עדכון: ניסיתי את המיקרו פאואר !!!
לפני שאשפוך את התרשמותי מהמילה האחרונה של פונאק, המיקרו פאואר, אני חייב לציין שבפעמים קודמות בכל פעם שבאתי למכון שמיעה לנסות מכשירי שמיעה דיגיטליים תמיד אבל תמיד היו לי טענות שונות: * כשאני מדבר זה נשמע אטום. * אני לא שומע רעשי רקע (לא טבעי לי). * הצליל לא נשמע לי נורמלי וטבעי, יותר מידי התערבות דיגיטלית. * אין שינוי בגודל המכשיר (איפה הקידמה???) עד היום הייתי רגיל לראות מכשירי שמיעה BTE בגודל הרגיל שלהם, כולם פחות או יותר בגודל של מכשירי פיקו פורטה וכולם מבוססים על הולכת שמיעה באוויר, מגבלות טכנולוגיות מונעות ממני להנות בינתיים ממכשירי ITC או CIC וכיום אני מוגבל למכשירי BTE מסויימים בלבד שכן לא כולם מתאימים לרידית השמיעה שלי, יש לי ירידה של כ-85 DB, זה נחשב לירידה חמורה . מאז ומתמיד ענדתי מכשיר שמיעה של פונאק מסוג פיקו פורטה, מכשיר אנלוגי ששימש אותי שנים רבות (יש לי כבר 4 מכשירים כאלה) והטענה שלי מהמכשיר הזה הוא שהמכשיר קצת בולט וכך גם האוזנייה, אולי בעיקר האוזנייה, הטענה הנוספת היא שלמרות השימוש במכשיר עדיין קשה להבין פה ושם דיבור אבל אני כבר סיכמתי שככל הנראה בעתיד הקרוב לא יימצא שום פתרון בצורת מכשיר שמיעה או אחר שיעזור להבנת הדיבור שלי (יש לציין שלמרות זאת הבנת הדיבור שלי עם המכשיר שמיעה טובה הרבה יותר מהבנה של מושתל וזאת הסיבה שאני לא מועמד מתאים לניתוח שתל כוקליארי). אני מעוניין במכשיר שמיעה חדש מאחר והמכשיר הנוכחי (הפיקו) כבר עובד כ-8 שנים, אני מעוניין גם בשיפור הצליל ושמעתי כבר מליון פעם שהטכנולוגייה הדיגיטלית משפרת את איכות הצליל (למרות שעוד לא יצא לי לראות מכשיר כזה וניסיתי כבר כמה) , אני מעוניין גם במכשיר שייתן לי פשוט מצב M משולב עם מצב T. לפני כחודש שמעתי על החידוש של פונאק, מכשיר שמיעה קטן עם רמקול שנמצא באוזנייה עם הבטחה לביטול תופעת הפידבק הידועה לשימצה ושיפור איכות הצליל. ועכשיו נגיע לחלק שחיכיתם לו
, הגעתי היום למכון שמיעה וישר חיכה לי על השולחן המיקרו פאואר, מדידה של כמה שניות של האוזן שלי והתאימו לי מהר אוזנייה עם רמקול בפנים, בשלב הבא חיברו לי את המכשיר והפעילו !!! טדדהההה... שומעים
אבל חלששש
... ביקשתי בבקשה להגביר את העוצמה ואחרי חצי שעה של כיוונונים התוצאה והמסקנה הסופית היא מכשיר שעובד בעוצמה חלשה
. למרות העוצמה החלשה עדיין יכלתי לנהל שיחה עם הקלינאי (גם כשהסתיר את פניו ודיבר מכיוון אחר), ולמרות העוצמה החלשה סוף סוף לא היו לי שום תלונות, שמעתי את עצמי בצורה טבעית, שמעתי טוב את הקלינאי ואפילו יצאתי לרחוב לשמוע קצת מכוניות ואנשים והכל נשמע לי דיי טוב ולא חשבתי על שום בעייה מלבד זה שהמכשיר קצת חלש. אם הווליום של הפיקו פורטה שיש לי כרגע הוא 100 אחוז אז המיקרו פאואר נשמע לדעתי(ושמיעתי) כ-75 אחוז. ניגשתי למראה ובפעם הראשונה מזה זמן רב התחלתי לחייך, פעם ראשונה שהמכשיר לא כל כך בולט, הצינורית דקה, האוזנייה בתוך התעלה והמכשיר קטן כמעט בחצי