עד איזה דור יימשך הנושא העדתי?יהודי או ישראלי

Jake Speed

New member
וסבתא שלי, עליה השלום היתה אומרת

"היהודי צריך להסתכל על הגוי דרך הכוונת של הרובה".

אבל אולי היא היתה שרוטה.
לך תידע איך רצח של בעל וילד משפיעים מוזר על אנשים.

Aronsona

New member
אין לי ספק כלל שזה היה נכון לתקופה הזו

ובוודאי אחרי רצח כזה. דברים השתנו. אנשים השתנו ואין ספק שהמודעות השתנתה.

Jake Speed

New member
האות שלפני חית באות שלפני פא

(כי רינתי לא מרשה לי לקלל פה).

בני אדם לא משתנים.
וכבר אמר סנטיאנה: "מי שאינם יכולים לזכור את העבר, מועדים לחזור עליו"

Aronsona

New member
כמו שאמרתי מראש. אסור לשכוח את העבר

והאנשים שחיים שם היום שונים מהנאצים. להזכירך לא כל 90 מיליון הגרמנים היו נאצים.

מעניין אותי אם בנשמתך אתה יהודי יותר מישראלי

אבל ייתכן שאסור לתהות כאן בשאלות כאלו,אז עזוב..

אוקיי,אז אקרא לך:הכנעני
או בכינוי חיבה:רטוש

אפשר לטמון את הראש בחול

אבל עדיין יש אפליה כלפי מזרחים,
וכן, גם אם זה לא ממוסד ומכוון(ואני בספק)עדיין כשרואים את המציאות בשטח והנתונים על מי נמצא בעמדות המפתח וכמה בוגרי אוניברסיטאות מזרחים לעומת אשכנזים וכו' מבינים הכל,
גם המשפט מכיר באפליה בתוצאה-ברגע שיש פער גדול מדי בתוצאה גם אם בתהליך עצמו לא נעשה משהו לא בסדר זה מצדיק ודורש שינוי...
האפליה של המזרחים לא פחותה מאפליית הנשים ובכל זאת מרבים כל כך לטפח את נושא אפליית הנשים(בגלל הלובי החזק של הפמיניזם הרדיקלי)ולהחניק ולהתעלם מאפליית המזרחים בגלל שלאשכנזים זה לא נוח...
אז זה המצב,
אבל כמובן שאפשר לטמון את הראש בחול...

בוקר טוב,מי שחפץ להיות מופלה-יהיה כזה.

מה תספר לילד בן למשפחת נשואי תערובת?האם תספר לו שאביו(ה"אשכנזי")בא ממשפחה שלטת בהווי המדינה ואמו(ה"מזרחית")באה מקיפוח,האם זה מה שתספר לאותו ילד?
לצורך הענין,אפשרי כמובן שהאם תהיה יוצאת גלות אשכנז והאב מהמזרח וכיום שניהם חיים בארץ והם ישראלים לכל דבר.
עד מתי תרצה לשאת את אותן תחושות אפלייה?האם זה מקדם אותך אל עבר עתיד טוב יותר?

go ask alice

New member
אני גדלתי במשפחה

מרוקאית ומעולם לא אמרו לי שאני יותר ממישהו אחר או פחות ממישהו אחר, או שאני מופלית לרעה, את כל זה הזדעזתי ללמוד בתוך החברה הישראלית, בלימודים ועבודה.
אני אפילו מכירה בנות שמשקרות על העדה שלהם רק כדי שלא יתנו להם יחס שונה :|. אני תמיד אמרתי שאני מרוקאית, אומנם יש הרבה דברים שאני לא סובלת ולא מקבלת בדפוסי התנהגות אצלם, אבל זה מי שאני.
הכי מגעיל אותי אלה שלא מאמינים שאני מרוקאית ושואלים אותי "ליתר ביטחון" משני הצדדים?

הכל ענין של גישה וזה ממש לא משנה מאיפה באתי.

