עדיף לרכוש עכשיו דירה בכל מקרה

dat nigga daz

New member
זה כי אין שום בועה !

המחירים גבוהים כי הביקוש לדירות בישראל מטורף,
ביום שלא יהיה ביקוש לדירות המחירים יירדו

מי שמאיתנו יידע לזהות את היום הזה יהיה מיליונר,
אני לא רואה יום כזה מגיע בעשרות שנים הקרובות, אלא להיפך, הביקוש יהיה יותר גבוה ממה שהוא היום

amot1

New member
עזוב אותך מהסיסמאות של שנות ה 60

כל מה שאתה אומר זה סותר את עצמו.
אתה בעצמך אומר שכל המשקיעים עכשיו בורחים מהשוק , ואתה בעצמך נשאר בשוק ( אם יש לך את ה3 דירות הללו ) ,
אין בן אדם עם חצי מוח בריא שהיה נשאר בשוק כזה חם אם היה כל כך בטוח שאוטוטו יורדים המחירים, אל תספר לי את כל הסיפורים והספקולציות של שחיקת מטבע ושטויות שאתם מנסים לתרץ . אין מצב !
עשיתי לך את החשבון בפוסט הקודם ! הולך לרדת ? תמכור ! תצא ! כמו בבורסה !!!! יש לך מידע פנימי שמנייה הולכת לצנוח , תמכוררררררררררררררר
אתה סתם קשקשן שמדבר מתוך תקווה ואינטרסים . תאמין לי שבגילי ובמצבי אני הרבה יותר מקווה ממך לירידות אבל אני מציאותי , זה לא ייקרה אני לומד לחיות עם זה .
צריך ללמוד ולהסתדר גם עם חרא העיקר להיות מציאותי ....

ממש לא סותר את עצמי, זה אתם שמנסים לדבר בשמי. לי יש קו ברור

נתחיל מזה שאני לא ממליץ "כמעט" לאף אחד למכור, אלה למי שבאמת ממנוף באופן שמסכן את התזרים העתידי שלו.
אין אפילו פוסט אחד שלי כאן שאני ממליץ לאנשים למכור.. בטח לא בפאניקה....

מה שכן אני ממליץ, זה לזוגות צעירים להזהר מאד לפני שהם לוקחים משכנתאות גדולות מאד שיבכנו אותם בעתיד. שיעשו טוב טוב חשבון. ואם יש הון עצמי כלשהו, עדיף לרכוש דירה זולה להשקעה ולגור בשכירות, מאשר להשתעבד לעבדות עתידית.
אתה רואה? כן, גם היום ממליץ לקנות נדל"ן.
אבל חשובה הפוזיציה.

גם ברור שאני נשאר בשוק הנדל"ן ולא מוכר את דירות הפנסיה שלי, בדיוק כמו שאני ממליץ לכל מי שירצה למשוך את תיק הפנסיה שלו.
גם כי אין אלטרנטיבה אחרת להשקעה, וגם כי אני לא טיפוס שלוקח סיכונים.

אני חוזר על זה שוב ושוב שנדל"ן זאת השקעה טובה, אם עושים את ניתוח נכון של בשוק, של ההשקעה ושל התשואה הצפויה.
ואם אפשר, אני תמיד ממליץ להשקיע בלי מינוף... אבל זה אני. פשוט שונא סיכונים.

וגם אם אני יודע בוודאות שהמחירים יירדו, הרי אין לי ספק שמחירי הדיור יירדו ב 30%, אז בהחלט יתכן תרחיש שכל שנה יירדו המחירים רק ב 5% כל שנה, על פני כמה שנים...

לכן, למרות ההמלצות חסרות האחריות שלך שאני אמכור את תיק הפנסיה שלי,
אני חושב יהיה ממש טפשי למכור בשביל לקנות שנה אחרי זה ב 5% זול יותר.. וכל זה גם תוך כדי הפסד תשואה שנתית של 6% שאני מקבל כבר היום.

אז בבקשה, את החשבונות שלי תשאיר לי. אני מסתדר איתם מצויין.
אגב, מעבר לזה שאתה גם טועה בחשבונות שאתה עושה, אתה רחוק מלהבין איך אני פועל ומה הסיכונים שאני מוכן (או לא מוכן) לקחת.

ובעניין ירידות המחיר הצפויות. האמונה שלי נובעת מניתוח שוק קר וחף משאיפות לב.
זה נכון שאני מקווה שמחירי הדיור יירדו, לא רק בשבילי, אלה לטובת כל עם ישראל, אבל עשיתי את כל הניתוחים הכלכליים והגעתי למסקנות שלי.

