עד כמה סביר להשקיע בצורה???../images/Emo65.gif
תחילה אבהיר לכם כי באירוחים ובמשלוחי עוגות למיניהם, אני מקפידה על אסטתיקה המושלמת בעיני. - כך לדוגמא נסעתי אתמול במיוחד, לשתי חנויות בשוק אגריפס,לבחור סלסלות נצרים יפיפיות לתכולת עוגות ועוגיות וכן לגבעת שאול, לחנות חד פעמיים לבחירת מנז'טים איכותיים. לא בזה מדובר. מדובר בגבול אליו שווה להגיע בהשקעה ובעיצוב. וכדי להבהיר את שאלתי אתן דוגמא טרייה מאמש: החלטתי להכין טארטלטים מיניאטוריים של שקדים (קוטר חיצוני: 3.5 ס"מ), הכנת 72 טארטלטים כאלה ארכה לי לפחות שעתיים. יצאו נהדר. יפים. נימוחים. טעימים. אבל.. במחשבה שנייה: אם הייתי מכינה את אותו דבר על משטח פיירקס, חותכת לריבועים קטנטנים לאחר האפייה, ומכניסה למנז'טים קטנים, היה לוקח לי חצי שעה, מבלי שבעצם,יהיה הבדל משמעותי בצורה. - ההבדל היחיד שאני יכולה להעלות על הדעת הוא במרקם ובטעם: - בעוד שבטארטלט הזעיר ישנה דופן של בצק פריך המהווה ניגוד למרקמו הרך של המילוי,ולטעמו , הרי שבריבוע חסרה הדופן הזו. זה כל ההבדל בעיני. מה דעתכם? עד כמה מוצדקת השקעת הזמן הזה ועד כמה עדיף להכין בו פריטים נוספים? ..אחד הפתרונות שעולה בדעתי ברגע הכתיבה זה לקחת עוזר טבח(ית). - נגיד לשלם לבן הצעיר שלי שכר סטודנט, כדי שיקרוץ את העיגולים מהבצק שהכנתי ורידדתי ויכניס אותם לתבניות המשומנות.. זו אולי הפשרה.. מה אתם אומרים?
תחילה אבהיר לכם כי באירוחים ובמשלוחי עוגות למיניהם, אני מקפידה על אסטתיקה המושלמת בעיני. - כך לדוגמא נסעתי אתמול במיוחד, לשתי חנויות בשוק אגריפס,לבחור סלסלות נצרים יפיפיות לתכולת עוגות ועוגיות וכן לגבעת שאול, לחנות חד פעמיים לבחירת מנז'טים איכותיים. לא בזה מדובר. מדובר בגבול אליו שווה להגיע בהשקעה ובעיצוב. וכדי להבהיר את שאלתי אתן דוגמא טרייה מאמש: החלטתי להכין טארטלטים מיניאטוריים של שקדים (קוטר חיצוני: 3.5 ס"מ), הכנת 72 טארטלטים כאלה ארכה לי לפחות שעתיים. יצאו נהדר. יפים. נימוחים. טעימים. אבל.. במחשבה שנייה: אם הייתי מכינה את אותו דבר על משטח פיירקס, חותכת לריבועים קטנטנים לאחר האפייה, ומכניסה למנז'טים קטנים, היה לוקח לי חצי שעה, מבלי שבעצם,יהיה הבדל משמעותי בצורה. - ההבדל היחיד שאני יכולה להעלות על הדעת הוא במרקם ובטעם: - בעוד שבטארטלט הזעיר ישנה דופן של בצק פריך המהווה ניגוד למרקמו הרך של המילוי,ולטעמו , הרי שבריבוע חסרה הדופן הזו. זה כל ההבדל בעיני. מה דעתכם? עד כמה מוצדקת השקעת הזמן הזה ועד כמה עדיף להכין בו פריטים נוספים? ..אחד הפתרונות שעולה בדעתי ברגע הכתיבה זה לקחת עוזר טבח(ית). - נגיד לשלם לבן הצעיר שלי שכר סטודנט, כדי שיקרוץ את העיגולים מהבצק שהכנתי ורידדתי ויכניס אותם לתבניות המשומנות.. זו אולי הפשרה.. מה אתם אומרים?