כל עוד המדינה לא מתקצבת מקומות
חדשים, אזי הסכם הגבוה איננו באשמתה. כמו שאמרו כאן, זה לא שיש איזשהוא רצון לסנן מועמדים לפי יכולת שכלית, אלא יצא שעד היום זה היה הכלי לקבלה. האוניברסטאות התעדכנו בהתאם ובשנה הבאה ב-3 אוני' יהיה מו"ר וברביעית, ב"ש, הסכם מלכתחילה לא כל כך גבוה. בודאי שהטענה שלא צריך להתחשב רק בציונים אלא גם באישיות נכונה, השאלה היא כמה אפשר וכמה מו"ר משקף. התשובה - אין לי שמץ של מושג ואין לי דעה ברורה בנושא. אבל זה לא יעזור כלום לכל המאוכזבים, זה רק ישנה קצת את הרכב האוכלוסיה שבהם. עם כל הכבוד למכוני הכנה פרטיים, הם בדרך כלל לא מספיק טובים בשביל הציונים שצריך לרפואה, זה קודם כל. דווקא במו"ר הציונים הגבוהים הופכים להיות אפילו עוד יותר קריטיים, מכיון שהם נותנים לך סיכוי להתקבל גם עם מו"ר נמוך יחסית. ככל שהמו"ר שלך ייצא יותר נמוך כך תצטרך ציון גבוה יותר. וחוץ מזה, מו"ר נותן אפשרות גם להרבה אנשים שלא חשבו שיש להם סיכוי. מה שמגדיל את מאגר האנשים שנמצאים בסבב שיפור של בגרויות->פסיכומטרי->ריאיונות\מו"ר וכן הלאה והלאה. לדעתי בעוד שנתיים יהיו אפילו יותר מועמדים מעכשיו, הסכם לזימון למו"ר לא יקפוץ בהרבה אבל גם סכם הקבלה לא יירד בהרבה. אני אחזור על הטיעון שלי שנית - אם עד עכשיו היו אנשים שויתרו מראש בגלל ציונים נמוכים, הרי שהיום הצטרפו למעגל המתדפקים על דלתות הפקולטות גם אלה עם הציונים הגבוליים שמקווים לטוב במו"ר. מצד שני, בעלי הציונים הגבוהים והאישיות הדפוקה לא יוותרו כל כך מהר, אני מניח. ולהאשים את אירופה זה לא חכם, כי גם שם המצב לא נופת צופים. העובדה שמקבלים אותך לשנה ראשונה בבית הספר לרפואה ואחרי שנה א' מעזיבים חלק מטורף מן האנשים שם רק גורמת לזה שבצרפת יש סטודנטים שעושים את שנה א' 5 או 6 פעמים. הם פשוט מתוחכמים ומצליחים לסחוט ככה גם מחיר של שנת לימוד שלמה. בתכל'ס, הצעה כזאת הייתה יכולה לשפר בהרבה את המצב הכספי של האוני' בישראל בקטע הזה, מאחר ששנה א', לפחות אצלנו בעברית, היא שנה זולה יחסית מבחינת עלויות. בסופו של דבר כל דבר טוב שווה מחיר מסויים, וכנראה שהרבה אנשים חושבים שרפואה זה טוב, משום מה, ולכן מוכנים לשלם מחיר גבוה בשביל זה. אין שום דרך לאזן את זה מלבד ההיצע והביקוש, שאמורים לגרום לחלק מהאנשים לוותר... גם אם יגדילו את מספר המקומות בפקולטות פי 2, כך שיהיו מספיק רופאים במדינה, עדיין יישארו מספיק אנשים שלא יתקבלו וגם לא יוכלו להתקבל. השנה הגישו מועמדות לעברית 1400 איש. בהנחה שיש עוד הרבה מועמדים לרפואה במקומות אחרים שלא הגישו מועמדות מחוסר ציונים שאפילו נותנים שמץ של תקווה בעברית, ועוד ישנם מועמדים שאין להם תקווה באף מקום - אני מעריך שיש בערך 2500 איש כל שנה על כ-400 מקומות. אם המספר יעלה ל-1000 זה עדיין יהיה 2.5 ל-1, כאשר לא מדובר על אנשים שחלמו אי פעם בחיים שלהם להיות רופאים אלא על אנשים אינטליגנטים שבאופן בסיסי אכן היו יכולים להיות. כך שזה רק יקל מעט את המצב אך לא יפתור אותו מהיסוד.