עברתי תאונה קשה|מס' שאלות והבהרות בבקשה

bennyhemo

New member
עברתי תאונה קשה|מס' שאלות והבהרות בבקשה

היי,

אידיוט אחד נכנס באין כניסה נגד כיוון התנועה בכביש חד סטרי מהירות מופרזת ופגע בי קשות, כולי כאבים, סחרחורות והקאות וכאבי תופת בגוף, לא ישן יומיים כבר, אל המקום כמובן שהגיעה משטרה וצילמה הכל כולל לקיחת פרטים,

יש לי כרגע קצת פחדים לנהוג וסיוטים, טראומה רצינית, מבחינה גופנית אין שברים, אבל כאבים כל כך חזקים בצוואר, בגב ובצלעות, אין אוויר לנשום, האם אפשר לתבוע בזה, שהמצב הנפשי תדרדר ואני לא נוהג ויש פחדים וסיוטים? מה הסיכויים לקבל משהו ועד כמה הסכום הכספי המקסימאלי יכול להיות כולל עורך דין טוב?

לגבי פרטים שלקחתי מהנהג הפוגע:
(השוטר נתן לכולם את הפרטים כי מדובר בנהג בעייתי שרצה לעשות פגע וברח וכנראה תחת השפעת סמים ואלכוהול)

לקחתי שם מלא, ת"ז, עי מגורים, מס' טלפון ,מס' רישוי, סוג רכב ויצרן, מס' פוליסה וחברת ביטוח (אני לא יודע כיצד להתנהל בתאונה מהסיבה שזאת פעם ראשונה וסמכתי על השוטר)

חסרים פרטים כגון שנת יצור של הרכב, מס' רשיון נהיגה, שם בעל הפוליסה, סוכן והטלפונים, עד כמה הפרטים האלו חשובים או לא בהגשת תביעה דרך הסוכן שלי? איך אפשר להשיג את הפרטים האלו?

ודבר נוסף שחייב שמשהו בבקשה ירגיע אותי לגביו: יש פוליסת ביטוח חובה ויש מקיף ולשתיהם יש מספרים שונים ולא חייבים להיות אצל אותה חברה, אין לי מושג מה השוטר נתן לי מבין השתיים אבל יש פגיעה ברכוש(ברכב שלי) וגם כן אני נפגעתי פיזית, ישלי מס פוליסה אחת שאין לי מושג אם היא חובה או מקיף של הפוגע, במצב של תביעה על נזק לרכב או רכוש צריך להפעיל את המקיף שלו ובמצב של פגיעה בריאותית צריך את החובה שלו, עכשיו אני תובע כדי לטפל בנזקים שבסוף לא אצא שאני אשלם את המחיר של העלות כי חלילה זה רק החובה, וכשארצה לתבוע על פגיעה בי שבטעות לא אוכל לתבוע כי השוטר נתן את המקיף, איך אוכל לדעת מה השוטר נתן לי ואיך אוכל להשיג את הפוליסה השנייה של הפוגע

bennyhemo

New member
תוספת

תודה רבה, עוד תשובות בבקשה לגבי מה שרשמתי אם אפשר לתבוע לנזק נפשי וסבל וכמה הסכום יכול להגיע(רשמתי למעלה את הפרטים לגבי הנזק)? בבקשה אם אפשר התייחסות להודעה שלי למעלה?
&nbsp
ובנוסף חסרים לי פרטים כמן שנת יצור של הרכב, מס' רשיון נהיגה, שם בעל הפוליסה, סוכן והטלפונים, עד כמה הפרטים האלו חשובים או לא בהגשת תביעה דרך הסוכן שלי? איך אפשר להשיג את הפרטים האלו?
&nbsp
&nbsp
ישלי רק מס' פוליסה אחת אין לי מושג אם היא החובה או המקיף, השוטר הקריא את הפרטים לכל אלו שהוא פגע ברכבם, ככה או ככה חסר לי עוד פוליסה של הפוגע, שבסוף לא אצטרך לשלם על הנזק מכספי כי אולי בטעות זה רק חובה ואם זה מקיף כמו שצריך חסר לי את החובה לתביעה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

