עבודה בזמן ההריון

מצב
הנושא נעול.

liatwr

New member
עבודה בזמן ההריון

עבודה בזמן ההריון
אני פוטרתי בתחילת ההריון (סיפור ארוך) וחתמתי בלישכה עד לפני שבועיים. עכשיו נשאר לי עוד חודש וחצי לתל"מ, ואולי מצאתי משהו זמני לחודש ימים, השאלה שלי אם מישהי יודעת אולי , האם זה יפגע לי בדמי הלידה, או לא ואם לא איך דמי הלידה יחושבו עכשיו מכוון ש: 1. העבודה היא בשכר של 22 ש"ח לשעה , ואם העבודה תתחיל מיידית אז חלק יהיה לחודש הזה וחלק לחודש הבא (לא מלא). 2. בלישכה שילמו לי לפי 156 ש"ח ליום 3. לפני שחתמתי בלשכה עבדתי בשני מקומות ובשניהם מילאתי את הטפסים לדמי לידה, כל אחד במשכורת אחרת

להפך, זה רק יכול לעזור לך לדמי

עבודה בזמן ההריון
אני פוטרתי בתחילת ההריון (סיפור ארוך) וחתמתי בלישכה עד לפני שבועיים. עכשיו נשאר לי עוד חודש וחצי לתל"מ, ואולי מצאתי משהו זמני לחודש ימים, השאלה שלי אם מישהי יודעת אולי , האם זה יפגע לי בדמי הלידה, או לא ואם לא איך דמי הלידה יחושבו עכשיו מכוון ש: 1. העבודה היא בשכר של 22 ש"ח לשעה , ואם העבודה תתחיל מיידית אז חלק יהיה לחודש הזה וחלק לחודש הבא (לא מלא). 2. בלישכה שילמו לי לפי 156 ש"ח ליום 3. לפני שחתמתי בלשכה עבדתי בשני מקומות ובשניהם מילאתי את הטפסים לדמי לידה, כל אחד במשכורת אחרת
להפך, זה רק יכול לעזור לך לדמי
הלידה. אם לא תעבדי בחודש הזה, התקופה בה חתמת בלשכה, לא תחשב לך לצורך חישוב תקופת זכאותך לדמי לידה. בכדי להיות זכאית לדמי לידה צריכה היולדת לצבור 10 חודשים מתוך 14 או 15 חודשים מתוך 22 חודשים עד ליום בו הפסיקה את עבודה במהלך ההריון (חודשים שבהם שולמו עבורה דמי ביטוח לאומי). בתוך התקופה הזו לא יחשיבו תקופה בה חתמת בלשכה במהלך ההריון, אם לא עבדת אח"כ. היינו, אם אין לך מספיק תקופת אכשרה לצורך קבלת דמי הלידה (עד ליום שבו פוטרת במהלך ההריון), העובדה שתעבדי חודש עכשיו, תאפשר להחשיב את תקופת האבטלה כחלק ממנין תקופת האכשרה. אם אין לך בעיה של תקופת אכשרה, כלומר, אם ללא חודשי האבטלה + חודש העבודה הנוכחי, את בכל מקרה מגיעה למספיק חודשי אכשרה, אזי יתכן ששיקולך צריך להיות גובה דמי הלידה. דמי לידה תמיד יחושבו על בסיס שלוש המשכורות האחרונות (המלאות - לא חצאי חודשים), שקדמו ליום הלידה. היינו, השכר שקיבלת בשלושת החודשים לפני שפוטרת במהלך ההריון. מקווה שזה היה ברור...... חיזרי אלינו אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי ההסבר. מצרפת לך קישור לאתר הביטוח הלאומי לעניין דמי לידה.

liatwr

New member
קודם כל רציתי לאמר תודה מקרב לב

עבודה בזמן ההריון
על התשובה. קצת ארוך , מתנצלת מראש. לפני שפיטרו אותי עבדתי מספיק כדי לקבל את דמי הלידה, אבל הבעיה היתה אז שעזבתי מקום עבודה ביולי, כלומר ביולי עדיין קיבלתי משכורת מלאה, ואז בחודש אוגוסט המשכתי לעבוד (כתוצאה מבקשה של המעסיק) עוד 10 ימים, כלומר לא מלא, ואז התקבלתי למקום עבודה חדש שם עבדתי בחודש אוגוסט עוד 3 ימים, ולאחר מכן למרות שהובטח לי שכר גלובלי, יצא שקיבלתי לפי יומית, וכך שיצא בחודש ספטמבר 17 ימים, ובחודש אוקטובר בחודש בו פוטרתי קיבלתי עבור 5 ימי עבודה ואז חתמתי בלישכה עד לפני שבועיים. כלומר אחרי שעזבתי מהמקום הראשון בו עבדתי שנה וכמה חודשים הכל התבלגן לגמריא לכן דמי האבטלה שלי נמוכים. עכשיו הציעו לי 22 ש"ח לשעה, והביטוח לאומי שאני אשלם יהיה על חלק מהחודש וחלק מחודש הבא, כך שזה לא משכורת מלאה, איך הם ידעו איך לחשב לי, האם לפי המשוער אם הייתי עובדת חודש מלא, או לפי 1000-1500 ש"ח שיצא לי כתוצאה לחודש חלקי ואז כפול שלוש יוצא ממש מעט

לא בטוחה שהבנתי את כל הסיפור

על התשובה. קצת ארוך , מתנצלת מראש. לפני שפיטרו אותי עבדתי מספיק כדי לקבל את דמי הלידה, אבל הבעיה היתה אז שעזבתי מקום עבודה ביולי, כלומר ביולי עדיין קיבלתי משכורת מלאה, ואז בחודש אוגוסט המשכתי לעבוד (כתוצאה מבקשה של המעסיק) עוד 10 ימים, כלומר לא מלא, ואז התקבלתי למקום עבודה חדש שם עבדתי בחודש אוגוסט עוד 3 ימים, ולאחר מכן למרות שהובטח לי שכר גלובלי, יצא שקיבלתי לפי יומית, וכך שיצא בחודש ספטמבר 17 ימים, ובחודש אוקטובר בחודש בו פוטרתי קיבלתי עבור 5 ימי עבודה ואז חתמתי בלישכה עד לפני שבועיים. כלומר אחרי שעזבתי מהמקום הראשון בו עבדתי שנה וכמה חודשים הכל התבלגן לגמריא לכן דמי האבטלה שלי נמוכים. עכשיו הציעו לי 22 ש"ח לשעה, והביטוח לאומי שאני אשלם יהיה על חלק מהחודש וחלק מחודש הבא, כך שזה לא משכורת מלאה, איך הם ידעו איך לחשב לי, האם לפי המשוער אם הייתי עובדת חודש מלא, או לפי 1000-1500 ש"ח שיצא לי כתוצאה לחודש חלקי ואז כפול שלוש יוצא ממש מעט
לא בטוחה שהבנתי את כל הסיפור
בכל מקרה הכלל הוא שדמי לידה מחושבים עפ"י שכר של 3 חודשים מלאים שלפני הלידה. החישוב הוא לא עפ"י משוער אלא עפ"י השכר שהרווחת בחודש קלנדרי מסויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה