עב"ם או מזל"ט ?

Gilliana

New member
אורורה הוא...

מטוס ריגול סודי אשר ממשלת ארה"ב מכחישה את קיומו. זהו מטוס בעל תכונות יוצאות דופן שבפיתוחו הוחל בארה"ב באמצע שנות ה-80. למרות הכחשות הצבא והממשל, הצטברו עדויות והכוחות כמעט בלתי ניתנות להפרכה המאששות כי הוא אכן קיים. תופעת הבומים העל קוליים וגלי ההדף זהה לתופעות דומות אשר נצפו בדרום קליפורניה, שם הצליח השירות הסיסמולוגי האמריקני להוכיח כי הם נגרמו עH, כלי טיס שנע במהירות של מאך 5 ואף לחשב את מסלולו - לוס אנג'לס לכוון נוואדה ובסיס חיה"א נלי'ס. ישנן גם לא מעט תצפיות אורורה בישראל. אחת הסברות היא שאורורה פותחה על בסיס טכנולוגיה חוצנית שנרכשה ע"י הצבא וממשלת ארה"ב ב-1947. בהתחשב ביכולות המדהימות המיוחסות לאורורה ולטכנולוגיה המאפשרת לו להגיע לביצועים אלו - מי יודע?

כריסטין

New member
אבל איך נראה המטוס הזה?

יש תמונה או איור שלו ברשת? אגב תודה על המידע המפורט

Gilliana

New member
אין בעד מה ../images/Emo13.gif

והנה המראה המשוער של "אורורה", למרות שזו רק הדמיה.

כריסטין

New member
זה מעניין אבל...

מה עם תיאורית ספינת החוצנים המשולשת? הרי יש 3 סוגים מוכרים הצלחת השטוחה הנפוצה , הגליל המאורך והמשולש אולי הסיכוי שאכן מדובר בעב"מים שהופיעו בארץ ולא במטוסים האלו?

Gilliana

New member
כנראה שזו הטעות הנפוצה

הצלחת המשולשת היא בכלל לא עב"ם אלא האורורה. שוב, אני חוזרת ומזכירה ששישנן טענות רבות שפיתוח האורורה התאפשר באמצעות טכנולוגיה חוצנית שנרכשה ברוזוול. ככל שידוע היום לגבי מנועי המטוס המדהים הזה, מדובר במנוע דחף אנטי-משיכתי בשילוב מה שנקרא Ramjet -מה שמאפשר למטוס להיות גם מהיר באופן מדהים וגם מאד שקט במצבי שיוט. למען האמת, לצבא יש אינטרס שהאורורה תמשיך להחשב כעב"ם - כך אף אחד לא יצטרך לשבור את הראש איך להסביר אותה. לא זוכרת מי היה זה שאמר את המשפט הבא (אולי זה היה ב-"מפגשים מהסוג השלישי" אבל אל תתפסי אותי במילה) שמתאים לסיטואציה דנן: "יש כאלו שהם שלנו, יש כאלו שהם שלהם, ויש כאלו שהם לא שלנו ולא שלהם". אורורה לצורך העניין כנראה נופלת בקטגוריה של "שלנו" עם אולי קצת נטיה לתחום האפור.

Majestic12

New member
צורות של עבמי"ם

למי שעדיין אינו יודע - הרי שכבר בשנות החמישים (כל שאני זוכר), פורסמה חוברת בקרב קציני חיל האויר של הצבא האדום (בריה"מ), ובה פירטו עשרות צורות של עבמי"ם, שהיו מוכרים באותה תקופה. היה זה נסיון ראשון לסווג את העבמי"ם ע"פ גודל, צורה, וכ"ד. אמנם הצורות המקובלות והנפוצות הן הצלחת, הגליל, הכדור והמשולש, הרי שישנן עשרות צורות נוספות, אם כי נדירות יותר. בימים אלו, אני עושה מאמץ להשיג את החוברת ובה צורות העבמי"ם.

Majestic12

New member
ועוד משהו...

גל העבמי"ם המשולשים, החל בתחילת שנות התשעים בבלגייה, ואח"כ בכל העולם. עובדה זו, עשוייה גם היא לאשש את ההנחה, כי מדובר בכלי טיס ארצי, אשר פותח בשנים אלו (דוגמת ה"אורורה"). לפני שנות התשעים, עבמי"ם משולשים היו נדירים ביותר. כיום, זהו אחד הסוגים הנפוצים.... חומר למחשבה...

Gilliana

New member
בדיוק

ואם ניקח בחשבון שאורורה מבוססת על טכנולוגיה חוצנית - הדמיון הצורני בהחלט מתקבל על הדעת.

כריסטין

New member
אבל זו רק השערה , אין לכך כל הוכחה

חותכת שאכן מדובר בכלי טיס ולא בעב"ם הכוונה לעב"מים המשולשים ..

Gilliana

New member
הוכחה אין

אבל הסבירות היא מאד גבוהה - יתכן שמדובר בגם וגם.

למעלה