עדכון בנושא ההרחבה

עדכון בנושא ההרחבה

מישהו יכול בבקשה לעדכן בנושא הסטטוס בו נמצאת ההרחבה כיום? תודה, יובל אמיר (רח' אהוד 2).

ronpel

New member
שוב תקוע - הפעם האבסורד בכביש הגישה

אז הצלחנו להביא את היזמים וכפר רות לחתימה על הסכם כדי שכפר רות יאשרו את הכביש גישה החדש דרכם. אבל אז בדיון בוועדה המחוזית מגיע ראש מועצת חבל מודיעין בעצמו על מנת להנגד נמרצות לכביש החדש. נשמע הזוי - זה באמת כך. שאלנו למה הוא מתנגד אם שנים הם מבקשים שנסלול כביש חדש- התשובה - הוא דורש התחייבות לסגירת המעבר דרך לפיד כי יש המון פקקים . הסברנו שהפקק הכי ארוך שיש מאז הרמזור מגיע ל3 מכוניות והצענו שנסכים על הסדרי תנועה כך שהמעבר ישמש רק את תושבי שני הישובים לקשר הרב הקיים בין התושבים בשני הישובים. כאן כבר לא היתה לו תשובה . לכולם היה ברור כי הנושא הוא פוליטי לחלוטין. קיים חשש כבד של מספר גורמים שבהמשך לביצוע גדר ההפרדה - יאוחדו שני הישובים. איחוד של לפיד עם כפר האורנים מביא לאובדן כוח פוליטי למספר אנשים בחבל מודיעין. ולכן הגיע ראש המועצה להלחם בכביש החדש. אכן אבסורד מדהים.

TRD

New member
לרונן-אולי אם תתחייב

לא לרוץ לראשות מועצת חבל מודיעין זה יעזור. לראשות ועד משותף (אם וכאשר) דווקא נשמח שתתחייב הפוך.

אבי דין

New member
אכן אבסורד מביש

איך יתכן שראש מועצת חבל מודיעין דואג לתושביו????!!!! איך יתכן שראש מועצת חבל מודיעין לא מוכן לכך שנפח התנועה בלפיד יגדל פי 3 ויותר????!!! בושה. איך יתכן שראש מועצת חבל מודיעין מעדיף את בטיחות ילדי לפיד על פני נוחות תושבי כפר האורנים???!!!! לא יאומן. איך יתכן שראש מועצת חבל מודיעין לא מאמין להבטחה אמורפית של ראש ועד כפר האורנים שהוא יסדר את המעבר שרק תושבי הישובים יעברו בו???? (מעניין איך זה יקרה??? ועדיין עם זאת יגדל נפח התנועה)... איך יתכן שראש מועצת חבל מודיעין לא דואג לתושבי מועצת מטה בנימין?????? (אולי זה מפני שראש מועצת מטה בנימין דואג כרגע יותר לדברים פוליטיים יותר (וכתומים יותר)? פשוט אבסורד. כמו כן, נעים לשמוע רונן, שאתה עדיין ממשיך במסע הדלגיטימציה של הועד הנבחר בלפיד.

ronpel

New member
ראש מועצת חבל מודיעין

קיים איתנו 2 פגישות וסיור בשטח- הבטיח לבוא עם פתרון למעבר ולהגיש תוכנית חלופית לזו שכבר סוכמה ונחתמה על ידי קודמו בתפקיד. עברה שנה מאז ולא שמענו ממנו יותר. קיימתי פגישה עם נציגי וועד לפיד לגבי הסדרת מעבר להולכי רגל ועגלות כולנו ראינו בצורך הדחוף למצוא פתרון לתושבי שני הישובים ששמסכנים את חייהם במעבר הקיים (אולי גם הם מסכנים את תושבי לפיד ומעמיסים על התשתיות) גם כאן כבר סיבוב שני שהיה לפני שנתיים. אנו עדיין ממתינים לאישור שהובטח לפני חודש. זה לא דלגטימציה זה עובדות בשטח. יש לך הסבר למה חבל מודיעין וועד לפיד לא עומדים בשום סיכום שעושים איתם? תבדוק ותחזור אלינו עם הסבר לא עם השמצות.

