עדכון של פרוייקטים שנבנים בבאר שבע

choo

Active member
כמה עולה התחזוקה של בניין בין 25 קומות, למשל?

אתה יודע לכמת את זה בערך בעלות פר דייר על פני תקופה של כמה עשרות שנים?

בממוצע סביב ה- 1500-2000 שקל לחודש

זוהי עלות התחזוקה האמיתית. תלוי כמובן במאפייני הבניין עצמו: מס' קומות, מס' יח"ד, מעליות, מאפייני התשתיות השונות, שטחים משותפים כמו לובי, בריכה, חדר כושר, מועדון דיירים וכו'.

צריך גם לקחת בחשבון שלעתים קרובות גם חיובי הארנונה גבוהים יותר במגדלים.

choo

Active member
זה בנוסף לתשלומי "ועד בית" רגילים?

בהנחה ש"ועד בית" כולל נקיון שוטף ורישוי מעליות חצי-שנתי בתוכו.

ובאיזו צורה ההוצאה הזו נוטה להתפזר על פני תקופה של 20-30 שנה? יש "בום" פעם בעשר שנים? פעם בחמש? או שזה "מדמם" כל שנה?

כולל ועד בית

ובהנחה שלא מדובר במגדלים סופר-יוקרתיים כמו בפארק צמרת, שם רק דמי הניהול מגיעים לפעמים לכמה אלפים טובים, אלא במגדלים "סטנדרטיים".

ההוצאה מתחלקת לתשלומי ועד או דמי ניהול קבועים + הוצאות בלתי צפויות על תקלות או שדרוגים שונים + שיפוץ כולל.

ה"בום" יגיע כשהבניין יהיה חייב לעבור שיפוץ או תיקון/שדרוג של מערכות כלשהן. אז נכון שגם בניינים בני 4-8 קומות צריכים שיפוץ אחרי נגיד 15-20 שנה, הבעיה במגדלים שבגלל המערכות המשוכללות, העלויות יהיו גבוהות פי כמה פר יח"ד. ואני כבר לא מדבר על ועד הבית עצמו שרק הוא לבדו גבוה בד"כ פי 2 לפחות.

tapuzo

New member
במגדל 25 קומות כתחזוקה+ועד לחודש 600 שקל

די רחוק מ- 1500-1000..
וזה כולל גינון מעליות חניון תת קרקעי נקיון וחשמל-מים

אתה מתייחס רק לתשלום החודשי הקבוע

אני גם להוצאות בלתי צפויות או שוטפות. לא המצאתי את המספרים האלה, קיבלתי אותם מחברה גדולה שמתמחה בייעוץ נדלן.

zahipan10

New member
מגדלים בני 40-50 קומות יקר לתחזק

אני לא חושב שזה תקף למגדלים בני 20-25 קומות, אבל חוץ מזה אם יש חדר כושר במגדל זה חוסך את המנוי לחדר כושר שמגיע לכמה מאות שקלים למשפחה, וגם אין תחזוקה של גינה וכלב שמירה כמו לאנשים עם בית קרקע אז זה כן יכול להיות משתלם וגם יש את העניין של הביטחון מפני פריצות בזכות השומר, וגם ככה חלק גדול מהאנשים שקונים בית במגדל (לפחות בבאר שבע) אלו משפרי דיור מבוגרים יחסית שחלק מהילדים שלהם עזבו את הבית והם כבר מבוססים בחיים.

תקף גם תקף

שאר הדברים שכתבת לא ממש לעניין. תיכף גם תגיד לי שמדירה בקומה ה-20 יש נוף שחוסך את ההוצאה על טיסה בשמי הארץ.

zahipan10

New member
זה כן לעניין

אם מדובר במשפחה שעברה מבית קרקע למגדל אז אין להם יותר את ההוצאה של הגינה, ומה עם חדר כושר? חסר אנשים שהולכים לחדר כושר ומשלמים 2000 שקל לשנה? ואם זה משפחה שלמה שהולכת לחדר כושר מדובר כבר בסכום יותר משמעותי.

מעניין שחצי מהחדרי כושר האלה

אחרי כמה שנים ספורות מעלים אבק ואף אחד לא נכנס אליהם. אין יותר חיסכון מזה

zahipan10

New member
אם כבר אנחנו עוסקים בחיסכון...

חוקרים גילו שאנשים שהולכים לחדר כושר מוציאים פחות כסף על הוצאות בריאות.
חוקרים גילו שאנשים שממלאים לוטו כל שבוע אבל שומרים את הכסף בארנק במקום לשלוח את הטופס יש להם יותר כסף מאנשים שכן ממלאים לוטו.
חוקרים גילו שאנשים שהולכים לקנות סיגריות ובמקום זה קונים מסטיק אבל את הכסף לסיגריות שומרים בארנק יש להם יותר כסף מהאנשים שלא ממלאים לוטו.
חוקרים גילו שאנשים ששמים את הכסף בחיסכון יש להם יותר כסף מהאנשים שלא ממלאים לוטו ומהאנשים שלא קונים סיגריות.
חוקרים גילו שאנשים שיש להם שטיח בבית יש להם סיכוי טוב לצבור את המטבעות של חבריהם.

tomer1976

New member
אני גר בבאר שבע במגדל בן 24 קומות

יש לנו שומר בכניסה, חדר כושר, חברת ניהול הכוללת ניקיון הקומות והמדרגות, הוצאות על תקלות של המעליות, עציצים ותמונות בלובי, גינון מסביב לבניין. וכל זה תמורת 370 ש"ח בחודש לדירה.
אני לא חושב שזה סכום לעשירים בלבד.
חוץ מזה שרוב הדיירים של הפרוייקטים האלו הם פנסיונרים שעזבו את הוילות שלהם בעומר ולהבים אחרי שהילדים עזבו את הבית. לא חסר להם כסף.

הגישה שלך מנציחה את המסכנות של ערי הפריפריה. תן קצת קרדיט לאוכלוסיה החזקה של הדרום.

אההה... דבר איתי עוד 10-15 שנה

זה תמיד ככה עם מגדלים. בהתחלה הכול טוב ונחמד. הבעיות מתחילות אחרי כמה שנים.

הגישה שלי לא מנציחה שום מסכנות, היא פשוט מחוברת למציאות. כמובן שגם בב"ש יש אוכלוסיה חזקה, אבל היא מוגבלת בהיקפה, לכן יש גם עניין של מידתיות. יש הבדל גדול בין בניה של 3-4 מגדלים, לבין 20-30.

בהחלט כן!

http://www.haaretz.co.il/gallery/architecture/1.1919572

התייחסתי לכך כבר בפורום נדלן, אעתיק חלק מהתשובה שלי:
ההיגיון אולי אומר שככל שבונים גבוה יותר כך הצפיפות והחיסכון בקרקע גבוהים יותר. במציאות, ברוב המקרים ההיפך הוא הנכון!

מתוך הכתבה שצירפתי:
"מעל צפיפות מסוימת כבר אין חסכון בשטח", אומרת דורי. "למעשה, צריך לספק לדיירים הרבה מאוד תשתיות ומוסדות ציבור וחניות וכבישים".
גם אלתרמן מנפצת את מיתוס הצפיפות: "זה לא נכון שמבנים מאוד גבוהים חוסכים קרקע. צריך להרחיק אותם זה מזה, מפני שהם מייצרים קרינה גבוהה מהשמש ומנהרות רוח, וחוץ מזה הם דורשים נוף. זאת לא חוכמה להציג את המגדל כמכפלות של המגרש שעליו הוא יושב – את החישוב צריך לעשות על כל הרובע".

zahipan10

New member
הגרנד קניון

הקניון נבנה בשכונה ט' סמוך בשדרות טוביהו, שטחו 140,000 מ"ר, נבנה בהשקעה של מיליארד שקלים והוא עתיד להיפתח ב-28.4.13.

למעלה