עדנה מוסיקאלית

עדנה מוסיקאלית

לפורום שלום אתמול בערב שודר בערוץ המוסיקה קונצרט נפלא. גיל שחם (ניצוחו של אבדו) ניגן את הפנטזיה של כרמן, מאת סארסטה. גיל, אחד הכנרים המובילים בעולם, ניגן למופת. (הביצוע של פרלמן (בניצוחו של זובין מהטה על דיסק של DG) נחשב בעיני לשיא. בכל זאת, יצירה זו שהיא וירטואוזית למדי לכינור ולתזמורת היתה כה מרשימה שבסיומה, קמתי על רגלי (בסלון הבית) ומחיתי כף יחד עם הקהל. בהמשך נוגן הקפריצ´ו האיטלקי, קצת שפוף יחסית לקטע הקודם... כמה עונג מתרבות במיטבה.

שוקי.

New member
תרבות במיטבה

נישאלת השאלה מהי תרבות מוסיקלית? האם מי שמאזין למוסיקה קלסית תרבותי יותר ממי שמאזין לאום קולטום? ומי ישפוט? אני לדוגמה מאזין בעיקר לגאז ברשותי מאות דיסקים מהם נדירים ביותר ועשרות מהם דיסקי זהב ו XRCD .אישתי תהרוג אותה והיא לא תשמע אלה אופרות ומוזיקה איטלקית. ואילו הבת רק מוזיקה מיזרחית. מי תרבותי יותר במישפחה?

R750-Girl

New member
../images/Emo32.gif שוקי לידיעתך

אם אי פעם תזדמן לניו יורק... חבר ילדות טוב מאוד מנהל עכשיו את ה BLUE NOTE. אני אסדר לך עניינים שם

שוקי.

New member
מוטב מאוחר........

חבל רק לפני שבוע חזרתי משם אין דבר בגיחה הבאה בכל אופן תודה.

הערב ב- 18:45 עד 21:30 יהיה

הלילה האחרון של פרומס 98 ב- BBC Prime. תרבות במיטבה, כפי שציין מיכאל, ואוסיף, לחובבי סוג זה של מוסיקה שהיא מוסיקה קלאסית. הצד היפה של התרבות בבריטניה. אין זה בה כמובן לומר מאומה על אהבה לתרבות של סוגי מוסיקה אחרת. כל אחד וטעמו עימו. אבל הערב זה מומלץ, זה יכול להיות שער פתיחה למוסיקה קלאסית. מוסיקה היא דומה לשפה. כאשר אתה לא מכיר את השפה, אתה לא יכול להבין מה המוסיקה (הכוונה לסוג המוסיקה) אומרת. כאשר מקשיבים ומנסים להבין, מגיע הרגע שאתה נפתח, ומתחיל לקלוט, ואז ההנאה עצומה. תיהנו

skyhawlk

New member
לא שכחתי...

ואני כנראה אבקר שם בעוד כחודשיים...מצפה בקוצר רוח...

ל.יואב

New member
לדעתי כל סוג מוזיקה זו

תרבות בפני עצמה ואין פה ענין של מי יותר תרבותי. בעיקרון כל סוג מוזיקה התפתח מתרבות מסוימת לאורך השנים.

מני.ת

New member
תגובה לשוקי,

שלום שוקי, אני מאמין שיש "תרבות" בכל סוג של מוסיקה. בתרבות המערבית, מוסיקה קלאסית נחשבת "תרבות" , ואולי אום קולטום לא. מצד שני, מיקי רביב מדוחה שבקטר, סיפר לי שכמה שתתאמץ לא תוכל לשמוע קונצרט קלאסי בקטר. מאו שבסין ניסה לחסל כל ניצוץ של מוסיקה קלאסית מערבית בתקופת המהפכה בטענה שמוסיקה קלאסית אינה תרבותית. אישית, אני מתמוגג מג´אז, מוסיקה קלאסית על כל גווניה כמעט, וגם נהנה מאד ממוסיקת גרוב ישראלית (הדג נחש, דיסק נהדר !חזק מאד להאזנה ברכב ). להגיד שמוסיקת גרוב ישראלית פחות תרבותית מרבעיית מיתרים? זו תרבות וזו תרבות, אבל אין ספק שיש יותר מורכבות מוסיקלית ב"רביעיית המיתרים (אם לקחתי את זה לדוגמא ) האמריקאית" שכתב דבוג´ק. שם אפשר לחוש בהשפעה של המנגינות העממיות של האינדיאנים או מוסיקת הנשמה של השחורים. בגרוב הישראלי, נמצא תרבות (בצורת שירי מחאה) במלל ואילו אצל דבוג´אק אמצא את התרבות בצליל. אישית, אני מעדיף את המורכבות של הצליל מאשר את זו של המילים. אבל זה שייך לעניין אחר כבר.

