עדכון לגבי החילים- כולי שמחה והתרגשות.

Jen74

New member
יש לי שתי חיילות בבית

אני יכולה לומר לך שהן לא מקבלות יותר מדי בצבא.
מאחר והן צמחוניות מבחינת אוכל הן כמעט ולא אוכלות כלום כי הצבא לא יודע איך "לאכול" את הצמחוניים. הם לא טבעוניים שמקבלים תוספת מיוחדת לקניית אוכל טבעוני והם לא אוכלים בשר ודגים אז מה שנשאר להם לאכול זה סלטים, אורז ותפוחי אדמה.
המזל של הבנות שלי שהן ביומיות וחוזרות כל יום הביתה, חוץ מהפעמים שהן צריכות להישאר לשמירות.
כל החיילים האחרים מסביבן מביאים אוכל מהבית או קונים בשק"ם המרכזי של צריפין או בקיוסקים בתוך היחידות.
כשהן באות הביתה אין להן יותר מדי בחירה.
חיילת אחת כבר יותר משנה בצבא, זכתה לתוספת כמה שקלים בחוגר אחת לחודש לקניות בשופרסל ולאישור עבודה והיא עובדת בממוצע שלוש פעמים בשבוע משמרות של שש שעות אחרי שהיא מסיימת את ה-7:30 עד 17:00 שלה בבסיס.
השנייה עדיין במרדף עם ניירת אחרי המש"קית ת"ש כבר כמעט שנה בצבא ולא מקבלת כלום.

זה נכון שיש ילדים שזקוקים לחבילות מזון ואולי חטיפי בריאות נראה קצת פינוקי אבל מה הקשר בין לעזור לילדים ולעזור לחיילים?
מה הקשר שאין מלחמה?

יש חיילים במצוקה בדיוק כמו ילדים.
למה לא להגיד שההורים של הילדים יעזרו להם?
למה לא לשלוח אותם למחלקות הרווחה ולפקידות הסעד?

קהילה למען הקהילה זה בדיוק כמו שזה נשמע.
מי שלא רוצה לעזור לחיילים מסיבותיו הוא - שלא יעזור.
אף אחד לא מכריח אותך.

אדרת2

New member
תודה רבה לתורמות מפורום תאומים ושלישיות

שנירתמו והכינו , הדברים יועברו אל בני ובשבת לצפון...תודה גגולה למישמיש מנהלת הפורום על שיתוף הפעולה ועל החברות הנפלאה ביננו, אוהבת מאוד ושוב תודה בה לכם.

חיילים

נזקקים- מקבלים אישור עבודה, בתך מסיימת בשעה 17:00, ניתן למצוא עבודה מהשעה 18:00. צר לי, לא קונה את הפינוקים.

אדרת2

New member
פרח הכי יפה-מדובר ביחידה קרבית

שמגנה עליך ועלי ולא יקרה כלום אם תגיעה אליהם חבילה לחנוכה. מה דעתך??

גם אני

הייתי חיילת, אז מה? לא זכור לי שקיבלתי חבילות. אם את רוצה לתרום- זכותך המלאה, אבל אף אחד לא חייב.

sarin42

New member
אני חושבת שאת צודקת בהחלט

לא חסר אפשר לתרום לתינוקות נטושים בבתי חולים , לילדים בסיכון אחוזת ילדים שבתאי לוי , יש מיתר הבית ברחוב חיים נערות ונערים שננטשו, דומה לבית השאנטי זה המקום האמיתי לתרום , לדעתי

Jen74

New member
אז תתרמי להם... מה כל כך מפריע?

אז יש כאן אנשים שהחליטו לתרום גם לחיילים.

מה נסגר עם השיפוטיות יתר הזאת?

sarin42

New member
גבירתי הנכבדה

חבל על האנרגיות שלי , אמרתי דעתי מה שחושבת כל אחד יש לו זכות דיבור גם עם לא בא לא לשמוע חוות דעתו וגם עם לא מסכים עם השאר , הפורום פתוח לכולם

אדרת2

New member
jen לא להתרגש מאנשים קטנים כאילו כמו sarin42

שיודעת לבקש לעצמה ולא לפרגן.

