עבודה מהבית

הומינר

New member
את ככה, או עושה את עצמך

לא ראית את כל ההודעות של עבודה מהבית, ממש כמו וירוס, הגענו למסקנה, כי ראית והסרת אותם מהאתר, ועל כך הענקנו לך כתרים, O K מגיע לך כנראה גם כך

../images/Emo4.gifזה מוזר

לא ברור לי הרעיון,
שבפורום "עבודה מהבית" ימחקו את כל ההודעות על "עבודה מהבית"
ובפורום "יזמות עיסקית" ימחקו את כל ההודעות על "יזמות עיסקית"
ובפורום "רפואה משלימה" ימחקו את כל ההודעות על "רפואה משלימה"
הלכתי לאיבוד

הומינר

New member
אתה באמת עושה את עצמך

לא ראית כי ה "עבודה מהבית" השתלט על כל הפורום ממש כמו וירוס, ולפעמים הדימוקרטיה חייבת להגן על עצמה, ולכן אביבה נמצאת ועומדת על המשמר, ועל כך מגיע לה הכתר, תודה אביבה, ולגבי מה שאני עוסק, אני פנסיונר מהיותי עצמאי, ומנסה למצוא ענין בסובב אותי, ומנסה גם להעביר מנסיוני בחיים, למי שמוכן להקשיב, ומנסה ללמוד ממי שמוכן ללמד, כגון המחשב והאינטרנט, שנודעתי אליהם רק לאחרונה, לא היה לי מושג בנושא, וגם חסרה לי מאוד השפה האנגלית, שלא השכלתי ללמוד אותה כאשר יכלתי, הנה לך עיסוקיי על רגל אחת, כמו כן אני רושם זכרונות באתר תפוז באידיש, אני נזכר בשפת ילדותי שלא דיברתי אותה כבר חמישים שנה, ונעים לראות שאני יכול עדיין להתבטא בה,

למי שאין חוש הומור...../images/Emo6.gif

שלא יקרא (או שיקרע) את ההודעות שלי.
ולהומינר להגדיר את כל ההודעות של עבודה מהבית
(אגב, גם אני לא אוהב אותם) "ממש כמו וירוס"
זאת הגזמה... אז בדקתי ומצאתי גם מודעה שלך, ומה כתוב בה? ------------------------------------------------ אמש הייתי במפגש של אנשים כמונו אשר רוצים להתחיל לעבוד מהבית, וגם להרויח כסף. האמת שהלכתי בחשדנות רבה מאוד, ואמרתי לאשתי כי ברגע שיבקשו ממני מאה שקל ראשונים, אני משאיר אותם לבד, כי ישנו מישהו שיש לו רעיון של לקחת מכל אחד רק 100 שקל , ומספיק שיהיו לו 1000 איש והרי יש לו 1000X100. אבל נראה לי כי יש במה ששם נאמר משום עסק גדול, אשר יכול לספק עבודה מהבית עם רווח בצידו. המדובר בחברה בינלאומית אשר מוכרת זמן אויר בתקשורת בינלאומית, ושיטת המכירה שלה היא כזו שמשאירה רווח גדול. אם יש לך ענין, שלחי מסר ואעביר לך פרטים נוספים. ------------------------------------------------------- אז... אל תיתמם ואל תטיח באחרים דברים שאתה עצמך עושה!

buzy2

New member
אביבה יצא ספר של ביטויים באידיש ../images/Emo9.gif

יש בו גם קללות שרק באידיש זה נשמע טוב. כדאי..

כן, החזרת אותי לימי ילדותי

עם השכנה הפולניה שקיללה ביידיש מעובר בעיברית במיבטא של אה וילדע חיֶה יש ביטוי אחד ביידיש ששמעתי לא מזמן ממישהו ובתרגום לא מקצועי זה אומר: האדם מתכנן, ואלוהים צוחק... אתה בטח מכיר את זה. הומינר, רציתי לשאול אותך, ראיתי בכרטיס שלך שאתה עוסק בעיסוק יחודי ולא נפוץ. רוצה לספר על זה? זה משהו שאתה עושה הרבה זמן? מעט? גם כיום? מהבית? אני אשמח לשמוע כל פרט דווקא על זה...

