עדשים ירוקות מבושלות של חברת שטראוס

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כשאתה קונה מוצר כזה תחזיק אותו ביד ותלחץ קצת. תראה אם החומר שבתוכו מתפזר או מוצק בגוש אחד. לפעמים הוא מוצק בגוש ולחיצה קטנה מפזרת אותו. תבדוק ככה עוד 2, 3 אריזות. אם כולם ככה אז רוב הסיכויים שהמוצר בסדר. אם פתאום יש חבילה שהמרקם מרגיש שונה, זה כנראה סימן לקלקול.

המקררים בסופר עם המוצרים האלה הם לפעמים מקררים פתוחים. ויש שם קירור שלפעמים הוא לא רציף. אז המוצר מפשיר קצת ואז קופא שוב במחזוריות המון פעמים.

לפעמים לקוח לוקח משהו ושם אותו בצד ושוכח ממנו. המוצר יכול להיות שעות בחוץ. ואז יש מצב שפתאום מישהו בסניף שם לב לזה ופשוט מחזיר אותו למקרר כאילו היה בחוץ 2 דקות. ראיתי מוצרים בחוץ ככה, אבל לא נשארתי לראות מה עשו איתם. אז זה סתם הדמיון המפותח שלי שחושב שיש מצב לתקלה כזאת.
המוצר הזה לא מוחזק בקרור, לא בסופר זה ולא בסופרים אחרים

רוב הזמן נח

Well-known member
המוצר הזה לא מוחזק בקרור, לא בסופר זה ולא בסופרים אחרים
אז הינה חלק בסיסי בכשל שגרם לקלקול. בדרך כלל קטניות שהם מוצר שכבר בושל, מוחזקים במקפיא. למשל האפונה הקפואה היא מוצר לגמרי מבושל ומוכן. צריך רק לחמם אותו ולאכול. אם מבשלים יותר מידי המוצר מאבד את הצבע שלו ואת הטעם הטרי שלו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא נשמע הגיוני...
המוצר של שטראוס נקרא "טעם הטבע" מיוצר בספרד ולא זקוק לקרור - גם קופסאות שימורי ירקות ופירות (אננס, אפרסקים, עגבניות, חומוס, אפונה, גזר ועוד) הם מוצרים מבושלים שלא נזקקים לקרור ומחזיקים מעמד שנים רבות - הם מבושלים בטמפרטורות גבוהות בתת-לחץ והחיידקים שבהן מתים. לא יודע אם הגיוני או לא אבל זה עובד - בעבר עסקתי בזה בביח"ר עסיס כשעוד היה ברמת גן.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
המוצר של שטראוס נקרא "טעם הטבע" מיוצר בספרד ולא זקוק לקרור - גם קופסאות שימורי ירקות ופירות (אננס, אפרסקים, עגבניות, חומוס, אפונה, גזר ועוד) הם מוצרים מבושלים שלא נזקקים לקרור ומחזיקים מעמד שנים רבות - הם מבושלים בטמפרטורות גבוהות בתת-לחץ והחיידקים שבהן מתים. לא יודע אם הגיוני או לא אבל זה עובד - בעבר עסקתי בזה בביח"ר עסיס כשעוד היה ברמת גן.
צודק. לגבי מה שסגור בקופסא הרמטית זה אכן אפשרי. אז אולי השקיות הללו באמת אמורות להיות אטומות ואולי יוסי צודק, כלומר, מסיבה כלשהי אירע "פנצ'ר" באחת האריזות. אז אם זה כך, תוכל באמת להחליף את המוצר בקופה הראשית ולסגור עניין.

trilliane

Well-known member
מנהל
צודק. לגבי מה שסגור בקופסא הרמטית זה אכן אפשרי. אז אולי השקיות הללו באמת אמורות להיות אטומות ואולי יוסי צודק, כלומר, מסיבה כלשהי אירע "פנצ'ר" באחת האריזות. אז אם זה כך, תוכל באמת להחליף את המוצר בקופה הראשית ולסגור עניין.
זה בדיוק מה שכתבתי... ברור שהאריזה נפגמה ואז עם הזמן המוצר יתקלקל (בהכרח). זה יכול לקרות תמיד, בכל מוצר של כל חברה, ובמקרים רבים אין לזה קשר לחברה עצמה אלא ל"תלאות" שעברו על האריזה אחרי שיצאה מהמפעל.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ואיך אפשר לדעת שזה אכן כך בלי לבדוק ?

רוב הזמן נח

Well-known member
במוצרים שצריכים קירור אחרי פתיחה יש כל מיני שיטות לבדוק שאין פנצר.

