עדכון עצוב מאוד

יכול להיות שאת נשואה לבעלי?

תודה לך על הדברים, כתבתי לך לפנות צהרים תשובה ארוכה ויחסית מחוייכת,ובדיוק כאשר רציתי לשלוח אותה "נפל" לי המחשב. כל זה היה לפני שידעתי על הסיבוך הנורא של תמי ועכשיו מעט החיוך שהיה לי ממני והלאה. בכל אופן תודה על ההמלצות והתמיכה, אני בהחלט זקוקה לזה. מקווה בשביל כולנו לימים טובים יותר. פילה סגולה.

sivanori

New member
אוי פילה סגולה !

אחרי שעודדת אותנו כל כך בפורום העצוב הזה, בימים הקשים של כולנו, הנה את שוב באותו סרט.
כמו שאמרתי לתמי, מזל גדול שגילו עכשיו. את הילד שלי לא היו מגלים במי שפיר. עשו בדיקה גנטית אחרי שנולד, וכרמוזומלית הוא היה תקין. בשלב צעיר כל כך של ההריון, הלוואי עלי. בכל אופן, תדרשו בדיקת SKY. זו בדיקה שצובעת כל כרומוזום בצבע אחר, וכך מעלה את הרזולוציה של הבדיקה. אם ישנו שחלוף של חלק קטן של הכרומוזום רואים אותו צבעוני, להבדיל משחור-לבן במי שפיר. החסרון של הבדיקה הזו הוא גילה הצעיר. בדר"כ מתשתמשים במכשיר כדי לאתר תאים סרטניים והשימוש שלה באבחון מומים גנטיים הוא חדש יחסית. אני עשיתי לפני כשנה, ואז היתה סטטיסטיקה של 40 בדיקות ורק אחת מהן נתנה תוצאה יותר טובה ממי שפיר. הגישה שלי היתה שאם אפשר לבדוק משהו, אז כדאי, למרות הסיכויים הקטנים מאד לתשובה. לא יסכימו לעשות אותה, אז תדרשו בכל אופן. אגב, גם אם לא יגלו כלום, זה לא אומר שהעובר תקין. זה היה המצב אצלי. ברור שהוא היה חולה מאד - חירש, עיוור, מפגר שכלית, אבל אף אחד לא ידע מה ולמה. לאחר ההרצאה, פילונת יקרה, חיבוקים גדולים, חושבת עליך הרבה.

סיון יקרה

תודה על "ההרצאה", אני אנסה. היועצת הגנטית אמרה לנו, שלמרות שיש סיכוי עצום שזה כרומוזומלי, אנחנו חייבים לדעת, להבין ולהפנים שגם אם הבדיקה תצא תקינה, העובר אינו תקין, גם אם זה יהיה מסיבה שאינה ידועה כיום. למרבה המזל, העובר היה במצב כה רע שלא הייתה תקווה וזה מקל במידה רבה על השלמות עם ההחלטה. כפי שכבר כתבתי, היום הסתבר שמצבו החמיר עוד יותר וזה ממש "אטם, כל שבריר של סדק בהחלטה שלי. מצד אחד, אני לא אפול מן הכסא אם ימצאו שהכל תקין כרומוזומלית ומצד שני, במידה מסויימת אני מקווה שימצאו משהו לא תקין ואקראי, כדי שנדע מה השתבש (אפילו אם לא למה). אני מסכימה איתך שיש יתרון עצום בשלב בו גילינו, וזו למעשה הסיבה שבגינה התעקשתי על שקיפות עורפית, אצל רופא מצויין (ד"ר צלאל), למרות שהייתה לי כוונה ברורה לעשות מי שפיר. דרך אגב, האם בדקו אצלך נוכחות וירוסים? שוב תודה פילה סגולה

למעלה