הומינר

New member
מטליות למשקפיים

שנים היה לי בית מלאכה למוצרי פרסום, מוצרי עור , חגורות, ארנקים, ומדי פעם הייתי סוטה ומייצר את מה שהשוק דרש, וכך הגעתי גם לנרתיקים למשקפיים , וייצרתי קשר עם אופטיקאים, עד שיום אחד , אחד האופטיקאים פונה אלי ואומר לי , האם אתה יכול לייצר גם מטליות למשקפיים, אנחנו האפטיקאים, משתמשים בבד פלנל, שאנו גוזרים בידיים,ונותנים ללקוחות נראה לי כי זה יכול להיות מוצר מוצלח, וכך החילותי לייצר מטליות מודפסות עם הלוגו של האופטיקאי, והייתי מייצר בהתאם לדרישות של הלקוחות והמידע עבר מפה לאוזן בהתחלה, לאחר מכן התחלתי לפרסם עצמי באמצעות מכתבים אישיים לאופטיקאים, לפי רשימה שבדפי זהב, וכך עבדתי שנים, מייצר נרתיקים למשקפיים, ובנוסף מטליות למשקפיים. עד אשר בשנת 89 עברתי ארוע לבבי, ןבעקבותיה צנטורים ובלונים, ונאלצתי להפסיק את עבודתי, שלחתי את העובדים הביתה, ונשארתי עם בית המלאכה, עם המכונות, וחמרי הגלם, לא כל האופטיקאים ידעו על מצבי, וההזמנות המשיכו לזרום, ובשל מוגבלותי, נאלצתי לוותר על ייצור המוצרים הרגילים שיצרתי, והשארתי לי רק את ייצור המטליות למשקפיים. את המטליות יצרתי מבדים אשר הייתי קונה מיצרנים בארץ או סטוקים של יבואנים, וראיתי בטוב. עד אשר החל היבוא מהמזרח הרחוק, ויבואני הנרתיקים למשקפיים, החלו להביא בהצף, מטליות מהמזרח הרחוק, בדים הרבה יותר יוקרתיים, וגמרו לי את השוק, אינני מתלונן, משום שבגילי אינני רוצה להכנס למלחמות, אני עדיין מחזיק את בית המלאכה, מדי פעם בפעם נכנסת הזמנה, ואני מייצר אותה לבדי, וזה נותן לי תעסוקה קטנה, ומודה לאל על כך שאינני נזקק לאף אחד, סיפרתי לך הכל על רגל אחת

buzy2

New member
אכן, סיפור חיים מעניין ונוגע ללב |ח

מקצוע ייחודי, אני חושבת שעליך לשלוח את הפרטים על המקצוע הזה כולל תמונות של בית המלאכה לאתר נוסטלגיה. להלן הקישור.

הומינר

New member
נכנסתי לאתר נוסטלגיה

וגם זה מן הדברים אשר אפשר ללמוד וללמד, הרעיון הוא מדהים, ומדהים יותר לראות עד כמה ישנם אנשים ששומרים על דברים, היתה לי פעם שכנה אשר אמרה שיש לה בוידעם של עבירות, זאת אומרת, כל דבר שהיא חשבה שזו עבירה לזרוק היתה מעלה לאותו בוידעם, ובערב יום כיפור היתה מלבינה את העבירות, מי שנשאר בבוידעם עד כיפור אחת דינו להשלח לאחרים או לאשפה. בזמנו אמרתי לה , כי נוהל זה גם הוא עבירה, משום שעל עבירות של עצמך אינך יכול לכפר, ושהיא תשאיר את ההשלכה, לדור הבא, מי שהגיע לבוידעם של העבירות, רק לדור הבא יש הזכות להחליט מה דינו, כי יתכן ומן העבירות יוכל ללמוד על העבר, ושמעתי מיהודי חכם מאוד, כי הפסוק במשלי " חוסך שבטו שונא בנו " אינו אומר כי יש להעניש את הבן, כי אם, חוסך שבטו, מי שלא מלמד את ילדיו על מסורת שבטו, שונא את בנו כי הוא מעלים ממנו את העבר, שכל כך חשוב על מנת לקבוע את העתיד

איזה סיפור אישי מדהים

אני חושבת שאתה יכול לתרום לנו כאן המון מהנסיון שלך. אני אשאל אותך בימים הקרובים שאלות על ההתמודדות שלך עם הדברים, זה נהדר שאתה כאן. יום נעים

הומינר

New member
שמח שאני כאן

ושמח שאני יכול לתרום, והנני מוכן ומזומן, אבל בעיקר, אני לומד כאן המון, בפורום הזה ובפורומים האחרים בהם אני משתתף, פשוט גיליתי אנשים עם ידע, ואני שואב מלוא ריאותיי. תודה

