עד מתי!!!

Dr Carter

New member
עד מתי!!!

אני כותב הודעה זאת מתוך כאב,מתוך סף עגום של ייאוש.כולנו שותפים לדרך,שותפים לחלום- להציל,לרפא.מוכנים אנו להקדיש את חיינו למקצוע זה,לא מתוך תאוות בצע או רצון להתבלט,אלא מתוך תחושת שליחות גמורה. מזה כמה שנים הסכמים לקבלה לרפואה עולים בצורה מפחידה.אם לפני כ-8 שנים התקבלו מועמדים עם פסיכומטרי של כ-690 (שאז היה נחשב גבוה ביותר)הרי שמעוד שנה ייאלצו האוניברסיטאות למצוא לעצמן תירוצים חדשים,כי אין לאן לעלות מכאן.הדבר שהכי כואב לי הוא לראות אנשים מוותרים,אנשים שליבם נשבר כי אינם יכולם להגשים עם חלומים ובעצם בוחרים בחיי חרטה ,כי הרי תחושת הפספוס לא תעזוב אותם לעולם.בושה למדינה בה מי שאינו עשיר אינו יכול להיות רופא כי הרי שמי שמעוניין ללמוד בחו"ל(ב99% בלית ברירה)צריך להיות אדם מבוסס ביותר כי ההוצאות הן עשרות אלפי שקלים לשנה..ומי שמעוניין ללמוד בארץ בכל זאת נאלץ להכנע למזימה הזאת שנקראת מכוני ההכנה הפרטיים(אין בכוונתי להשמיץ,הם מתפרנסים בכבוד)כי מי שרוצה ציון שנדרש בפסיכומטרי או בבגרויות נאלץ לשלם אלפי שקלים על הכנה כלשהי. ושוב מעגל הקסמים חוזר לו ואנשים צעירים ומלאי מרץ מבלים את מיטב שנותיהם בשיפור בגרויות ופסיכומטרי ורובם נשארים לבסוף חסרי כל ונאלצים להתפשר,דבר שיעלה להם ברגשות אשם קשים במשך כל חייהם,כי ידוע לכולם שאין תחליף לרפואה למי שחפץ בה באמת.תאמינו לי ניסיתי את מיטב מרצי בלשקר לעצמי שאוכל לעסוק במשהו אחר,אבל אין זה אפשרי. מדינת ישראל אינה דואגת כלל וכלל לעתודת הרופאים שלה ואף מסתמכת כמעט בגלוי על סטודנטים ששבים מחו"ל...רבים מאלו מאוכזבים כ"כ מהמדינה שאינה מאפשרת להם להגשים את חלומם בגבולותיה ובוחרים להשאר בחו"ל וכך מאבדת ישראל את מיטב בניה..כואב לי שמדינה כ"כ נאורה,מסתמכת על מספרים על מנת למדוד את מועמדי הרפואה שלה..אפילו בארה"ב מבחן הכניסה מבוסס על חומר ולא על נתונים מספריים. רוב מדינות המערב פיתחו שיטות סינון יעילות אחרות אשר נותנות הזדמנות להגשמת החלום.ברוב מדינות אירופה הכניסה היא כמעט חופשית והסינון מתבצע בשנים הראשונות. אין שוב הבטחה או הגיון שאדם עם 780 פסיכומטרי יהיה רופא טוב.רופא טוב הוא קודם כל אדם טוב. עם יחסי אנוש מעולים,הומור ורגישות,ולא יכולת לזכור מאות מילים בארמית... אני קורא לציבור החולמים להתעורר! עד שלא נקים קול זעקה הסכם רק ימשיך לעלות ועוד ועוד אנשים לא יזכו להגשים את חלומם! זאת מדינה חופשית,יש לכל אחד מאיתנו כוח רב! אנו כציבור המועמדים צריכים להתאגד ולהלחם בממסד,עד אשר ישונו שיטות הסינון הקרות,ויווספו עוד מקומות בפקולטות השונות(אם תירוץ התקציב לא מאפשר כביכול פתיחת פקולטות נוספות)יש לנסות ולהחתים עצומה,לעתור ולכתוב מכתבים לשרת החינוך וכו'! חבר'ה,זה העתיד שלנו,החלום שלנו,אל לנו לוותר עליו! שלכם,רועי.

asiuta

New member
צודק!

