עבודה אצל המתחרה-מותר או אסור?

מצב
הנושא נעול.

noaaaa

New member

שלום לכולם יש לי שאלה:בעלי פוטר מעבודתו מחברת מחשבים על רקע קיצוצים. הוא שלח קורות חיים ומפנים אותו מחברות השמה גם לחברות מתחרות של החברה שממנה פוטר (לפני כשבועיים-שלושה). שאלתי אותו אם הוא חתם בחוזה העסקה על סעיף שאוסר לעבוד בחברה מתחרה במשך x זמן והוא אמר שכן אבל שזה לא משנה כי גם ככה הסעיף הזה לא חוקי. אני זוכרת שבזמנו כשעבדתי בחברת תקשורת אז גם חתמתי על משהו כזה ואני לא רוצה שחו"ח הוא יסתבך. האם זה נכון שזה לא חוקי להחתים עובד על כך?

אני לא מסכימה שסעיף "אי תחרות"

שלום לכולם יש לי שאלה:בעלי פוטר מעבודתו מחברת מחשבים על רקע קיצוצים. הוא שלח קורות חיים ומפנים אותו מחברות השמה גם לחברות מתחרות של החברה שממנה פוטר (לפני כשבועיים-שלושה). שאלתי אותו אם הוא חתם בחוזה העסקה על סעיף שאוסר לעבוד בחברה מתחרה במשך x זמן והוא אמר שכן אבל שזה לא משנה כי גם ככה הסעיף הזה לא חוקי. אני זוכרת שבזמנו כשעבדתי בחברת תקשורת אז גם חתמתי על משהו כזה ואני לא רוצה שחו"ח הוא יסתבך. האם זה נכון שזה לא חוקי להחתים עובד על כך?
אני לא מסכימה שסעיף "אי תחרות"
הוא אינו חוקי. תניית אי תחרות תהיה חוקית אם היא עומדת במגבלות שקבעה פסיקת בית הדין. בתי הדין פסקו כי תנייה הכוללת את המרכיבים הבאים יכולה בהחלט להיות תקפה: הושקעה בעובד הכשרה מיוחדת בעלות כספית ו/או ניתן לעובד גמול בגין אי תחרות ו/או ידוע לעובד סוד מסחרי אמיתי ו/או העובד עשוי לגלות אותו ו/או התפקיד החדש הוא אותו תפקיד בדיוק ובחברה מתחרה. כמו כן, סעיף אי התחרות של העובד בחוזה ממוקד, מידתי ומגדיר ספציפית את החברה הספציפית שאליה העובד רוצה לעבור. תקופת אי התחרות צריכה להיות סבירה ומידתית ומתוחמת גיאוגרפית. אני כבר מודיעה מראש, שיש חילוקי דעות לגבי עניין זה בפורום. יוסאריאן, שהוא אחד העונים המקצועיים בפורום, בדרך כלל חולק על כך ואני חושבת שהוא טוען שתנייה כזו אינה תקפה (אני מודה ומתנצלת מראש שלא ממש התעמקתי בטענה) אולי אם תעשי חיפוש בפורום תוכלי לקרוא את דעתו. בכל מקרה זו דעתי בעניין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה