עדכוני בוקר - סיכום תרחישי מודלים נכון לכרגע

natyh

New member
יפה
תודה

אז נשאר לנו משהו מהסופה הטרופית שישראל היום
הזהירו מפניה...
או ששום דבר ?

quant1

New member
יש עוד מים באוויר, אז ירד גשם. הצפי שלי למחר:

* אין לי ניסיון במתן תחזית לציקלונים כאלה, אבל אני נותן תחזית שלדעתי היא שמרנית.

הנחה ראשונה בהתבסס על מפות רום:כרגע נראה שהתנאים ברום הם כאלה שמה שנשאר מהציקלון ישאר מנותק ממקורות האנרגיה העיקריים שלו גם מחר, ולכן הוא רק ימשיך להחלש עד שיעלם. גם אם במהלך הלילה המרכז שלו יחזור לים, הוא רק ימשיך להחלש.

רוח: זה לא הוריקן, ואין לו עין. כרגע בפורט סעיד 25קמש, הרוחות היותר חזקות (מהירות יחסית לקרקע) נמצאות בחלק ימני שלו (יחסית לכיוון ההתקדמות של המרכז שלו), ומשם לא ראיתי מדידה של תחנה מטאורולוגית, אבל בכל מקרה הרוחות הקבועות לא יעברו את ה 35קמש מחר בשום מקום.

ברקים: הוא איבד את העננות הגבוהה, ולא צפוי CAPE גבוה מחר באזורים הרלבנטיים, ולכן לא תהיה פעילות חריגה של ברקים.

גשם: זה החלק שהכי קשה לי להעריך, כי אני לא יודע מה יקרה מחר בצהריים כשהשמש תחמם, ועדיין יש הרבה מים באוויר. כמו כן, החלק הצפוני שמוריד גשם בעוצמות גדולות יותר עוד לא נכנס ליבשה. אבל במהלך הלילה אני לא רואה סיבה שירד גשם בעוצמות גבוהות משיורד כרגע - לא מעבר ל 5מ"מ לשעה. ברור שבישראל הנגב המערבי הוא החלק שיותר קרוב לשקע ויותר מועד לגשם, אבל גשם יכול לרדת בכל מקום בארץ, ובפרט בהרים - הרי הנגב, ירושלים, הגליל ורמה"ג.

יניב ריז

New member
איקון 12Z מתעקש שזה יכנס אלינו. ותואם את מיקום השקע בתצ"ל

איסי שמחרב את השקע הטרופי, כרגע ממקם אותו 50 ק"מ מערבית מאיפה שהוא באמת נמצא.
&nbsp
איקון וגפס, להבדיל, מראים בדיוק מרשים את מיקומו.

למעלה