עבר פסיכיאטרי ועו'ס

BellA עלמה

New member
עבר פסיכיאטרי ועו'ס

האם לדעתכם מי שיש לו עבר פסיכיאטרי כולל אישפוזים וגם אם לא צריך או יכול לעסוק בתחום הטיפולי הנפשי? יש לי חברה שרוצה לעשות הסבה מפסיכולוגיה (תואר ראשון) לעו'ס יש לה עבר של אישפוזים בגלל הפרעות אכילה, OCD ודיכאון(קליני). אישית אני לא חושבת שזה רעיון טוב חושבת שעדיף שלמי שיש רקע רגיש שלא יעסוק בתחום הטיפולי

191173

New member
בעיני זה רק יתרום

יכולת הבנה ואמפטיה ואף הזדהות שאינה תמיד מילת גנאי שאדם שעבר על בשרו את המשברים, בעיני יכולים לתרום רבות למקצוענות שלו. כמובן, אותו אדם יצתרך לפתח מודעות מאוד גדולה לעצמו ולראות איפה להביא את הניסיון שלו האיש ואיפה זה לא מתאים כלל. אבל אין ספק בעיניי, שלניסיון אישי אין תחליף וזה דבר שלא מסוגלים ללמד אותו באף מוסד אקדמי. אני גם יכולה להגיד שהכרתי מספר אנשי מקצוע שהיתה להם בעיה אישית בתחומים שונים שניסיון חייהם תרם רבות ליכולתם המצקועית.

BellA עלמה

New member
השאלה היא ..

האם הקושי בלטפל לא עלול להפיל את המטפלת? לדעתי תחום הטיפול הנפשי מספיק קשה בלי להוסיף את הקשיים האישיים.

191173

New member
יש משהו טרפויטי מאוד

יש משהו טרפויטי מאוד בתהליך, בו אתה מתחיל לעזור לאנשים תוך כדי שימוש בניסיון שלך שנוצר תוך כדי התמודדות עם הבעיות. כלומר, מוקד הבעיה שלך נהפך למוקד של כוח ממנו אתה שואף כדי לעזור לאחרים. זה אלמנט לקוח מתורת העזרה העצמית\ההדדית, ובעיניי בהחלט יכול רק לסייע בתהליך הטיפולי. כמובן למטפל צריכה להיות פרספקטיבה מבעייתו האישית והוא צריך להיות מאוזן מבחינה נפשית בזמן שהוא מטפל באחרים, אבל, ניסיון העבר רק מוסיף לו נקודות בעיניי.כפי שאמרתי לך קודם, אני באופן אישי מכירה מספר עו''סים עם ניסיון כזה - זה עושה אותם רק אנשי מקצוע טובים יותר. חוץ מזה, ידוע שהרבה מאוד מאנשים שבאים למקצועות הטיפוליים בעצמם מתמודדים עם בעיות נפשיות ו רגשיות ולמעשה באים ללמוד על מינת לרפא את עצמם

BellA עלמה

New member
המטפל לא נמצא במקצוע הטיפולי

כדי לפטור בעיות משלו אלה לעזור למטופל

ככה אומרים...../images/Emo8.gif

אבל בסך הכל הכללי לדעתי רוב אנשי הטיפול הם באיזשהו אופן מטפלים בעצמם דרך עבודתם. לטפל זהו סוג של פלירטוט עם הנפש של המטפל

swguy

New member
לא מגיעים להיות מטפלים...

או לפחות לא מטפלים טובים לדעתי בלי צלקות משל עצמך בנפש. נכון, ח ש ו ב שאלו יהיו צלקות ולא פצעים פתוחים או כאלו שרק העלו גלד. אבל צלקת היא לפעמים חיונית, היא עדות - הייתי שם, במקומות קשים. ושרדתי. המטפלים הטובים לדעתי הם קודם כל אנשים, אנושיים, בגובה העיניים. אישית, אמא שלי מתמודדת מאז הלידות שלי עם קשיים נפשיים. גם בחיים בתור ילד קרו לי מיני דברים פחות רצויים. אני לא חושב שהייתי פונה לתחום של היכרות עם הנפש אחרת. הרצון להיות עם אנשים במצוקה ולסייע יכול לנבוע ולהצליח, שוב לדעתי הצנועה, רק מעומק ההבנה של אדם שחווה בעצמו קושי. ומזל טוב לגיא, מעכשיו אני כבר יכול להתחיל לחתום עו"ס.

