עד עצם היום הזה והאב הנעדר

גם אני מעדיף.

(רק חבל שאלה שתי האפשרויות...)

בסדרה הזאת תמיד יש פרקים מצוינים וקטעים מקסימים ששווים הכל

פה ושם גם יש סיפורים קטנים של פרק או שניים עם גרסאות מעניינות לאגדות/סרטי דיסני, בסגנון עונה 1

בתכנון מראש של עלילה קצרה הם תמיד היו טובים, בין אם היא על דמויות ראשית או משניות.

igloo2

New member
נכון מאוד

אני מאוד אוהב את זה שיש דמויות חדשות שאני מחכה לראות
ועל הסצינות עם רג'ינה שלעולם לא נמאסות
זה פשוט שווה הכל

הלדיל

New member
בזמנו נאמר שפשוט אין להם סיפור ל-22 פרקים.

זו הסיבה שהם פיצלו ל-11 פרקים. זהו גם פורמט נוח עבורם - לא מספיק ארוך כדי שהדמויות הללו ישעממו אותם כך שהם יכניסו דמויות אחרות תוך כדי אבל מספיק קצר כדי שיוכלו לספר סיפור מגובש בלי הרבה פילרים. (רואים את הקושי לשמור על הריכוז כבר בעונה השניה.) לגבי האופטימיים למיניהם, הם עדיין לא שחטו את ספר הג'ונגל ולדעתי עלילת העונה האחרונה תסגור את כל הסיפור של הפיה הכחולה.

כל חצי עונה עד עכשיו הוכיחה מחדש

שבשבילם זה לא מספיק קצר כדי לספר סיפור מגובש.

דווקא בעונה 1 הארוכה היה סדר:
סיפור מקורי בכל פרק
שבמרכזו בד"כ דמות כלשהי,
שהעבר וההווה שלה משתלבים עם העבר וההווה של חלק מהדמויות הראשיות.
ככה התגלה לאט לאט סיפור העבר של הדמויות הראשיות,
ובהווה נבנה סיפור עונתי סביב אותן דמויות + אמה
והנרי.

כשעברו לפורמט החדש, במקום לקחת את המבנה השלם
ולהתאים אותו לעונה קצרה... הם לקחו רק את המבנה הפרקי (סיפור מקורי עם דמויות חדשות) ומתחו אותו על חצי עונה

הקשר לדמויות הראשיות נהיה מאולץ
דוחפים אותן בכוח לסיפורים של אחרים.
לפעמים מקבלים פרקים טובים, לפעמים לא. כבר אין שילוב אמין.

הלדיל

New member
לי דווקא לא הייתה בעיה עם המבנה של העונה הראשונה.

אחת מהביקורות על העונה הראשונה היה שהעונה נמרחת. מסיבה זו, הם עברו לחצאי עונות ולא המשיכו עם עונה שלמה. גם העובדה שמבנה כזה מאפשר להם לספר סיפור שלם מהתחלה עד הסוף לפני פגרת החורף בטח היה שיקול מרכזי. הבעיה המרכזית היא שהם התחילו להיכנס לאיזור נוחות - "החבורה מול האויב".
פורמט כזה דורש הצגת דמויות חדשות כל עונה ולו כדי שיהיה לדמויות אויב מקורי אחד כל עונה. בחלק הראשון של העונה החמישית, לדוגמא, נדרשה שבירת נוסחה אמתית וקצת יצירתיות מצד צוות הכותבים לגבי העלילה, ובמקום זה, קיבלנו את המלך ארתור ומאוחר יותר את דארק הוק. אני מניח שהאדס יקלל את היום בו חבורת עושי הצרות הזו נחתה בממלכתו אם הוא ישרוד...

אני נהניתי מהמבנה שלה

הוא לא היה מושלם, והסיפור ההמשכי היה פשוט מדי, אבל מגובש ומשולב היטב בסיפורים הקטנים.

הבעיה עם "החבורה מול האויב" היא שזה יותר כמו "הנבלים הזמניים מול הגיבורים הזמניים ועל הדרך מול החבורה".

למעלה