עבודה בגובה נמוך - שאלה / עזרה

עבודה בגובה נמוך - שאלה / עזרה

שלום לכולם, אני מקווה שאני שואלת בפורום המתאים, ואשמח לתשובה: אני עובדת בחנות בגדים של רשת גדולה ומוכרת בתחום. חלק מהבגדים בחנות נמצאים במדפים גבוהים יחסית, בערך 2 מטר, וכדי להגיע אליהם עליי לטפס על "מעין" סולם נמוך, או יותר נכון שרפרף מברזל. (בערך 50-60 סמ' גובה) הדבר הזה אינו יציב כלל, הרגליים שלו עקומים, הוא מתנדנד ומסוכן. וכן המשטח שלו אינו רחב וקל מאוד לאבד בו שיווי משקל. אני נפלתי ממנו 4 פעמים (ואני עובדת במקום חודש), כמעט תמיד "נחתתי" על הרגליים אבל פעם אחת נפלתי אחורה ולמזלי לקוח שהיה לידי פשוט תפס אותי. ואני לא רוצה אפילו לדמיין מה היה קורה אילו הייתי נופלת על הגב. וכך עוד 4 עובדות לפחות! לדעתי זה צריך להיות אינטרס חד משמעי של החברה לדאוג לבטיחות עובדיה וכמובן לקוחותיה, אך נתקלתי עד כה באוזניים אטומות. ביום שישי יש לנו ישיבת צוות וברצוני להעלות שוב את הנושא. אני מחפשת חוק או תקנה בנושא על מנת להראות זאת למעבידי, ובינתיים לא מצאתי שום דבר מלבד ס' 57 לפקודת הבטיחות בעבודה (נוסח חדש): "כל סולם יהיה ממבנה טוב ויקויים כראוי." זה אמנם נחמד אך מעט לאקוני לענייני.. אשמח אם תוכלו להפנות אותי לחוק או תקנה ספיציפית יותר שמתאימה למקרה שלי תודה והמשך שבוע טוב ליאור

למעלה