אם זה בקבוק, למשל קטשופ או מיונז שיש להם סגירת אלומניום שצריך לפתוח, קודם פותחים את הפקק המוברג. אחר כך לוחצים על הבקבוק. הסגר אלומניום צריך לעשות רעש או להתנפח קצת. או לעשות רעש כשהוא מתנפח קצת. זה מעיד שהמוצר תקין. אם הוא פגום ישמעו פסססססס. אני תמיד בודק. כבר קרה לי שפתחתי את הפקק והסגר אלומניום היה פתוח. מוצר כזה הוא מוצר פגום. עם מוצרים בבקבוק זכוכית שאי אפשר לפתוח את הפקק שמתברג כי הוא עצמו קשור לסגירת המוצר, הופכים אותם ונותנים מכות בתחתית. יש רעש אופייני שמעיד שהמוצר לא פגום ולא נפתח.

יוסי זיו1

Active member
נושא גז המגן הינו חובה בכל המוצרים המצוננים /מקוררים לשמירת איכות במיוחד שעוברים בישול/פיסטור,אני מכיר את הנושה כשבדתי עם מפעל פסטה מצוננת בצפון, כל אריזה שיצאה מהמכונה האוטומטית עברה באמבט מים וממש חיפשו אם יש פנצ'ר,והיה ומצאו בועות שמו בצד, ופתחו והעבירו שוב לאריזה .
מחוץ למפעל מיכל ענק של תערובת הגזים הזו עם צנרת ישר למכונת האריזה.

R 1 3

Well-known member
תקנה רק סנפרוסט (תנובה). אני גם אוהב עדשים כאלו ושעועית מכל מיני סוגים

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תקנה רק סנפרוסט (תנובה). אני גם אוהב עדשים כאלו ושעועית מכל מיני סוגים
הלוו איש יקר,
את מי זה מעניין אם אתה אוהב עדשים כאלו ושעועית לכל מיני סוגים? זה ממש לא שייך.
ולמה שברזילי יעדיף לרכוש סנפרוסט (תנובה) ולא שטראוס? לא נראה לי שמתפקידך לייעץ לו מה לקנות. לכל אחד מאיתנו ישנה הזכות לבחור במוצר ובמותג העדיפים עליו, ובדיוק לשם כך קיים מבחר של מוצרים וקיימת תחרות בין היצרנים והיבואנים.
ולאחר שדאגתי להסביר לך את הנקודות האלה (ללא כל רצון לפגוע בך חלילה), נסכם, שלברזילי עומדות כל הזכויות לבחור בדיוק במה שהוא בחר, ואחרי שעשה את בחירתו, נותר רק לברר, האם ידידנו יוסיזיו צדק, וכל הסמטוחה נוצרה "בגלל מסמר קטן" שפינצ'ר את האריזה (מקרה נדיר, אבל לא מקרה שמעיד על תקלה חמורה, כל עוד המוצר נסע על מסוע פס הייצור)... לכן, השאלה אם יש לבדוק את המוצר בדיקה תחת מיקרוסקופ, או להסתפק רק בפיצוי הנדיב שאשת שירות הלקוחות הציעה ליקירנו ברזילי תספיק, זו בעצם השאלה העקרונית שמר ברזילי צריך לשקול את התשובה לגביה.