ראשית - קבל את כל הטיפול הרפואי שאתה נזקק לו ותחלים. וכמו כן דווח מידית לביטוח שלך על התאונה.
ותביעתך מתחלקת לשניים
1. נזקי רכוש - אותם תוכל לתבוע מהפוגע ו/או מחברת הביטוח שלו (במידה ויש לו ביטוח צד שלישי) מאד יתכן שחברת הביטוח שלו תערים עלייך קשיים ואז תצטרך להחליט אם להאבק משפטית נגדם או לתבוע מהביטוח שלך, שזה יעלה לך בהשתתפות עצמית ובעלית מחיר הביטוח בשנה הבאה, את נזקייך אלה תוכל לתבוע מהביטוח שלו וממנו בתביעות קטנות, בכל מקרה היוועץ בעניין זה עם הביטוח שלך והעזר בעצותיהם ואולי גם הם יבקשו בשמך בלי לרשום לך תביעה.
2. את פגיעות הגוף עלייך לתבוע מהביטוח חובה שלך, חכה עד שתחלים, קח את כל הטיפולים שאתה זקוק להם, תעד הכל היוועץ בעורך דין הבקיא בתחום, לאחר כשנה הוא ייצג אותך בתביעה מחברת הביטוח שלך, שהיא גם תשלם שכרו בהתאם לחוק (ללא תביעה משפטית 8%, פשרה לאחר הגשת תביעה 11% ניהול משפט עד מתן פסק דין 13% מהפיצוי שתקבל).
-
עם הפרטים שבידך גש לחברת הביטוח שלך, במידה וחסרים פרטים הם ידעו איך להשיגם.

bennyhemo

New member
אז פעלתי לא נכון?-פרטים בפנים

התקשרתי מיידית אחרי התאונה לסוכן הביטוח שלי ונתתי לו את כל הפרטים, ככה הנחו אותי לעשות(השוטר,חברים,המורה נהיגה לשעבר) וככה הרוב עושים, אני מקווה מאוד שהביטוח שנה הבאה לא יתייקר לי, לא הלכתי לתביעות קטנות, לא שמעתי שעושים את זה, אולי אנשים לא מבינים, פעלתי נכון או לא נכון<?, אני זה שנפגע מהרכב ולא הפוגע
&nbsp
&nbsp

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
האם היית הולך רגל או נהגת ברכב אחר ?

אם היית הולך רגל אז עלייך לתבוע את ביטוח החובה שלו.
אם נהגת ברכב אחר עלייך לתבוע את ביטוח החובה שלך ואת המקיף שלך או את צד ג' שלו, במידה ואתה תובע את המקיף שלך רצוי לתבוע אותו ו את הביטוח שלו על נזקים שהמקיף שלך לא מכסה.
בנוסף - במידה והפגיעה היתה תוך כדי ביצוע עבירת תנועה כפי שאתה מתאר כדאי לפנות למשטרה ולבקש לצלם את תיק התאונה, זה יעזור לך בתביעת הביטוח שלו.

bennyhemo

New member
נהגתי ברכב שלי, אני צריך את הביטוח חובה שלו או רק המקיף?

יש גם נזק רכוש לרכב שלי וגם נזק בריאותי, את מי לתבוע?
&nbsp
תודה רבה, עוד תשובות בבקשה לגבי מה שרשמתי אם אפשר לתבוע לנזק נפשי וסבל וכמה הסכום יכול להגיע(רשמתי למעלה את הפרטים לגבי הנזק)? בבקשה אם אפשר התייחסות להודעה שלי למעלה?
&nbsp
ובנוסף חסרים לי פרטים כמן שנת יצור של הרכב, מס' רשיון נהיגה, שם בעל הפוליסה, סוכן והטלפונים, עד כמה הפרטים האלו חשובים או לא בהגשת תביעה דרך הסוכן שלי? איך אפשר להשיג את הפרטים האלו?
&nbsp
&nbsp
ישלי רק מס' פוליסה אחת אין לי מושג אם היא החובה או המקיף, השוטר הקריא את הפרטים לכל אלו שהוא פגע ברכבם, ככה או ככה חסר לי עוד פוליסה של הפוגע, שבסוף לא אצטרך לשלם על הנזק מכספי כי אולי בטעות זה רק חובה ואם זה מקיף כמו שצריך חסר לי את החובה לתביעה