אגב לגבי שתי בנותיך החילות אם את זקוקה עבורן לדבר מה אנא כבתי לי ואשתדל לעזור, אנחנו לקראת החורף...

למה הם אנשים קטנים?

נתחיל מזה שברגע שאדם בוחר לתרום מותר לו לבחור באוכלוסיה שהוא מעוניין לתרום לה. אני באופן אישי בשום פנים ואופן לא מוכנה לעזור למשפחות ברוכות ילדים, וזכותי המלאה להחליט שלהן אני לא עוזרת ולאוכלוסיות אחרות כן, הרי הכסף שלי. לא צריך להתרגז. את בחרת לעזור? לבריאות, החלטה שלך, אבל לשפוט אחרים, צר לי, אין לך זכות.

sarin42

New member
גבירתי הנכבדה עם ביקשתי

לא קיבלתי אלא פעם אחת בלבד , אני לא מנצלת את הפורום אני יש לי נתינה ללא במה או פורום ייעוץ חד הוריות מיצוי זכויות , סיוע לחתולי הרחוב , שאין להם קול מה דעתך נרים סיוע לחתולי הרחוב זהו רעיון אדיר,,או אולי נארגן סופגניות למוסד אהבה , יש מספיק פרוייקטים ויש סדר עדיפויות לא אומרת שהחיילים לא חשובים מתרימים בבית הספר חבילות מכל בתי הספר יום בשנה יום העצמאות נדמה לי שי לחייל כלי גילוח ממתקים ביגוד ועוד' וועד למען החייל דואג מאוד , לכן איני רואה זמן מתאים קבלי דעתך זוהי קו המחשבה שלי סדר עדיפיות בלבד נטו היי ברוכה במעשייך

sarin42

New member
תקשיבי לא לא תאמרי אנשים קטנים לא השתמשתי

במלים לא יפות תאמיני לי אני מכבדת אותך לי לא תאמרי אנשים קטנים, את תכבדי כולם פה לא מקובל עלי שתאמרי לי אנשים קטנים ותתבטאי לא יפה כלפיי אינני מוכנה לזה בשום פנים ואופן יש דרך ארץ להתבטא ונימוסין גם בפורום לא בגלל שאמרתי דעתי תקנטרי אותי עד כאן ,

Jen74

New member
אני אברר איתן אם חסר להן משהו כרגע

נדמה לי שדווקא מחוץ לשעות הצבא חסר להן מגפיים ונעליים.
אני אברר

גם אני לא מבינה

צבא בהחלט אמור לדאוג לחילים, מי שנזקק מאוד מקבל אישור עבודה ויכול לעבוד. ואין שום סיבה שאזרחים יממנו אותם. מה עוד אני צריכה לממן? בשנה שעברה הייתה בקשה לאסוף תרומות למשלחות פולין לילדי כיתה יב, כי להוריהם אין כסף לממן להם את המשלחת. נו באמת? שיעבדו, מי שרוצה משלחת לפולין, למה על חשבון אזרחים?

יואו, כמה קשקשת!

מי שלא רוצה לתרום לחיילים - שלא יתרום. יאללה, קישטא לאשכולות אחרים :)

לפעמים גם אותי לא מעניין כלמיני דברים שנראה לי שיש מספיק גופים רציניים ואחראיים שמטפלים במקרים כאלו, אזמה? אז אני עוברת הלאה.

לתשומת לב, דבר מנהל הפורום

1. לדעתי הויכוח מוצה
2. אבקש להגיב לגופו של עניין ולא לגופו של אדם ובטח לא "להעניש" את מי שמביע או מביעה את דעתו/דעתה.
3. כל יוזמה מתקבלת בברכה, כל עוד זה משרת את הקהילה ואת מטרות הפורום. אלה שנותנים, זכותם לנתב לאן שהם רוצים והם יקבלו כאן ביטוי .

שום דבר לא בא על חשבון דבר אחר. חיילים לא מקבלים מטרנה או בגדי ילדים, כידוע.

לכן אבקש להתמתן, הדברים נאמרו וכמו שסתמניקית אמרה, נעבור הלאה

בני

למעלה