BellA עלמה

New member
אבל כל צלקת עלולה

להפתח שוב עם "יציקו" לו יותר מידי. ואז מה?? המטפל אומר למטופלים שלו סורי אני כרגע באיזה סרט רע לוקח פסק זמן להתאזן אחזור ש... אחזור ואז אתה משאיר את המטופלים שלך בלי שום מתיכה אגב לתואר שני בפסיכו קלונית כן מקשים ביניין עבר פסיכיאטרי וגם בחינוך\ הוראה לא לוקחים אנשים עם עבר "בעייתי". אז למה עו'ס פחות מקפידים?

swguy

New member
שתי קושיות, שלוש הצעות להסבר:

1. מה יקרה אם הצלקת תיפתח. צלקות לא נפתחות, הן סגורות. אנשים רבים מגיעים לעומק של מודעות עצמית ותחושת זהות עמוקה דווקא בזמן משבר וטיפול. אני טוען, שפצעים שנשארו לא מטופלים כמובן יציקו גם בעתיד, אבל לא כך בדבר שעוּבָד בטיפול. חברתך היתה מן הסתם בטיפול ממושך עקב קשייה, והבחירה שלה ללכת במסלול הטיפולי משדרת לטעמי רצון בריא לסייע לאחרים כפי שסייעו לה. המטפלים הגרועים אגב, שלא מסוגלים להכיל קשיים של מטופל שמחוץ לטווה החוויות שהם מכירים הם דווקא אלו שלא חוו קושי, שהכל אצלם ורוד ולא יכולים לדמיין מצבים של ייאוש, קושי אדיר. אתה יודע איזה רמות עוצמתיות ומרפאות יש לחברה שלך בגלל שחוותה טעמו של דיכאון קליני מהו? זר, באמת לא ממש יבין זאת עד הסוף. אגב, נערות שסובלות מהפרעות אכילה הן לפי שורה של מחקרים רגישות, אינטיליגנטיות יותר, ובעלות נטיה לטפל ולהכיל באחרים מטבען. 2. בעו"ס פחות אולי "מקפידים" כדברך אולי דווקא בגלל ההסתכלות הייחודית של המקצוע. בגובה העיניים, תוך הרבה כבוד לקשר ככלי ריפויי, ותוך ניסיון לבטל את הסטיגמה וההדרה כלפי אנשים שחוו משברים נפשיים בחייהם. עו"סים חשופים יותר להשפעה הפטאלית של הסטיגמה על האדם שבעברו טיפול פסיכיאטרי 3. ובהמשך לכך, קצת אמון. ההכשרה בעבודה סוציאלית ובעבודה בשטח אח"כ מלווה כמו בשאר המקצועות בהדרכה צמודה. אם היא לא תוכל לעמוד בזב ולא תתאים יש להניח שישימו לב. ונשמע גם שהיא בחורה מודעת וחזקה אישיותית שתבין זאת לבד אם תראה שהיא נכנסת כדבריך לסרטים מזה... זה דיון מעניין, אני אשמח אם תהינה עוד תגובות ומשתתפים....

SuperGirl 25

New member
לא מסכימה עם האמירה שלך-

"המטפלים הגרועים אגב, שלא מסוגלים להכיל קשיים של מטופל שמחוץ לטווה החוויות שהם מכירים הם דווקא אלו שלא חוו קושי, שהכל אצלם ורוד ולא יכולים לדמיין מצבים של ייאוש, קושי אדיר. אתה יודע איזה רמות עוצמתיות ומרפאות יש לחברה שלך בגלל שחוותה טעמו של דיכאון קליני מהו? זר, באמת לא ממש יבין זאת עד הסוף" אתה רושם בסעיף השני שהעו"סים פחות מקפידים, פחות סטיגמטים, מדברים בגובה העיניים וכו', אבל מה שרשמת בסעיף הראשון כ"כ סטיגמתי...האם כדי להיות מטפל מצטיין, אני צריך לחוות את כל קשת הקשיים, הייאוש והעצב של הפונה?!?!? זה ש"זר", כדבריך, לא יבין את העוצמות של הפונה, לא אומר שהוא לא יצליח לעזור לו (ואולי אפילו דווקא בגלל שהוא לא מבין לחלוטין את העוצמות). ואגב, יש המון מקומות בהם העבודה בשטח ממש לא מלווה בהדרכה צמודה...

swguy

New member
היי:)

ראשית, זה שיש הרבה מקומות בהם אין הדרכה זה פשע מקצועי. פשוט לא צריך לקרות, בוודאי ובוודאי במשרות שכרוכות בטיפול ישיר. כוונתי היא לא שצריך להיות בדיכאון קליני בשביל להבין דיכאון. אבל מבלי להכיר בעצמך קווים של תופעה דומה, בעצימות נמוכה יותר, ועם בסה"כ כוחות אגו גדולים יותר שמאזנים, לדעתי אדם יתקשה להיות אמפטי עד הסוף. כולי מלא הערכה למי שהיכולות האמפטיות שלו כ"כ גבוהות שהוא בא ממקום שכולו טוב, לא חווה שום מצב של קושי נפשי ועדיין מבין לעומק.

BellA עלמה

New member
אולי כאן ההבדל בין אמפטיה

וסימפטיה מי שלא חווה דיכאון קליני יכול להיות אמפטי מי שכן יכול להיות סמפטי. לדעתי אמפטיה עם המטופל היא יותר יעילה מסמפטיה.

ixmix

New member
../images/Emo45.gif לא צריך אבן בנעל כדי להשתתף

באמפתיה עם מי שיש לו כזו.

