עד עצם היום הזה והאב הנעדר

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה והאב הנעדר

אהבתי את הפרק. אני מבין למה צמד האידיוטים החליטו לא להכניס את הפרידה מתושבי קמלוט לפרק. סצנה כזו הייתה הורסת את המקצב של הפרק. העניין הוא שהכותבים היו צריכים להפוך את החלק הנותר לפרק בפני עצמו ושם לכלול פרידה מתושבי קמלוט תוך כדי שזירת הטוויסט עם עוץ לי גוץ לי אבל היו פה שיקולים אחרים - הם רצו שפרק המאה יהיה מיוחד.
לגבי המהפך של עוץ לי גוץ לי, אני לא בדיוק מבין אותו. אני מבין שהוא אוהב את בל והוא אוהב כח ולא מבין מה הבעיה ליהנות משני העולמות אבל למה הפגיון קיים? כל המטרה של אחת המזימות שלו הייתה להפריד בין הכוחות שלו לשליטתו של הפיגיון. וההצהרה שלו שעתה כל כוחות האפלים ברשותו היא מעבר לטפשית. הם תמיד היו ברשותו. בכל פעם שאפל מת, הכח עבר לאפל הבא. מסתבר שמה שאני ראיתי כאכזבה הייתה פשוט חוסר אמונה של בל בעוץ לי גוץ לי החדש. היא חשבה שהוא עובד עליה כשהוא היה כן ועתה היא איתו כשהוא כן נאלץ בעל כורחו לעבוד עליה.
ההצהרות שלו לגבי השאול גם היו טפשיות. ברור שהוא נדון לעינויי נצח. הוא נבל. דייויד ושלגיה ובני משפחתם יגיעו לגן עדן. ואינם צריכים לפחד ממוראות הגיהינום.
לגבי סיפור הרקע של הוק, אז מסתבר שהסיפור הנחמד שהוא סיפר לאמה אי שם בעונה השניה היה מדויק עד גבול מסוים. הוא לא סיפר לה שאביו מכר אותו לעבדות. אביו של הוק, נראה לי, לא בדיוק אדם טוב. גם לא הבנתי איך הוא שרד. ההסבר שלו היה שאחותו העירה אותו מקללת שינה אבל מדובר רק בכמה שנים. עדיין נותרו למעלה ממאה ומשהו שנים כשהוא נראה בערך כמו שהוא נראה כשנטש את בנו.
הקטע עם רג'ינה המפלרטטת עם הוק היה באמת מוזר.
עתה עד עצם היום הזה צועדת אל ממלכת המיתוסים היווניים עם אמה בתפקיד אורפיאוס. העניין עם מיתוסים יווניים הוא שאין להם תמיד סוף טוב. והרקולס, שכבר לוהק למיטב הבנתי, יכול לראות את עוץ לי גוץ לי כאחיו לעול - הוא הרג את אשתו הראשונה ואת ילדיו, שעבד אישה אחרת שאהב פעם ונהרג על ידי אשתו השלישית שחשבה שהוא שוכב עם השנייה. כמובן שהוא סיים כאל המגן של עוברי האורח אבל, עם זאת, הרקולס שהם יפגשו בשאול אפילו לא הרג את אשתו הראשונה כך שהאפלה לא שורה עליו.

kot4

New member
אני אמביוולנטית לגבי הפרק

מצד אחד, פרק סבבה. קצב מהיר, דינאמי, תחלופה של גיבורים, רמבלבייבי ועוד ועוד.
מצד שני, מלא שאלות נותרו פתוחות ויותר מכך- הועלו חדשות!! ומופרכות לחלוטין!

*למה רמפל משוטט לבדו על כביש העיירה לפני שהוא פוגש בהוק?
*מה בדיוק הנרי אמר לבל שגרם לה לחזור לרמפל? מה הוא כבר יכול היה לחדש לה??
*איך לעזאזל רמפל לקח את הכוח של הוק? זה מידע חדש שלא הועלה בעונות הקודמות!
*האם התסריטאים לא יכלו לחשוב על סיבה מטופשת יותר להתנהגות של זלינה שתגרום לרובין& רג'ינה להעיף אותה לעוץ? הרי רק בפרק הקודם היא התמוגגה ממראה של ביתה וכעת-רוצה להפוך אותה למכשפה?? נו באמת...

יש עוד דברים שעצבנו אותי אבל אני לא זוכרת אותם כרגע...

הלדיל

New member
הפרק היה מרוויח מפריסה לשני פרקים...

