עבור boriska1

boriska1

Well-known member
תקראי את תגובה #4 שלי ותביני, איך הנושא קשור :)
אגב, זאת לא הטעות היחידה שהוא עושה, שאלתי אותו לפני שבועיים, מתי הילדים יוצאים לחופש ובאיזה תאריך חוזרים מחופשת הפסח והוא השיב לי יום לא נכון וגם משך זמן לא נכון.
אכן, זה לא מקום לשאלות מסוג זה. לו שאלת אותו על שנה שעברה, כנראה היה עונה נכון. העקרון: אין לו נגישות ישירה לרשת. מדי פעם (הוא לא מגלה מתי) המתכנתים שלו מעדכנים אותו בכל מה שיש ברשת. יש דברים שהוא לומד ממשתמשים (ראה ספירת העומר). יש דברים, שהוא באמת עושה טוב, כגון כתיבה וניסוח מכתבים, חישובים, תחשיבים, ניתוח מידע סטטיסטי, אבל יש AI שעושים את זה טוב יותר. כבר לא צריך וורד וגם לא אקסל. בכל מקרה, תמיד צריך לבדוק אותו.

דיברגנט חדש

Well-known member
אכן, זה לא מקום לשאלות מסוג זה. לו שאלת אותו על שנה שעברה, כנראה היה עונה נכון. העקרון: אין לו נגישות ישירה לרשת. מדי פעם (הוא לא מגלה מתי) המתכנתים שלו מעדכנים אותו בכל מה שיש ברשת. יש דברים שהוא לומד ממשתמשים (ראה ספירת העומר). יש דברים, שהוא באמת עושה טוב, כגון כתיבה וניסוח מכתבים, חישובים, תחשיבים, ניתוח מידע סטטיסטי, אבל יש AI שעושים את זה טוב יותר. כבר לא צריך וורד וגם לא אקסל. בכל מקרה, תמיד צריך לבדוק אותו.
מה השיפור? שהוא התקרב יותר למספר הנכון? :rolleyes:
ספירת העומר היום.png

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
מתוך סקרנות שאלתי את הצ'אט על היום, יום שלישי ה- 15 באפריל. אני לא ציינתי את התאריך העברי. ההדגשה היא של הצ'אט. מעתיקה את התשובה:

היום, יום שלישי, 15 באפריל 2025, הוא י"ז בניסן ה'תשפ"ה, והערב, לאחר צאת הכוכבים, סופרים את היום השלישי לעומר.
ספירת העומר החלה בליל ט"ז בניסן, כלומר במוצאי שבת, 12 באפריל 2025. הספירה נמשכת 49 ימים, עד לחג השבועות.

לדעתי כמה שאלות שהניבו תשובות שגויות גרמו לצ'אט להתעדכן.

דיברגנט חדש

Well-known member
מתוך סקרנות שאלתי את הצ'אט על היום, יום שלישי ה- 15 באפריל. אני לא ציינתי את התאריך העברי. ההדגשה היא של הצ'אט. מעתיקה את התשובה:

היום, יום שלישי, 15 באפריל 2025, הוא י"ז בניסן ה'תשפ"ה, והערב, לאחר צאת הכוכבים, סופרים את היום השלישי לעומר.
ספירת העומר החלה בליל ט"ז בניסן, כלומר במוצאי שבת, 12 באפריל 2025. הספירה נמשכת 49 ימים, עד לחג השבועות.

לדעתי כמה שאלות שהניבו תשובות שגויות גרמו לצ'אט להתעדכן.
ייתכן, האם שאלת בדיוק כמוני או במילים אחרות?

משתפרת1

Well-known member
ייתכן, האם שאלת בדיוק כמוני או במילים אחרות?
שאלתי: "ספירת העומר היום, יום שלישי ה- 15 באפריל".
מציעה שכל פעם שתתפוס אותו בשגיאה או הטעיה תנזוף בו, תגיד לו שהוא לא אמין ותן לו את התשובה הנכונה. אולי מספיק אנשים כבר עשו זאת כדי שאני אקבל תשובה נכונה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מציעה שכל פעם שתתפוס אותו בשגיאה או הטעיה תנזוף בו, תגיד לו שהוא לא אמין ותן לו את התשובה הנכונה. אולי מספיק אנשים כבר עשו זאת כדי שאני אקבל תשובה נכונה.
אכן הערב Screenshot_20250415_210823_Chrome.jpg

דיברגנט חדש

Well-known member
שאלתי אותו, שוב, קיבלתי תשובה אחרת גם כן הזויה :)