השוק יירד - כי זאת כלכלה.
ובכלכלה ובמיוחד בנדל"ן, תמיד היו תקופות של גאות ושפל במחירים.
היסטורית, לא היה אפילו מקרה אחד בעולם שהמחירים רק האמירו ללא הפסקה.
הם תמיד נפלו בסוף.
וזה תמיד לקח משהו שבין 6-8 שנים.
ניתוח כלכלי קר ופשוט.

אגב, התרחיש שהמחירים יירדו, הוא הרבה יותר הגיוני וסביר מהתרחיש שהמחירים ימשיכו לעלות.

אני לפחות מסביר את הניתוקים שלי באופן הכי מחושב שיש.
אתה סתם מתלהם.

elvinnox

New member
אנחנו אחרי רצף ארוך מאוד של עליות

וזה מזכיר אפקט פסיכולוגי שנקרא "אפקט היד החמה"
(המינוח נלקח מתוך משחקי כדורסל)
&nbsp
הנטייה שלנו היא לזכור לטווח קצר את המאורעות האחרונים שזמינים לנו בזיכרון, ולכן ישנם אנשים שחושבים שהמחירים יוכלו לעלות לנצח.
&nbsp
לפי ההגיון שלך, גם דירה ממוצעת בבאר שבע בעוד 10 שנים תעלה 3M שח, אני טוען שזו טעות, אני גם טוען שהמצב הנוכחי לא אפשרי לאורך זמן.
&nbsp
ומספיק עם ה"חחחחחחח" וה"טיפש" וכל האמרות הרדדות האלה, זה לא מכבד את הפורום ולא את הגולשים.
&nbsp

amot1

New member
אני לא מתלהם,

כל הטענות שלך ריקות מתוכן.
זה כמו לראות משחק כדורגל שאלי אוחנה הפרשן , הוא תמיד אומר : " יכול להיות שהקבוצה הביתית תנצח, אולי יכול להיות תיקו , יש גם מצב שתיהיה הפתעה והקבוצה האורחת תנצח"
במילים אחרות אתה לא אומר שום דבר.
כל דבר יורד !!!!! לא לעולם חוסן ! זה החיים !
כמו שהסברתי אני גם לא בעד לגרד 20% מקדמה מהלוואות ועוד על זה למנף 80% מהבנק העיקר שיהיה 4 קירות, לא כל בן אדם צריך שיהיה לו בית, ולא כל בן אדם יכול להרשות לעצמו.
אבבבבבבבבבללללל מי שיש לו , אין סיבה לא לקנות ! ואתה מגיב לכל הודעה כשמישהו שואל בקשר לקנייה שלא צריך לקנות !
לא כל האצבעות שוות, וככה גם בני האדם. יש זרג ויש דרג.
מי שחכם, ויש לו , אז לקנות זאת אופציה לא רעה בכלל,
מי שטיפש, ולקח הלוואת מאמא, אבא, אח , דודה, שכנה בשביל לגרד 20% לבנק ועוד 80% משכנתא שאין לו מושג במשכנתאות בשביל לקנות דירה עלובה באזור הקריות רק כדי להגיד שיש לו דירה, והוא בעצמו הכנסה חודשית ( של כל המשפחה ) מחזיר 40-50% על המשכנתא, אולי כן ייחנק בעתיד.
אבל אין מה לעשות, בשביל להרוויח צריך אנשים טיפשים שיפסידו, בשביל לעשות כסף , צריך פריירים שייקנו , ככה זה העולם. אני חסיד גדול של קפיטליזם טהור ונגד סוציאליזם ( לדוגמא אני לא חושב שכולם שווים..... איזה רע אני נכון ? )
&nbsp

אתה ממש טועה לגבי התגובות שלי, אני לא פוסל כל מי שמבקש לקנות

ויש לא מעט מקרים שהסברתי לגבי אלטרנטיבות רכישה של נדל"ן ואפילו המלצתי מה ואיך לרכוש.
ככה שלפחות עובדתית, אתה טועה.

אבל אני כן מזהיר כל מי שרוצה לרכוש גירה במינוף שמסוכן לגעתי, או מי שרוצה להשקיע בנדל"ן בעיסקאות שאני מאמין שהן גרועות.
אבל אני כן מזהיר כמיטב שיפוטי את אלה ששואלים שאלות של כדאיות, וממה שזכור לי, ההמלצות השליליות שלו היו בכמה דוגמאות כמו אלה:

* אין שום סיבה להכנס לעסקת נדל"ן על "פוטנציאל" לא ברור של תמ"א
* אין שום סיבה לרכוש נדלן אם תקבל תשואה של 2%
* אין שום סיבה היום לרוץ למנף את עצמך בשיווי משקל של שכירות מול החזר משכנתא כי התזרים נמצא בנקודה מסוכנת של שוק הנדל"ן
* אין שום סיבה לרכוש בית ב 1.8 מיליון ולקחת בשביל זה משכנתא של 1.4.. יש אלטרנטיבות כלכליות יותר טובות בנדל"ן לאואו הסכום (והסברתי)

וכמובן שאני מנסה לעשות סדר לאנשים ששואלים לגבי ריביות, כי לאנשים אין מושג מה ההשפעה של מדד ושינויי ריבית לאורך השנים.
ואנשים אפילו לא מבינים מה זה הלוואת קל"צ ומה הסכנות של הלוואה שעל פניה, היא "כביכול" קבועה לאורך השנים.

amot1

New member
אגיד לך ת'אמת,

בעניין המשכנתאות בישראל אני לא כל כך בעניינים, יש כל מיני שטויות שדוחפים לכם שם הבנקים הגנבים שאין להם שום קשר לבנקאות . מערכת בנקאות בישראל מושחתת מהיסוד, מונופול שנשלט על ידי כמות מצומצמת של אנשים שתופסים תביצים של המדינה, פשוט גנבים. בארה"ב אין את כל השטויות שיש בארץ , אז על סוגי משכנתאות אין לי מה לדבר איתך .
אני עוד פעם אגיד , שאני נגד מינופים מטורפים שאנשים ( טיפשים מאוד ) עושים בארץ ( בדר"כ אלו אוכלוסיות חלשות יותר בעיירות ספר ) ולכן אמרתי שכשאר הריביות שלהם יעלו , שם אולי יהיו ירידות מסוימת לתקופה קצרה..
אני אישית , לעולם , אבל לעולם, לא אקח משכנתא מבנק ישראלי, לא אקח הלוואה מבנק ישראלי , לא רוצה שום התעסקות עם בנק ישראלי , אפילו בנקים ברוסיה לדעתי יותר טובים ( ואני מתעסק הרבה עם בנקים רוסים ) .
מסכים איתך לגבי השטויות שנקרא תמ"א והפוטניצאל , ישראלים בכלל מוכרים דירה היום אחרי שמישהו שם עלון של תמ"א בתיבת דואר שלהם בקשר לזה וכבר מגלמים את מחיר התמ"א , שאני גם חושב שזה רק לשים " אודם על חזיר " , אבל שיהיה עוד "ישראבלוף " , כמו מחיר מטרה מעם 0 וכל השטויות שממציאים ברפובליקת הבננות והשזיפים שנקראת ישראל.
לדעתי , המחירים לא ייפלו , אולי עוד הרבה שנים יירדו מעט ואז יעלו בחזרה מהר מאוד.
אבל בשביל זה , לזוג צעיר שאולי חסך 400 אלף שקל , לא שווה לשבת על הגדר ולחכות ליום הסגריר הזה שאולי יירדו המחירים, בנתיים חיים, בנתיים משלמים שכירות , ובנתיים עוברים מלא דירות בגלל שגעונות של בעל הבית , וכל זאת במידה ואולי יירדו המחירים....
אני גם לא חושב שזוג צעיר חייב ללכת לקנות דירה חדשה מהנילונים מהקבלן, אבל זה מה שרוצים ואז מתלוננים שאין דירות . זוג צעיר יכול למצוא אחלה דירה ב 1.2 באזור המרכז ומי שבא עם 400 אלף מהבית יכול להסתדר עם משכנתא של 800 אלף לעניות דעתי, שזה מינימום המינוף שהייתי ממליץ 30%.
&nbsp

elvinnox

New member
איפה בדיוק יש דירה נורמלית בסכום הזה?

תראה לי דירה אחת נורמאלית באזור המרכז ב1.2
וקומה רביעית בלי מעלית ברמלה או לוד זה לא אחלה דירה.
&nbsp

dat nigga daz

New member
תריץ ביד 2

תמצא כמעט בכל הערים באיזור המרכז

אזהרה : אלו לא דירות חדשות, אז זה לא מיועד למפונקים בינינו

amot1

New member
השתדלתי להתאפק עד עכשיו , ולא להתלהם

אבל אני עכשיו יכול להגיד בפה מלא, אתה פרזיט מפונק !
גם אם צריך לך תגור קומה 4 בלי מעלית אם אין לך כסף !