bennyhemo

New member
איך אני מברר את הפרטים הבאים

אין לי מושג שנת יצור של הרכב, מס' רשיון נהיגה, שם בעל הפוליסה, סוכן
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
ובנוסף הכי חשוב אני צריך לדעת אם ישלו ביטוח מקיף או צד ג' לפחות כי אם לא אני צריך לתבוע את שלי במצב שכזה בצער רב עם השתתפות עצמית, לגבי מס' פוליסה של הרכב הפוגע צריך לדעת אם היא מקיף או צד ג' לפחות או שאין לו לא את זה ולא את זה וישלו רק חובה.?,
&nbsp
אני צריך לדעת גם את המקיף וגם את החובה של הפוגע ואם לא מקיף אז לפחות מינימום צד ג' במידה וישלו, אני חייב בבקשה שתנסי לברר לי את הפרטים, אני צריך את זה לתביעה וגם בשבילי?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הסר דאגה מליבך

מה חשוב שנת יצור הרכב? - ואם זה חשוב תוכל לקבלה במשטרה וגם סוכן הביטוח שלך יכול להשיגה לפי מספק הרכב.
מה חשוב מספר רשיון הנהיגה שלו? - בכל מקרה תוכל לקבלו במשטרה לפי מספר תעודת הזהות שלו
ביטוח החובה של הפוגע לא מעניין אותך, הכתובת לתביעת גוף היא ביטוח החובה שלך.

את מספר פוליסת צד ג' שלו ואת שם בעל הפוליסה תוכל לשאול את הפוגע בטלפון, כנל את שם וטלפון הסוכן שלו, תוכל לקבלם במשטרה (אני מניח שהם נמצאים בתיק החקירה שלו, וכן סוכן הביטוח שלך אמור לדעת להשיג אותם. אם אין לו ביטוח צד ג' כנראה שתאלץ לתבוע את הביטוח שלך גם על נזקי רכבך.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אני חוזר ומדגיש

את פגיעות הגוף והנפש שלך עלייך לתבוע מביטוח החובה שלך.
את נזקי הרכוש שלך תוכל לתבוע מביטוח צד ג' שלו או מביטוח המקיף שלך.
לעניין נזקי הרכוש היוועץ בסוכן הביטוח שלך,
לעניין פגיעות גוף ונפש העזר בעורך דין הבקיא בתחום, לכמה הסכום יכול להגיע עורך הדין שלך יתן תשובה הכי טובה, יש לו עניין שיהיה גבוה ככל האפשר כי הוא מקבל אחוזים ומצד שני יש לו עניין לסיים מהר ככל האפשר כי את התשלום מקבל עם גמר התביעה (למעט מקדמה קטנה מראש).
הסכום מתחלק ל 3 נושאים עיקריים
1. הפסד הכנסה - למשל נעדרת מהעבודה חדשיים ושכרך 10 אלפים לחודש - זה נזק של עשרים אלף שקל.- או - אתה פסנתרן ושברו אצבעותייך ועלייך לעסוק בעבודה אחרת - ההפרש בין ההכנסות שהיו יכולות להיות לך כפסנתרן לבין הכנסותייך במקצועך החדש - גם הוא אבדן הכנסה, כמובן יש להוכיח זאת וזה תפקידו של עורך הדין.
2. הוצאות כולל הוצאות עתידיות - עבור טיפול במיון אינך משלם, אם אתה נזקק לרופא ומשלם לו, תרופות שאתה קונה לצורך טיפולים, אם אתה נזקק למישהו שיטפל בך (רחיצה, נקיון, טיפולים אלטרנטיביים, הסעות וכדומה) - אתה שומר על הקבלות וותובע החזר בעבורן
3. כאב וצער איני יודע מה מצבך וכמה כואב לך אבל תמורת זה לפי תאורייך מקובל לתת כמה אלפי שקלים, לא תתעשר מזה

bennyhemo

New member
הביטוח שלי יתייקר שנה הבאה בגלל שערבתי את הסוכן ולמרות ש...

