לרופא הפלצן ולמי ששאלה למה אני שם....
קודם כל שלום. קצת נימוס לא יזיק, אני חיי במאלי במערב אפריקה יותר משנתיים ועל הקו לונדון-אפריקה יותר מ 4 שנים כך שאני מכיר כמה מדינות באפריקה באופן טוב מאוד. ביקשת המלצה אז ניסיתי לעזור לך, לדעת אני יודע יותר מידי טוב, מאיפה אתה בכלל יודע מה אני עושה??? אני רוקח במקצועי שעובד בארגון בריטי שמספק תרופות ובעל קשרים ענפים עם שרי הבריאות המקומיים והממשלות המקומיות, בניגוד לישראלים שיושבים פה ומבלבלים את המוח כי כף רגליהם לא דרכה מעולם באפריקה, כן אולי הם היו בטיול לפני כמה שנים בזנזיבר, (כשזנזיבר לא נחשבת אפריקה בכלל, סתם אי עם כמה בתי מלון וקבוצות של זקנים בריטיים),אני קורא להם מאונני מקלדת , אני מכיר כמו את כף ידי את כל מערב אפריקה, כך שמי שנותן לך כל מיני עצות שינסה למצוא לך גם עבודה בשכר של 11.000 אלף דולר לחודש! בבית חולים באפריקה מה הקשר שיש חברות שיש להם מהנדסים אליך? גם לי יש בן דוד שעובד דרך סולל בונה בלאגוס שבניגריה ומרוויח 9000 דולר לחודש, הוא מהנדס בניין מהטכניון, לענינינו, מאחר ואני מתחום הבריאות אני מכיר סגל רפואי, נכון יש המון אירגונים אך האירגונים ללא מטרות רווח שולחות רופאים מהמדינות שלהם כדי שיתנסו בחוויה ולמטרות הומניטריות בלבד, אף רופא ממכריי שהגיע דרך אירגונים אלו לא מרוויח סכומים דמיוניים ומפלצתיים כמו שאמרת!!! ויש לי כמה חברים שהם רופאים, מגרמניה ,לוכסמבורג, צרפת, אוסטריה. נכון במלאבו שבבירת ניגריה המשוונית נבנה לפני כמה שנים בית חולים שעל בנייתו היתה ממונה רחל עובדיה(שגם אותה אני מכיר קצת יותר מידי טוב), היא ניסתה במשך כמה מחזורים לגייס רופאים ישראלים, רוקחים וואחיות ..כמו שמגיעים מהר כך בורחים מהר, אם אני לא טועה אמרו לי גם שהייתה עליה איזו כתבה ושיש נגדה תביעות משפטיות רבות מצד סגל רפואי על אי קיום החוזה, ואי תשלום משכורות, אני לא ראיתי את הכתבה אבל אני מאמין למי שסיפר לי, היא קומבינטורית, אולי לרופא שלמד בהונגריה ולא יכול לעשות סטאג בישראל הפיתרון יהיה טוב, היא תשלם לך אני מאמין בערך 2000 דולר, אולי יותר טוב מבית חולים בארץ, הבית חולים שלה די מודרני ומצויד, כמו שכתבתי לך המון אירגונים יסכימו לקלוט אותך, אבל זכור כי אלו אירגונים ללא מטרות רווח כך שסכומים כמו שאמרו לך הם דמיוניים לחלוטין, קודם בכלל אני מציע לך להגיע לאפריקה לנחות, ולראות אם זה בשבילך, אתה יודע לשבת בארץ או בחו"ל ולתת עצות זה הכי קל, צריך קודם לנחות ולראות, אני מכיר מספר אנשים לא מבוטל שכשהדלת של המטוס ניפתחה הם פשוט סירבו לצאת מהמטוס ודרשו לחזור עם המטוס בחזרה לאירופה, אז כך לכל מציעי העצות למיניהן, בבקשה ולך לא יזיק לך לשמוע לאנשים שנמצאים במקום קצת יותר מידי הרבה שנים יודעים , מכירים, ומוכרים, אל תתנשא, גם לא על האפריקאים כי זה לא ילך לך, תהיה נחמד ומנומס לכולם למרות שאתה רופא, אני מכיר כמה ישראלים עם האף למעלה שהתנשאו וחזרו לישראל בארון מתים, באפריקה כבוד בין בני האדם זה ערך עליון, כך שתהיה נחמד גם לאוכלוסיה המקומית, האפריקאים הם עם נחמד אבל כשהם שונאים אותך הם יעשו לך את המוות, כך שמי שאהוב אין לו בעייה. הכרתיאיזה מהנדס פלצן שחברת מוטורולה שלחה אותו ללאגוס, לרילוקיישן, הבן אדם חזר לארץ עם כוויות מחומצה שנשפכה עליו, (לא משנה סיפור ארוך) אני מוכר בכמה מדינות וגם בניגריה אני לא חושש ללכת כי כולם יודעים מי אני ואף אחד לא מעז לגעת בי, כך שלהיות פלצן באפריקה זה לא כל כך משתלם.