עבירות חניה בהם שולחים קנסות רק בדואר

1337justme

New member
עבירות חניה בהם שולחים קנסות רק בדואר

היי,

רציתי לדעת, האם יש עבירות חניה ספציפיות ששולחים עבורן קנס רק בדואר ולא משאירים לנהג את הקנס על שמשת הרכב?.

פשוט קרה לי שעצרתי מול תחנת אוטובוס להוריד נוסע לכמה שניות ומסתבר שפקח צילם אותי ונשלח לי קנס בדואר מבלי שהוא יגש אליי ויתן לי אותו.

האם יכול לקרות מצב כזה גם בחניה בכחול לבן בלי תו חניה למשל?.
האם זה בכלל חוקי לשלוח את הקנס רק בדואר?.

תודה.

shlang

New member
צילום עבירות חניה ע"י פקח עירוני אינן

מצויינות בשום חוק (לא חוקי עזר - חניה ולא בת"ת ובפקודות התעבורה) לכן, לדעתי, צילום עבירה שכזו ע"י פקח עירוני לא מגובה בחוק והדוח הינו חסר ערך, צריך להלחם על כך
רכבים החונים בכחול לבן ללא תו, מקבלים את הדוח צמוד לחלון

1337justme

New member
תודה, מה עליי לעשות כדי לבטל קנס זה בעצם?

האם עליי לפנות לעורך דין? הדו"ח כבר שולם לצערי.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ברגע ששילמת את הדו"ח

הודיית באשמה ונשאת בעונש וצריך סיבות מאד מיוחדות כדי לבטל.
ולעצם העניין - אין שום בעיה באי מתן הדו"ח לנהג ביד ורק לשלחו בדאר, זה בהחלט חוקי, שוטר או פקח שאין לו מספיק זמן או שאין בידו פנקס דו"חות רשאי לתעד את העבירה בכתב ו/או בצילום ובסוף המשמרת לרשום את הדו"ח (או להחליט לוותר) ורכז היחידה שולח אותו בדאר (יש לזה אפילו כינוי "דו"ח פנימי" או "דו"ח לבן")

shlang

New member
אכן, דוח ששולם, אין יותר מה לעשות בקשר לדוח בדואר

רק לשוטר יש את הסמכות לרשום או לצלם את העבירה ואחר כך לשלוח את הדוח, לפקח עירייה עדיין אין את הסמכות הזאת

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה בטוח? היכן כתוב שיש חובת הדבקה או מסירה ביד ?

והרי ציטוט מתקנות סדר הדין הפלילי
41. (א) בעבירות קנס בשל העמדת רכב במקום שהעמדתו אסורה על פי חיקוק, מותר להצמיד לרכב הודעה על מעשה העבירה עם הודעת תשלום קנס לפי טופס 8א שבתוספת, כשהיא מופנית אל בעל הרכב ללא ציון שמו, אלא בציון מספר הרכב בלבד.
-
כלומר מותרת הדבקה אבל אין חובה.

shlang

New member
מכיר את הסעיף הזה, אני לא מכיר שיש סעיף

המתיר פקח עירייה לרשום דוח על סמך צילום, בפקודות התעבורה ובתקנות התעבורה יש סעיפים המציינים שהיתר זה ניתן למשטרה ובתנאים מסויימים ולא לפיקוח העירוני. היו מקרים בעבר (ואולי עדיין יש) שפקחים רשמו דוחות כשהם שותים קפה בבית קפה, ייתכן שיש כאן סוג של סתירה בחוקים

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה מערבב שני דברים

לשוטר מותר לתת דו"ח על סמך צילום - למשל מצלמות מהירות ומצלמות רמזור.
בפניה הפותחת את השרשור וגם בהסברי הקודם לא מדובר על דו"ח על סמך צילום אלא אל דו"ח שפקח רשם תוך כדי תעוד העבירה ע"י צילום, תלונת הפונה היתה שהפקח לא מסר לו את הדו"ח במקום או שלא הדביקו על חלון רכבו אלא שלחו בדאר - וזה חוקי לחלוטין (וכפי שגם ראית בציטוט הסעיף - הפקח רשאי להדביק את הדו"ח אולם אינו חייב, החוק מתיר לו לשלוח בדאר - והיות והפקח רושם הדו"ח צילם בעצמו את העבירה אין עם זה שום בעיה - חוקי לחלוטין

be_roo

New member
כל צילום הוא ראיה, גם אם צולם ע"י הומלס ברחוב

shlang

New member
את מערבבת 2 דברים, אכן, לכל אזרח יש

את הזכות להגיש תלונה כנגד נהג עבריין וכמובן שצילום העבירה תהיה לעזרתו, אבל את התלונה הוא יכול להגיש אך ורק במשטרה אשר תזמין את הנהג לתשאול שיקבע האם לרשום או לאו דוח ולא לפיקוח העירוני, עדיין אין בשום מקום בחוק ואם יש, אשמח שתפני אותי אליו, המתיר רישום דוח ע"י פקח עירוני על סמך צילום , כרגע, ההיתר הוא רק למשטרה (ראי בפקודות התעבורה ותקנות התעבורה)

be_roo

New member
הרישום אינו על סמך צילום, הפקח נוכח במקום ורואה את העבירה

בעיניו, הצילום הוא לתיעוד בלבד ומהווה ראיה כמו כל עדות אחרת.

shlang

New member
בדוח שמבוסס על צילום, מצויין שהוא אכן

מבוסס על צילום ומצרפים גם את הצילום

be_roo

New member
שוב, הצילום הוא עדות מצורפת לעבירה שבוצעה בנוכחות הפקח

אין צורך בתקנה מיוחדת כי זה שונה מאכיפה אוטומטית שבה הצילום הוא העדות היחידה ואין שוטר בשטח שרואה את העבירה בעיניו.

be_roo

New member
הניחוש שלי, פקחים נמנעים מלהגיש דו"ח לנהג שנמצא ברכב

כדי להמנע מעימות.

למעלה