עבירת מהירות

עבירת מהירות

שלום רב, קיבלתי הודעה על ביצוע עבירה. כתוב בהודעה שהרכב צולם במהירות 133 בכביש של 90. יש לי כמה שאלות: 1. ההודעה היא על שם אשתי, אבל אני נהגתי ברכב. האם מספיק שאני מודיע שנהגתי ברכב או שעליה לפנות אליהם לשם כך? 2. בהתחשב בזאת שיש לי ותק של 16 שנה בנהיגה וזו עבירה ראשונה, לאיזה עונש אני צפוי? 3. כתוב שאקבל הזמנה למשפט או לחקירה. לפי מה קובעים איזו הזמנה אני אקבל? 4. האם אני יכול לפנות אליהם בדואר כדי להגיע להסדר ללא בית משפט, או האם עלי להתיצב בתחנה לשם כך? 5. מה מומלץ לעשות כדי להנזק כמה שפחות מהארוע (חוץ מאשר לסוע כחוק ובזהירות בעתיד, כמובן.)? תודה

guya72

New member
מהירות

1) כדי להעביר את הדוח על שמך, עליך לגשת ללשכת תנועה ולבקש להמיר את הדוח על שמך (מכתב לא מספיק - נדרשת נוכחות אישית כדי שיזהו אותך). 2) אני מאמין כי השופט יסתפק בקנס מסויים. אולי עם שלילה על תנאי. 3) זאת עבירה שגוררת בגינה הזמנה למשפט, ולכן תקבל הזמנה להשפט. 4) להסדר אתה יכול להגיע עם התובע (ניתן לעשות זאת גם ביום המשפט). 5) מומלץ להגיע למשפט ולשוחח עם התובע, לנסות למזער נזקים

be_roo

New member
לפי אתר המשטרה אין צורך בנוכחות אישית

אפשר לשלוח בדואר רשום ולצרף שני מכתבים, אחד של בעל הרכב ואחד של הנהג: "שאלה: קיבלתי דו"ח על עבירה ברכב שבוצעה ברכב הרשום על שמי, אך לא אני הוא שנהג ברכב, אלא מישהו אחר- מה לעשות? תשובה: יש לפנות ליחידת התנועה ממנה התקבל הדו"ח תוך 90 יום ממועד המצאת הדוח המקורי ולצרף שני מכתבים- האחד מבעל הרכב המצהיר כי הוא לא היה זה שנהג ברכב בזמן העבירה והוא מבקש להסב את הדו"ח על שמו של האדם שביצע את העבירה. והשני מהאדם שנהג ברכב ובו הוא מבקש להמיר את הדו"ח על שמו. כמובן שיש לציין במכתבים את הפרטים המלאים- ת. זהות, מספר הדו"ח, מספר הרכב, פרטי .העבירה , שמות מלאים וצילום רשיון הנהיגה של נהג הרכב." הציטוט מכאן: http://police.gov.il/misc/01/01questions.asp#8

למעלה