מהפיקו פורטה שלי, אמרתי לקלינאי שאני קצת מבואס אבל אבל אני מאוד מאוד מרוצה מההתקדמות הזאת ואני משוכנע שמנקודה זו ניתן יהיה לייצר בעתיד הלא כל כך רחוק (אני מקווה) מכשירים יותר ויותר חזקים. הקלינאי סיפר לי לדוגמה על מכשיר שמיעה בשם דלתא של אוטיקון, גם מכשיר זה מבוסס על הטכנולוגייה של מיקרו פאואר, הדלתא בהתחלה התאים לירידות של עד 60 DB ולאחר מכן יצאו דגמים שמתאימים לירידות של עד 70 DB והקלינאי סיפר לי שהולכים להוציא עוד מעט מכשירי דלתא עבור ירידות של עד 80 DB, אז יש תקווה שגם המיקרו פאואר יוגבר בהדרגה במשך הזמן (הקרוב אני מקווה !!!). לפי מה שהבנתי המיקרו פאואר מתאים רשמית לירידות של עד 80 DB ויש לציין שיש אנשים שלא מגבירים את המכשיר שלהם למקסימום אלא להיפך מחלישים. הירידה שלי היא כ-85 DB אך אני לא מרוצה מהעוצמה הנוכחית של המיקרו עד כדי כך שלא היה שווה לי לקחת אותו לניסיון. אני ממליץ לכל אחד לנסות את המכשיר הזה. רוצה לדעת מה המחיר? מצטער, הפרט הזה לא עניין אותי בכלל ולכן לא שאלתי לגביו.
לפני שאשפוך את התרשמותי מהמילה האחרונה של פונאק, המיקרו פאואר, אני חייב לציין שבפעמים קודמות בכל פעם שבאתי למכון שמיעה לנסות מכשירי שמיעה דיגיטליים תמיד אבל תמיד היו לי טענות שונות: * כשאני מדבר זה נשמע אטום. * אני לא שומע רעשי רקע (לא טבעי לי). * הצליל לא נשמע לי נורמלי וטבעי, יותר מידי התערבות דיגיטלית. * אין שינוי בגודל המכשיר (איפה הקידמה???) עד היום הייתי רגיל לראות מכשירי שמיעה BTE בגודל הרגיל שלהם, כולם פחות או יותר בגודל של מכשירי פיקו פורטה וכולם מבוססים על הולכת שמיעה באוויר, מגבלות טכנולוגיות מונעות ממני להנות בינתיים ממכשירי ITC או CIC וכיום אני מוגבל למכשירי BTE מסויימים בלבד שכן לא כולם מתאימים לרידית השמיעה שלי, יש לי ירידה של כ-85 DB, זה נחשב לירידה חמורה . מאז ומתמיד ענדתי מכשיר שמיעה של פונאק מסוג פיקו פורטה, מכשיר אנלוגי ששימש אותי שנים רבות (יש לי כבר 4 מכשירים כאלה) והטענה שלי מהמכשיר הזה הוא שהמכשיר קצת בולט וכך גם האוזנייה, אולי בעיקר האוזנייה, הטענה הנוספת היא שלמרות השימוש במכשיר עדיין קשה להבין פה ושם דיבור אבל אני כבר סיכמתי שככל הנראה בעתיד הקרוב לא יימצא שום פתרון בצורת מכשיר שמיעה או אחר שיעזור להבנת הדיבור שלי (יש לציין שלמרות זאת הבנת הדיבור שלי עם המכשיר שמיעה טובה הרבה יותר מהבנה של מושתל וזאת הסיבה שאני לא מועמד מתאים לניתוח שתל כוקליארי). אני מעוניין במכשיר שמיעה חדש מאחר והמכשיר הנוכחי (הפיקו) כבר עובד כ-8 שנים, אני מעוניין גם בשיפור הצליל ושמעתי כבר מליון פעם שהטכנולוגייה הדיגיטלית משפרת את איכות הצליל (למרות שעוד לא יצא לי לראות מכשיר כזה וניסיתי כבר כמה) , אני מעוניין גם במכשיר שייתן לי פשוט מצב M משולב עם מצב T. לפני כחודש שמעתי על החידוש של פונאק, מכשיר שמיעה קטן עם רמקול שנמצא באוזנייה עם הבטחה לביטול תופעת הפידבק הידועה לשימצה ושיפור איכות הצליל. ועכשיו נגיע לחלק שחיכיתם לו