אגיד לך ת'אמת,
בעניין המשכנתאות בישראל אני לא כל כך בעניינים, יש כל מיני שטויות שדוחפים לכם שם הבנקים הגנבים שאין להם שום קשר לבנקאות . מערכת בנקאות בישראל מושחתת מהיסוד, מונופול שנשלט על ידי כמות מצומצמת של אנשים שתופסים תביצים של המדינה, פשוט גנבים. בארה"ב אין את כל השטויות שיש בארץ , אז על סוגי משכנתאות אין לי מה לדבר איתך .
אני עוד פעם אגיד , שאני נגד מינופים מטורפים שאנשים ( טיפשים מאוד ) עושים בארץ ( בדר"כ אלו אוכלוסיות חלשות יותר בעיירות ספר ) ולכן אמרתי שכשאר הריביות שלהם יעלו , שם אולי יהיו ירידות מסוימת לתקופה קצרה..
אני אישית , לעולם , אבל לעולם, לא אקח משכנתא מבנק ישראלי, לא אקח הלוואה מבנק ישראלי , לא רוצה שום התעסקות עם בנק ישראלי , אפילו בנקים ברוסיה לדעתי יותר טובים ( ואני מתעסק הרבה עם בנקים רוסים ) .
מסכים איתך לגבי השטויות שנקרא תמ"א והפוטניצאל , ישראלים בכלל מוכרים דירה היום אחרי שמישהו שם עלון של תמ"א בתיבת דואר שלהם בקשר לזה וכבר מגלמים את מחיר התמ"א , שאני גם חושב שזה רק לשים " אודם על חזיר " , אבל שיהיה עוד "ישראבלוף " , כמו מחיר מטרה מעם 0 וכל השטויות שממציאים ברפובליקת הבננות והשזיפים שנקראת ישראל.
לדעתי , המחירים לא ייפלו , אולי עוד הרבה שנים יירדו מעט ואז יעלו בחזרה מהר מאוד.
אבל בשביל זה , לזוג צעיר שאולי חסך 400 אלף שקל , לא שווה לשבת על הגדר ולחכות ליום הסגריר הזה שאולי יירדו המחירים, בנתיים חיים, בנתיים משלמים שכירות , ובנתיים עוברים מלא דירות בגלל שגעונות של בעל הבית , וכל זאת במידה ואולי יירדו המחירים....
אני גם לא חושב שזוג צעיר חייב ללכת לקנות דירה חדשה מהנילונים מהקבלן, אבל זה מה שרוצים ואז מתלוננים שאין דירות . זוג צעיר יכול למצוא אחלה דירה ב 1.2 באזור המרכז ומי שבא עם 400 אלף מהבית יכול להסתדר עם משכנתא של 800 אלף לעניות דעתי, שזה מינימום המינוף שהייתי ממליץ 30%.