עדכון שיפוט - לסונן נגד סילבה 2 !! + תמיהה

elvis18

New member
עדכון שיפוט - לסונן נגד סילבה 2 !! + תמיהה

http://mmajunkie.com/news/29203/nsac-selects-referee-yves-lavigne-for-ufc-148s-silva-sonnen-ii-headliner.mma
וועדת האתלטיקה שמנסה בכל כוחה להרוס דברים כל פעם ...
בחרה שופט לקרב המסקרן של השנה\עשור (ויכול להיות גם הפלופ של השנה\עשור)

והזוכה הוא??? היא??? ,הם ???

איב לאבין
...

חטפנו התבאסנו היינו המומים בכינו ובמה נתנחם ?

השופט הכי שנוא על דיינה וויט ,שבאמת שהוא שונא אותו בדם הולך להרוס את המיין איבנט או שזה לא משנה ???

האם השופט הגרוע בהיסטוריה (לפי דיינה וויט) הולך לחבל קשות באירוע ?

האם בכלל אמור להטריד אותנו מי השופט ?

עד כמה בכלל שופט יכול לשחק תפקיד בקרב הזה ?

מה דעתם על איב לאבין ?
יורשה לי לציין שהדעות כלפיו כלכך מגוונות ,יש שמתים עליו ויש ששונאים אותו .

תודה

כשיש סטרייקרים ומטבע הדברים

הסיכוי ל-KO/TKO גדלים כך גם הסיכוי לעצירות מוקדמות/מאוחרות
כשאנדרסון סילבה באוקטגון הכל יכול להיות
ולאיב יש הרבה טעויות שיפוט אבל מצד שני גם להרב דין היו פאשלות אמנם לא באותה כמות/איכות
עכ"פ אי אפשר לחזות,כל שופט בכל יום נתון יכול להרוס קרב

HendrixLostSon

New member
לא הייתי מגדיר את איב לווין

השופט הגרוע בהיסטוריה כל עוד דן מרגליוטה חי.

אבל בתכלס הוא שופט ממוצע - עדיף להיות ממוצע על פני שופט קיצוני לעצירות מוקדמות\מופרכות כמו דן מרגליוטה או עצירות סופר מאוחרות כמו ג'וש רוזנטל (למרות שבתור צופה זה כיף אבל בתור לוחם לא כ"כ נראה לי).

בקיצור כמו שאמר אמיתי כל שופט ביום נתון יכול להרוס קרב, אני לא חושב שאיב לווין גרוע מהשאר.

BT24

New member
דווקא מרגליוטה השתפר לאחרונה

הוא לא עצר את קונגו-בארי מוקדם, אפילו שאף-אחד לא היה מאשים אותו אם היה עוצר.

cat food

New member
אם כבר מדברים על שופטים גרועים

או שופטות יותר נכון. קים ווינסלו, כל התצוגת שיפוט שלה ניראת לא קשורה לכלום.

elvis18

New member
היא נוראית ... בחיי ,שזה שווה פיטורין

אנ ילא מבין איך בדירוג של דיינה , איב לאבין ומרגליוטה עוקפים אותה ...היא יותר פח מהם !

אני דווקא זוכר אותה לטובה

לרוב אני לא שם לב לשופט (כמו שאמור להיות) עד שהשופט גורם לי לשים לב אליו ובאמת שיש לא מעט פעמים שהשופטים גורמים לי לשים לב אליהם כי הם פשוט לא טובים.
דווקא קים בגלל היותה האישה היחידה גרמה לי תמיד לשים לב אליה ולחכות לטעויות שלה ובמקום זה היא דווקא השאירה עלי רושם טוב.

לא זכור לי איזו טעות רצינית שלה, היא מאוד רגועה ולא מרבה להתערב בקרב (לחדש את הקרב) והיא שמה לב לפרטים הקטנים כמו אצבעות לעיניים ומכות לאשכים.
סה"כ אחת המובילות בתחום שיפוט הMMA בעולם כיום, אני בעדה

cat food

New member
היא מאוד לא החלטית

מעבר לעצירות מאוחרות שאני זוכר לה. היא בעיקר לא החלטית, נראה כאילו היא הולכת לעצור קרב ואז לא ואז כן ואז לא.

מרקו בי

New member
הנה טעות חמורה שלה מלפני שבועיים

http://fightnext.com/video/R8R8MS8X3GOR/John-Albert-vs-Erik-Perez--TUF-15-Finale

דיינה כבר הציע לשלוח אותה למטבח

דווקא עצירה מעולה!

אתה חושב שנכון יותר היה לאפשר לו לפרק ליריב את המרפק?
לדעתי העצירה היית הגיונית למרות שאידיוטים שמתלוננים זה לא כיף לראות.
הבריח ישב עמוק ואם הוא היה שובר את המרפק אז התלונות אליה היו הרבה יותר חמורות והפעם גם בצדק.

cat food

New member
היא עצרה כי היא חטפה על זה כבר בעבר

לקים ווינסלו אין שום עקביות בשיפוט, היא לא החלטית.

