עבודה בתחום ה-MF

עבודה בתחום ה-MF

תחת שרשור זה נדון בסוגיות שכר אנשי ה-MF אפשרויות קידום, אפשרויות להתפתח... עבודה מול חברות OS ותנאים נילווים וכל נושא שנראה לכם קשור...

התפתחות

זה ידוע לכולנו שלמצוא עבודה בתחום ה-MF זה משהו יחסית פשוט, גם אם אתה אדם מבוגר... אבל מה אם המטרה היא להתקדם, לטפס בסולם, תקראו לזה איך שתרצו.. בסופו של דבר ישנם מעט ארגוני MF והארגונים הם ארגונים גדולים, כאלו שאחד המאפיינים שלהם שאנשים ממלאים את התפקיד שלהם עד שהם מתים... אפשרויות הקידום הם מוגבלות מאוד... למעשה כמעט ולא קיימות לי לפחות נראה שהדרך היחידה להתקדם היא לעזוב את עולם ה-MF, וחבל לי כי זה עולם שאני אוהב....

אפשרויות קידום מוגבלות

אפשרויות קידום מוגבלות לאנשים טכניים, זה מאפיין של כל ענף המיחשוב. מה נראה לך שקורה לאנשים טכניים בתחום המערכות הפתוחות? או שהם הופכים למנהלים\יזמים, או שבשלב מסוים הם מוצאים את עצמם בחוץ.

זה לא מדויק

שכן במערכות הפתוחות יש הרבה יותר אפשרויות, הדינמיות הרבה יותר גדולה וישנו מגוון רחב של ארגונים מכל הגדלים והסוגים... הפרמטרים הנ"ל הם אלו שמגלגלים אנשים בתוך המערכת הצידה ולמעלה... בארגוני MF הדינמיות שואפת ל-0

uri11111

New member
יתרונות לעולם ה MF

כמנהל של אנשי MF ואנשי מערכות פתוחות - תום ה MF יציב יותר, והמשכורות יותר גבוהות. הסיבה לכך לדעתי היא לא שעבודה ב MF מצריכה יכולות או כישורים מיוחדים, אלא אותה סיבה ששמלת כלה עולה פי 10 משמלה לבנה לאירוע - כלומר מי שכבר יש לו את המיליונים לשלם על שכירות תוכנת Z-OS בטח יכול לשלם במשכורות קצת יותר. צודק הכותב שעולם ה MF הוא קשה בקידום ניהולי בגלל שאנשי סיסטם או מנהלי סיסטם בני 50 לא יעזבו בקלות מקום כמו בנק הפועלים, ומבחינת בחור בן 24 שמחפש קידום ניהולי זה חיסרון. מבחינת אנשים מבוגרים יותר ההרגשה שלא יחליפו אותך מחר בילדון מעודכן שעולה חצי היא דוקא יתרון.

shaymi8

New member
שכר DBA MF

שלום לכולם. אני כרגע מחפש עבודה בתחום DBA DB2. אני בעל 6 שנות נסיון (מהצבא). ראיתי פרסומים שונים לגבי רמות השכר. מהי רמת שכר סבירה לבקש? אשמח מאוד לתגובות כי אני עומד בפני חתימת חוזה וברצוני לדעת אם השכר המוצע לי הוא טוב.

זה מאוד תלוי

שכר טוב מורכב מהרבה לא רק מהברוטו אלא גם מהרבה תנאים נילויים: תנאים סציאלים, ימי חופשה / הבראה / מחלה , סוג עסקת הליסינג, טלפון וכ'... כדי להעריך אם מה שמוצע לך הוא טוב יש לקחת בחשבון את כל התנאים הנילווים ולבחון את החבילה כולה.. בגדול, ע"ס מה שאני מכיר מהשוק שכר של בין 18K- 21K (כולל הרכב) הוא שכר סביר ליוצא צבא... שיהיה בהצלחה.

למעלה