עדיין לא הבנתי למה תומכים פיננסית ב

אנדרי ז

New member
כל הכבוד לאוספי חלקי הגופות

אבל אם החרדים היו ממלאים את חלקם בצבא, אולי גם היו פחות גופות לאסוף...

קימבאל

New member
שמואליק היקר

אני אומנם לא חבר בהנהלת הפורום ואפילו לא חבר שינוי אבל נדמה לי שאני יכול להגיד לא רק בשמי שאתה אורח מאוד רצוי כאן - ברוך הבא! באופן כללי הסיבה שאנשים מתרעמים על ההקצבות לחרדים היא שהן הקצבות שמוגדרות לפי מגזר, דהיינו כסף מוזרם לחלק באוכלוסיה לא לפי קריטריונים כלכליים (עובד/מובטל וכדו´ )אלא לפי ההשתייכות הדתית שלו וזה מה שבאופן עקרוני לא מקובל על הרבה אנשים. ועכשיו בנוגע לתשלום המיסים, אתה בוודאי יודע שאסור לתלמידי ישיבות לעבוד כי הפטור שהם מקבלים מצה"ל ניתן להם על בסיס זה ש"תורתם אומנותם". היות וכך, הם לא עובדים (או עובדים מבלי לדווח) ולכן גם לא משלמים מיסים, בנוסף הם מקבלים קיצבה שממומנת מכספי משלם המיסים. היות וחלק גדול מן הציבור החרדי מורכב מבני ישיבות(בקרב גילאי 25-40 שנים יותר ממחצית הם תלמידי ישיבות) יוצא שחלק גדול מהציבור החרדי לא עובד, לא משלם מיסים, וממומן ע"י משלם המיסים. ועכשיו בוא נציץ במספר נתונים, בשנת הלימודים תשנ"ח הוקצבו לתלמיד בחינוך הממלכתי שעות תקן בשווי של 5378 ש"ח ולתלמיד במעיין החינוך התורני 7263 ש"ח (35% יותר), תחת הסעיף "תקציב פעולות" הוקצבו לתלמיד בחינך הממלכתי 1185 ש"ח ולתלמיד במעיין החינוך התורני 3547 ש"ח (199% יותר). בשנת 1999 הוקצבו 23.5% מתקציבי התרבות לתרבות תורנית וחרדית (וזאת למרות שהחרדים הם הרבה פחות מ23% מהאוכלוסייה). ולסיום -כפי שכבר ציינתי, יותר ממחצית הגברים החרדים עד גיל 40 הם תלמידי ישיבות, כלומר לא עובדים, לא משרתים בצבא, לא משלמים מיסים וממומנים ע"י משלם המיסים הישראלי. נראה לי שלאור הנתונים האלה קשה לומר שהחרדים מקופחים (בלשון המעטה....) קימבאל

פלסטיק

New member
שמואליק יש לך בעיה עם העובדות?

הבעיה היא לא רק נתורי קרתא (שם מעניין, שומרי העיר לאנשים שפחדנותם היא אומנותם) שהם מיעוט, אלא רוב המגזר החרדי ונספחים שלו שבטלנותם היא אומנותם. 1. מזה שאמרת שבמגזר החילוני יש טפילים אני מבין שאתה טוען שהמגזר החרדי כזה, רק אתה טוען שמיעוט כזה בחברה החילונית מכשיר את הרוב בחברה החרדית. טוב מה לעשות, לא שכנעת אותי (לפחות). פרזיטיות היא פרזיטיות היא פרזיטיות. זה שתראה לי חילוני שמתחמק מתרומה לחברה ואף סוחט אותה לא עושה את זה "כשר לחרדי". 2. נשאר הטיעון של הסכומים. קודם כל אנחנו יודעים מספרים ומתמטיקה (לא למדנו ב"אל המעיין" אלא בבית ספר שמלמד גם לימודי חול), ושנית יש כאן מישהו שרשם אותם. יש לך ויכוח עם העובדות? תשכיל אותנו עם מספרים לא עם הצהרות. 3. וקצת פספרים שהכותב הקודם פספס. הסכום הוא לא רק 750 ש"ח, תלמיד הישיבה מקבל בנוסף 1300 ש"ח וזאת בנוסף לתקציב משפחות מרובות ילדים. ואני מכיר אישית כמה חרדים שגובים כמה פעמים את 750 ש"ח משום שרשומים בכמה ישיבות. 4. לגבי עיריית בני ברק, הדוחות על אי הסדרים הכספיים שהיו וישנם שם הם נחלת הכלל ככה שעוד פעם יש לך בעיה עם העובדות. 5. גם אצל חילונים יש מתנדבים הלואי והיו באמת יותר, פשוט לאנשים עובדים יש פחות זמן פנוי. אם היה הולך פחות כסף למטרות לא ראויות הם היו צריכים פחות "להתנדב" לשירות צבאי ולתשלום מיסים, אולי היה להם יותר זמן להתנדבות. 6. תרשה לי גם להיות ספקן לגבי תשלום המיסים שלך, למרות שזה לא ממש משנה אני מנחש שגם עם זה יש לך בעיה עם העובדות. 7. מי שמוסר עובדות לא נכונות הוא במקרה הטוב בור ובמקרה הרע שקרן, תשים את עצמך איפה שנוח לך. אנחנו כבר עייפנו מזה שחרדים טוחנים את אותם טיעונים, אל תחשוב שאם אתה או עוד חרדי תתנו את אותם נימוקים מישהו פה ישתכנע. נכתב על ידי חילוני חרד (לגורל החברה המדינה ומשפחתו הקטנה)

