עד כמה סביר להשקיע בצורה???

judi1

New member
עד כמה סביר להשקיע בצורה???../images/Emo65.gif

תחילה אבהיר לכם כי באירוחים ובמשלוחי עוגות למיניהם, אני מקפידה על אסטתיקה המושלמת בעיני. - כך לדוגמא נסעתי אתמול במיוחד, לשתי חנויות בשוק אגריפס,לבחור סלסלות נצרים יפיפיות לתכולת עוגות ועוגיות וכן לגבעת שאול, לחנות חד פעמיים לבחירת מנז'טים איכותיים. לא בזה מדובר. מדובר בגבול אליו שווה להגיע בהשקעה ובעיצוב. וכדי להבהיר את שאלתי אתן דוגמא טרייה מאמש: החלטתי להכין טארטלטים מיניאטוריים של שקדים (קוטר חיצוני: 3.5 ס"מ), הכנת 72 טארטלטים כאלה ארכה לי לפחות שעתיים. יצאו נהדר. יפים. נימוחים. טעימים. אבל.. במחשבה שנייה: אם הייתי מכינה את אותו דבר על משטח פיירקס, חותכת לריבועים קטנטנים לאחר האפייה, ומכניסה למנז'טים קטנים, היה לוקח לי חצי שעה, מבלי שבעצם,יהיה הבדל משמעותי בצורה. - ההבדל היחיד שאני יכולה להעלות על הדעת הוא במרקם ובטעם: - בעוד שבטארטלט הזעיר ישנה דופן של בצק פריך המהווה ניגוד למרקמו הרך של המילוי,ולטעמו , הרי שבריבוע חסרה הדופן הזו. זה כל ההבדל בעיני. מה דעתכם? עד כמה מוצדקת השקעת הזמן הזה ועד כמה עדיף להכין בו פריטים נוספים? ..אחד הפתרונות שעולה בדעתי ברגע הכתיבה זה לקחת עוזר טבח(ית). - נגיד לשלם לבן הצעיר שלי שכר סטודנט, כדי שיקרוץ את העיגולים מהבצק שהכנתי ורידדתי ויכניס אותם לתבניות המשומנות.. זו אולי הפשרה.. מה אתם אומרים?
 

keren1

New member
ג'ודי

אני מבינה מתוך דבריך שהמשלוחים ועוגות מיועדים למכירה? באם כן אז רמת הביצוע והגימור צריכה להיות גבוה. המוצר הסופי הוא בעצם הכרטיס הביקור שלך, ולכן צריך לשקף אותך. בנוסף הייתי גם מוסיפה את הזמן (או עלות עובד) שאת משקיעה במוצר בתמחורו. מצד שני יש גם כאלו שמוכרים עוגיות/עוגות לפי האופציה השניה שהזכרת. גם הם מוכרים! אבל עם פשרה על זמן + כסף. אני חושבת שגם אופציה זאת משקפת את קהל הלקוחות שלהם, שהגימור הסופי לא כל כך חשוב להם. לפי דעתי האישית... תמשיכי כמו שאת עושה...
 

genoise

New member
השמיים הם הגבול

שאלה בעייתית. אם תשאלי אותי אז אומר בשליפה שמבחינתי אין גבול. אבל... הגבול הזה קצת נזיל כי ייתכנו מצבים שבהם לא יהיו לי כל התנאים האובייקטיבים ליצירת משהו "מושלם". אני חושב שאין תשובה אבסולוטית באשר ל"עד כמה שווה להשקיע במראה". זה תלוי: זה תלוי בזמן, זה תלוי בחשק, זה תלוי בעד כמה זה שמקבל יודע להעריך מראה, זה תלוי בעד כמה הוא חשוב לך, זה תלוי באמצעים שעומדים לרשותנו ברגע ההכנה (כבר יצא לי להכין דברים בבתים של אחרים, ובגלל שהיו חסרים לי כלים נאלצתי לעגל פינות), זה תלוי במה תרוויחי מזה (לאו דווקא כסף)... זה תלוי בפרפקציוניזם שלך... זה תלוי... אודה שאני באופן אישי נגוע בפרקציונזם מטורף
ובכל מה שקשור למראה אינני מוותר. תמיד אנסה להוציא את הטוב ביותר שאני יכול בתנאים הנתונים. גם אם זה מישהו שלכאורה לא מעריך מראה (ולא טעם). וזה לא משנה לי (לפחות בשלב הזה) אם מדובר במכירה או בנתינה. אני פשוט נהנה מזה. עניין של אופי.
אני גם מאמין גדול בלתת חשיבות לתוכן ונוטה להיות מינימליסט במידה מסוימת בדרך ההגשה. אני אמנע מלהגיש את מעשה ידיי בכלי הגשה/אמצעי הגשה מורכב ומקושקש. אשתדל תמיד לבחור כלי שלא מתחרה ב"דבר עצמו", אלא מבליט אותו. ההשקעה האמיתית תהיה ב"יצירות". (במקביל, אין להתעלם מהעובדה שלכלי ההגשה שבוחרים יש חשיבות לא מעטה במה שה"מוצר" המוגמר ישדר) אחזור רגע לטארטלטים: ונגיד שהיית מכינה אותו דבר על משטח פיירקס... מה היית עושה עם מילוי לא יציב אחרי החיתוך?... ונגיד שהמילוי היה יציב... אז היית חותכת בסיום ההכנה לריבועים...ואז מה?... כל הבסיס של הבצק הפריך היה נשבר מהחיתוכים וחצי מהכמות לא היית בכלל מעיזה להגיש?...
אני דווקא כן מוצא הבדל משמעותי בצורה בין טארטלט לבין ריבועים בתוך מאנז'טים. יותר מזה, אני אפילו מוצא הבדל במשמעות, ובציפיות שנוצרות אצל מי שרואה ואח"כ אוכל. עוזר טבח זה אפשרות. אבל צריך כזה שיודע לעשות את העבודה. יש כלי עבודה שונים ומשונים שמקלים את החיים בהכנה של כמויות
. הבעייה היא שהם נמכרים במחירים מאד גבוהים – זה בגלל שמי שרוכש אותם הוא בד"כ מקצועי, ועושה מהם פי ארבעים כסף מהמחיר שלהם. אז הוא מוכן לשלם.
 