הומינר

New member
המשך - שלייקעס

היום התחדש אצלי משהו. לפני מספר שבועות התחלתי לחפש שלייקעס, בגילי החגורה כבר לא מתאימה, קצת הכרס, קצת לוחץ, החלטתי כי הדבר הנוח והמתאים זה שלייקעס, אבל לא השגתי, אמרו לי כי אבקש ממכר שנוסע לארה"ב הברית, שיביא לי משם, עד שיום אחד בהיותי בהמשביר החדש, שאלתי במחלקת גברים אם יש להם שלייקעס, והמוכרת אמרה שלא, ברם לידה עמדה מנהלת המחלקה, והיא אומרת לי כי נדמה לה שנתקלה בזוג שלייקעס, והיא תחפש לי, חיכיתי, ואכן היא חזרה עם זוג שלייקעס, והיא מציינת כי אין לה יותר, שאלתי למחירו של יקר המציאות הנ"ל, והיא אומרת, לא יקר, 60 שקלים, באותו רגע צלצלו אצלי הפעמונים, ואמרתי לעצמי, יש לי הרגשה שאני מכיר מישהוא שיכול לייצר לי זוגות של שלייקעס, ובמחירים יותר סבירים, ואכן בשבוע שעבר, בהיותי בת"א נכנסתי לחנויות של סיטונאים אשר משווקים את המוצרים המתאימים, ורכשתי את הנחוץ והיום הרכבתי את הזוגיים הראשונים, והם יצאו יפים מאוד, בצבע שחור, מתאימים לגברים

ניחוח משובח יש לסיפורים שלך

אמור לי,הומינר אם נניח הייתי היום צעיר בשלושים שנה (בהנחה שמה שכתוב בכרטיס שלך נכון), ובכל זאת היית יודע את מה שצברת בבוידעם שלך במשך השלושים שנה שעברו, במה הכי היית משתמש בתור בעל עסק? בוקר טוב לך

הומינר

New member
אשראי בנקאי

אין ברכה באשראי בנקאי, כביכול אין אפשרות לגלגל עסקים ללא אשראי בנקאי, אבל במציאות, האשראי הבנקאי הינו סרטן בכל עסק, פרט אם יש לך אפשרות לגלגל את הפסדך על הציבור. הלל הזקן התקין לישראל, על מנת שיוכלו לתת הלואות האחד לשני, בפרט לפני שנת שמיטה, שלפי ההלכה, שנת שמיטה שומטת את כל החובות, ולכן אנשים הפסיקו להלוות האחד לשני, ולדבריו תיקון העולם מחייב התקנת תקנות לקיום העולם והמסחר, ולכן התקין את תקנת ה " פרוזבול ", שזה היתר עסקה, מותר לאדם להלוות לחברו, כשותף בעסק, אני נותן לך כסף על מנת שתשה עסק, ואני שותף לך ברווחים, וההלואה אינה הלואה כי עם השקעה בעסק שלך, ולכן על החלק שלי בעסקה לא חל שמיטת חובות, זה נכון שמקבל הכסף נותן למשקיע חלק ברווחים, והמשקיע שותף גם להפסדים, אבל כפי שמפרשים זאת הבנקים כיום, שלצורך שמיטה הם שותפים, ולצורך ריבית ורווחים, הם נושים לכל דבר. לפני שלושים שנה בדיוק, קיבלתי מכרז של משרד הבטחון, בסכום כספי נכבד מאוד, שצפיתי רווח ממנו, אבל לצורך מימושו, פניתי לבנק שלי, וביקשתי הלואה וערבות בנקאית, אחד מסגני המנהל עשה מאמצים על מנת לשכנע אותי כי דרכי לא תצלח, באם אני אקח את ההלואה של הבנק, אחד נטיעונים שלו היה, אם תהיה לך התקלה הכי קטנה, שביתה, מצב חירום, מחלה, משהו בלתי צפוי, ולא תוכל לעמוד בלוח הזמנים שקבעת, הרי הבנק לא יתחשב בכך, וידרוש את ליטרת הבשר שלו, שאלת מה הייתי עושה לפני שלושים שנה, הנה זה מה שעשיתי אז, לא שמעתי בקולו, היום אני מתרחק מהבנק כמו מאש, כן מה שנאמר בכרטיס שלי הוא נכון, אני יליד 1934, ולאחרונה חשבתי לרשום את מסלול חיי, וכנראה שצריך לעשות את זה, כשאעשה, אפרסם, למען ישמעו וילמדו, וכנראה שכמו שאני לא שמעתי גם הם לא ישמעו, וכל אחד צריך ללמוד על בשרו, וחבל שזה כך

בוקר טוב הומינר

אני מסכימה לגבי הבנקים, זה גלגל שמתגלגל. לגבי "ללמוד על הבשר" גם זה נכון, ולכן השאלה היא מה תועיל הבוידעם עם הסיפורים... מצד אחד אולי כדאי לספר כדי שמישהו אולי אולי ישמע וילמד מזה משהו... מצד שני ברור, שכל אחד הולך עם הראש שלו החשיבה שלו, ולעיתים למרות כל האזהרות, מצליח בכל זאת וגם לומד על הבשר שלו. אז מה בכל זאת?

למעלה