עדכון

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
בשורה התחתונה

אני אגש לאבחון בכל מקרה למרות זאת,יתכן מאוד שהתופעה של בעיות חישובים היא תוצאה של חוסר אימון ולא של לקות ממש,אבל את זה אני אוכל לדעת רק אחרי השלמת החסך הזה,תהליך שיכול לקחת זמן.

ET2k

New member
אוקי,הודעה אחרונה לפני שאני חוזר לצ

אני מנסה להבין אם הצבא יכול לאבחן אותי.מהמרפאה הפנו אותי לקב"ן שמטפל בכל הנושא,אבל אני לא יודע אם הכוונה לקשב וריכוז או ליקוי למידה מתמטי (דיסקלוקלה),אני עוד צריך לדבר איתו. בקשר לחישוב,את החישובים של חיבור וכפל מספרים דו/תלת ספרתיים אני אכן מבצע מאוד באיטיות בראש,לא דווקה עם שגיאות,ולכן אני מאמין שאולי זו בעיה של אימון.בקשר לשגיאות הטיפשיות,אני באמת הולך לבדוק את הנושא,כמו שכתבתי,גם בנהיגה יש לי לפעמים חוסר ריכוז שגורם לי לעשות שטויות.

ET2k

New member
שכחתי

אני בודק מכונים באיזור המגורים שלי כי אני לא מאמין שהצבא יכול לאבחן את הכל,בכל מקרה,אני מכיר את ניצן ומרכז קצת פחות מוכר בשם "מ.י.ש" (מרכז שיפור יכולות) במעגן מיכאל.

ET2k

New member
כבר עשיתי בירורים

אבחון במ.ש.י עולה כ1700 שקלים,בניצן חדרה (זו אגודה) זה עולה 600.הבעיה היא שהמרכז הארצי לבחינות והערכה מחייב את המכון להעתיק את תוצאות המבחנים על אישורים מיוחדים שלו.כרגע יש לי אישורים של 2004 שעלולים להשתנות עד 2005.לכן אני צריך לדעת שהמכון יוכל לעדכן לי את האישורים במידת הצורך במהירות (בסופו של דבר הם צריכים להגיע למרכז עד לינואר).

יש גם אבחונים של קופת חולים.

אני לא יודע אם קופת החולים נגישה לחיילים כי הביטוח הרפואי שלהם הוא צבאי. אם תומר שם של אזור נח בארץ נוכל לתת לך שמות של מומחים פרטים ותוכל לשאול אותם בטלפון אם הם יכולים לעדכן אבחון של עצמם בהנחה או אבחון של אחרים ובכמה כסף. אני יודע שבמכון רום-פילת ברמת גן (5 דקות הליכה מרכבת צפון) לוקחים הרבה פחות כסף על עדכון אבחון מאשר על אבחון חדש לגמרי. אני רק לא בטוח שהם מעדכנים אבחונים של אחרים. חפש אותם ב144 של האינטנט.

יונה שו

New member
כל אחד לוקח פחות כסף

כשמדובר בעדכון אבחון. גם פסיכולוג יכול לעשות עדכון אבחון, אפילו שהוא לא מאבחון דידקטי...

ET2k

New member
אוקי,אחרי עוד קצת מחקר

הבנתי שיש שלושה מכונים שמתמחים ספציפית באיבחונים עבור הפסיכומטרי.אני עושה בירורים לגבי לאיזה מכון הכי כדאי ללכת.

ET2k

New member
עדכון

אם אתם זוכרים אותי,אני הבחור שהתלבט בקשר ללקויות למידה והפסיכומטרי.http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=874&msgid=31543200 התקשרתי למאבחנת,קודם כל היא הסבירה לי שלמרות הכתיבה האיטית שלי אין סיכוי שיתחשבו בזה בפסיכומטרי.(למרות שאני עדיין חושב שאם יש לכל שאלה דקה,אז קצב כתיבה יכול להשפיע אם צריך לכתוב טיוטה למשוואה במתמטיקה למשל). בקשר ללקויות לא פיסיות,היא אמרה שקשה לה להאמין שיש לי כאלו.היא הסבירה שבדרך כלל צריך היסטוריה של אבחונים וחוות דעת של פסיכולוגים. כלומר,לבסוף היא ייעצה לי לא לעבור אבחון בנתיים,ואמרתי לה שאני אחשוב על זה.

ET2k

New member
בעצם נזכרתי בעוד משהוא

היא אמרה לי שהיא לא מאבחנת בעיות של קשב וריכוז. לפי מה שעידו כתב על הבדל בין דיסקלוקלה לקשב וריכוז,אני בטוח למדי שאם יש לי בעיה,זו בעית קשב וריכוז ולא דיסלקלוקלה .אם אני בודק את עצמי ויש לי זמן,אני עולה על הטעויות בתרגיל. הנקודה הבעיתית היא שלפי המרכז הארצי לבחינות והערכה ,סימפטומים של בעית קשב וריכוז צריכים להופיע כבר בילדות,ואין לי שום תיעוד כזה.

ET2k

New member
עוד דבר קטן

אני גר בזכרון יעקב שזה אזור חדרה פרדס חנה.לפי הבדיקה שלי רוב המכונים באזור הם פרטיים.אני לא יודע בקשר לקופות חולים. עוד משהוא נקודה בעייתית שלפי מה שהבנתי,האבחון שנשלח למכון הארצי לבדיקות והערכה חייב להיות מלא,כלומר,גם בעיות קשב וריכוז וגם ליקויי למידה.כלומר שאני צריך למצוא מכון אבחון שמוסמך לעשות את כל הבדיקות.

חפש מישהו שמאבחן לקויות למידה וריכו

חפש מישהו שמאבחן לקויות למידה וריכוז. אם האבחון השלם שתקבל לא ימצא חן בעיני המרכז הארצי בתירוץ שאתה מבוגר מדי להתאבחן, אתן לך פרטים של משפטן. בהצלחה!

למעלה