judi1

New member
בוא נמשיך עם העקרון של:..

..להגיש את האוכל על כלים ניטרליים שידבר בשם עצמו. גם אני, רוב הכלים שלי שקופים וחלקיים ומינימליסטים. אולי בגלל שזה הסיגנון שלי , ואולי כי האוכל יפה בעצמו ואינו דורש יפוי... על כל פנים, על אותו עקרון נראה לי ,לפעמים,שלא שווה להשקיע שעות על איזה עלעל קישוטי שאינו תורם למהות הטעם. המנה תהיה יפה ואסטתית גם בלעדיו. והפרפקציוניזם גורם לנו לעיתים להתפרק. יש לו מחיר לפרפקציוניזם. ולזמן שלנו, יש גם יש גבול...
 

genoise

New member
יש להבדיל בין עלעל קישוטי

לבין משהו שהוא מהותי למאפה. אני לא רואה בדופן של טארטלט עלעל קישוטי. לדופן יש תפקיד/מהות מלבד תרומה לטעם ולמראה. היא נועדה להחזיק קרמים לא יציבים שמצריכים אפייה או כאלה שלא מצריכים אפייה. אז נכון, במקרה של קרם שקדים אפוי התפקיד שלה פחות חשוב אבל עדיין זה מה שהופך את הדבר ל"טארטאלט, איזה יופי... איזו השקעה" ולא למשהו עם אופי יותר מסחרי. העלעלים הקישוטיים לדעתי, הם דברים כמו סלסולי שוקולד, טווילים, עלי מנטה, קישוטי סוכר, צורות זילוף... אלה הדברים שנותנים את הטאצ' הסופי. הם לא חלק הארי של העבודה והם לא אלה שגוזלים את רוב הזמן. אם כבר הגעתי למצב שבו אני יכול לשים את העלעל הקישוטי אז לא אהסס לשים אותו. מה גם שחלק מהם אפשר להכין מראש ולשלוף ברגע המתאים. אני בהחלט מסכים שלפרקפקציוניזם יש מחיר (שלמדתי לחיות איתו והיום אנחנו חברים טובים)... אני מסכים שיש גבול לזמן שלנו ואם אני מרגיש שאני מגיע למצב של "התפרקות" אזהר שבעתיים... יחד עם זאת, ובמגבלות הללו - אני מנסה להוציא את הטוב ביותר בעיניי. אם אמשיך בחשיבה הזו, הייתי מנסה למצוא פתרון לריבועי השקדים שלך, שיהפוך אותם למשהו יותר ביתי וחמים... פתרון פשוט וקל הוא להניח במרכזו של כל ריבוע כזה מעל הקרם שקד אחד שלם... נראה לי שזה יתן מראה קצת יותר אישי וחמים... תרשי לעצמך לפספס לפעמים בהנחה של השקד... זה ידגיש עוד יותר את העובדה שמדובר במאפה בייתי...
 

judi1

New member
תודה genoise

ואכן, מעל קרם השקדים מתנוססים חצאי שקדים מולבנים. ..הרי אי אפשר בלעדיהם בכל עוגיית שקדים שהיא..
 

judi1

New member
קרם שקדים.

90 גרם סוכר. 50 גרם חמאה. קליפת לימון מגורדת. 2 ביצים. 80 גרם שקדים מולבנים טחונים. 1/4 כוס סולת. 2 כפות מיץ לימון. תמצית שקדים מרים מאיכות משובחת. מקציפים חמאה, סוכר, וקליפת לימון. מוסיפים ביצה אחרי ביצה. מוסיפים שקדים, סולת ומיץ לימון. ביי.
 

judi1

New member
הכי טוב של FAUCHON.

אצל מר קייק: יש של VANINE . בכל אופן לא בסופר. אפשר גם להכניס שקד מר במקום.
 

terroir

New member
יש גם תמצית טבעית טובה של מקורמיק

אני הבאתי מארה"ב בזמנו. מישהו ראה אותה בארץ באיזה מקום?
 
למקורמיק בארץ יש מגוון קטן יחסית של

מוצרים ממגוון המוצרים. בדרך כלל ברשתות הגדולות לצידם של תבליני טעם וריח
 

genoise

New member
תמציות McCormick

אני באופן אישי לא עובד איתן. אבל מאחר שהסתקרנתי, נכנסתי לאתר שלהם. ראיתי שיש להם תמציות טעם עם זהות כפולה: תמצית טבעית, ותמצית מלאכותית... הכל בסדר, חוץ מהקטע המכשיל שחלק מהאריזות נראות כמעט אותו דבר. וודאו שאתם רוכשים Pure ולא Imitation. (לדוגמא: תמצית שקדים טהורה מול תמצית שקדים מלאכותית)
 
למעלה