אבי דין

New member
מאוד נוח

עובדות בשטח??? האם אתה מוכן להאיר את אותן עובדות או להשאיר אותן בגדר ההשמצות הקבועות? בינתיים אתה רק מרמז וזורק את אותה מנטרה של פוליטיקה על ימין ושמאל. ישנם גם פתרונות שנדחו ע"י כפר האורנים - קשה לך גם להזכיר אותם? או בגלל שהם לא נוחים לכם אתה מעדיף שלא. ושוב אתה מעדיף לא לענות על השאלות שהצגתי בתגובתי הקודמת - לגבי הגדלת עומס התנועה בלפיד ופתרון המעבר רק לתושבי שני הישובים

שאלה בנושא פינוי אשפה

רונן הרשה לי להביע את הערכתי לסבלנות שלך ויכולת שלך לענות לעניין לטיעונים קנטרניים מיתממים ולפעמים גם סתם מעצבנים, של בודדים מבין שכנינו היקרים, בכל הנוגע לכביש הגישה. אני חייב להודות שלמרות המדיטציה והטאי צ'י שאני עושה כל בוקר קשה לי מאוד להשאר רגוע מול הטיעונים ה... ה... (נשימה עמוקה, ועוד נשימה עמוקה) --מחקתי את כל המילים הלא פוליטיקלי קורקט ואבחר לומר-- המופרכים שמעלה השכן מלפיד. ושוב קבל את הערכתי האישית על פועלך ובמיוחד סבלנותך- יישר כוח. אני משוכנע שהשכל הישר הצדק וההגיון, גם אם יתמהמהו, בוא יבואו,עוד בימי חיינו-(אם לא יקרה לנו משהו חס וחלילה במעבר המסוכן ללפיד) ויסלל כביש גישה חדש, נוסף לרווחת תושבי שני הישובים. אני אישית מבטיח לא לפזר נינג'ות ולא לנסות למנוע מתושבי לפיד את המעבר דרך כפר האורנים אל כביש הגישה החדש במטרה ולקצר את היציאה מישובם לכוון מזרח ודרום (רעות, מכבים, מודיעין, ירושלים,רחובות, אשדוד אשקלון וכו') גם אם זה יוריד ליותר מחצי את עומס התנועה העוברת היום דרך לפיד ויעלה באינסוף אחוזים את עומס התנועה דרך כפר האורנים בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה תושב כפר האורנים שיש לו כבר שני ילדים עם רשיון נהיגה שנאלצים לסכן את חייהם בגלל פוליטקה מקומית קטנה ומרושעת.

ronpel

New member
עובדות

זה המסמכים והסיכומים הבאים: 1.הסכם חתום עם סגן ראש מועצת חבל מודיעין משנת 2000 - פורסם כבר אין סוף פעמים. 2 .פרוטוקול ישיבה וסיור שהתקיים עם מר סוסן ב8 לנובמבר 2004 כולל ההצעות שלנו לפתרון איך למנוע את העומס. יש עותק במאמרים בפורום. 3.פרטוקול פגישה עם וועד לפיד בראשות שיקו לגזיאל ובהשתתפות טימי ברנרד מ13 ינואר 2003 בו סוכם על ביצוע מעבר להולכי רגל בין הישובים. 4. זה פגישה שלי בחצר ביתי עם עובד שטח ותמיר אמיתי לפני חודשיים בה סיכמנו על ביצוע מעבר להולכי רגל ואופניים. קיבלתי הבטחה שמייד מאשרים זאת בוועד וכרגיל מישהו טירפד גם את זה. את כל ההתחייבויות שלקחנו על עצמנו בכל הסיכומים הנ"ל ביצענו - מה שאי אפשר לומר על כל ההתחייבויות של לפיד וחבל מודיעין. מי שבוחר לברוח מתשובות זה אתה.