בקרב של רונדה ראווסי היא נתנה לראווסי לשבור לג'וליה באד את היד ועוד חיכתה גם אחרי. אז בקרב הזה היא קפצה לפני.
כל השיפוט שלה מושתת על פאניקה ולא "רוגע" כמו שאתה אומר. פעם היא נותנת לידיים להשבר ופעם אחרי זה היא קופצת לפני הזמן.

עוד דוגמא מובהקת לכך שקים ווינסלו לא יודעת מתי עוצרים קרב זה הקרב של סייבורג נגד ג'ן פייני. בקרב הזה ווינסלו פשוט נותנת לסייבורג לטבוח ביריבתה בלי שום תועלת.

והנה עוד דוגמא: קינג מו - לארקין. עצירה סופר מאוחרת.

פשוט מקומה בזירה בתור שופטת מסוכן לספורט ובעיקר ללוחמים שהיא שופטת.

cat food

New member
הקישורים לא יצאו לי טוב

רונדה ראווסי - ג'וליה באד: http://www.youtube.com/watch?v=fCw85JVS7d0
רונדה ראווסי - ג'ן פייני: http://www.youtube.com/watch?v=Io7oSSyeDTU
קינג מו - לורנז לארקין: http://www.youtube.com/watch?v=s0QDyPFYi9s

תודה על הקישורים

והאמת שבקישורים האילו שוב אני לא רואה בעיה אצלה למרות העריכה המגמתית של הסירטונים.
בGNP כל עוד היריב בהכרה ולא נכנע אין דבר כזה עצירה מאוחרת ולכן גם בקרב של קינג מו וגם בקרב של סייבורג היא היית 100% לטעמי.
יש אופציה להיכנע והפינה יכולה לזרוק מגבת, באותה מידה קארווין דרס את לסנר אבל בסוף לסנר ניצח.

לגבי הבריח, דווקא בקרב של ראוסי הבריח לא ישב בצורה מושלמת בהתחלה והיא שיפרה עמדה במהלך הסיבוב על הבטן שם היה קשה לראות את המצב של היד.
כשהיא הסתובבה חזרה על הגב אפשר היה לראות שהיד בזוית לא טובה והשופטת עצרה את הקרב גם בלי כניעה כמו שהיית אמורה לעשות.
היא לא אמורה לעצור קרבות סתם על כניסה לבריח, היא צריכה לעצור קרבות כשהבריח יושב מושלם ושהיציאה היחידה תהיה עם מרפק שבור.
במקרים רבים שהבריח יושב טוב היד תישבר לפני התערבות השופט ועל הלוחם לדעת להיכנע בזמן.

cat food

New member
תראה, דעתך היא דעתך

הבעיה מבחינתי היא בקונפליקטיות.
מצד אחד אתה אומר שבקרב טאף 15 היא הייתה מעולה כי היא מנעה פציעה של שבירת מרפק בעצירה המוקדמת שלה אבל מצד שני בקרב של ראווסי (בו כמובן "הבריח לא ישב בצורה מושלמת") בו היא התמהמה שניות ארוכות היא שוב צדקה בשיפוט שלה.
גם בשפת גוף שלה וגם בהחלטות התמוהות שלה היא פשוט שופטת לא טובה, והיא גרועה לספורט.

וכן, אני יודע שיש אופציה להכנע ושבריאות הלוחם היא באחריותו בלבד, והפינה יכולה לזרוק מגבת ומשחקים משבת לשבת והכדור הוא משושה. הכל טוב ויפה, אבל כן יש אחריות לשופט והיא פשוט מראה קרב אחרי קרב חוסר הבנה בסיסית בניהול שיפוט של קרב.
חוץ מהקרב של סייבורג שבו הוסיפו כתוביות עם דעה (שלא חייבים להתייחס אליהם), כל הקישורים ששמתי הם קרבות כמו שהם היו. אין פה מגמתיות, אפשר למצוא עוד 10 קרבות שהיא שפטה שהיו בהם דברים מהסוג הזה.

ואגב בקשר לזה שתמיד מזכירים את לסנר-קארווין כדוגמא לכך שלא צריך לעצור קרבות "מוקדם". זה דמגוגי ומגמתי מבחנתי, כי קארווין אם הוא לא נותן KO אחרי 3 הנפות ידיים הוא מתקשה לנשום. אז יופי שברוק לסנר חנק בובה בתחילת הסיבוב השני, אבל זה לא אומר כלום.

דעתי היא אכן דעתי

יש בריח שנסגר בשניה, יש בריח ששובר את היד, יש בריח שלא יושב טוב והיריב מצליח לצאת ולמעשה כל מקרה לגופו.
זה אמור לענות לך על בעיית ה"קונפליקטיות" לטענתך.
בקרב שהיה בTUF הבחור היה עם בריח יד ישרה ולא ניסה לבצע שום יציאה. הוא היה לכוד בבריח וזה ברור שמשם היציאה היחידה היא עם יד שבורה.
בקרב של ראוסי היית דינמיקה ונסיון להחלץ מהבריח (3 היפוכים) ככה ששוב אני אחזור על דעתי (שהיא דעתי
) שקים צדקה בשיפוט שלה בשני המיקרים.

