עדכון תחזית NAO וצפי ל-SSW

עם כל ההערכה לתחזית, הצפי הזה די מובן מאליו

אין מה להתפלא שאחרי חודשיים אפיקיים כל כך נקבל תקופה רכסית ויבשה. אפשר אולי להצטער שלא ירד יותר גשם בחודשיים האחרונים, אבל גם ב-91/2 החורף הוריד כמה הילוכים בינואר. אם ינואר יצליח להסתיים כממוצע ואף גשום בצפון - אשרינו (וזה ללא קשר לכל SSW, תבנית דצמבר גשום מאוד וינואר יבש אחריו רווחת מאוד באקלים המזרח תיכוני).

גם אם הגשמים יתחדשו בעוז רק לקראת סוף החודש - הכל בסדר.

שי גנדל

New member

יש מצב לפחות שהאפיק התקוע ימשוך זרם סילון לכיווננו, שאולי נוכל לקושש ממנו כמה מ"מ?

יניב ריז

New member
יתכן שגם יהיו מעט גשמים. אבל נראה שתהיה הפוגה בחגיגה

של אפיק רודף אפיק.

יובל 42

New member
צפי אי.סי מעודכן מהיום לחודשים הקרובים

ינואר-מעט מעל הממוצע בצפון מעט מתחת לממוצע במרכז (תואם לצפי CFS שהבאתי לכאן אתמול)
פברואר-ממוצע צפון מרכז
מרץ-מעט מעל הממוצע.
מכיוון שהעדכון הוא מהיום זה אמור לשקלל כבר בתוכו את עניין ה-SSW
ותודה לליאור ס. התותח שדואג לעדכן אותי מידי פעם

נקווה שיתגשם. (צפי טיפה פחות אופטימי מהצפי הראשוני מהקיץ אבל עדיין, עם כל מה שקיבלנו עד היום, אם זה מתממש רוב הארץ מסיימת מעל הממוצע חלקה אף הרבה מעליו)

שי גנדל

New member
אני מצפה לראות בהמשך העתק-הדבק

של תחילת העדכון שמסרת, רק בשינוי שמות החודשים לאפריל- מאי- יוני.
&nbsp
ואם נקבל גם יולי נוסח 95', מה טוב

&nbsp

שי גנדל

New member

האם קיץ נוח מבחינת עומסי החום מגדיל את הסיכוי שהוא יהיה "גשום", או שאין קשר בין הדברים?

hdtk2531

New member
יניב ריז- אני בור ועם הארץ תגיד לי בקצרה ברשותך

האם ssw האם זה לטותבנו או לא?

Ale Del Piero

New member
כמויות משקעים למערכת הקרובה, מוצ"ש-רביעי

EC הערב - 50-60 מ"מ בחוף מת"א עד חיפה, חצי מזה בחוף הדרומי ובירושלים. בערך 100 מ"מ באזור נהריה ובצפון רמה"ג.
&nbsp
GFS הערב - החוף עם 100-70 מ"מ מאשדוד ועד ראש הנקרה, ירושלים עם פירורים בלבד, בגליל ובצפון הגולן יותר מ-100 מ"מ.
&nbsp
ICON המעודכן - שום אזור בארץ לא עובר את ה-40 מ"מ. יתרון לצפון ולחוף כמובן, ההר כמעט לא בתמונה.
&nbsp

שאלה ליניב

ראשית, תודה על החומר המרתק שבו אתה משתף את קוראי הפורום. נכון לאתמול המפות באמת הראו חסימה בטווח הארוך וזה הסתדר מצוין עם הצפי שלך. הבוקר התחושה היתה שהחסימה אינה ממושכת בכמה מהמודלים. האם המשמעות היא, כפי שצפית, שזה מסמל את סוף ההפוגה (שעדיין לא החלה)?

יניב ריז

New member
הדרך הנכונה לדעת מה תהיה השפעת ה-SSW היא דרך ה-NAO

עד כה, כל SSW לווה בצניחה בערך ה-AO וה-NAO, וזה מבטא חסימה באטלנטי.

לכן כדי לדעת מה באמת המודלים חושבים שיקרה הפעם, הכי נכון בעיני, יהיה לבחון את השינויים שהמודלים חוזים ב-NAO.

כאן מצורפת בתמונות, ערכי ה-NAO החזויים, מהימים האחרונים.

רואים איך מעדכון לעדכון, ערך ה-NAO החזוי, מתעדכן כל פעם לערך נמוך יותר משהיה חזוי לפניו לאותו התאריך.

באדום מסומן ערך ה-NAO הממוצע החזוי, ובשחור התאריך בו המודל חזה את הערך הזה.

כפי שציינתי בהודעה הראשית על ה-SSW, איני יודע להעריך מה יקרה.
העבר, מראה שכל SSW קיבלנו ירידה ב-NAO לערכים שליליים, ותקופת חסימה.

אני אישית, ורק באופן של הערכה , שאינה מגובה בכלום למעט מיקום זרם הגולף, מעריך שהפעם זה לא יעשה לנו חסימה כזאת רצינית, ויתכן ובהמשך אף יפעל לטובתינו.

כדי לבחון את הדיעה שלי, צריך לעקוב כל יום אחרי צפי ה-NAO.

אם הוא יחזיק מעמד עד מינוס חצי (0.5-) ולא ירד מתחתיו, אזי סביר ש"ניצלנו", ואכן לא נחווה כאן תקופה יבשה.

יניב ריז

New member
זאת תבנית ה-NAO/AO הקלאסית שכולם נשענים עליה

ובליבה, שהים החם נמצא מהאיים האזוריים ועד לאיסלנד.

יניב ריז

New member
אבל השנה הזאת שוברת את המוסכמות-וככה זה נראה כעת

בתמונות רואים את האנומליה בטמפ' מי האוקיאנוסים.

רואים שהשנה, מוקד החום באוקיאנוס האטלנטי, הוסט כמה אלפי ק"מ ממקומו הנורמלי כפי שמופיע בתמונה התחתונה, מאותו התאריך רק שנה שעברה.

ולכן גם עד כה הסתיו והחורף סיפקו לנו אקשן בלתי נגמר.

כעת מענין איך ה-SSW יתבטא, כאשר הסיטו לו את מקור החום העיקרי עליו הוא ניזון, כמה אלפי ק"מ דרום-מערבה.

תודה על ההסבר, נקווה להמשך אקשן אצלנו

בנתיים נראה שה - NAO "מחזיק מעמד" כמו שכתבת, נמשיל להתפלל לגשם ולקוות לטוב. הלוואי שהאנומליה תתבטא גם במערכות קרות שיביאו שלג (מה לעשות, מכורה) גם להרים הנמוכים כמו אצלנו בשפלה - 350 מ"ר כמו שהיה לנו ב - 2015.
תודה על כל עדכון - לטוב ולמוטב!

natyh

New member
יניב ראשית.תודה

שנית להבנתי יושב רכס,אדיר כעת על אפריקה.
ודר הים התיכון.
האם הרכס הזה היה גם בשנה שעברה ?
מה אמורה להיות השפעתו על המערכת שתיפלט עקב
קריסת המערבולת הקוטבית.?

למעלה