עד שאתחיל לטוס

עד שאתחיל לטוס ../images/Emo118.gif

שלום , עד שאתחיל לטוס , ובנתיים . הבאתי מחול מכשיר GARMIN3 בינלאומי . חשבתי לעצמי להכניס את כל הנקודות בארץ שבהם יש מצלמות משטרה (כן אני עדיין על הכביש.. ) הבעיה היא כיצד אוכל להשיג נקודות כאלה ? והבעיה היותר גדולה היא כיצד מכניסים נקודות כאלה ל GARMIN . חיטטתי קצת בפורום וראיתי למשל שיש נקודות שמופיעות בפורמט כזה 34.5659996 איך מכניסים נקודות כאלו לתוך GARMUN3 ? אצלי בכלל נקודת הציון מופיעה כמספר ארוך,ולא עם נקודה עשרונית לאחר 2 ספרות. מודה מאוד למבינים ולעונים הילה

הפורמט הוא:

34.5659996 = 56.59996 34 או במילים: 34 מעלות, 56.59996 דקות או בנוסחה:( המספר המופיע בגיליון מסומן X)- DEG = int X (MIN = 100 * (X -DEG תבדקי כמה מספרים ידנית כדי לראות שזה נכון (ז"א כנגד מפה) תמיר

שדה התעופה בהרצליה ../images/Emo118.gif

תמיר שלום , תןדה על תשובתך , אך עדיין אינני מבינה איך אני הופכת את המספרים הנ"ל למספרים שיתאימו ל GARMIN3 . אתן לך דוגמא. אתמול הייתי בשדה התעופה בהרצליה . סימנתי את המקום ב GARMIN. הנקודות שהתקבלו במכשיר הם :0134956 4176249 כפי שאני מבינה ץ אני צריכה להקליד 2 סדרות של מספרים בני 7 ספרות כל אחד. ולכן אינני מבינה כיצד נקודות הציון שאני מוצאת בכל מיני מקומות הם מהפורמט של 34.24523 גם אצלך בדוגמא , אינך מקבל בסוף מספר אחד בו 7 ספרות. אני מניחה שאולי אני צריכה לעבור לפורמט אחר של יצוג במכשיר עצמו . אבל לאיזה ? אינני בקיאה בנושא ואשמח לכל עזרה. תודה הילה

Dror29

New member
רשתות שונות

שלום הילה, לידיעתך קימות מספר שיטות מיפוי וקביעת קואורדינטות. אציין מספר דוגמאות בכדי להבהיר: 1. DMS - Degrees, Minutes, Seconds - מעלות אורך ורוחב, כל מעלה מחולקת ל-60 דקות, כל דקה ל-60 שניות וכל שניה לעשיריות. 2. DM - Degrees, Minutes - מעלות אורך ורוחב, כל מעלה מחולקת ל-60 דקות, כל דקה לעשיריות, מאיות ואלפיות. 3. UTM - דומה קצת לפורמט שאת ציינת, כלומר רצף ספרות שצריך לקרוא אותן כמספר עשרוני, אורך ורוחב. 4. רשת ישראל - כמו UTM אך לארצנו בלבד. מה שקיבלת במכשיר זה ככל הנראה זה. בכדי לעבור לשיטות אחרות צריך ללכת לתפריט הראשי Setup -> Position ולשנות את ה- Map Datum מ-User ל-WGS84 ואת ה-Position Format למשל ל-hddd mm ss.s בהצלחה, ואשמח לשמוע אם זה עבד.

תודה../images/Emo118.gif

דרור תודה , רק היום קראתי את תשובתך , אבדוק היום ואעדכנך בהמשך תודה הילה

עבד כמו גדול ! ../images/Emo118.gif

דרור שלום , עשיתי מה שהצעת , וזה עבד כמו גדול , יותר מזה הצלחתי לטעון אוטומטית את הקובץ ל GARMIN באמצעות תוכנת הטעינה שקיימת באתר. באתר גם כתוב שניתן לכייל את המכשיר קח שיצפצף לפני הגעה לנקודה . אשמח לדעת איך עושים פעולה זו ב GARMIN3 . תודה שוב הילה

Dror29

New member
התראה

הילה, אני שמח שזה עבד. למיטב ידיעתי אין output קולי ל-Garmin3 כך שלא ניתן לשמוע צפצופים כלשהם. ניתן לקבל התראה כתובה ע"י תפריט ראשי: Setup -> Alarms -> Arrival Alarm שם תצייני את המרחק המבוקש ממנו ההתראה מבוקשת.

התראה../images/Emo118.gif

דרור שלום ,ראיתי את האפשרות הזו , עד כמה שהבנתי אפשרות זו היא כללית והיא מתריאה כאשר מגיעים ליעד שניקבע מראש. האם ניתן לקבל תמיד התראה לגבי נקודות ספציפיות שיושבות במכשיר ? (כמובן הכוונה לנ.צ של המצלמות) תודה הילה

dantzur

New member
רק לא ידנית

איני מכיר את המכשיר הספציפי, אבל אמורה להיות בחירה בין פורמטים שונים של נקודות, כולל זה שציינת. יש תכניות (חלקן ניתנות להורדה חינם ברשת) המאפשרות לטעון קובץ נקודות למכשיר. כולי תקווה שרכשת אותו עם כבל המחבר אותו למחשב. אם לא עכשיו זה הזמן לקנות או לייצר. Have fun

ofirgaon

New member
גם אני עשיתי ככה! באיילון, בכניסה

מהרצליה, זה ההתחלה של איילון ככה שאין הרבה מכוניות, ואפשר בקלות להגיע לזה. ואני עוד עשיתי את זה עם פיג´ו 205 94.............

cavok

New member
עבור מיקי החמוד

בד"כ כשאני נוהג ברכבי הפרטי אני נחשב לנהג איטי. התמונה מראה לוח שעונים של ניידת טיפול נמרץ בדרך לארוע ( אני פאראמדיק). למרות ההלצה שמאחורי התמונה הנסיעה בוצעה ברצינות יתרה על ידי נהג מקצועי בכביש ריק . סה"כ התמונה נועדה להעלות חיוך על פניה של הילה גרוסמן. עד כאן הרקע לתמונה........ועכשיו אליך מיקי : אני מבקר יום יומי בפורום אני נחשב די פסיבי כאן אולי משום העובדה שבינתיים אני לומד כאן די הרבה מהערות שונות ( אין לי יותר מ 70 שעות). אני מרגיש שאני מכיר כאן הרבה אנשים למרות שאת רובם לא ראיתי בכלל . רציתי לצטט משפטים "יפים" או התיחסויות " חמות" שפיזרת כאן בפורום לעבר אנשים שדעותיהם לא נראו לך אבל לצערי אי אפשר לצרף מאות תגובות נזעמות מהסיבה שישנה הגבלה לגודל הקבצים המצורפים.אז.... אם אתה רוצה לחנך מישהו קודם תחנך את עצמך !!! אני בטוח שאקבל תגובה נחמדה ממך אבל אם זה עושה לך את זה אז אני אשמח בשבילך.

בדיוק שמוליק! תרגיע אותם!

יש פה כמה שרוצים לנהוג לאט ולחיות... ואם אתה תופס את הילה נוהגת במהירות מופרזת-תן לה דו"ח ענק , וגם תסביר לה בהזדמנות איך מזינים נקודות לGPS... למדינה בטוח יהיה שימוש לכסף.

למעלה