עדכון

shipy1234

New member
דנה, ברגע שנקבל נשכח מהכל

ואז נוכל לאכול ביחד עוגת גבינה במקום הזה בוונקובר שמגיש רק עוגות גבינה...

dana631

New member
יאללה, אני מזמינה!

עם זאת, לשכוח לא נראה לי שאני אי פעם יצליח... זו אחת התכונות הרעות שלי. אני זוכרת הכל.

dana631

New member
מאוד יכול להיות

התכנית היום היא לעשות לנדינג כדי ש"יהיה". אני אשמור לעצמי את האופציה, אבל עם כל יום שעובר פחות ופחות בא לי, בתור בחורה רווקה בשנות ה- 30, לעבור למקום שאני לא מכירה בו אף אחד, ולחזור כל יום לבית ריק, בלי חברים ובלי משפחה, בעיר זרה וקרה. לפני כמה ימים היה פה שרשור בענין הגיל ולא התערבתי, אבל האמת היא שבעיני זה משחק תפקיד: עשיתי את זה בזמנו (לארה"ב), כשהייתי בכמה שנים טובות יותר צעירה, אבל היום אני מרגישה שהפשרות שהמעבר דורש, בהתחשב בגיל, הן כבר לא במקום, בעיקר המחיר החברתי. תגידו שניתן ליצור קשרים חדשים וזה נכון, אבל מהניסיון שלי לוקח זמן עד שמוצאים את האנשים שאיתם יש מספיק מכנה משותף כדי לבסס חברויות אמיתיות, ועד אז, אם אתה לא רוצה להיות בודד, צריך לעשות פשרות ברמה החברתית. לדעתי בגיל 23 הרבה יותר קל לעשות פשרות כאלה מאשר בגיל 33, שאז זה כבר דיי מבעס ("ע" או "א"?) ולא לעניין. כמובן, זו הכללה, וכל מקרה לגופו, אבל היום אני שואלת את עצמי אם זה החיים שאני רוצה, ואני כבר לא כל כך בטוחה. מעניין שכשהגשתי את התיק לא הרגשתי ככה, אבל עברו שנתיים+ ובגיל הזה זה משמעותי. לא זוכרת מי ציין בשרשור הקודם שהרבה מדינות נותנת פחות ניקוד לבני שלושים+, ולדעתי יש בזה הגיון, ככל שמתבגרים קשה יותר להיקלט בהצלחה, זה ידוע. לדעתי זו הטעות הכי גדולה של הקנדים: מילא זה שהם מקלקלים לנו, אבל האמת היא שאם הם באמת רוצים לקלוט מהגרים בהצלחה, עם כל העיכובים האלה הם מקלקלים לעצמם. כרגיל, אני מוסיפה שהכתוב לעיל מייצג את הדעה הפרטית שלי, מי שלא מסכים שלא יקח ללב....

leprechaungreen

New member
חשבתי על זה טיפה

בשביל להגר את ח י י ב ת להיות בטוחה בסיבות שלך. כי אם את לא בטוחה, את תסבלי כל רגע. למשל, הסיבה האולטימטיבית של אשתי היא אי-רצון שבניינו ישרתו בצבא במצב הקיים כעת בישראל (למרות שהצבא במרחק של 12 שנים לפחות ולמרות ששניינו שירתנו בצה"ל ואני לא הייתי בדיוק ג'ובניק). זו הייתה המטרה ולכן היא שלמה עם הצעד. אני, לעומתה, חושב, שאם כולם היו נוהגים כך, אפשר היה לסגור את מדינת ישראל. מה גם שכלכלית חיינו בישראל היו יותר מבסדר. הדילמה הגדולה בפניה עמדנו היא - לרכוש דירה או להגר. סביר להניח שאם איש אחד מהפורום הזה לא היה צץ פתאום, לא היינו זזים מישראל בכלל, גם אם היינו מקבלים את ה-PR הנחשק. אבל כרגע אנחנו כאן ואני מנסה להשלים עם כך (קל לדבר, קשה ליישם). נקבל את ה-PR, אח"כ את האזרחות ואז נראה. ובינתיים נטייל קצת.

bikinibabe

New member
מזל טוב והצלחה בהמשך! שאלה...

האם המעסיק הגיש בקשת AEO עבורך? אם כן, כמה זמן לקח לקבל מהם אישור? באיזה מקצוע? אני כבר מיואשת מההמתנה למכתב מהם...

bikinibabe

New member
מבולבלת מעט...

אין צורך לפנות בכלל לHRSDC? אני הבנתי שתוכניתנים מקבלים אישור מיידי אך עדיין יש צורך לפנות אליהם בבקשת AEO, אני טועה? אם כך, ניתן להגיש לשגרירות תיק מורחב רק בליווי של מכתב מהמעסיק? ללא מכתב מאשר מHRSDC? סליחה על התהיות הרבות אך אני ממש לחוצה... הבנתי שאתה נמצא כבר על WP, יכול להיות שבגלל זה התהליך שונה מעט? אשמח אם תוכל לעזור לי בכל הבלאגן הזה, אני לא רוצה להטריד את המעסיק יותר מדי- מבחינתו הוא מחכה לתשובה מHRSDC תודה

leprechaungreen

New member
...

כל מה שאמרתי, תקף אך ורק לגבי ויזת עבודה, לא ל-PR. אין לי מושג איך התהליך של AEO עובד. אני יודע רק שבשביל להביא עובד היי-טק לא צריך להגיש בקשה אלא רק לכתוב מכתב לקצין ההגירה, אותו יביא העובד הנ"ל איתו לשדה התעופה.

bikinibabe

New member
../images/Emo13.gif

אז בעצם נסעת על WP ואת תהליך הPR התחלת/המשכת משם? שואלת בגלל שכל השירשור התחיל בנושא הבדיקות וכנראה לא הבנתי תגובות אחרות שהופתעו מהמהירות... בכל אופן תודה על ההבהרה וההתיחסות. שאלה נוספת, מתי בעצם התחלתם את תהליך הPR?

dannyk27

New member
תראי את זה כך

(לאחר שקראתי במהירות את הפוסט) את על הפסים ומתקדמת.

למעלה