עבדתי בחברה שפשטה רגל

• פותח הנושא ymz
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ymz

New member
עבדתי בחברה שפשטה רגל

עבדתי בחברה שפשטה רגל
ומעביד לא שילם לי משכורת 3 חודשים. מה אני צריכה לעשות בשביל לקבל את הכסף? הבנתי שבמקרה של פשיטת רגל צריך לפנות לביטוח לאומי, האם זה נכון?

הבנת נכון. והנה עוד קצת הסברים:

עבדתי בחברה שפשטה רגל
ומעביד לא שילם לי משכורת 3 חודשים. מה אני צריכה לעשות בשביל לקבל את הכסף? הבנתי שבמקרה של פשיטת רגל צריך לפנות לביטוח לאומי, האם זה נכון?
הבנת נכון. והנה עוד קצת הסברים:
קישור. בהצלחה.

שיר ורד

New member
כן

עבדתי בחברה שפשטה רגל
כן
אבל התהליך קצת מורכב, צריכים לפנות תחילה למפרק/כונס הנכסים של המעסיק , ולתבוע ממנו את השכר שהולן, הוא צריך לבדוק את נכונות טענתך ולשלם לך, מאחר וסביר שאין מספקי כסף לתשלום חובות כל הנושים ומן הסתם נושים אחרים יהיו בדין קדימות, הוא רק יאשר את נכונות תביעתך ואז תצטרך לתבוע בביטוח הלאומי. שים לב, מן הסתם החוב של החברה אליך כולל תשלומים נוספים כגון. ימי חופשה, ימי הבראה , פיצויי פיטורים, הפרשות סוציאליות ואולי גם דמי נסיעות ושכר שעות נוספות. יש לפרט את כל הסכומים הנ"ל בתביעה למפרק. לא כל החובות הללו מוכרים ע"י הביטוח הלאומי, אך חשוב לפרט את כולם, למקרה שישנם מספר נושים באותה קדימות שלך שיקבלו חלק מחוב באופן יחסי. עצה נוספת, לבדוק האם הועברו הפרשות מחודשים קודמים לקרנות פנסיה וקרנות השתלמות. מעסיקים רבים שנמצאים בבעיות תזרים מזומנים מפסיקים להעביר כספים לקרנות אלו עוד לפני שהם מפסיקים לשלם שכר. אם זה המצב, אתה צריך לכלול סכומים אלו בתביעתך למפרק, ביטוח לאומי לא מכיר בחובות אלו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה