עבודה חדשה

nofi1456

New member
עבודה חדשה

היי :)
אני קוראת סמויה בפורום ויש לי שאלה..
השתחררתי לא מזמן והתחלתי לעבוד בתור מלצרית. אני עובדת שם כבר חודש ומרוצה מהעבודה עצמה וגם די מרוצה מהתנאים אבל אני לא מרוויחה הרבה כי אין לי מספיק משמרות.
יוצא מצב שיש לי רק (בערך) 4 משמרות בשבוע, שהמקסימום שעות שאני עובדת ביום זה 6 שעות (נגיד שישי או מוצ"ש זה אפילו פחות - המקום עצמו כשר ולא עובד בשבת).
אז יוצא שהבסה"כ בסוף החודש אני מרוויחה בערך...2500 ש"ח? לא מתקרב למינימום אפילו..
ככה זה בכל המקומות? כאילו...יכול להיות שבמקום אחר יתנו לי משמרת כל יום? וגם, אין לי בעיה לעבוד 7 ימים בשבוע אבל 6 שעות זה לא מספיק!
מה עושים עם זה? מוצאים עוד עבודה? ככה יהיה לי במצטבר חצי שבוע בכל עבודה ואז אולי אני אצליח איכשהו להגיע למינימום..

היי

אמנם תקופת המלצרות שלי הייתה דיי ממזמן, אבל יש דברים שנראה שלא השתהו יותר מדי.

מה שאת מתארת נשמע כמו התנהלות נבונה של מנהלי המסעדה - אני מניחה שלפחות חלק מהמלצרים הם סטודנטים, ובכללי מסעדה שמחזיקה צוות מספיק גדול כך שאין צורך לעבוד 5 משמרות בשבוע ויותר מתנהלת נכון, כי ככה לא יווצר מצב שאם שני מלצרים חולים/נוסעים לחופשה/עוזבים, כל השאר מוצאים את עצמם עובדים כל יום וכל היום.

אם את מעוניינת בעבודה בהיקף גדול יותר ועם שכר אחיד מובטח, כדאי שתבדקי אפשרויות אחרות.

nofi1456

New member
ברור שזה נוח למנהלים

אבל הייתי מעדיפה לעבוד קשה ולהרוויח כסף. השאלה..מה הכוונה באפשרויות אחרות? איזו עבודה אני יכולה למצוא שבוודאות תיתן לי משמרת כל יום?
הרעיון שאני הצעתי, למצוא עוד עבודה כזאת של כביכול סוג של "חצי משרה" ולעבוד בשתיהן, כדאי לדעתך?

אגב, עוד שאלה, האם חיילת משוחררת כמוני שאין לה ניסיון או השכלה על תיכונית, יכולה למצוא עבודה שהיא מעל שכר מינימום?

תודה :)

זה באמת לא פשוט,

למצוא עבודה טובה בשכר מעל למינימום.. אבל אפשרי.
הייתי מציעה לך לבדוק עבודות מלצרות במסעדות יוקרתיות יותר, אולי שם מרוויחים יותר טוב לפחות מהטיפים (לא ניסיתי מעולם, אבל שווה לבדוק). יש כל מני עבודות מזכירוּת / פקידוּת שמשלמים בהם 27-30 שקל לשעה, שזה נחמד. פעם מזמן עבדתי ביואל גבע- משלמים שם טוב (והיחס שם נהדר באופן כללי).
לא להתייאש! תכווני גבוה ותנסי למצוא משהו שיהיה לך נחמד בו ותוכלי להרוויח בו טוב.

בהצלחה!

היית פקידה בגבע?

כמה משלמים לשעה? האם בהכרח השכר היה גבוה יותר מאשר במקום אחר?
אני שואלת כי הייתי בראיון ולמרות שבטלפון אמרו שמשלמים טוב ושכר יגידו בראיון, בפועל בראיון אמרו שהשכר 30 שקלים לשעה, שזה לא רע, אבל ציפיתי ליותר.

לא.

כמה משלמים לשעה? תלוי מה העבודה.. אבל בגדול זה מקום עבודה טוב בעיני.

ו-30 שקל לשעה למשוחררת טרייה ללא ניסיון זה אחלה.

nofi1456

New member
הבעיה שלי בחיפוש עבודה

זה שאני לא חשופה לכל העבודות שיש. לא מבחינת הכרה אלא מבחינה של אפילו לחשוב לכיוון של זה.
איזה עבודות פקידות אפשר? איפה הולכים לחפש עבודות כאלה? איזה עוד עבודות באותו סגנון, או לא באותו סגנון, יש?
החשיבה שלי מאוד לא מפותחת בנושא הזה וזה ממש מגביל אותי.

וגם, אני חוזרת על אותה שאלה ששאלתי כבר לפני - האם לעבוד בשתי עבודות שיש בהן משמרות, ובעצם ישלימו אחת את השניה, זה כדאי?

ותודה על העזרה :)

אני מציעה לך

להתחיל מלחפש בג'ובמאסטר ואול ג'ובס, להתחיל לראות אילו עבודות מוצעות, מה דורשים עבור עבודות אלו..
כמו שנכתב לך, גם שירות לקוחות או טלמיטינג זו אופציה. בעבודות מסוג זה בדרך כלל מעבר לשכר הבסיסי יש גם בונוסים, שבמקרים מסויימים מאוד יכולים להגדיל את המשכורת.

לגבי שילוב של שתי עבודות במשמרת.. האם כדאי? זה נורא תלוי בך. בעיקרון את יכולה לעשות את זה. אני אישית עשיתי זאת בעבר: הייתה תקופה (כשהייתי סטודנטית) שעבדתי ב-4 עבודות במקביל. היתרון שהיה בזה עבורי היה הגמישות בשעות שאפשרה לי להרוויח משכורת מכובדת וללמוד בו זמנית.

במצב שלך, של חיילת משוחררת, לא סטודנטית- תשאלי את עצמך למה לעבוד בשתי משרות, כשאת יכולה לעבוד באחת.

nofi1456

New member
אז..שאלתי את עצמי

ובאמת היתרון ביותר מעבודה אחת זה הגמישות. במקום לעבוד וללמוד (כמו שאת עשית), אני גם אעבוד וגם אעבוד. זה נחשב יתרון מבחינתי כי אני מחפשת למלא כמה שיותר משבצות פנויות בעבודה.
בשירות לקוחות הכוונה לסלקום/הוט וכאלה?
ו..אני לא יודעת מה זה טלמיטינג
..מה זה?
בעבודות כאלה אני אעבוד בוודאות כל יום? (חוץ משבת אני מניחה)

תודה, שבת שלום

יש הרבה אפשרויות

נתחיל בזה שגם עבודות בהן השכר לכאורה הוא מינימום, השכר החודשי יכול לצאת משתלם - עבודות משמרות שכוללות משמרות ערב ולילה, עבודות שכוללות משמרות שבת, עבודות שכוללות בונוסים - מרבית עבודות שירות הלקוחות מותאמות למשוחררים חסרי ניסיון והשכלה, והן נוחות גם עבור סטודנטים. במקומות כאלו יש גם לא מעט הטבות ששוות כסף, אמנם בתור משוחררת טרייה שאני מניחה שגרה עם ההורים חלקן לא יחשבו בעינייך כהטבות משמעותיות, אבל אם בעתיד תעזבי את בית ההורים מימון או סבסוד ארוחות למשל יכול לחסוך לך לא מעט.

עוד דבר שחשוב מאוד לקחת בחשבון והרבה מפספסים את זה, בעיקר בתחילת הדרך, זה נושא ההפרשה לפנסיה והותק - גם במסעדות שכן אוכפות את החוק ומפרישות לפנסיה למלצרים (כשאני לא ממש שמעתי על מסעדות כאלו), היות שהשכר לא קבוע ומבוסס על טיפים ורוב האנשים לא נשארים לעבוד באותה מסעדה תקופה ארוכה, מופרשים סכומים יחסית נמוכים (סביר להניח שלא יחשיבו לך את הסכום של הטיפים כמשכורת הכוללת). בגיל צעיר יש נטייה שלא לחשוב על כך ולא להבין עד כמה זה חשוב, ואז בגילאים מאוחרים יותר תופסים את הראש וקולטים איזו טעות נעשתה.

nofi1456

New member
למה הכוונה בהטבות ובונוסים?

במקום שאני עובדת אני גם אוכלת בחינם וגם מקבלת טיפים - והטיפים הם לא חלק מהמשכורת אלא מתחלקים בין כל המלצרים בסוף המשמרת..
ממש קשה לי להבין את כל העניין של ביטוח לאומי/הפרשה לפנסיה/ עוד דברים בסגנון הזה...לא יודעת מה ההבדל וכמה צריך להפריש ומתי...בתלוש המשכורת צריך להיות כתוב לי כמה כסף הולך לאן?
אגב, האם המעסיק חייב לשלם את הדברים האלה או שזאת בחירה שלו?
כי עדיין לא קיבלתי תלוש משכורת בעבודה הזאת..
אני יודעת שעבודה בשבת ובלילות עדיפה, אני אנסה לחפש בכיוון הזה.

תודה על העזרה, שבת שלום!

הטבות ובונוסים זה מושג כללי

וזה מצטרף למה שחרצית קטנה כתבה. בעבודות של שירות לקוחות ומכירות יש לעיתים בונוסים על עמידה ביעדים, וגם במקומות אחרים יש בונוסים שמגדילים את המשכורת - אני יודעת שברשתות מסוימות של חנויות בגדים מוכרים קיבלו אחוזים מסוימים ממכירות שלהם מעל ליעד מסוים, ריאלי, וכך גם היה כשעבדתי בשבוע הספר.

לגבי הפנסיה - זה אמור להיות מצוין בתלוש המשכורת, אבל לפי מה שאת מתארת אין מה לצפות לכך והאמת שבמסעדות בכללי אני מניחה שזה עניין בעייתי. אגב - לא קיבלת תלוש כי את עובדת במקום פחות מחודש, או כי הם לא מנפיקים תלושים? אם התשובה השנייה היא החיובית אני ממליצה לך לעזוב מייד - מקום שלא מנפיק תלוש אומר שלא משלמים עלייך ביטוח לאומי כך שאת יוצאת מופסדת, יש גם את נושא תשלום הנסיעות והרבה פרטים נוספים שאין שום סיבה לוותר עליהם. ההפרשה לפנסיה בכל מקרה מתחילה אחרי תקופה בעבודה ולא בחודש הראשון, אבל יהיה חבל לעבוד חצי שנה במקום מסוים בשביל לגלות שהם לא ממש בקטע של אכיפת חוק. אני מניחה גם שלא חתמת על חוזה, כמקובל במסעדות.

nofi1456

New member
האמת שניסיתי לעבוד בחנות נעליים

כאילו..הייתה לי התלמדות אחת ובסוף היום המעסיק ואני הסכמנו ביחד שזה לא זה. פשוט אין לי את הקטע הזה של מכירות, דווקא במלצרות הולך לי יותר טוב. אני גם לא חושבת שאני יכולה למכור "מעל ליעד" או משהו כזה, כי לדחוף לאנשים דברים זה לא אני...אולי אם זה לא יהיה בהקשר של לבוש אז יהיה לי יותר קל. צריך לנסות כדי לדעת.

מקבלים תלושי משכורת איפה שאני עובדת, פשוט עדיין לא יצא לי לקבל אחד. עבדתי רק שתי משמרות בינואר והמעסיק אמר שיצרף את שתי המשמרות למשכורת של פברואר.
לא חתמתי על חוזה..רק מילאתי טופס...101 קוראים לזה? אני לא סגורה על זה..גם הכסף לא נכנס ישר לחשבון אלא אני מקבלת צ'ק, הבנתי שזה גם מקובל בהרבה מקומות עבודה מהסוג הזה.

זה לא מקובל "לאחד תלושים"

וזה אומר שהוא לא שילם ביטוח לאומי על חודש ינואר. זה שמילאת 101 זה טוב, אבל זה עדיין נשמע על גבול הלא ברור. נסיעות משלמים לך?

למיטב ידיעתי זה לא מקובל בהרבה מקומות לתת צ'ק במקום להכניס לחשבון, אם מוציאים תלוש זה לא משנה הרבה, אבל זה מעורר תהיות. אני נתקלתי בתופעה הזאת בשני מקומות עבודה: בפאסט פוד, שם העסיקו בני נוער שלחלקם לא היה חשבון בנק ולכן העדיפו לשלם בצ'ק, ובמסעדה שהייתה בקשיים וגם את הצ'קים האלו קיבלנו לרוב באיחור ולכן תחלופת העובדים הייתה גבוהה מאוד (אני לא נשארתי שם יותר מדי זמן, והמסעדה פשטה את הרגל כמה חודשים לאחר מכן).

nofi1456

New member
די בטוח שהוא לא שילם ביטוח לאומי על ינואר

כי עבדתי אצלו רק ב30-31 בחודש..אני לא יודעת מה מעסיקים עושים במקרים כאלה אבל אם להסתכל מבחינת ההגיון זה דווקא נראה לי הגיוני שהוא לא ישלם לי ביטוח לאומי על החודש הזה.
מבחינת המשכורת עצמה של היומיים האלה, אם הייתי ממש מש לחוצה בכסף אז אולי הייתי מתעקשת יותר אבל אני לא כל כך לחוצה אז פחות אכפת לי. כמובן שאני אקפיד שזה באמת נכנס למשכורת של פברואר.

לא משלמים לי נסיעות. אבל הטיפים מכסים על זה ואני גם אוכלת בחינם, שזה גם דבר שהוא לא מובן מאליו.

לפי החוק - הוא חייב לשלם עלייך ביטוח לאומי

גם אם את עובדת אצלו רק יום אחד בכל החודש, לא משנה מה התאריך, הוא חייב לשלם. יש כאן חוק והוא חד משמעי וגם דיי הגיוני אם מתעקשים - עבדת אצלו? צריך שיהיה לך כיסוי ביטוחי.

זה שאת משתכרת טיפים גבוהים לא סותר את העובדה שלפי החוק הוא חייב לשלם לך החזר נסיעות וגם העובדה שאת אוכלת בחינם במקום לא קשורה לעניין. כאמור, יש גם את עניין הפנסיה שכרגע אולי נראה לך רחוק ושולי, אבל מדובר בסכום גדול ומאוד משמעותי, ומעסיק שלא משלם ביטוח לאומי ולא משלם נסיעות אני לא אתפלא לגלות שגם בנושא הפנסיה הוא יחפף + היות שהטיפים לא נרשמים לפי מה שתיארת, זה אומר שההפרשה לפנסיה תהיה מינימלית במידה ותתבצע וזה דבר שצריך לקחת בחשבון.

בגדול - ככה זה מלצרות ברוב המקומות, ולא סתם אני ממליצה לאנשים לחפש עבודות אחרות ולא מלצרות. הכסף הגדול בטיפים קורץ ואנשים לא מודעים לכך שלטווח הארוך זה לא תמיד משתלם.

nofi1456

New member
צודקת בכל מילה

את מעלה פה הרבה נקודות חשובות, רואים שאני חסרת ניסיון בכל מה שקשור לעבודה, אלה דברים שבחיים לא הייתי חושבת עליהם בעצמי.
אני מניחה שאני אחכה עד לתלוש משכורת הראשון כדי לראות מי נגד מי. אגב, אני תוך כדי ממשיכה כל הזמן לחפש עבודה (לא יודעת אם היא תחליף את הקיימת או תתווסף אליה), אני הולכת לכיוון של עבודה מועדפת, אני חיילת משוחררת והמענק לא קטן, משתלם מאוד ברוב מקרים.

תודה על העזרה, יש פה כמה טיפים שאני אקח איתי להמשך הדרך :)

באיזה חודש השתחררת?

אם בינואר היית משוחררת, והמעסיק לא שילם ביטוח לאומי, זה אומר שתצטרכי לשלם בעצמך תעריף גבוה לביטוח הלאומי.

nofi1456

New member
השתחררתי באמצע דצמבר

האמת שיצאתי מנקודת הנחה שאני אצטרך לשלם על ינואר...

למעלה