אירילה

New member
ובכל זאת רונן ,טרם קיבלנו התחייבות

מכם על סגירת הכביש הקיים לאחר סלילת הכביש החילופי. וודאי תסכים איתי כי ללא התחייבות זאת לא יהיה ניתן לבצע את השינוי המבוקש. תושבי כפר האורנים ימשיכו לעבור דרך לפיד לכוון ת"א ,רק אלה שיהיה להם נוח לנסוע לירושלים ישתמשו בכביש זה. עם כל הכבוד ,איכות החיים של תושבי לפיד קודמים לנוחיות תושבי כפר האורנים. מבטיחך שעם התחייבותכם לסגירת הכביש ייפתרו כל הקשיים. להתחיל "ללכלך" על המועצה ווועד לפיד הוא ירידה ברמה אצלך רונן ,העובדה היחידה בשטח היא כעת שטרם ניתנה ההתחיבות מצידכם על סגירת המעבר למכוניות.

ronpel

New member
אין התחייבות כזאת

כי היא לא הגיונית לשני הישובים. יש פתרונות תחבורתיים רבים שהמעבר ישמש רק לקשר בין הישובים. , סגירה בשעות מסויימות , הצרת המעבר רק לרכבים פרטיים ועוד. הצעתי לכם כבר הרבה פעמים תעבירו סקר עם הפתרון שאני מציע בין תשובי לפיד ותופתעו מן התוצאות אבל כנראה מפחדים מן התוצאה. אפילו תמיר אמיתי הסכים איתי שזו הדרך שצריך לפעול. גם תושבי לפיד נהנים מן החיבור והקשרים שנוצרו. יש דוגמאות רבות בארץ איך מתמודדים עם הנושא. לדוגמא המעבר בין סביון לגני תקווה. שמקשר שכונות גדולות בהרבה מלפיד וכפר האורנים ועדיין משמש רק כעורק חיבור ולא ככביש גישה. השאלה היא אם יש רצון למצוא פתרון שטוב לתושבים בשני הישובים או שאתם נעולים על סגירת המעבר באופן אובססיבי. כל ההפחדות ממעבר של אלפי כלי רכב נועד לזרוע בהלה שאין לה שום יסוד- אם הייתם מעורים בפרטים והתוכניות של כביש הגישה החדש הייתם יודעים שהכביש אלינו מתפצל וממשיך לקרית ספר ויהפוך לכביש גישה מזרחי גם אליהם ולחשמונאים ויתר הישובים על 446. לא רק שזה לא יוסיף רכבים בלפיד זה יוריד את העומס על צומת לפיד וצומת שילת. עדיין לא הסברתם מדוע אין עמידה בסיכומים והסכמים שכבר סוכמו לפני שנים. זה לא ליכלוך זה עובדה שקשה לכם להתמודד איתה. הרי ברור לכולם שמעבר מוסדר להולכי רגל ואופניים לא מהווה איום על חיי ילדי לפיד - אז למה מאז 2003 - אתם לא עושים כלום בנידון. השתובה שאני מקבל כבר 3 שנים זה שכנים טובים חומות גבוהות - אם זה לא פוליטיקה אז מה זה? התשובה הזאת חוזרת על עצמה בכל תחום שהיה אפשר לשתף פעולה בין הישובים בלי קשר לכביש הגישה. לגבי פתרונות - אנחנו היחידים שבאים עם פתרונות- איזה פתרון חוץ מהצבת מכשולים מסכני חיים במעבר הקיים או דרישה לסגירתו הגיעו מצדכם? אפילו לא אחד!! תבואו פעם אחת עם יוזמה הגיונית ונדבר.

אירילה

New member
סוף סוף הבנו אותך ,לאורך כל הדרך

בלפיד דרשו התחייבות כזו ומזה אתם מתעלמים. האיום לחיי ילדי לפיד בא דווקא מכם ,אלה שטסים בירידה מכוון כפר האורנים ובנוסף רונן אתה נותן כאן פתרונות שנוחים לכם ולא לתושבי לפיד כאחד. הפתרון הסופי לבעיה הוא סגירת הכביש המחבר באלטרנטיבה של כביש גישה אחר. אז כבר קיבלתם הסכמתם של תושבי כפר רות לכביש חילופי ,אז אם באמת כוונתכם להשתמש בו ,מדוע ההתנגדות להתחייב לסגירת המעבר לרכבים? כנראה שאצלך השאיפה להיות ראש מועצה מקומית חדש עם לפיד, היא זו שמניעה אותך לכל זה. ואם זה לא פוליטיקה - אז מה זה?