כל הפיסקה הזאת לא מובנת לי:
"וכן, אני יודע שיש אופציה להכנע ושבריאות הלוחם היא באחריותו בלבד, והפינה יכולה לזרוק מגבת ומשחקים משבת לשבת והכדור הוא משושה. הכל טוב ויפה, אבל כן יש אחריות לשופט והיא פשוט מראה קרב אחרי קרב חוסר הבנה בסיסית בניהול שיפוט של קרב."

על מה התלונות שלך בעצם? אתה מתלונן שהיא עצרה מוקדם מידי את הקרב בTUF או שהיא עצרה מאוחר מידי בקרב של ראוסי או ששניהם ואז אני באמת לא מבין מה אתה רוצה ממנה וממני..

cat food

New member
דעתך היא דעתך עדיין

אני פשוט חושב שהיא לא נכונה
ועל כן כתבתי את כל מה שכתבתי.
אני לא רוצה ממך או מקים ווינסלו כלום פשוט חושב שהיא טועה כל קרב שני שלה בקריירה. וגם הביקורות שהיא חוטפת כל שידור על הטעויות שלה הן מג'ו רוגן, פאט מיליצ'יץ, פרנק שמרוק, סקוט קוקר (והרשימה רק תמשיך) מדברות בעד עצמן. לפעמים כל העולם צודק במה שהוא אומר וזה לא שהריצפה עקומה.

הקונפליקטיות קיימת בעודנה, כי אתה טענת שהעצירה בקרב טאף15 הייתה במקום ואם היא הייתה נותנת עוד זמן "הוא היה שובר את המרפק (ו)אז התלונות אליה היו הרבה יותר חמורות והפעם גם בצדק."
אז הנה בקרב אחר לוחמת שברה יד בקרב שלה ופתאום לא צריכות להיות אותן תלונות שהן ב"צדק" שדיברת עליו הודעה קודם. זאת קונפליקטיות.

באשר לפיסקה הלא מובנת לטענתך, הפיסקה הזאת הייתה בתגובה ל-"יש אופציה להיכנע והפינה יכולה לזרוק מגבת". שזו די קלישאה להגיד.
התלונות שלי כלפיה שהיא עושה כל טעות אפשרית כל הזמן. שהיא לא החלטית ולא עקבית בהחלטות שלה, קרב אחד עוצרת מוקדם ופעם מאוחר, תלוי באיזה צד היא קמה בבוקר.
שופטים שלא מבינים את הספורט ואת המקצוע שלהם שלא יעסקו בו.

תגובה

כמו שציינתי בהתחלה השופטים לא מעניינים אותי במיוחד והפעמים שאני שם לב אליהם זה בגלל טעויות.
הדיעה שלך הרבה יותר מגובשת משלי אבל מהדוגמאות שהבאת לא השתכנעתי שהדיעה שלך מוצדקת.

לגבי הקונפליקטיות, אתה באמת לא ירדת לסוף דעתי בהסבר שלי?
בקרב של ראוסי היריבה התגלגלה 3 פעמים בנסיונות יציאה ובקרב שהיה בTUF היריב לא זז ולא ניסה לצאת מהמצב.

YardenBu

New member
אני רק הערה

הקרב של ראוסי נגד באד היה אחרי הקרב של ראוסי נגד דלליאו, ששם השופט הדגנרט עצר את הקרב כי ראוסי אמרה לו שדלליאו נכנעה. היה על זה ביג בלאגן ולדעתי ראוסי הגיעה בכוונה לשבור למישהו יד (של באד או של השופטת). יכול להיות שגם השופטת הגיעה עם הידיעה הזו בראש וזה השפיע. לגבי הקרב של סייבורג מול פיני, אם אני לא טועה, זה גם היה אחרי איזה קרב גדול שהייתה בו עצירה מוקדמת.
אם יצא לי קצת עילג זה בגלל השעה.

cat food

New member
אני גם חושב

ששופטים מושפעים מהלחץ התקשורתי. זה משפיע ללא ספק, אבל שזה גורם לחוסר עקביות כזאת בשיפוט זה בעייתי.

BT24

New member
כן, היה צריך לאפשר לקרב להמשיך, בפירוש.

אנחנו לא יודעים מה היכולות הפיזיות של האנשים האלה, ולא פעם ראינו אנשים שממשיכים להילחם ממצבים יותר גרועים ואפילו מנצחים את הקרב, ולפעמים יוצאים בלי אף שבר, אפילו שהיד שלהם מתעקמת. גם אם היד הייתה נשברת אני לא יודע מי היה מאשים את השופטת, אני בוודאי לא. אם היד של לוחם נשברת זאת אשמתו בלבד, וזכותו לתת ליד שלו להישבר, היא שלו. כל עוד הוא בהכרה ויכול להחליט בשביל עצמו, על השופט/ת לתת לו לעשות את זה. רק אחרי שהיד נשברת יש לשופט/ת את הזכות והחובה לעצור את הקרב.

למעלה