BellA עלמה

New member
אממ

עצם זה שאני חיה בעולם הזה אז אני חוה חויות של עצב, אובדן, קישלון , הצלחה תסכול וכו כן בגלל שיש לי ניסיון חיים אני לא בידיוק דף חלק יש לי חויות נעימים ונעימים פחות את הרגש של אמפטיה אני יכולה לקחת משם מה חיים

ג שם

New member
"הילדה הכי יפה בגן"

זה הזכיר לי שבאותן השנים הרחוקות בהן למדתי, הייתי מחפשת בכל אחד מעמיתי את "השריטה שלו". היא כאלה שזה היה קל אבל היתה אצלנו אחת, ברבי מ-א-מ-מ-ת, חכמה כמו שד, עם משפחה שקוראים עליה דברים (טובים..) בעיתונים, כזאת שנראה שתמיד היתה "מלכת הכיתה". לא הצלחתי למצוא את השריטה שלה. יצאה זכה ונקייה. לימים עבדנו באותו שרות (היא היתה, כמובן, הצוציאלית המושלמת), באיזשהו שלב נהיינו חברות וסיפרתי לה על ממצאי לגביה בחיפוש חיפוש השריטה. היא אמרה שהשריטה שלה היתה שתמיד הכל הלך לה הכי טוב, בלי שהיא תתאמץ, וזה שיגע אותה.

ג שם

New member
את מכירה את החברה שלך

ובואי נשאל לגופו של עניין ולא להכללה של "כל מי שהיה מטופל/ מאושפז/ חולה". האם החברה שלך עסוקה בסרטים שהיו לה? האם הם עוד מלווים אותה וחודרים לתפקודה בחיי היומיום? האם הם משפיעים על השיפוט שלה? האם היא מסוגלת ליצור קשרים אנושיים חמים ומיטיבים? התשובה לשאלתך לא נעוצה קטגוריאלית בשאלה היה מאושפז/ לא היה מאושפז, אלא בהיכרות של מי החברה שלך ומהן יכולותיה עכשיו.

BellA עלמה

New member
כרגע היא

מטופלת תרופתית. אבל זה ידוע שטיפול תרופתי הוא דבר דינמי ויכול לקרות מצב שהתרופות מפסיקות להיות אפקטיביות ואז צריך לשנות מינון או להוסיף תרופות. תקופה של חזרה לאיזון יכולה לקחת כמה שבועות עד חודש. זו תקופה שאדם לא מרוכז, עייף ,מעופף וכו.. איך הוא יכול לנהל סשנים ולטפל שהוא בתקופה של שינוי תרופתי? שוב לדעתי מי שיש לו עבר פסיכיאטרי לא צריך לעסוק במקצוע הטיפולי

BellA עלמה

New member
אגב..

האם רק אדם שהתנסה יכול לטפל האם רק מי שהתנסה בסמים יכול לטפל בנגמלים? תודה אבל אני מעדיפה לטפל מבלי להתנסות בסמים

swguy

New member
רצוי שלא להזריק הירואין עם מטופלים.

אבל דווקא בתחום של נגמלי סמים ידוע שמדריכים "נקיים", נרקומנים לשעבר, הם לרוב חלק משמעותי ביותר בגמילה.

191173

New member
12 צעדים

אם כבר את נוגעת בתחום ההתמכרויות - אז תדיעי שכנראה "הטיפול" היעיל ביותר בקהילה זה "טיפול" שלא כולל בתוכו אנשי מקצוע כלל. אני מתארת לעצמי שזה נשמע מאוד מאיים על אנשי מקצוע מתחומים הטיפולים, אך זה מזמן עובדה ידועה. מתמכרים בהתמכרויות שונות משתתפים, לפעמים יום-יום, בקבוצות של AA,NA,SA'OA וכו' ואלה שמתמידים מדווחים על שנים של להיות נקי.חלקם במקביל נמצאים במסגרות טיפולייות וחלקם לא - אבל לא כדאי לנסות לקחת להם את הקבוצה. הגיעו אלי אנשים שהיו כאן תיירים לחודש - לחודש זה הם ביקשו להשתתף באחת הקבוצות אצלינו. לא רק טיפול פסיכודינמי הוא העזרה היחידה שאנשים יכולים לקבל!!!חבריה אני מתפלאת מהפורום כאן- כולכם כל כך "טיפוליים", היופי של התחום של עבודה סוציאלית שהיא הרבה יותר מורכבת מזה ורחבה מזה. אני לא פוסלת את התחום הטיפולי, כל עוד אגב, המטפל יודע להתאים את שיטותיו למטופל ולא להיות רק דינמי או התנהגותי כל הזמן, אבל המקצוע שלנו הרבה יותר מורכב מזה והיתרון הגדול שלו בעיניי- שהוא מאפשר להיות עם הפונים בשותפות ובגובה העיניים!!!

למעלה