חתיכת חצוף , רק בארץ בן אדם שאין לו אגורה שחוקה חושב שמגיע לו דירה במגדל חדש ונוצץ , אולי אתה בונה על כחלון שייסדר לך ובנתיים תבכה על הבועה וכמה שהמשקיעים רעים או כמה שהצרפתים רעים כי הם עולים לארץ ולוקחים לך את הדירות ( שמעתי את זה כבר מאנשים)

וחוץ מיזה שיש מלא דירות במחיר הזה.

elvinnox

New member
מה הקשר מפונק?

אני יכול לחיות גם באוהל, הייתי בתפקיד קרבי בצבא ביחידה מובחרת וישנתי בתנאים לא תנאים. אני יכול גם לא להתקלח וגם לחיות מעשבים.
&nbsp
גם במילואים אני ביחידה קרבית וגם שם ישנים בשטח לפעמים,
מה הקשר?!
&nbsp
אני יכול גם לקנות דירה בלי משכנתא בפריפריה ולנסוע שעתיים ברכבת ואוטובוסים כל יום, אבל בשביל זה אנחנו חיים בשביל לעבוד עבור קירות?
&nbsp
החיים קצרים מספיק, לבזבז אותם בשביל בלוקים נראה לי מיותר.
אני לא מצפה מאף אחד לדאוג לי ואני מסתדר, אני גם לא אחד שאין לו אגורה אלא עם רמת הכנסה של העשירון העליון. ואם אני לא יכול לרכוש דירה נורמלית בלי השתעבדות מטורפת אז כמוני עוד רבים אחרים וטובים.
&nbsp
פשוט אני חושב שדור שלם הולך כאן לאבדון.
&nbsp

dat nigga daz

New member
הוא צודק, אתה מאוד מפונק...

"הייתי בתפקיד קרבי בצבא ביחידה מובחרת וישנתי בתנאים לא תנאים" - כל הכבוד לך, באמת, לא בציניות

"החיים קצרים מספיק, לבזבז אותם בשביל בלוקים נראה לי מיותר." -
אשמח אם אוכל לשאול אותך ותענה, היכן אדוני גר היום ? ברחוב ? אני מניח שבשכירות (תקן אותי אם לא), אז אתה בכל מקרה משלם עבור קירות, ואם המחירים גבוהים, השכירות בהתאם, אז אתה חלק מהחגיגה במחירי הנדל"ן, בזכות הרצון שלך לגור בדירה שכורה, מישהו קנה להשקעה.

"אני גם לא אחד שאין לו אגורה אלא עם רמת הכנסה של העשירון העליון" - אוי ואבוי לך שאתה עם הכנסה של עשירון עליון ולא מסוגל לקנות, כנראה שאתה לא יודע להתנהל כלכלית או שאתה יותר מפונק ממה ש-Amot1 כתב,
בוא תסביר לי איך אני מכיר הרבה עשירון שישי ושביעי שקונים דירות (אמנם דירות יד שניה, אבל עדיין דירות), ואתה לא מצליח ??

אתה כל הזמן מתלהם וקורא לכולם "הומלסים"...

אבל שלרגע אנשים לא יחשבו כאן, שאלה שהתחייבו לכל החיים שלהם בשביל ארבע קירות הם "בעלי דירות".
כי את דירת שיכון הרכבות של שנות החמישים שקנו ב 1.4 מיליון, הם יחזירו במהלך חייהם 2.5 מיליון, והם משעבדים לא רק את העתיד שלהם, אלה גם של ההורים שלהם.
אז מי יהיה יותר הומלס נראה בעוד כמה שנים, שכל הקשקשים שמנסים לשמר את בועת הנדל"ן, רק בשביל להפטר מההקשעות שלהם בנדל"ן .

ורק היום פרסם משרד האוצר שכמות המשקיעים שמוכרים את הדיורת שלהם גדלה ב 36% וכמות המשקיעים שקונים דירות ירדה ב 30%.

וכשהמשקיעים בורחים, אז כנראה שצריך לחשוב כמה פעמים על מה שקורה בשוק

dat nigga daz

New member
אני מזהה הומלסים מקילומטרים..

אין לי בעיה עם הומלסים, יש לי בעיה עם כאלו שמשקרים כדי שגם אחרים יהיו הומלסים
ואתה אדוני - שקרן

אנשים שקנו ב 1.4 יחזירו 2.5 ? לא ולא אדוני, הם יחזירו 1.8 גג 2.
אנשים שישלמו שכירות לעומת זאת ישלמו כפול, וגם בסוף יישארו בלי נכס, ועם מגבלות כאשר דירה לא בבעלותם כולל חוסר יכולת לנהל חיים תקינים.