שאני לא אשם, אני הרכב הנפגע, זה שפגעו בו

bennyhemo

New member
אם אגלה שהביטוח שהשוטר הקריא לי של הפוגע

ואם במצב שאגלה שהמס' פוליסה שהשוטר הקריא לי של הפוגע היא חובה ולא צד ג' או מקיף, איך אשיג את מס' הפוליסה של צד ג' או מקיף של הפוגע ואיך אדע מה באמת השוטר הביא לי?
ומה קורה במצב שאין ביטוח מקיף-כי בכל מקרה מדובר ביונדאי גטיס ומי יבטח מקיף לרכב מסכן שכזה בלי לזלזל?

bennyhemo

New member
מה עם אישור מהמשטרה על התאונה?

ומה לגבי אישור משטרה או הצהרה על תאונת דרכים, הם לא היו שם כל החג, היום הייתי שם ובחור אחד שהוא שוטר אמר שצריך להביא תעודה רפואית ובנוסף תעודה מהשמאי רישיון רכב ורישיון נהיגה מצולמים, זה נכון למרות שמשטרה הגיעה לזירת התאונה הוא אומר שעדין לא פותחים תיק, אבל זה לא שוטר במדור תנועה ולא יודע עד כמה הוא מבין
&nbsp
ואם אני באמת אמור למלא את הטופס הודעה על תאונת דרכים, חשב לצין שהייתה משרה במקום התאונה והיא צלמה תמונות ורשמה פרטים, השאלה אם עדיין צריך למלא טופס הודעה על תאונת דרכים, כאילול מבין למה לקחו פרטים וצלמו תמונות אם אולי עדיין לא פתחו תיק(ואולי כן אין לי מושג)

bennyhemo

New member
תוספת בפנים ומה עושים אם הנהג לא מודה?

הייתי במיון בבית חולים וישלי אישורים רפואיים, יש סחרחורות והקאות וכאבים מאוד חזקים, בגב, בצוואר,בצלעות וקושי לנשום, לא ישן כבר כמה לילות, אין שברים.
&nbsp
אם אכן השוטר נתן לי את הפוליסה של החובה של הרכב הפוגע, מאיפה אשיג את המקיף או צד ג לפחות, אני צריך את המקף שלו כי ישלי נזק לרכוש(לרכב) וגם נזק בריאותי
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אין לי מושג שנת יצור של הרכב, מס' רשיון נהיגה, שם בעל הפוליסה, סוכן
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
ובנוסף הכי חשוב אני צריך לדעת אם ישלו ביטוח מקיף או צד ג' לפחות כי אם לא אני צריך לתבוע את שלי במצב שכזה בצער רב עם השתתפות עצמית, לגבי מס' פוליסה של הרכב הפוגע צריך לדעת אם היא מקיף או צד ג' לפחות או שאין לו לא את זה ולא את זה וישלו רק חובה.?,
&nbsp
אני צריך לדעת גם את המקיף וגם את החובה של הפוגע ואם לא מקיף אז לפחות מינימום צד ג' במידה וישלו, אני חייב בבקשה שתנסי לברר לי את הפרטים, אני צריך את זה לתביעה וגם בשבילי?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
עלייך לגשת למשטרה עם האישור מהמיון כדי לקבל אישור משטרתי

שהיתה תאונה
לבטח קיבלת הסבר על כך כששוחררת מהמיון.
במידה ולא תביא אישור כזה תאלץ לשלם על הבדיקות במיון.
-
לגבי יתר הדברים שהעליית כאן - קיבלת עליהם תשובות וכמה שלא תשאל שוב לא תקבל תשובה שונה.

למעלה