למה לו לשתות כוס מים ולהרגע? הבחור צודק. אני לא מכירה בכלל אנשים שהצליחו להתקבל לרפואה בלי לשבת עוד איזה שנתיים ולשפר ציונים. גם אני חושבת שתנאי הקבלה כרגע הם מטורפים לחלוטין, ולא לכולם אופציית חו"ל היא באמת ריאלית. אז אני אתך!

Regina Phalange

New member
זה שאת לא מכירה,

לא אומר שהם לא קיימים. הדרישות מאוד גבוהות מבחינת ציונים, כן, אבל התכלס הוא שבכל שיטה יהיו לא מרוצים, לרנר כתב את זה הכי טוב למטה. נקודת אור קטנה: אם לצטט את הדיקאן שלנו, בשנה-שנתיים הבאות יהיו שינויים מהותיים בשיטות הקבלה, או כפי שהוא ניסח את זה בשיעור הביוכימיה היחיד שבאתי אליו הסמסטר: "האולם הזה מלא באנשים מאוד אינטליגנטיים. זה לא יהיה ככה בשנים הבאות..." (הכוונה הייתה טובה, ובכל אופן- דונט שוט דה מסנג'ר!)

asiuta

New member
regina

I'm not shooting the messanger בל אינטיליגנציה לא נמדדת ע"פ ציוני בגרות ופסיכו'.

Regina Phalange

New member
גם אני וגם הדיקאן מסכימים!

that's the point הולכים לשנות את שיטות הקבלה כך שהציונים ישפיעו פחות, ולפי הנימה שלו- הרבה פחות. הפואנטה שלי הייתה שזה יהיה לרעת כל אותם שדווקא הלך להם טוב בתיכון (או שיפרו כבר , לחילופין, ציונים), ואז יהיה מעגל חדש של מאוכזבים וכועסים שיכתבו פה הודעות. ככה זה, כי אין מספיק מקומות.

רועי , אני מבינה לליבך מאוד , אבל

אתה צריך להיות חכם ולא צודק , אם אתה באמת רוצה רפואה , שנס מותניים ותתחיל ללמד , אין לך דרך אחרת , אתה צריך לעשות את כל המאמצים , כדי להגשים את החלום . אל תחשוב בצורה פסימית , זה פשוט מוריד לך את המוטיבציה . הרי לימודי רפואה ארוכים ממלא , אז תחשוב שבמקום 7 שנים אתה לומד 9 ושיהיה בהצלחה . ‏

nightriders

New member
בדיוק כמו שאמרה שיר יקום

אין כאן עניין של צדק. זה באמת עד כדי כך חשוב לך- שלם את המחיר. אם המחיר גבוה מדי, אז תוותר. זאת לא בושה. בחיים אנחנו לא תמיד מקבלים את מה שאנחנו רוצים. זאת לא תכנית כבקשתך. אז יש כאן מצב נתון מסוים וזהו. אני פשוט לא אוהב גישות בכיניות בסגנון של "זה לא בסדר.." , "למה רק כאן זה ככה.." " זה לא פייר...." וכו'. יש עוד הרבה מאוד דברים במדינה שלנו שהם מבאסים או קשים יותר מהרבה מדינות אחרות מלבד ספי הקבלה לבתי הספר ברפואה. ומי שבאמת נכנס להיסטריה או יוצא מפרופורציות, ויש כאן הרבה כאלה, אז באמת ההמלצה הכי טובה זה לשתות משהו ולהרגע.

Dr Carter

New member
תודה לכולם על התמיכה!!!