משקיעים בורחים ? אף משקיע אמיתי לא בורח, גם פטור ממס שבח לא גרם להם לצאת

להיפך בנק ישראל מדווח על עלייה חדה במחירי הדירות מאז שכחלון נבחר
אנשים לא קנו בשנה האחרונה, הפסידו עוד 150,000 שקל
מי יחזיר להם ? אתה ??

h a j b i

New member
קומה רביעית בלי מעלית בלוד תמצא גם בחצי מזה

במיליון מאתיים אתה יכול למצוא דירה טובה כמעט בכל עיר במרכז.

dat nigga daz

New member
amot1 אתה צודק לגמרי.. אין מה להתייחס אליו...

אומר דבר אחד, ועושה דבר אחרת...
לדעתי הדירות היחידות שיש לו זה במונופול

למרות שבמחשבה שניה, לך תדע, אולי באמת יש לו דירות (והרבה) והסיבה היחידה שהוא ממליץ "לא לקנות" זה כדי שתמיד יהיה ביקוש לשכירות כי זה מתאים לו בתור בעל דירות.

or7474

New member
אתם שוכחים דבר אחד פשוט מאוד

כל עוד יש אנשים שמשלמים את המחיר שמבקשים המחירים לא ירדו בחיים. אם עכשיו כל עם ישראל יחליט שאף אחד לא קונה דירה המחירים ירדו. אבל ברגע שיפסיקו עם ”החרם ” המחירים יחזרו לעלות. זה כבר לא נושא של כלכלה וניתוחים מתוחכמים ככל שיהיו. ניקח לדוגמא שכונה בפ“ת כפר גנים ג ששם המחירים לדירת 4 חדרים הם באזור 2.2 k ומעלה. כל עוד לא יהיה לכל בנאדם שנכנס ליד 2 , 20 דירות באופצייה באותו רחוב המחיר לא ירד. היצע וביקוש... לא צריך להיות חכם גדול. בנוגע לדירות להשקעה , לדעתי זה כבר שונה. אין אלטרנטיבה לכסף היום הריבית אפסית. הנדל“ן בישראל מוכח כהשקעה הכי טובה בשנים האחרונות. גם אם יעלו הריביות לכמה יעלה 2 אחוז בלחץ ?? מי שקונה דירות להשקעה זה אנשים שרוצים לא לרעוב ללחם בפנסייה וכל הכבוד שהם חושבים על העתיד שלהם. בנוגע למשכנתאות אתם כל הזמן אומרים אנשים לוקחים הלוואות של 1.500.000 שח. אתם שוכחים לרגע שמי שלוקח משכנתאות כאלה זה אנשים שההכנסה החודשית שלהם מאוד מאוד מאוד גבוה. יש לו מעט משפחות שמכנסית בחודש יותר מ 30.000 שח נקי. אני מבין שפסיכולוגית אתם ישר משליכים את גובה המשכנתא עליכם... כי כנראה לכם זה היה קשה ( וגם לי ) יש אנשים מאוד עשירים בישראל. ודבר אחרון בתור אחד שיש לו דירה.. אז עם מחירי הדירות ירדו מה יקרה כבר ??? אני לא בטוח שאני נגד... שכירות עדיין תהיה אותו דבר... אנקדוטה לסיום אני קורא בפורום רכב כלשהו. יש בפורום מדור של סתם קישקושים. ראיתי שמישהו שאל על לרכוש דירה בב”ש ואמרו לו , לא כדאי המחירים מאוד גבוהים עוד מעט ירדו. דיברו על מחיר בערך של 400.000 שח. טוב אני אומר לעצמי עוד נביאים. מה אני מגלה בסוף ? שהפוסט נכתב ב 2011 והוקפץ... אני מאוד מקווה שהבחור ששאל את השאלה לא אקשיב לכל המבינים הגדולים. כי אם הוא הקשיב הוא הפסיד להערכתי עוד 350.000 שח במינימום. בקיצור אף אחד לא נביא. תשמרו על דיון תרבותי.

ואז יום אחד אנשים מבינים את הבלוף ומפסיקים לשלם. והכל קורס..

בדיוק כמו בכל פירמידה
יש מישהו שאוכל אותה בסוף...

ובינתיים המשקיעים מנסים להפטר מהסחורה תוך כדי פמפום שהחירים לא יירדו אף פעם...
והם מוכרים.. ומוכרים... ומוכרים...
ובדיוק כמו כאן...
ממשיכים לפמפם את הבועה...

ואיזה מסכנים האחרונים שיתקעו עם המשכנתאות לכל החיים..
http://www.themarker.com/realestate/1.2988573
[URL]http://www.themarker.com/realestate/1.2988573[/URL]

למעלה