עדכון לגבע מחיר הקורס וויקה

gwizard

New member
עדכון לגבע מחיר הקורס וויקה

שלום עקב כמה פניות מאנשים המעוניינים להירשם, אך אינם יכולים להרשות זאת לעצמם, החלטתי להוריד את המחיר של קורס וויקה מ-2400 ל-400 לשנה. מקודם המחיר נבע מ"ערכת מתנה" שכללה ספר צללים, גלימה ושאר הכלים. עכשיו כל אלו יהיה אפשר להזמין בנפרד, מי שירצה. פשוט רוב האנשים שפנו עלי, אמרו לי שלא ממש אכפת להם מהכלים, ולחלקם כבר היו חלק. טוב, אז זהו. כל מי שאינו נרשם ואינו פנה עלי בגלל שכיסו סובל ממחסור, עכשיו המחיר הרבה יותר נוח לכול. שנה טובה לכולם !!! אלון.

gwizard

New member
תודה

כמו שאמרתי לפני זה, המטרה של הקורס היא לא מסחרית, אלא למען האנשים. אני שמח שאתה מעריך את זה. רוצה להירשם ?

קשה לחיות בארון מטאטא

אין אויר, חחח, אני מדמיינת את זה, סיון:"אמא, תביאי לי בבקשה 400 ש"ח לקורס וויקה" אמא:"קחי...!" סיון:"באמת אמא?!" אמא:"לכי מפה לפני שאני ארביץ לך" טוב זה לא יהיה ככה.. :)

Emilio Exavier

New member
אם אנחנו כבר בנושא

יש לי בעיה דומה, אני ממש רוצה להירשם, אבל אבא יצלוב אותי אם הוא ידע מה מטרת הקורס, אני לא יודע איך לספר להם על פאגאניותי... אני אובד עצות. ברכות זוהרות אמיל

אתה לא היחיד

דבר אחד ברור לי, אמא שלי תפסה את הספר צללים שלי, אבל בעיקר כתובים בו דברי מנטרה ודברי זן לחיים טובים.. הרב באנגלית... אבל עדיין זה הרגשה רעה, אמא שלי היא חוזרת בתשובה בכלל...

gwizard

New member
אוי חברה

תאמינו לי שאני מבין אותכם ! אני יצאתי מהארון בגיל 19 וכך חסכתי לעצמי הרבה כאב ראש עם ההורים (אבל עדיין היה). הסיבה שאתם צריכים להיות מודאגים זה לא הכסף, אלא השורה האחרונה בהסבר מפורט של הקורס שיש באתר. והשורה היא: "ילדים מתחת לגיל 18 חייבים באישור הורים". ובכתב עם חתימה! והסיבה לזאת היא, הקורס נערך במסגרת העסק אותו אני וחברה שלי פותחים. לפי החוק, אסור לי להעביר תכנים לקטינים ללא אישור הורים. אם אני לא אעשה את זה, אז כל אמא חוזרת בתשובה (או לא) תוכל לתבוע את התחת שלי ולזכות. וגם תהיה צודקת לחלוטין. מצד שני, אולי עוד שנה שנתיים אתם "תצאו מהארון" או תהיו בגיל 18 ואז תוכלו להצטרף ללא בעיות
אם הקורס הזה יהיה לו מידת הצלחה מסויימת, אז אני מתכוון להמשיך גם אחר סיומו. אלון.

L e s t a t

New member
אני דווקא

"יצאתי מארון המטאטאים" בשלהי גיל 15.. בהתחלה היו לי קצת צרות אבל זה עבר בשלום כעבור כמה חודשים. היום הם פשוט מקווים שזה יעבור לי יום אחד..

כרמית.

New member
אני לא מבינה

למה לעשות מכל דבר ביג דיל. מה בכלל אתם עושים *בתוך* ארון המטאטאים? למה נכנסתם לשם בכלל? פתיחות, כנות ואי הסתתרות לא נוגדים פרטיות. הסיבה היחידה לכך שאנשים יגיבו לא טוב, היא אם הם יקבלו הרגשה שמסתירים מהם משהו. טבעי שמי שחושב שמסתירים ממנו או מגלה שהיו סודות, יחשוב שמדובר בדברים "רעים". ולכן המדיניות הטובה ביותר היא לא להיכנס לשום ארון מלכתחילה. שאלה: "מה זו המחברת עם כל הדברים המוזרים בתוכה?" (ספר הצללים) תשובה: "אני אוספת קטעים מיוחדים מספרים עתיקים. אני מאוד מתעניינת בהיסטוריה של הקלטים/יוון ורומי/הדת הבודהיסטית". שאלה: "איפה היית אתמול בערב?" (בפיקניק של ג'סטין) תשובה: "נפגשתי עם חברים". שאלה: "מי אלו החברים האלו?" תשובה: "אנשים שמתעניינים כמוני בהיסטוריה ובתיאולוגיה. זה מין חוג כזה". אפקט: השואל חושב שאתם חכמים, חרוצים ובעלי תחומי עניין יחודיים. קצת יותר יצירתיות וקצת פחות פרנואידיות.

gwizard

New member
וקצת שקר לבן ?

