכנסיים מתנפנפים: האם עתידה לצאת לרופאים המלצה דומה בנושא של מכנסיים רחבות שוליים??...

La Folia

New member
לול פורטה ../images/Emo6.gif

אני חושב שההבדל נובע מהעובדה שהסיכוי של עניבה להזדהם גדולה יותר מאשר מכנסיים או שימלה. אני מניח שההנחה שעומדת מאחורי תפיסה זו מבוססת על העובדה שהרופא או הרופאה (או כל מטפל\ת אחר\ת) רוכנים מעל החולה בזמן הבדיקה ומכאן ההמלצה להצמיד את העניבה לחולצה וזאת על-מנת למנוע מגע בין החולה לעניבה. עניבות יש להן תכונה של להסתבך בכל מיני מקומות. בעברי, כאשר עבדתי בנתב"ג, נאסר עליי לעשות שימוש בעניבה וזאת מטעמי בטיחות שכן העניבה יכלה להיתפס בחלקים נעים של מכונות ומכאן אוליי ניתן להבין את התכונה של חוסר שליטה בעניבה.

La Folia

New member
אני מניח שאלה לא נכללים בקטגוריה

וזאת בשל העובדה שלמתכות אין תכונות ספיגה כמו לחומרים מהם עושים עניבות ומכאן, אוליי, יכולתם הקטנה להוות גורם מפיץ זיהומים.

למעלה