שלום מני! תרשה לי תיקון קל

ביותר לדבריך שלעולם לא יהיה לי הכשרון לניסוח דומה: נהוג בארץ בכל התוכניות של הקונצרטים והפרסומים לציין את שמו של המלחין דבוז´ק. ולא בגימל. בברכה - יוסי

מני.ת

New member
תודה יוסי ../images/Emo9.gif

קיבלתי את התיקון, ותודה רבה על המחמאה. נראה לי שהצבע בלחיים שנגרם מההסמקה ממקרא הדברים שכתבת לא יירד מהם עד הבוקר... באמת קטונתי מני.ת

הלוואי שיגיע לכאן איזה הרכב ../images/Emo7.gif

קלאסי, זה יכל להיות נחמד. מני אני מסכים עם כל מילה שלך בנושא מהי התרבות והמקום בו אתה נמצא משליך על ההגדרה לתרבות. כאן יש קונצרטים מדהימים בערבית, בהרכבים של מאה נגנים ואתה מגלה תרבות מרשימה וקלאסית לא פחות. ובכל זאת, כמה שנטעם ממשהו אחר...עדיין נהייה מעוניינים להנות מדברים מוכרים ומהדברים הזמינים בארץ. אולי בשביל זה יש חופשות מולדת.... דש למשפחה מיק

כל אחד לעצמו

שלום בנושא הספציפי, דברתי בשם עצמי. כמי שמקורו בתרבות ההבסבורגית (אוסטרו הונגרית) יש בפנטסיה של כרמן יסודות צועניים מה, בנגינת הכינור. מעבר לכך שאני חובב גאז מושבע ומבין ללבך, נבהיר שמוסיקה מזרחית ישראלית היא יותר פולקלור, מעצם צמיחתה מחתונות ותחנה מרכזית (עובדות). לא שיש משהו רע בפולקלור, אבל צריך להבין את ההבדל בינו לתרבות. כמי שלומד הבדלים תרבותיים, זה בהחלט נושא מורכב.

אלכסי

New member
סנוביזם זה לא תרבות

אני לא חושב שקיימת חלוקה כזאת "יותר תרבותי פחות תרבותי " בסוגי מוסיקה השונים זה יותר חלוקה של אופנה נראה לי שמדד הוא זמן מה שנשאר אחרי 50 או 100 שנה סימן שהיה טוב כל השאר נזרק בפח אשפה של היסטוריה כמובן שיש גם שגיאות אבל הם קשורות לטכנולוגיה בעיקר לפני 300 שנה כמו מקרה של בך בהיסטוריה הקטנה שלי עברתי את כל הדרך מפופ מוסיקת מעליות רוק גז-רוק גז עד שהגעתי למוסיקה קלסית באותה מידה זה יכול היה להיות הפוך היום אני יכול לשמוע 20 שעות מוסיקה קלסית רצוף אבל אחרי שעת האזנה לפופ או רוק אני משתגע כנ"ל גז חדש אולי זה פשוט אנין של גיל בכל מקרה אין גבוהה ונמוך יש טעם כזה או אחר אחד אוהב קפה השני תה השלישי יין או קולה מעמד זה רק סנוביזם וחוסר סובלנות או הבנה שיש אחר וזה ההפך מתרבות

וויכוח תרבותי

שלום צר לי שהערה של "תרבות במיטבה" על נגינתו של גיל שחם, קטע של סרסטה גרר ויכוח על מה היא תרבות. לטעמי הקטע הנדון הוא תרבות במיטבה. לא טענתי שזה חייב להיות נכון לאחרים. גם לא טענתי שיתר הדברים אינם תרבות. מישום מה נראה לי שאנשים נגררים למגננה בנושא זה, יותר מתוך כוונה להגן על שלהם מאשר להסכים לתרבותם של אחרים. לא נאמר שמוסיקה אחרת (כל סגנון החל מקלאסי קדום, שאני לא נהנה ממנו, ועד מוסיקה אטנית של כל סוג שהוא...) אינם תרבות. השאלה תרבותו של מי. בארה"ב יש בתי קברות לכלבים ואנשים מפנקים את חיות המחמד שלהם במספרות וטיולים. בסין כלבים משמשים למאכל. מי צודק? של מי זו תרבות? נושא זה נלמד על ידנו בלימודי מנהל עסקים כקורס בסימסטר קיץ. הנושא מרתק. שתי דברים חשובים שווה לאמץ: אל תסיק מסקנות נמהרות (על תרבויות זרות או חדשות) מה שנראה בעינך כנכון, על פי תרבות אחרת יכול להחשב שמוקצה - או להפך. לכן, הדגשתי את נקודת ראותי, כתרבות במיטבה.

אלכסי

New member
זה לא ויקוח

שלום מיכאל אתה יכול להסביר לי למה תגובה נזעמת כלפי אני מקווה שאתה בטוח שאף מילה ממה שכתבתי לא הופנתה אליך

התגובה לא נזעמת

פשוט ניסיתי להעביר מסר של "הבדלי תרבויות" שנלמד בשיעור האחרון במכללה. אין בתגובתי כדי להביע זעם או לצאת נגד הנושא. גם הדגשתי שהנושא מאלף. הוא בא לומר שתרבות היא עניין אישי, וכל שאמרתי שעבורי זו הייתה תרבות במיטבה. אישית, כמי שאני מכירו די מקרוב משיחות במהלך ביקריך בזכרון אני מחבב אותך מאוד ולא יעלה על הדעת להזכיר את המילה "נזעם" בהיקש שלך. אם כך הובנתי, אני מתנצל כמובן.

למעלה