שמואליק

New member
מספרים לא נכונים

גם עם מספרים אפשר לשחק. אני בדקתי את המספרים אני יחפש אותו באינטרנט ואני יביא אותו , מי שלוקח מכמה ישיבות הוא פשוט פושע וחייבים להעמיד אותו לדין, וגנבים יש בכל המגזרים לא קשור לדתיים חילונים ובקשר להמיסים שלי זכותך לפקפק אתה רוצה לפגוש אותי???? יהיה לך הרבה הפתעות, ולא רק ששילמתי מיסים להמדינה הזאת אלא מלפני כמה שנים שעדיין לא גרתי פה בכלל, המשפחה שלי השקיעו המון כספים, ואין לי בעיה להוכיח את זה, ולכן אם אתה רוצה להניח שהכל מה שאני כותב מבוסס על שקרים אין לי מה להמשיך איתך, אגב אני בכלל לא מה שקורים כאן בארץ חרדי טיפוסי אני אכן שומר תורה ומצות. הסיבה שאני כותב הוא פשוט לחשוף את הצביעות שאתם חיים איתם שלא באשמתכם, ואל תחשבי שאני מונע את עצמי מלתקוף את החרדים הפרזיטים שזה דבר נורא והורס את התדמית שלהם, אבל יש המון חרדים עובדים בעיקר נשים שרובם עובדים וגם גברים כשמגיעים כבר לגיל שלושים ויש להם שלושה ילדים אין להם בעייה עם הצבא או שמשרתים, שלב ב, שהוא רק שלושה חדשים ואחר כך יוצאים לעבודה, תכניסו לכם טוב בראש, החרדים אוהבים כסף והתרבות שלהם בעיקר בחו"ל הוא להרויח טוב ולחיות ברמת חיים גבוה, ולא הגרושים של הלפרט זה מה שיעזור אותם, אלא שכאן בארץ כל דבר הוא כל מסובך הכל בגלל המריבות שהולך פה, ועל זה אני כל כך מצטער, ותאמין לי בכנות אני רוצה לעזור בענין הזה, אני אישית חי טוב עם כל המגזרים העיקר שיהיה אדם שפוי ולא קיצוני יש לי יותר ידידים חילונים מדתיים אני חי בין חילונים ואני גם מכיר דתיים ואני מנסה לגשר שכל אחד יכול לחיות עם כבוד לשני, ואם המצב ימשיך ככה עם הקיצוניות בעיקר של התקשורת הממלכתית לבין העיתונות החרדית הקיצונית אנחנו נגיע לתהום

פלסטיק

New member
סוף סוף אפשר לדבר

אולי דוקא מהשיחה הזאת תראה שיש לנו יותר מהמשותף מאשר מהשונה. אני מבין ששנינו מסכימים שטפילות וחוסר תרומה לחברה, לא חשוב של איזה מגזר היא רעה לכולם. העניין הוא שיש רק מגזר אחד שהפך את צורת החיים הזו לדרך חיים ולכן אלה שמשמשים פונדקאים לטפילות רוגזים עליו. עוד דבר שבו אתה צודק הוא שהמערכת שלנו בהחלט דוחפת אותם להיות כאלה בדרכים הבאות: 1. כדי להתחמק מהצבא אסור להם לעבוד לפחות לאבאופן רשמי וחוקי (קודם דיברנו על נתורי קרתא, הרי ברור שהם חיים ממשהו, אם הם לא לוקחים הקצבה מהמדינה ולא עובדים אז מאיפה הם חיים?) 2. עליהם ליצור משפחות גדולות כדי לקבל כספים לפי חוק משפחות מרובות ילדים. 3. לא כדאי לגברים לעבוד אלא לחיות מקצבה ולכן רק הנשים עובדות (בדיוק כמו שאמרת). 4. עוד דרכים אבל אני חושב שהדגמתי את הנקודה עכשיו שאלה לי לך, אתה חושב שאנחנו צריכים להשלים עם המצב בו המערכת הפוליטית דוחפת את החרדים יותר ויותר אל תוך המצוקה והבטלה?

זייליג

New member
פלא שטיק, יש לך בעיה עם העובדות

שומרי החומות, יצאו במאה ה-19 מן העיר העתיקה ובנו את ביתם באומץ רב מחוץ לחומות החמימים, חשופים לסכנות של שודדים ערבים מפעלם היה נחשב היום מעשה ציוני או לפחות התנחלות לכן הם קראו לעצמם שומרי החומות נטורי קרתא (שומרי חומות העיר) תנסה להוריד מעצמך כמה גרמים של שנאה, ולפתוח את אוזניך גם לצד השני

byrdlove

New member
שמאל הקיבוצים

צריך להעביר רפורמה כלכלית כדי שהקיבוצים הגוססים יקבלו תמיכה כלכלית כשם שבני מפלגת שס מקבלים. !!!!יש לדאג לשיויון!!! !!קיבוץ הוא ערך של השמאל""" byrdlove

byrdlove

New member
שמאל הקיבוצים

צריך להעביר רפורמה כלכלית כדי שהקיבוצים הגוססים יקבלו תמיכה כלכלית כשם שבני מפלגת שס מקבלים. !!!!יש לדאג לשיויון!!! !!קיבוץ הוא ערך של השמאל""" byrdlove

למעלה