ספירת העומר היום.png

משתפרת1

Well-known member
לא יאומן! תענה לו שהוא מדבר שטויות, אולי יתחיל לבדוק את התשובות גם עבורך.
או שהוא אנטישמי ורוצה להטעות או ללגלג.
מה שמצחיק זה שההודעות של הרינגטון על ספירת העומר לא מענינות אותי, והלכתי ל- AI בשביל אותו הדבר...
עכשיו מישהו יגיד "מתוך שלא לשמה באה לשמה"

boriska1

Well-known member
אבל זה שונה אצל תוכנות אחרות, לא? גרקו למשל, אם אני לא טועה (אבל אתה מומחה ממני בעניין כמובן וכידוע :)) מחובר נון-סטופ אונליין ומושך משם עצמאית את המידע.
אבל זה שונה אצל תוכנות אחרות, לא? גרקו למשל, אם אני לא טועה (אבל אתה מומחה ממני בעניין כמובן וכידוע :)) מחובר נון-סטופ אונליין ומושך משם עצמאית את המידע.
לא מומחה בכלל. לצערי אפילו לא מבין, למרות שמנסה. שאלתי אותו מתי מעדכנים אותו, לא ענה לי. ממעמקי זיכרון, לפני כשנה וחצי, עדיין נתן תאריך עידכון אחרון. אחר כך לא השתמשתי שנה. משתמש בו כמעט כל יום, לפעמים יותר מפעם ביום. אני רואה איך הוא משתכלל מיום ליום. בסוף לא תהיה לך ברירה, גם אתה תשתמש. אתמול הגדרתי לו משימה, "עבד " עליה הרבה מאוד שעות, קמתי בבוקר, קיבלתי תוצאה. שאלתי אותו פעם, אם יש לו נגישות לגוגל סקולר, אכן יש לו את כל גוגל סקולר לתאריך העדכון שלו. לאחרונה מייתר שימוש באקסל ובוורד. מה כן? צריך תמיד לבדוק אותו אם התוצאה נכונה. שהבין מה ביקשת. עוד 4 שנים לא תוכל לקנות נעליים בלי AI. ולקולגה שלך, שמרבה להתגרות בו... אוי מה יעשה :)
גם אתה בסכנה :)

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מומחה בכלל.
אינשטיין כבר אמר את זה לפני, הכל יחסי :). אתה בוודאי מבין בנושא יותר ממני (מה שאמנם לא קשה במיוחד, אבל בכל זאת :)).
לצערי אפילו לא מבין, למרות שמנסה. שאלתי אותו מתי מעדכנים אותו, לא ענה לי. ממעמקי זיכרון, לפני כשנה וחצי, עדיין נתן תאריך עידכון אחרון. אחר כך לא השתמשתי שנה. משתמש בו כמעט כל יום, לפעמים יותר מפעם ביום. אני רואה איך הוא משתכלל מיום ליום. בסוף לא תהיה לך ברירה, גם אתה תשתמש. אתמול הגדרתי לו משימה, "עבד " עליה הרבה מאוד שעות, קמתי בבוקר, קיבלתי תוצאה. שאלתי אותו פעם, אם יש לו נגישות לגוגל סקולר, אכן יש לו את כל גוגל סקולר לתאריך העדכון שלו. לאחרונה מייתר שימוש באקסל ובוורד. מה כן? צריך תמיד לבדוק אותו אם התוצאה נכונה. שהבין מה ביקשת. עוד 4 שנים לא תוכל לקנות נעליים בלי AI. ולקולגה שלך, שמרבה להתגרות בו... אוי מה יעשה :)
גם אתה בסכנה :)
אין לי שום בעיה להשתמש. רק שכאמור, אין לי שום כוונה להפוך את זה לכלי שיעבוד במקום המוח שלי. רק בנוסף לו וכמסייע פה ושם. לא מעבר לכך (זולת בעניינים מקצועיים כפי שכתבתי בעבר). בכל מקרה נדמה לי שכבר כתבתי כאן, רציתי לבדוק על מה כל המהומה אז הורדתי את אחת התוכנות, אך משגיליתי שהוא לא מתעדכן מהמרשתת מחקתי אותו. במקומו הורדתי את גרוק שכן עושה זאת.

כך או אחרת, אין לי כוונה מיוחדת לקנות נעליים באמצעות הAI, גם לא בעוד 4 שנים, אם כי אני כמובן לא מתחייב שלא אתדרדר לכך :).

Harrington

Well-known member
מנהל
למה לקלקל שירשור?! אין מספיק שירשורים בנושא?
זה נקרא obsession בלע״ז ;-). אין מה לעשות, תפקידנו כחברה להכיל ולגלות סבלנות וסובלנות גם למקרים כאלו.

(ואין לי כבר כח לציין שוב שכל הטענה שגויה, שלא לומר שקרית מיסודה ונובעת בס״ה מבורות הכותב).

למעלה