עבודה מהבית

מצב
הנושא נעול.

michalmasvary

New member
עבודה מהבית

עבודה מהבית
אני שכירה מזה חמש שנים. אני עובדת מהבית (החברה לא מחזיקה משרד). האם יש לי זכויות כלשהן בגלל עובדה זו?

כעיקרון, אם את מוגדרת כשכירה,

עבודה מהבית
אני שכירה מזה חמש שנים. אני עובדת מהבית (החברה לא מחזיקה משרד). האם יש לי זכויות כלשהן בגלל עובדה זו?
הרי שחלים עליך דיני העבודה ואת זכאית לכל הזכויות הקבועות בחוקי המגן. כגון: דמי הבראה, חופשה שנתית, תשלום חגים, גמול שעות נוספות וכו'. אם קיימת מחלוקת לגבי היותך שכירה, הרי שבית הדין לעבודה, הוא זה שיכריע בסוגיה זו. בהצלחה.

michalmasvary

New member
הבהרה

הרי שחלים עליך דיני העבודה ואת זכאית לכל הזכויות הקבועות בחוקי המגן. כגון: דמי הבראה, חופשה שנתית, תשלום חגים, גמול שעות נוספות וכו'. אם קיימת מחלוקת לגבי היותך שכירה, הרי שבית הדין לעבודה, הוא זה שיכריע בסוגיה זו. בהצלחה.
הבהרה
אין מחלוקת לגבי היותי שכירה. שאלתי היא האם בגלל שביתי משמש כמשרד יש לי הטבות כלשהן?

שיר ורד

New member
יכול להיות שכן

הבהרה
אין מחלוקת לגבי היותי שכירה. שאלתי היא האם בגלל שביתי משמש כמשרד יש לי הטבות כלשהן?
יכול להיות שכן
מס הכנסה מכיר בהוצאות מסוימות כהוצאות מוכרות למי שעובד מהבית ובלבד שניתן לתחם את ההוצאות לצורכי עבודה מן ההוצאות הפרטיות. אני מציע לך לפנות לרואה חשבון לקבל הנחיות אילו הוצאות את יכולה לרשום כהוצאה מוכרת ואלו לא, ואיך להפריד בין הוצאות פרטיות להוצאות המוכרות במס. כמובן, שכדי לקבל את ההכרה הנ"ל תצטרכי להגיש דו"ח שנתי וחשוב מאוד לצרף מכתב של המעסיק המציין שאת עובדת מהבית. אם המעביד מחייב אותך להחזיק על חשבונך ציוד עזר כמו מחשב, פקס וכדומה חשוב לציין זאת גם כן. תוכלי להגיש דו"ח שנתי עד 6 שנות מס לאחור . (כרגע מ 1999 ואילך).

מצב
הנושא נעול.
למעלה