לארי

New member
גרשון, שים לב שאתה נכנס לכתיבה אישי

אישית, מכוונת שמית לאדם פרטי, מול גולש (ובמקרה זה גם נבחר ציבור). אתה מייחס לנבחר ציבור מניעים אישיים, דבר הגובל בספקולציות במקרה הטוב ובהשמצה במקרה הפחות טוב. ולא, הדבר לא דומה להודעתו הקודמת של רונן שם הוא כתב בצורה כללית על "אבדן כוח פוליטי של מספר אנשים בחבל מודיעין" ולא התייחס כלל שמית לאדם פרטי אלא נקט בזהירות הראויה. מה שאתה לא עשית. הדבר מעלה תמיהה דווקא משום עמידתך האיתנה (והצודקת!) על מחיקת הודעות בפורום לפיד שיש בהן כתיבה אישית והזכרת מניעים פרטיים של נבחר ציבור. ("לא אהסס למחוק מידית כל הודעה אשר תהיה בה פגיעה אישית באדם זה או אחר ,השמצה ,אישום אישי והדבקת כינויים לא נאותים...") אני מצפה שתנקוט באותה נחרצות גם בהודעותיך אצלנו כמאמר: "נאה דורש- נאה מקיים".

ronpel

New member
אתה מוזמן לרוץ ולקבל את הקול שלי

אם תתחייב לקיים הסכמים שאתה תתחייב עליהם- זה יהיה חידוש מרענן בחבל מודיעין. אפילו סוסן הבין בסיור שהתקיים עם מהנדס כבישים שיש פתרון לכל בעיה כולל הורדת המהירות במעבר. מה לגבי יתר הנקודות שהעלתי- למה אין לך תשובה? האם גם הולכי הרגל מהווים איום על ילדי לפיד? או אולי גם להם יש רצון לרוץ לבחירות בחבל מודיעין?

אירילה

New member
הולכי הרגל אינם מהווים איום ,הרכבים

של כפר האורנים החוצים את הישוב ומשלשים את נפח התנועה בו ,אלו הם שמסכנים ,תפסיק ללכת סחור סחור ,מדוע אינך מתחייב לסגור את הכביש לאחר פתיחת הכביש החלופי?

ronpel

New member
למה סחור סחור

שאלה פשוטה נקודתית וממוקדת: הולכי רגל - אפשר לקבל אישור לביצוע שביל כדי שלא ילכו במלכודת המוות הקיימת? כן או לא. לא קשור לכביש , לא קשור לפוליטיקה - קשור לילדים והולכי רגל של שני הישובים בלבד. אתה מוכן לענות?

אירילה

New member
עד כמה שידוע לי ,ישנה תוכנית ללפיד

לפיתוח אזור השער. אולי זו הסיבה לעיכוב ,תשובה מוסמכת יותר בוודאי לא ממני אלא מוועד הישוב. זה עדיין לא מוריד מסדר היום ,מדוע אינך מוכן להתחייב לסגור את הכביש לאחר פתיחת הכביש החילופי?

ronpel

New member
כן או לא?

היה לי ברור שתשלח אותי לוועד- כאשר מגיעים לנקודת האמת תמיד זה נתיב המילוט שלך ושל חבריך. אתה הרי יודע בדיוק מה התוכנית אז מספיק עם משחקי התמימות. הגשנו הצעה לביצוע שביל זמני להולכי רגל ואפילו מוכנים לממן את הביצוע. אתה בעד או נגד? כמה פעמים אתה צריך הסבר מדוע אני מתנגד לסגירת המעבר? פשוט מאד - כי אני חושב על הצרכים של התושבים בשני הישובים ולא על קבלת ג'וב במועצת חבל מודיעין.

אירילה

New member
רונן - אתה גולש לפסים נמוכים.......

ברור שאשלח אותך לוועד - אני לא בין מקבלי ההחלטות בלפיד ואני מביע את דעתי האישית בלבד. מה אני חושב בדיוק -הכביש חייב להיסגר -שביל גישה כן.כביש - לא. אתה חושב שאני בדיוק יודע מה היא התוכנית - שיהיה לך לבריאות.

למעלה