השיח אותו את מתארת אמנם לא גורם לה לשקר, אבל זה עדיין מסתיר את האמת. אם בסופו של דבר יתברר שהמילה "פאגאני" קשורה לעניין, אותה אמא חוזרת בתשובה תצלוב אותה על מוקד.

כרמית.

New member
אין כאן עניין של הסתרה

ואפילו לא של שקר לבן. בעיניי זה איזון בריא בין כנות ואי הסתרה של דברים חשובים מהאנשים הקרובים לך לבין שמירה על פרטיות מינימלית. אין שום הבדל בין הפגניות לבין למשל, אהבה חדשה שמתפתחת. מספרים להורים, למשפחה, לחברים בכלליות, אבל לא כל פרט ופרט אינטימי. מנסיוני, אנשים לא נבהלים כל כך במהירות מהמילה "פגני". אני הולכת ובאה בחברה דתית, אני חיה בחברה יהודית מסורתית ובסביבה של משפחה דתית, ואני חושבת שמגיע לדתיים קצת יותר קרדיט על סובלנות ממה שאתה נותן להם. ובכל מקרה, עצם השימוש במילה "פגני" כבר נכנס לתחום של הפרטיות שאנשים לא חייבים עליו דין וחשבון לאף אחד.

suki da yo

New member
זה נרא קל כשאת אומרת את זה

אבל במציאות (ואולי רק במציאות שלי) זה לא עובד ככה. ואני מעל גיל 18 (רק קצת, אבל בכל זאת). אלה לא תשובות מספיקות- וזה גם לא נחשב ללא להיכנס לארון המטאטאים אם בעצם את לא מודה שיש אחד, ואת יכולה להיכנס תוכו. בקיצור- אם את לא אומרת אמא, אבא, אני עובדת אלילים- את מסתירה את זה. וכמו שאני מכירה את אמא שלי, הדברים נראו הרבה יותר טוב כשהסתרתי את זה מאשר עכשיו כשהיא יודעת.

gwizard

New member
קחי את זה בקלות

עדיף שהיא תדע מוקדם ותתרגל לרעיון, מאשר אחר כך שזה יבוא כבום גדול. אני בן 23 וההורים שלי עדיין קוראים לזה "השטויות" שלי.

כרמית.

New member
במציאות

זה בדיוק מה שאני עשיתי (ואני גדלתי במשפחה דתית). אני לא מדברת על דברים מנותקים מהמציאות, אלא על דברים שעבדו בפועל יפה מאוד. ואם את חושבת שאת "עובדת אלילים" וככה את מסתכלת על עצמך, אז אולי הבעיה היא עם דימוי עצמי שיוצר אנטגוניזם ואמא שלך רק מגיבה לזה כמו שאמהות דאגניות תמיד יגיבו למה שנראה להם מגמה לא חיובית. כשמתייחסים לעניין כאל חיובי, לא ביג דיל ואפילו נון אישו - הדברים הרבה יותר פשוטים לכולם. והרי בסופו של דבר, מדובר רק בחלק אחד בחיים שלך, ולא במשהו שהכל סובב סביבו (כך אני מקווה). הדת צריכה להיארג לתוך החיים שלך בצורה בריאה והגיונית, והכי חשוב - בפרופורציות. במשך שלוש השנים האחרונות יצא לי לצערי להיות מעורבת בכמה וכמה מקרים של בני נוער שהגיעו למצבי אין מוצא עם ההורים בגלל אמונה פגנית, עד כדי כך שההורים ההמומים והלא מודעים אפילו זרקו את הילדים מהבית. מבלי בכלל לדעת במה מדובר. ואני אומרת לך, שבכל המקרים האלו בלי יוצא מן הכלל, המצב היה תוצאה של התנהגות הילד שהפך את העניין למרד נעורים או לסוד כמוס וענקי - דברים שגרמו להורים להיכנס להיסטריות מיותרות. ולמה בעצם? אין שום סיבה להסתיר כלום. אפשר לגלות הכל, השאלה היא רק איך.

gwizard

New member
השאלה היא רק איך *ומתי* !

אבל בגדול אני נוטה להסכים איתך. גם אני דיברתי עם הרבה אנשים דתיים (מסורתיים וחרדים כאחד) וכולם התייחסו לפאגאניות מודרנית בחיוב. כמובן שאני דיברתי עם אדם אחד בכל זמן נתון ולא המון שמנסה לשרוף אותי

למעלה