R 1 3

Well-known member
הלוו איש יקר,
את מי זה מעניין אם אתה אוהב עדשים כאלו ושעועית לכל מיני סוגים? זה ממש לא שייך.
ולמה שברזילי יעדיף לרכוש סנפרוסט (תנובה) ולא שטראוס? לא נראה לי שמתפקידך לייעץ לו מה לקנות. לכל אחד מאיתנו ישנה הזכות לבחור במוצר ובמותג העדיפים עליו, ובדיוק לשם כך קיים מבחר של מוצרים וקיימת תחרות בין היצרנים והיבואנים.
ולאחר שדאגתי להסביר לך את הנקודות האלה (ללא כל רצון לפגוע בך חלילה), נסכם, שלברזילי עומדות כל הזכויות לבחור בדיוק במה שהוא בחר, ואחרי שעשה את בחירתו, נותר רק לברר, האם ידידנו יוסיזיו צדק, וכל הסמטוחה נוצרה "בגלל מסמר קטן" שפינצ'ר את האריזה (מקרה נדיר, אבל לא מקרה שמעיד על תקלה חמורה, כל עוד המוצר נסע על מסוע פס הייצור)... לכן, השאלה אם יש לבדוק את המוצר בדיקה תחת מיקרוסקופ, או להסתפק רק בפיצוי הנדיב שאשת שירות הלקוחות הציעה ליקירנו ברזילי תספיק, זו בעצם השאלה העקרונית שמר ברזילי צריך לשקול את התשובה לגביה.
עובדה תתפלא.. קונים מוצר מזון בגלל שנהנים ממנו ולא כדי לחפש את החברה ולערוך איתה מו״מ.
אז כדי לחסוך להבא הצעתי אלטרנטיבה. שים לאיש חוץ ממך לא מפריעה ההצעה שלי.
כפי שאני לא רואה בדיווח כוונה לפגוע בשטראוס (אפילו מחזיק במניה שלה) כך ההצעה שלי לא נועדה לעשות פרסום לתנובה.
יכולתי לדווח על מוצרים אחרים שקניתי והיה בהם עובש בגודל של סלע אבל אלו לא רלוונטיים לעדשים הנ״ל.
מה שקפוא מבטיח לרוב איכות טובה יותר.
מנסיון עם סלטים מקולקלים שלהם - הם שולחים שובר זכוי לקבלת מוצרים שלהם בשופרסל - לא ממש נדיב
ומוגבל לפריטים רלוונטיים.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
עובדה תתפלא.. קונים מוצר מזון בגלל שנהנים ממנו ולא כדי לחפש את החברה ולערוך איתה מו״מ.
ברור. אבל לכל אחד מאיתנו יש את הטעם שלו. מו"מ "נולד" רק בגלל ליקוי. על זה אין כל וויכוח.
אז כדי לחסוך להבא הצעתי אלטרנטיבה. שים לאיש חוץ ממך לא מפריעה ההצעה שלי.
ההצעה שלך לא הפריעה לי, למעט העובדה, שהאיש בחר במוצר X ושיקוליו היו עמו. אולי נהנה ממנו בעבר? אולי המחיר? אולי גוון האריזה. זה ממש לא חשוב ולא רלוונטי לשיח שכאן.
כפי שאני לא רואה בדיווח כוונה לפגוע בשטראוס (אפילו מחזיק במניה שלה) כך ההצעה שלי לא נועדה לעשות פרסום לתנובה.
יכולתי לדווח על מוצרים אחרים שקניתי והיה בהם עובש בגודל של סלע אבל אלו לא רלוונטיים לעדשים הנ״ל.
מה שקפוא מבטיח לרוב איכות טובה יותר.
כן. רק שכפי שכתב פותח השרשור, לא מדובר במוצר שאמור להיות בהקפאה. אבל גם זה לא חשוב. חשוב שהמוצר הגיע פגום.
מנסיון עם סלטים מקולקלים שלהם - הם שולחים שובר זכוי לקבלת מוצרים שלהם בשופרסל - לא ממש נדיב
ומוגבל לפריטים רלוונטיים.
נכון ולא שייך לדיון. מה ששייך לדיון, זה האם יש צורך לבדוק מה קרה ולמה, או שפשוט להשלים עם העובדה שדברים כאלה "קורים אחת ל... " וחוצמזה הכל בסדר ואין צורך לבדוק על שום מה ולמה. זה הכל.

R 1 3

Well-known member
אבל לכל אחד מאיתנו יש את הטעם שלו.
טוב ממש עשית צחוק.. איך יש את הטעם שלו? אולי לא טעם? אני לא טעמתי את אלו של שטראוס.
לכן לא יזיק לך פעם (אני אופטימי) לצאת מהווכחנות. הנסיון לפרק הודעה לא מוציא את העוקץ ממה שהבהרתי.
זהו פורום צרכנות. לא נתקעים על מה שלך נראה רלוונטי . לא מתאים לך דלג.
לא כתבתי את ההצעה עבורך. לסיכום אם היה קונה סנפרוסט - לא היה מסתבך מראש.

R 1 3

Well-known member
האם יש צורך לבדוק מה קרה ולמה, או שפשוט להשלים עם העובדה
שוב יש לך בעיה בהבנת הנקרא - זהו פורום צרכנות מה שרלוונטי הוא לקבל מוצר משתלם וטוב
מה רלוונטי לבדוק מה קרה? אתה מכון התקנים? אתה משרד הבריאות? תוכל להשפיע על קו היצור?
הייתי אומר זה בדיוק מה שלא רלוונטי למי שסה״כ קנה שקית עדשים ולא רוצה להקלע לחוויה הזאת שוב
הפורום לא אמור להיות מפקח ארצי למוצרים ומספק תעודת תקינות - מוצר מקולקל מדווחים ומקווים לפצוי
בנוסף מפרסמים ברשת למען יראו ויראו.. התגובה הכי רלוונטית היא להציע מוצר מקביל טרי וטוב - זה יעזור
לכולם יותר מלהתעסק עם חברה כמו שטראוס.

למעלה