אנשים שלקחו אחריות על חייהם הצליחו וזה ממש לא שינה מה היה מוצא הוריהם.קיפוח תמיד יכול להתקיים,השאלה אם נטפח את הקיפוח,או אם נפרוץ קדימה אל עבר גורל אחר-הכל תלוי בעיקר בנו!

go ask alice

New member
אם תקראי את ההודעה הבאה שלי- היית מבינה

שזה בדיוק מה שאני חושבת...

go ask alice

New member
ממממ

(אני מקווה שלא יתקפו אותי בגלל כנות) אבל אני חושבת שברגע שאשכנזים יהיו פתוחים יותר ולא יכחישו את הקיימות של השד העדתי אז יהיה לאן להתקדם. בדרך כלל מזרחיים יותר כנים ופתוחים לדבר על העניין אבל אשכנזים מעמידים פנים שזה בכלל לא קיים ובכך מונעים דו שיח והתקדמות לקראת מניעה של השד העדתי.
תמיד שיצא לי לדבר עם אשכנזים על הנושא, הם נטפלים במשפט של "מי שרוצה להרגיש מקופח ירגיש ככה" ועוד כאלה...

*הסיבה שאני משתמשת ב'אשכנזים' ו'מזרחים' זה רק כדי להיות ברורה
*ואני לא מכלילה, אני מדברת על הרוב הגורף שיצא לי לדבר איתם על העניין

בכל מקרה, אנשים שהם טובים בבסיס שלהם זה לא ישנה להם מאיפה אתה ומי אבא שלך, וזה משליך על שאר האופי שלהם. יש עקיצות כל הזמן אבל אין לי בעיה עם זה כי אני מבינה שזה תוצאה של שנים של בדיחות סטיגמות ועוד....(לא מקבלת את זה, אבל מבינה)
אם וכאשר אני אהיה אמא אני אומר לילד שלי שהוא יכול להיות מה שהוא רוצה, ושיזכור שאף אחד לא יוכל להגיד לו שהוא לא יכול להיות או לעשות משהו, ואם איזה מישהו יצחק עליו או יזלזל בו בגלל עניין עדתי, זה בעיה קטנה של המישהו הזה, ולא שלו.

ברוכה הבאה, הרשי לי להשיבך.

אין אני אשכנזיה, ואין אני מזרחית. פטורה משיוך עדתי, למזלי.
שד העדתי קיים אך ורק אם בוחרים להוציאו מן הבקבוק.
האם לא התקיימה אפליה, האם לא היתה גזענות? כן, היתה והתקיימה.
נכון לימים אלו, אפליה וגזענות מופנת כלפי כמעט כל המגזרים,
ולוקחים בה חלק גם המזרחים.
כדאי מאוד לזכור זאת, ולהבין שאין זה מקדם איש.

go ask alice

New member
תודה

ואני מסכימה שכמעט כולם לוקחים חלק בזה.
והשד העדתי לא קיים רק אם בוחרים להוציא אותו, הוא נמצא שם כל הזמן והוא משפיע על היחס והאי שיוויון כלפי אנשים שונים. אולי מדברים עליו כשבוחרים להוציא אותו- אבל הוא קיים שם במחשבות של כמעט כולם, מה שעצוב בעיניי, אבל לצערי הורגלתי להבין את זה במדינה הזאת.

אני מאמינה שמי שמרגיש מסכן ורע עם עצמו, לרוב זאת בחירה שלו להרגיש ככה, ולפעמים אין בינה קשר בעליל למציאות. לדוגמא, קרה לי בעבודה קודמת שהמנהלת ביקשה ממני להיות לתקופה מסוימת בתפקיד "נמוך יותר"(למרות שאין ממש הבדל הייתי בשני המקומות) בגלל שהיא לא רוצה שעובדת ערביה תרגיש מסכנה שהיא צריכה לעשות את התפקיד הזה, מצד שני זה התפקיד שאליו היא רצתה להתקבל. הסכמתי. גם בגלל שאין לי בעיה לתמוך בהעדפה מתקנת, וגם למען הסיכוי הקטן שהיא באמת מרגישה ככה- למרות ששוב, זאת העבודה וכולם עושים אותה...

למעלה