לשרוף מערכת יחסים:
אני מביט עליה מביטה עלי, אני משחק עם המילים בראש. "אתה סגור אלי, ספר לי משהו חדש..." שאלה וחום ידה חימם את ליבי. רוח קלילה פרעה את שיערה וכל גופה מכורבל לגופי. איך אתה אומר לעיניים חומות כל כך וידים קטנטנות שלעיתים מרגישות שהן חמזיקות את עולמך, את האמת לגבי הדברים? זה התחיל מהצגת ביה"ס, לא הכרתי את האנשים מהשיכבה ולא היה איכפת לי ממהם, גם כך הרגשתי שאין לי על מה לדבר איתם, מה הם מבינים על החיים? באותו היום היו בחינות לשחקנים להצגת סיום ולי זו הייתה שעה חופשית על חשבון שיעור, אז למה לא? הבחנתי בה עד שהיינו על הספסלים, היא הייתה יהירה ועוקצנים, היא התרוצצה לה מסביב והתיחסה לכולם כאילו היא אחראית עלינו ושהכל יתקיים על הצד הטוב ביותר, היא הרגיזה אותי מידיי, ואז היא העיפה אלי מבט וחייכה. לא ידעתי איך מגיבים, היה בה משהו מרגיז אך גם היה בה משהו סקסי, משהו לא הגיוני ואולי פסיכופטי מעט. כמו כנפי עש בוערות באש פתילה מוחי קדח, משהו בי רצה בה כל כך וגם לפגוע בה. היא הסתה את המבט. אני לא צריך שעורי דרמה כדי לשחק דמות, בכל פעם שרציתי משהו יראה הוצאתי את חלק מתוכי, מה יש בה שאוכל למשוך אותה אלי? בשקט בשקט הנחתי לה (מלכודת) בראשי... במיונים עצמם כל אחד קרא קטע ומי שרצה הביא משלו, חיכיתי לראות את הצעד שלה. היא עלתה זקופה בצעד קליל, ישרה פנים אל הקהל והחלה לקרוא קטע מ"בדמי ימיה", ראיתי איך היא הופכת לדמות הבת וכמהה למשהו שהוא לא בשבילה, אך היא לא הספיקה לסיים ולהגיע אל מותה כאשר הבמאי התערב ואמר שהיא התקבלה. אני לא אשכח איך שדמות חפופת ראש שינתה פניה ליהירה. רצתי לסיפריה וחטפתי ספר ורצתי בחזרה לשנן את המונולוג שלי, התור התקצר לאט לאט... זה היה רובין הוד שהציל אותי, הייתי "צריך" עלמה, שאלתי אותה בחיוך מה דעתה, והיא הסכימה. אני לא זוכר מה נאמר באותן שורות והיכן הפסיקו אותנו, אך היא אמרה שהיא תשמח אם שנפגש, ונתנה לי את הטלפון שלה. הכל בעדינות - מילים רכות וחדות לסקרנות מילים קשות ושטוחות להסוואה מילים שואלות לדיקדוק תככים בתוך תככים וערום מן הנחש. אך ככול שהוספתי לחקור, קליפה אחר קליפה, גיליתי כי האדם הישנו בה, הוא אינו שונה מכל אדם שחי בבדידות. ליבי יצא אליה. אני מביט עליה מביטה עלי, אני משחק עם המילים בראש. "אתה סגור אלי, ספר לי משהו חדש..." שאלה וחום ידה חימם את ליבי. "בואי נרתיח את המים בנינו" אמרתי לה וסיפרתי לה על כי בכל הכרותי איתה רציתי לדפוק לה סטירה, וכעשיו זה כבר עבר לי ולא עוד... היא משכה את ידה ממני ושאלה "האם זה כל מה שהייתי בשבילך עכבר מעבדה?" רוח קלילה פרעה את שיערה וכל גופי מכורבל. איך אתה אומר לעיניים חומות כל כך וידים קטנטנות שלעיתים מרגישות שהן חמזיקות את עולמך, את האמת לגבי הדברים?