- לגבי זלינה, מה הסתירה פה? זלינה אוהבת את התינוקת ורוצה שתמשיך בדרכה של אמה. זלינה מאמינה שלהיות מרושעת זה להיות מגניב ואיזו אם לא תרצה שבתה תהיה מגניבה. כפי שכתבתי, משוגעת שמקומה בבית משוגעים שם לא תזיק לאיש עם תפיסת העולם המעוותת שלה.
- נראה לי שהנרי פשוט הסביר לה למה עוץ לי גוץ לי היה כל כך נלהב לשלוח אותה מחוץ לגבולות סטוריברוק. אם תשימי לב, עוץ לי גוץ לי לא אומר לה שהסיבה לכך שהוא שולח אותה החוצה היא הפחד שהאפלים יסמנו אותה והיא תחליף אחד מהם.
- מדובר בדארק אקס מאכינה עלוב מאד. מאידך, זה אמור להתיישב לצופה עם הממבו ג'מבו עם קסמי קשירה שהוצגו העונה. עוץ לי גוץ לי פשוט קשר מחדש את האנרגיה האפלה לפיגיון חדש על ידי השמדת החרב והפיגיון הישנים. שני האידיוטים צוטטו פעם ש-"אבודים" הראתה להם שהם יכולים לבטוח בצופים שישלימו את החסר. הם לא טרחו להסביר את מה, שבעיניהם, הסבירו קודם לאורך כל חצי העונה.
- ההסבר הכי פשוט, נראה לי, הוא שעוץ לי גוץ לי הלך להתבודד עם עצמו ולתכנן את כל הדארק אקס מאכינה שראינו הפרק. בפעם הקודמת שתפסנו אותו לבד, הוא קבר את הפיגיון. הוק פשוט הרגיש בו והחליט להפריע לטיול ההתבוננות העצמית שלו.

אביטל186

New member
אני חושבת על הפרק הזה

שהוא באמת מבלבל. הקטע של ממלכת קמלוט, בתכלס חוץ מזה שהוא לא מעניין אף אחד די היה ברור שנראה אותם בהמשך. בגלל שהתעלמו מהם בבוטות, כנראה שזאת התוכנית. בהקשר של רמפל- יוהו כמה כעסתי על הקטע הזה. די הוא עבר שינויים טובים הוא ובל ביחד, והנה שוב כל הסרט הזה מחדש. והנה הוא הערים על הוק. הוק מסר את חייו למען הטוב והוא גנב את הרוע. אני לא הבנתי את הקטע הטפשי הזה שהוא אומר שיש לו את כל הכוחות של כל האפלות. הרי אין מלא אפלות. יש כל פעם אחד, הוא נהרג והכוח עובר לשני. התאור הזה שכאילו הכוח של מאה דרקוואנים אצלו נורא מטעה. יש כוח אחד שעובר מאחד לשני וככה גם עכשיו. זה נורא מעצבן אותי הקטע הזה. כי רמפל מתהדר על אמה שיש לו מלא כוח כולל את כוחות האופל שלה. וזה פשוט שטות!!! בקשר לאבא של הוק- זאת לא אחותו שהעירה אותו, אלא אחות שטיפלה בו כשהיה תחת קללת שינה. ככה זה מובן שהוא יכל לישון איזה מאה שנים ואז להתעורר ולחזור לחיים מאיפה שהתחיל. אתה יכול להסביר את הקטע הזה, באיזה תפקיד אמה נכנסת לשאול?

הלדיל

New member
עברית שפה קשה

והם עוד היו צריכים להפוך את "סוואן סינג" ל-"שירת הברבור של סוואן" כפשרה על משחק המילים. לגבי עוץ לי גוץ לי, גם כשהוא מציל את בל, הוא עושה את זה בעזרת שיקוי קסום שמשנה את מרידה לצורתה המקורית. זה רק הוכיח לו שקסם הוא פתרון לכל הבעיות שלו. אם יש משהו שהוא שונא יותר מלהיות האפל זה להיות חלש ונלעג (ונכה. בלי הקסם, הוא צולע.)
לגבי אורפאוס, מדובר במשורר יווני שהיה ידוע בשירתו. אשתו מתה והוא יצא לשאול כדי לשכנע את אדוניו להחזיר לו אותה. שירתו הייתה כה יפה עד שהם הסכימו בתנאי אחד: לא להסתכל לאחור עד שהיא נמצאת מחוץ לעולם המתים. המסכן, כמובן, הסתכל לאחור והיא נשארה בשאול.

אביטל186

New member
וואלה הבנתי

מעניין השילוב של האגדות היווניות, זהו נגמרו להם הרעיונות, נראה מתי מלחמת הכוכבים ודוקטור הו יצטרפו

הלדיל

New member
אל תשכחי שדורותי חוזרת.