ולגביך נייטריידרס...אני לא אכנס איתך לוויכוחים,זו דעתי וזו דעתך. אין לי את הסכם הנדרש לרפואה ואין לי כרגע זכות "להתבכיין" בלשונך. אבל לא דיברתי על הנחות. דיברתי בהודעה על שינוי כולל של שיטת הקבלה. ואני לא חושב שיש לך את הזכות להגיד למישהו שהוא נכנס להיסטריה או מאבד פרופורציות בלי שאתה מכיר את האנשים האלו באופן אישי. כל שעשיתי היה להביע דעה.וזאת זכותי המלאה. ולא,אני לא מתכוון לוותר,אני ואתה עוד נשתה ביחד כוס קפה בקפיטריה של הפקולטה בת"א..... שיהיה יום טוב ובהצלחה.. רועי.

natalysh

New member
אתה צודק רק חלקית.

זה נכון שחשוב לצאת חכם ולא צודק בחלק מהמקרים. וזה אומר שעכשיו, בהווה - לחרוש כמה שאפשר ולנסות להתקבל כמה שאפשר. אבל אחרי שמתקבלים צריך לעשות איזשהו שינוי למען הדורות הבאים. מה שכן, לפי דעתי השינוי יתרחש בעצמו באופן הדרגתי בעקבות כל המעבר למס"ר וכו'.

nightriders

New member
שינוי שיטת הקבלה לא רלוונטי

1. אם יש מספר קבוע של מקומות יתקבל מספר קבוע של אנשים מה שגורר מספר זהה של מאוכזבים בלי קשר לשיטת הקבלה. גם אם זה יהיה לפי הפלת גורל. 2. כדי שיתקבלו יותר אנשים יש צורך בהגדלת מספר המקומות כפי שנטען בהודעה המקורית. מאחורי שינוי כזה עומדים מניעים שונים , בין השאר מספר הרופאים הדרושים בישראל ותקציבים. בתל אביב הוגדלה המכסה מ 80 ל 100 לפני מספר שנים. ואני מבטיח לכם שזה לא נעשה על מנת להגשים חלום לעוד 20 אנשים 3. יש גם חיים אחרי הפקולטה לרפואה. לפעמים יש לי תחושה שחלק מהאנשים כאן שוכחים את זה. 4. אני אשמח לשתות קפה עם כל אחד מהפורום בקפיטריה של תל אביב. לצערי אני כבר לא כל כך נמצא שם אבל אשמח לבקר 5. באופן כללי אין לי שום דבר אישי נגד אף אחד מחברי הפורום ואני מאחל בהצלחה לכולם.

natalysh

New member
מה הקשר?

תקנו אותי אם אני טועה, אבל עיקר הטענה של הדובר היא שמדד הפסיכומטרי/בגרויות כחורץ גורלות אינו יעיל. וזה כן משתנה עם שינוי שיטת הקבלה. מס"ר, בשנתיים שהוא קיים הכניס למעלה מ25 סטודנטים שלא היו מתקבלים סתם כך על סמך בגרויות ופסיכומטרי, אבל הצליחו להוכיח את עצמם ביום המיונים.

nightriders

New member
אני לא בטוח

לדעתי עיקר הטענה היא על המספר המצומצם של המקומות. הסכמים המטורפים הם פועל יוצא של מספר המקומות הקטן. מכך אני מסיק על פי הטענה בו הדובר אומר שברב מדינות אירופה הכניסה כמעט חופשית והסינון נעשה בשנים המתקדמות יותר. ושוב, אם נתיחס לכל אותם אלה שרפואה זה חלומם, אז תמיד יהיו כאלה שלא יתקבלו בלי לקשר לשיטת המיון.

natalysh

New member
אבל אין מקום, מה תעשה?

אנחנו מתפוצצים בכיתות, שלא לדבר שכל רפואן עולה למדינה סכום בעל 6 ספרות. מאיפה תביא את הכסף? מהבטחון? מהתיכונים? מהבריאות...? אין כסף בארצנו הקטנטונת, אז הייעול היחיד שאפשר לעשות זה לייעל את שיטת הקבלה, לא להגדיל את המכסות.

למעלה