הם הציגו עוד בעונה הראשונה את המלך מידאס ופגשנו את פוסידון בעונה הקודמת. היה ברור שהם מתישהוא ייכנסו יותר לעומק לתוך המיתולוגיה היוונית כמו שהם נכנסו יותר לעומק לגרסה שלהם למיתולוגיה הארת'וריאנית. ועוד לא נגמרו להם הרעיונות: מוגלי אמור להופיע בעתיד. (גרהם הולך להיות מלוהק מחדש. סיפור הרקע שלו - איך הוא גדל עם זאבים ומה שהוא ביקש מרג'ינה בתמורה לשירותיו - מאד צועק מוגלי. מנגד, השחקן ששיחק אותו יקר מדי לתוכנית. הם יצטרכו ללהק את הדמות מחדש.)

אביטל186

New member
דורותי?

מוגלי אמור להופיע בעתיד?מאיפה המידע?
&nbsp
יש לי הרגשה שהסדרה הזאת נגמרת בעונה 5.
עם הטופ במצב היחסים בין הוק לאמה וכל שאר הזוגות, בסטוריברוק או עולם האגדות, וסלאמת

הלדיל

New member
טוב.

באתר gateworld מכינים רשימת פתילים מראש לפרקים ונועלים אותם. אחד הפרקים נקרא "נעלי האודם". חוץ מזה, פורסם מזמן בטי.וי. ליין שדורותי המבוגרת לוהקה ואמורה לקבל עלילה מתמשכת (זה גם אומר שעדיין לא שמענו את המילה האחרונה מזלינה.)

igloo2

New member
בקצב הזה בעונה 6 - OUAT סיפורי התנך

פרעה נראה לי יהיה villian מצוין

פרעה יכול להיות רע לא רע!

ואז נגלה שהוא סבא רבא רבא של עוץ לי גוץ לי, ששחה מים סוף עד סקוטלנד.

אביטל186

New member
על מה לעזאזל הם יעשו עונה 6???

ככל שזה ממשיך זה הולך ומתרחק מהקזם של עונה 1+2
אבל אני מניחה שככה זה ואין ברירה

עם השיטה שהתחילה בעונה 3

של סיפורים שקשורים לדמויות עונתיות ולא לדמויות הראשיות, אפשר להמשיך כמה עונות שרוצים.
עלילות כאלה תמיד אפשר להמציא. רק הרייטינג יקבע אם הסדרה תקבל חידוש.

igloo2

New member
אבלזה נראה שהם כבר לא מתאמצים

למשל כל הסיפור של מלכת הקרח שרצתה אחיות שיאהבו אותה היה נשמע תירוץ שהמציאו בכוח בשביל להכניס את הדמויות של פרוזן
גם הסיפור עם המראה המתנפצת (שחיכינו לו כול העונה) היה סתם פספוס. חוץ מיזה שכמה דמויות קיללו אחת את השנייה למשך חצי פרק לא קרה שם כלום.
גם בסוף העונה כשכל הרעים קיבלו את הסופים הטובים שלהם- בסוף מתברר שפשוט הרעים הופכים לטובים ואז הם מקבלים את הסופים הטובים, בניגוד לכל מה שהוצג עד אז כל העונה
&nbsp
כנל לגבי הדארק סוואן. אמה לא באמת עשתה שום דבר רע כדארק
&nbsp

זה החיסרון הענק של השיטה:

הדמויות הראשיות
הן לא מרכז העלילה.
דמויות זמניות מככבות בסיפור חצי עונתי ואז מתאדות ומתחיל סיפור חדש.
אם בדמויות הראשיות כבר לא משקיעים, באלה ישקיעו?
אז במקום לתכנן קו עלילה ראשי מסודר מראש

קופצים לכל הכיוונים, משנים את הכללים כל הזמן, דוחפים עוד ועוד דמויות,
ומנסים ללהטט בין כל המשפחות והעולמות ועלילות המשנה.

igloo2

New member
סבבה שהם נשענים על דמויות זמניות

אבל הכל מרגיש כל כך אנטי קליימקס.
בונים בונים ובסוף כלום. אני חושב שזה הכי הורגש בסוף עונה 4

אנטי קליימקס=חוסר תכנון מראש.

אף אחד לא יציג הכנה מרשימה למה שעומד לקרות
אם הוא יודע שהוא מתכנן סיום סתמי
ואפילו לא קשור

זה קורה כשמתלהבים מהדמויות החדשות ומתמקדים בהן, במקום להשקיע בדמויות הראשיות
ולכתוב עלילה ראשית ששמה אותן במרכז, ואת הדמויות הזמניות לצדן.

igloo2

New member

אבל כמובן שאני עדיין מעדיף שיהיו עוד עונות אפילו אם הן לא משהו

מעדיף מאשר שלא יהיו בכלל
&nbsp

למעלה